Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    :D ма не ми кршиш филм отприлика 80 % бев дека ди замислувам ама викам ај може да прашам може е реално :)

На koritsaki и Софија 88 им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    @Yowannty најверојатно е урина. :$
    Нормално е на крај на бременост, бешиката попушта, плодот натежнува. Па знае да се случува и почесто.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @Yowannty ти си ми у најпозитивните на темава, не смееш порано да си отидеш од неа,плус на толку мала количина мислам не е за паника, сепак следи убаво што ќе се случува, и секако пиши ни што ќе ти кажат :)

4. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    @Yowannty оди нека те видат, да не ти е мисла.
    Јас пак со паниките, многу слабо мрда моето бебе и вчера и денес, а и претходно имав пишано за ова. Каде син ми фудбал играше внатре, ова сега ме плаши. Има некоја од вас чие бебе помалку мрда? Минатата недела на преглед беше во ред. Не знам што да мислам веќе. Аман нека дојди еднаш 9ти месец и одма да ме породат :(

5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.538
    Допаѓања:
    9.895
    @Youannty има ли инфо од докторот , што направи, се надевам не е ништо сериозно ?

На Yowannty и Софија 88 им се допаѓа ова.
  6. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    6.518
    Моево бебе не мрда многу...Сестра ми ми вика го осеќала во секоја минута, јас го осеќам само ако легнам,навечер пред спиење или насабајле на будење. Преку ден јок. Некои денови повеќе, некои денови помалку...Нормално е, не се и бебињата секој ден исто расположени :)

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Ти благодарам многу. Има значи исто со послаби движења. Многу сум загрижена, исто преку ден скоро и да не мрда, само навечер по малку. Која недела си?

8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Се прашувам дали е можно за две недели толку промена да чувствувам во движењата на бебињата. Во 16+ чувствував ептен нежни вибрации, сега сме 18+ и баш убаво чувствувам како некој орган да ми се превртува внатре. Се бранува тој органот :D

На lejlla, Autumn_, VedaG10 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.538
    Допаѓања:
    9.895
    Јас се согласувам со @theunicorn и да додадам дека и секое бебе не е исто. Кога бев бремена со син ми имаше движења но не постојано и не толку јаки, а стомакот ми беше скоро дупло поголем од сега. Со ова движењата се почести и појаки, а стомакот ми личи како 6 месец претходно. Секоја бременост и секое човече е различно:) само нека се живи и здрави :)

На Martka, Magic13 и The Unicorn им се допаѓа ова.
  10. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    6.518
    31 недела. Без грижи, може ќе имаме мирни бебиња:)

На Magic13, Andonia и Septemvri им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    184.541
    Фала на сите девојки за поддршката, советите и сугестиите. :f:

Бев до кај докторот, ме ѕирна, ми пикна таква долга чепкалка и потоа ја натопи со некаква течност, и ми рече сигурно не е водењак, оти ако бил ќе се сменела бојата во зелена, а вака остана иста. Додуша и пред да ме ѕирне ми рече ако е водењак дур стигнеш кај мене, ќе бидеш многу водена. :whew: Конечно го имав и фамозниот преглед со прст од кој имав трауми само од што читав овде :tmi: Не болеше, само чудно се чувствував некое време после тоа. :sweat: Не сум отворена, постелка добра, вода доволно.. цервикс неам среќа уште да ми измери :D Во принцип не ми забрани ништо, туку ме испрати на пешачење и кафе. :rofl:
    Ми рече трудна си, нормално е да имаш вагинални исцедоци, дур не пецка, не мириса и не чеша се е нормално.

Си бев јас смирена се до моментот кога маж почна да паничи па ја почнав во се да гледам симптом. :doh: Па и најдов еден куп, готово си реков тоа е тоа, а јас не сум спремна. (facepalm) :D Се заебавам што се заебавам, утре ќе си ги исперам пелените и останатиот дел од алиштенцата, што е сигурно сигурно е. :!: :D

Иначе последниве месеци навистина сум позитивна и не паничам како претходно кога само прашував нешто овде и умарав девојки по инбокс со прашања. :tmi:
    Откако ја имав сообраќајката на почеток на 5ти месец, кога не приумрев од стрес си ветив дека ќе се приберам оти со паники не праам ништо добро. Си ја сфатив работата озбилно и дека ако требало нешто да се случи, ќе се случело и обратно.
    Од 10ти конечно почнувам со цтг. (poolparty)

На marchi-cool, bella.gk, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  12. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Баш убава вест... мило ми е што не е плодовата вода..сега можеш да бидеш поспокојна... среќа па не си како мене.. и нема да завршиш како мене.. како и да е помина тоа, сега мисли позитивно и со лесно до крај без ниту еден лош симптом ...

13. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    @The Unicorn @Septemvri ви благодарам многу, ме смиривте. :f:Да се надеваме дека ќе бидат мирни бебиња :) Син ми беше многу активен, стомакот ми го превртуваше и таков си остана, премногу темпераментен.
    Најбитно да се здрави и живи, секое си има различна енергија.

На Septemvri и The Unicorn им се допаѓа ова.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Хелоу трудници. Прашање - како сте со лежење на стомак. Мислам не баш на стомак туку извртена странично така речиси на стомак. Уживам во такво лежење особено што сум периодов и укочена некако, и ми треба да се извртам на секој можен начин.
    Маж ми цело време ме напнува дека ќе сум го смачкала бебето.

Се сеќавам и дека со првото така лежев ама што знам. Ме задума сега. Имам читано дека сѐ додека чувството е комотно не е фрка...

Инаку 28 недела. Се борам со жештини. Преглед следната недела кај нова докторка. Старата ја сменив затоа што ме нервираше и ми крена доволно паники со односот што ѝ беше никаков.
    Бебо мава ама вчера особено многу... денес така помалку. Може и него му е жешко. Не се паничам но ќе следам утре како е. Досега имам среќа да спиеме истовремено а да сум будна за шутирањата. Едвај го чекам следниот преглед. Да видиме како е и како си тера со растот.

Сѐ некако сакам да помине побрзо бременоста, а знам после дека ќе ми фали. Море ми фали да не одам на работа и да одморам малце дома на жештините. Кај трудна и секако ми стана мачно да спијам, уште па жештини... Не сум спиена воопшто асално. Многу ми е тешко и спарно.

На Sexybaby86, duffi, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Друштво, жешкооооооо е:sweat::sweat::sweat::D:D
    Мотивацијата ми е:Ајде уште две недели и влегуваш во 9ти,па шта буде нек буде:D
    Цело време стравови од предвремено породување ама сега си викам и прв ден од 9ти ако може да искочи:D
    Сонувам море и мнооогу пиво,лааадно пиво(poolparty):bandit::dance::beer::rofl:

На marchi-cool, Kaetana, Lorins и 10 други им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    34 недела сум од денес.
    Скоро една недела, а може и две да се кога стојам, пешачам имам како во секунда некоја болка како струја, пецкање (не знам каконда ја дефинирам), ама како да иде доле од цервиксот, отворот што знам таму ептен ниско не е стомакот туку доле ниско во внатрешноста.
    Нормално е ова или е симптом на отварање такво нешто?

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.069
    Допаѓања:
    108.873
    @Yowannty добро е мила сега уживај си :) мило ми е што се е во ред :hug:

@Kaetana јас сум 25 недела и ми недостасува спиењето на стомак. Сега само странично , на грб избегавам зошто 2-3 пати во сон ќе се угушев :worried:
    Инаку иако е топло сега за сега убаво си спијам :lol:

На Andonia, Kaetana, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Во минатата бременост ја имав таа болка, не траеше ни секунда ама како тенка игла да ме прободува од цервикс нагоре, не толкава болка како вистинско бодење ама доволна да ме сецне во моментот, еднаш пробав да објснам и ми рекоа ништо, и да не си умислувам дополнително. Си реков ако е нешто сериозно нема болката да трае толку кратко, не знам до кога го осеќав тоа ама дефинитивно не беше отварање, ни пола прст во 41 недела не бев отворена

На Septemvri и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  19. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Istata bolka i jas ja imam vekje edna nedela....retko no ete denes po vtor pat go pocustvuvav toa ko bockanje i stvarno ne znam sto bi mozelo da bide.... na dok koga mu objasniv mi kaza deka toa e bas vo delot na grloto na matkata i toa boli, sega ne znam kolku e opasno posto jas sum 22nedela a gledam vie ste pri kraj

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Zdravo zencinja, jas pak so prasanje me interesira od koga nesmem da spijam na stomak? Jas sum vo 10 nedela I dali e stetno da se spie na stomak?

На Presrekna и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.