Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    Оди на гинеколог нека те ѕирне пак и советувај се. Често промена на клима и воздух знае да даде позитивен фидбек. Ја трудна и летав со авион и се возев 700 километри, кај нас по ептен лош пат посебно на влез во Битола, а плус имав и сообраќајка во 5ти месец. Ако поаѓаш од Скопје, патот од Гостивар до Охрид го имаат значително средено и лично не верувам дека е нешто посебно опасен. Ама секако, гинеколог најдобро ќе те советува според твојата состојба.

На newyear2015, Andonia и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    хелоу цурици... Од денес старт на 34та недела. Ухх... :sweat::whew: штом помислам чуствувам возбуда. Стравот го оставам за ко ќе појдам на одделение :rofl: уште малку да издржам на работа,не дека не се издржува ама ме мрзи да одам,ми се седи дома,ми се здосади од работа веќе. Таман го фаќам колелтивниот летен одмор па некој слободен ден од годинешниот одмор па после породилното и така ќе ми дојде скоро месец дена пред термин да си се поднаспијам пододморам...

На Baby^, Flower123123, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    Здраво друшки :)

Дојдов да прашам како се држи генерацијата и да истераме уште месецов па после нек се редат нашиве... :D

Ама нешто ми се деси... ми истече малку вода... :worried: сосем малку, си осетив, и сега следам ситуација. Се трудам да не паничам, па му пишав на маж оти јас сум таа што паничи цела бременост, а тој е смирениот... Тој испаничи поише од мене и сега него го смирувам. :tmi:

Да продолжам да следам ситуација или да трчам на доктор?!

На tina2018, Kaetana, VedaG10 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    колку вода е тоа мила ?
    Да не е она стандард што ни тече од утрогестанот или од самата бременост што си лачи секрет, зошто јас така утоп сум месеци веке... ако е многу повеќе од стандард пали патиките не чекај и на лекар, чисто да те видат па ќе видиш што понатаму... со лесно (y):hug::l:

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас како што сум смирена смирена.... И одеднаш такво нешто ќе ме штрекне и одма трчам на болница. Болницата ми е преку улица и често си викам па ене кај сум ќе претрчам да видам што е за секој случај. И така за се и сешто. Што вика маж ми камо среќа да живеевме подалеки од болница немаше да се шеташ олку како у кафич да одиш. Ако не си мирна посети.

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    Не е многу, малку беше, само од лева страна беа наквасени гаќите, оти така бев легната. Знам дека пот не е со сигурност, оти осетив кога ми истече и веднаш станав до вц. Прилично малку беше.. Ама претходно не ми се случило...

@marchi-cool ја прв пат останав смирена и се тешев автосугестивно сама себе, што дури и се изненадив.
    Може ова ништо не е... Ама маж се успаничи, на работа е, сега ја и него уште треба да го смирувам...

7. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мислам ако е малку и ако еднаш протекло нема потреба од паника. Ако повторно истече мислам дека не е лошо да прашаш лекар. За паника нема место,паника ако скраја да е има некое крварење,се друго е нормално

На Софија 88 и Yowannty им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    Отиде маж на доктор, блиску е кај што работи и не издржа срце јуначко :D Го чекам да ми се јави сега. А си мислам џабе узбуна напраив... :|

На marchi-cool и Софија 88 им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.538
    Здраво,
    Јас дека паничар најголем, одма трчам на лекар. А и тоа не е убаво. И јас сакав малку да прошетам до друг град, ама ми фуфка. Ова патиштава наши се страшни.

Инаку, сакав да ве прашам нешто оти знам пред некое време се консултиравте за козметика за нас. Имам маска за лице од глина, пред да останам трудна со мерак си ја купив и ја заборавив. И сега уште еден месец има рок и сакам да си ставам. Дали знаете да не е нешто штетна(јас мислам нема да има проблем).
    IMG_20190701_112420.jpg IMG_20190701_112720.jpg

