Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    пред бременоста речиси и да немав нешто малку на раце и нозе, ама мн мали... но сега имам баш изразени посебно на раката, бликнати се и тоа мн, отечени и осеќам притисок во нив кога раката ми е надолу... дури језиво и страв ми е кога ќе станат огромни :worried:

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    38+ nedela...denes prv pat zabelezav na toaletnata pri brisenje boja kafena no ne el iscedok tuku kako trag od vlakno, taka kako linija... so bi mozelo da e :wasntme:

3. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Што се однесува до вените јас освен на стомак странично што ги имам приметено и на градите на друго место не сум забележала. А на градите се ми баш баш изразени :)

Последна измена од модератор: 2 јули 2019
    На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Ако мислиш на мукозен чеп, мене со претходната бременост ми беше исто кафено само пообилно. Така да може и ништо да не е, ке видиш утре и задутре, ако продолжи да истекува значи тоа е тоа:) како и да е се ближи времето да си го гушнеш бепчето.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Не го сфатив баш - баш прашањето ... Средувањето се одвива на суво.. а машинката се користи сепак надворешно и не гледам проблем за инфекции.

Јас од вени имам на градите само ама не нешто потенцирани. Се сеќавам имав на стомакот со првата бременост ама исто ништо посебно. Сега овој пат ме пратија на васкуларен хирург заради тежината и демек нозете отечено ми делуваа, па да се провери дали имам варикозни вени. Ме провери, сѐ е во ред, ама доста прочитав на темава и демек варикозни вени не се нешто невообичаено во бременост. И со секоја наредна бременост сѐ поголеми биле шансите за појава на варикозни вени. Не велам дека кај тебе е тоа, но ова никогаш не ми беше прашање со првата бременост, а сега на никакви индикации (немам ниту една видлива вена на нозете) ме пратија на преглед. Чисто прашај го гинекологот на следниот преглед. Ништо не е и нормално е.. ама прашај си некој стручен.

На Martka, Yowannty, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Попладнево бевме на контрола, бебињата пораснати машала :)
    250 и 240 гр. 18+3 и 18+2 сме. Петановски вели перфектни се. Души мои, се успокоив од кога ги видов и ги слушнав зборовите на докторот...
    Цервиксот одличен. Се е ок фала Богу, само повеќе одмор дека се две. Всушност јас тоа и го правам цело време :)
    Втор скрининг закажан за две недели. Кај Петрова, кај неа првиот, па и сега.
    Бескрајно сум благодарна за оваа радост.
    Вака со лесно до крај. Кај сите.

На Baby^, eta, Nora.A и 18 други им се допаѓа ова.
  7. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Da dade Gospod do kraj da ste dobri:inlove:

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Кај Гордана Петрова во Систина? Значи не е на одмор,јас сум задутре кај неа а ќе ми треба пак и од 19ти.

Јас со импресии од денешното ехо. Бебко ужива клоца со нозе,мава со раце.
    25та недела не ми се верува колку чисто се гледа бебуле мамино:inlove:
    780 грама,др не искоментира ништо ваљда е во нормала тежината. @koritsaki кога си на преглед,ние исто сме,да видиме врснициве:D
    И спомнав за постелката на 2 скрининг дека пишуваше 2 степен зрелост ми рече дека они само копи пејст си правеле, ја виде вика ова е нулти степен врска нема.
    Да направам следна недела испитување за скриен шеќер и се надевам со испитувања дека е толку.
    Бебко толку јасно се гледа што со мм почнавме шали носето е на тебе ,устата на мене, јас дури мислам и косичка дека има.

Уште задутре кај Петрова да измериме цервикс и дај боже да е се како што треба па да здивнам малце.
    Инаку по продавнициве слабо облека за новороденче по долги, прееска еден за 6 месеци тренерчиња ми нуди ми вика немој мали да зимаш. Му викам човек јас за почеток немам никакви,ама не би да го купам ова за 6м.(facepalm)

На eta, Martka, Autumn_ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    И јас сум истислучај, на градите посебно ми се изразени

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Ќе ве молам има ли некој проблем со ешерикија само во мокрача?Бубрези,бешика,брисеви супер.Пијам дифурол по биограм ја имам 100000,веќе цела недела на жоменти подобро,на моменти со сомптомите сум.Посебно сабајле и навечер.Пијам пролом вода и чај од брусница.Земав и преоатат со д.маноза.На 10ти одам за Охрид,паника ме фаќа да не ми се искомплицира нешто.Ме убедуваат дека не може ништо да биде.Дифурол уште една недела ќе ги терам

11. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Еднаш ти пишав што помага за ешерихија, само умебоши слива, по пола дневно /7-8дена.

12. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Смее во бременост 22 недела сум

13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Софи не сме во Систина, кај Елена Петрова во Ремедика ги правиме скрининзите.
    Охххх, само нека растат и нека седат во меше најдолго што можат. До крај :)

На Septemvri, Andonia, Мариаа. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Сите до една да сме до крај добри!

На Martka, Mini90 и Andonia им се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Ооо имало и друга Петрова, не знаев:D
    Ајде дај боже да е се како што треба:hug:

На Andonia и bela.m им се допаѓа ова.
  16. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Елена е кралица. И јас сите скрининзи кај неа ги истерав. Каков доктор е значи,врв. Уживав во секој преглед кај неа. И само позитива и сигурност осеќав после секој преглед :) До крај со убаво да си истераш срцка :)

На Andonia и bela.m им се допаѓа ова.
  17. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Да да, и јас ги јадев тој период околу 20та недела.

18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    нема лек за нив за жал. Или ке си ги носиме или операција. Јас демек се мачкам со една крема , ама ништо никакви промени нема. Си се тешам :D Кога одиш на гинеко што вика докторот за нив? Мене ми рече внимавање на храна ... да не се поправам мнг зошто се на нозе.За на друго место немам искуство . Многу се језиви како и да е :?:

19. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    јас на нозе немам нешто, јас на раце многу имам, гинекологот не знае вика тоа не е моја област, бев на кардио таа па се чудеше од каде толку голема натечена вена, вика првпат гледам волкава, ко топка ми е мене на едно место (facepalm):worried:ме виде на ехо рече нема некој тромб или сл, а некое чаре нешто не ми кажа, ни па ми текна да ја прашам дали е опасно да ја имам ако сум со царски, па тука нели ќе има земање крв, инфузија и сл. страв ме фаќа како ќе го поминам тој дел ..

20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Кај ке се порагаш ? Царски ќе одиш?
    Јас на првиот пораѓај бев со циста на врат огромна, царски.За се внимаваа пошто имав такво нешто .Верувам и кај тебе така ќе биде. Нема да има проблем , ке земат од другата рака што треба . И ќе внимаваат штом имаш таков проблем. Јас бев на преглед во систина кај Караѓозов,за нозеве он рече дека не е опасно , ама мене не ме болат него само си стојат.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.