Абе мајка ме изнасмеа ама не е лош сонот, само се гледа дека си опседната со тие мисли....инаку кажете што правите со жешково, што не не пуштат нас трудните да си идеме порано од работа, стварно сме греота, не се трпи веќе.....
Женички поминат ми е терминот на контрола ми рекоа дојди за 2 дена. На извештајот пишува вложливо за прст што значи тоа. И на вас што ви бил поминат терминот до кога ви викаа дојди утре дојди за два дена
Не се секирај мила, јас од почеток до сега еден куп хорори имам сонувано Дури мислам дека трудници сонуваат почесто заради нелагодноста во спиењето.
Дури сум почнала да хрчам мм ме зезаше пред некој ден,читав дека е нормална појава во бременост. Ах со уште што ли не ќе се соочиме за период од 9м @Leo-nora честитки,да сте здрави ,живи и весели
Честитки. Живи и здрави со малата лепотица, убавини да ве пратат Инаку да споделам една информација, незнам дали е соодветна за овде, но штотуку видов на страната на енци менци дека од денес до недела ќе имаат попуст на одредени производи. Тоа што разгледав има доста намалени бебешки производи од кретчиња до колички. Јас бидејќи сум со редуцирано движење, а и не сум од Ск може само онлине да си порачам нешто бидејќи веќе ме фаќа мерак за купување
Исто притисок 80/40 само вода пијам и трчам во тоалет. До сега немав никакви болки ни тежина и жештина, но овие денови се преморив дома со молери. Буквално по 18 часа на нога, гимнастика, по скали... И мене мешко ми е ист, помал за 32 недела. Но ме плаши тоа што некако бебуш ниско го осеќам и цело мрдање е преместено десно и долу од папокот. Како во струкот кон бубрег да е одено. Се јавив кај матичниот ми рече повеќе одмор и понеделник на преглед. @Leo-nora да е здраво и живо бебето. Само радости да ви носи.
Честитки мила да е здрава и жива ќеркичката голема да расти. Јас и ти имавме слична и тешка бременост мило ми е што се олесни ти посакувам брзо да се опоравиш
Fala vi na site za cestitkite. Vi posakuvam na site so ubavo da vi se vraka i na site gospod da daruva mali covecinja Podrska za site vas, i tie so lesna i tie so teska bremenost. Jas koga izdrzav se so mojot slab karakter znam deka site mozete. Tie so me znaat me znaat tie so ne i poarno nemojte hehhe. Imav teska bremenost so maki so losenje celi meseci padni stani ama pocesto padni... maka do maka,bolka do bolka se so dojde nis ne me odmina. Od pocetok do kraj se iznamaciv. Do sam kraj na poragaj. Ne bese lesno za mene. No eve kako i dr je kazam se pominuva samo trpenie. Na site vi posakuvam od lesni najlesno. Nikoj ama bas nikoj da ne mine ko mene. Baknezi i gushki za site vas od nas..bidite silni i setete se na mene za arno za loso
Без гајле така може да ти викаат неколку пати.. да одиш на секој втор ден на контрола.. почитувај го тоа од искуство ти кажувам да не поминеш како мене... мене 4 дена ми беше поминат терминот но искочи нешто непредвидливо и мораа со индукации и провокации итно да ме породат.. а тоа вложливо за 1 прст значи дека си отворена 1 цм (1 прст).. но тоа не значи ништо.. максимум треба да се отвориш 9 прста за да те породат.. јас бев 3 прста отворена кога ме оставиа на патолошко...
Како изгледа чепот кога паѓа? Два пати на бришење нешто како топче како со ептеен бледа кафеава боја,уствари не е ни баш кафеава. Ставам и вагиналетки не знам дали е од нив. Мора да има крв за да биде чепот или како? Нејќам да паничам за џабе 34+2 сум..
Како сте мешиња? Овде и понатаму жешко и тешко.. ама доста подобро од претходно. Нешто бебо го осеќам малце помалце овие 2-3 дена, па се мислам дали си измислувам или ако продолжи вака да одам порано на преглед. Следниот ми е во понеделник кај новата докторка... Па се надевам до тогаш ќе се среди. Мислам имавте пишано за бојата на столицата по примање на железо - веќе 2-3 недели пијам тардиферон таблети за железото, па деновиве имам темна столица. Ај да проверам - кога читам: несакани појави: темна столица, проблеми со желудник (киселини), повраќање, гадење. А баш се зачудив колку киселини имам периодов и како сум секој ден на рупурут, и како завчера сабајлето се исповратив од што ми се згади. Се надевам за брзо ќе ги откачам таблетите и дека можеби тоа ќе направи промена. Едвај чекам понеделник да дојде и да видиме како е бебо. Почнавме да мислиме на имиња, ама некако тешко оди со избор. Ќе биде. Има време. Ве поздравувам и честитки за @Leo-nora !!!
благодарам. Јас инаку 33та недела па колку што разбрав 40мм ми е. Е сега што ќе се случи доколку е скратен цервиксот??? Ааа треба јас малку повеќе литература да читнам. не,во кичево на трансфузиологија. во право си,подобро да појдам да прашам макар и да ми се изнасмее докторот за глупоста одколку да молчам а да е нешто сериозно. кај лекариве ни се затупени па прават лекарски грешки при здрава личност.... Кога сме кај искуствата да споделам случка од братучеда на маж ми. Беше петок ја примија со болки и пукнат водењак попладнето. Ја чуваа до понеделникот сабајлето кога на работа дојде докторката што ја прими и кога виде дека 2 дена ја чуваат непородена со пукнат водењак и болки заврши на итен царски. Дали неписмените чекале да се отвори и покрај знаењето дека со пукнат водењак може да настане гушење и смрт кај новороденче не знам ама битно се заврши добро. ахх честито женска,конечно си се олесни блазесити. Ние остануваме со турни ме да кинисам и да не знаеме дали одиме ил се тркаламе уживајте сега и те читкаме во породилни приказни
@marchi-cool за жал такво ни е здравството.. мене 3 саати ме држеа со пукнат водењак од кој половина не истекол... па на бокс додатно ми го пукаа... целите така со панична фаца... се шушкаа цело време јас потпрашував но не ми одговараа... да почекаа уште некој час можеби моето бебе немаше да преживее... среќа па со сплет на некои околности успеав навреме да го родам инаку ќе требаше цела клиника да ја кренам на нозе доколку тргнеше нешто наопаку..
стварно жалосно,па кога не знаат кој пат да го фатат што туку одат на работа? За пари и во пињара може да работат во болница се бара нешто друго. Си имала и ти среќа Господ бил со тебе уживајте сега