10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Иди веднаш нека те зирнат на ехо и ќе ти кажат дал има доволно вода... јас неосетно сум изгубила вода, така 4-5 дена сум си била ... кога отидов на контрола докторот одма ме прати во гак, таму пак ме зирнаа на ехо, ми рекоа дека немам доволно плодова вода и дека морам да лежам на патолошко, потоа до вечерта мораа да ме стават на индукации за да се отворам "присилно" за да можат да ме породат бидејќи бебче не можело да издржи без доволното количество на вода... 3 - 4 саати ме држеа со индукации после со провокации 1- 2 саати за на крај да се отворам 9 прсти и да се породам... Да сум осетила дека сум изгубила малку вода не би чекала... ќе сум отишла одма на лекар.. затоа не чекај ти .. дај Боже да не си како мене... опушти се и оди види ... со лесно нека е

На Kaetana, Sesil и Yowannty им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    108.658
    @Yowannty мила арно си направила што си го пратила мт да праша , мислам секој би испаничил. Јас деновиве се потам таму доле утоп ми се гаќи дури и пантолоните 2-3 пати дневно се пресоблекувам.. баш кажи ми што ќе каже докторот ако не те држи место оди нека те ѕирне

@flower30 има некој парабен , метилпарабен ама еве ја тагнувам @Biodevojka нека ѕирне штом веќе си ставила цел состав :)

На Kaetana, Yowannty и flower30 им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.538
    Фала ти многу. Ќе почекам и совет од неа

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Исто би те советувала и јас.

На Софија 88 и Yowannty им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    @beba@meba единствено што ме плаши во ситуацијава е што сум 33+5, на последна контрола минатиот четврток чинам беше.. бебе беше развиено цела недела повеќе ама пак, рано е... :worried: и не тежи многу некои 2 кила и нешто помалку од 200 грама... кои мерки не се баш најмеродавни.... :|

@koritsaki не паничев, гледав да останам смирена... ама сега само нешто мерам премерувам знаци... и почињам да паничам.. Во се нешто симптом наоѓам. :|
    И маж не ми се јавува уште се нервирам...

На Kaetana, Andonia, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    18.659
    Ајде @Yowannty размислувај позитивно, некогаш самите од ништо си бараме симптоми и паники :)
    Замисли мене како ми беше во 22 недела кога др ми рече матката немало да издржи|( од тогаш навака само позитивно и ни затегнувања ни болки не сум осетила. Пробај ти заврти кај докторот штом го нема уште маж ти,објасни им,ако треба појди и на преглед. Те гушкам:hug:

На Yowannty, Kaetana, newyear2015 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    @Yowannty Последниве недели се лачи повеќе течност ,се спрема телото за пораѓај. По книга пишува тоа е течност која подоцна ќе му помогне на бебето полесно да се спушти низ родилен канал и да го олесни пораѓајот. :)
    Нормално е,и мене ми се случува исто последниве дена. Следи каква е бојата и колкаво количество тече,ама не е ништо страшно.

Последна измена: 1 јули 2019
    На Yowannty, Septemvri, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Trudnicki kako na zeskovo? Nie od denes 24nedela I bev na kontrola sinko mrda li mrda a masala I porasnal 650gr. . So lesno na site so zeskovo

На koritsaki и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    @Yowannty знам дека секој ќе испаничи но сепак биди храбра, сепак уште малку и ќе влезеш во 9 така да смирено и размислувај позитивно, оди нека те зирне матичниот може ќе ти даде нешто за да го задржиш остатокот на вода... лежејќи на патолошка сé видов и слушнав.. исто нешто најбитно слушнав дека со мирување се задржувала останатата вода а и со користење на некои лекарства.. не се обесхрабрувај.. разговарај со матичниот тој се ќе ти објасни... уште 3 недели да можеш да издржиш после е лесно.. можат да те породат...

На marchi-cool и Yowannty им се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Девојки мене ова ми е прва бременост и само нешто си прашувам :)
    Сега сум 10та недела а денес почуствував како мрдање благо во мешето :D сегде кај што читав демек покасно се осекало.... Дали некоја од вас почуствувала волку рано или можеби јас си правам филм :?

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    сега по мојот статус ќе си речеш оваа ми го скрши филмот :lol::lol::rofl::D али по мене не е можно, премногу рано е... но ќе биде за некоја недела, да не му ја мислиш и од тој ден ќе добиваш боксови секој ден, кај ќе стигне и кај ќе му е ќеиф :lol:

На Lorins, flower30, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.