Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Девојки, имам некоја болка како во лев јајник, 37+ сум, да не се ближи пораѓајј?
    Знам дека болките треба да бидат нешо ко менструални, ама да не е и ова некон знак? :D

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Добро утро женски, после колку време почна да ви се познава стомакот

На Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    Добро утро женски и од мене , како сте?
    Жештиниве убиваат овие два дена не се дише буквално! Од денес демек ќе заврне, ајде баш ќе видиме , малку да залади ова не се трпи. Него да се пожалам , 4 часот по полноќ ме фати дијареа. Сабајлево станав во 7ипол исто , цревата ми кркореа што да ви кажам.. Се си мислам е од пченкава што ја јадев вчера беше стара два дена , ама во фрижидер па беше.. или некој вирус стомачен е. И сега не знам што да пијам. Пијам јогурт моментално , а и за јадење не знам што ќе правам. Утре баш сум и на лекар :whew: ако не пи помине ај да видам како ќе отидам..

@crazylady со вторава бременост некаде 10 недела почна по малку. Сега сум 25+2 и стомаков ми е како во првата бременост кога бев 9ти месец :lol:

На Kaetana, Sofi.ja, Presrekna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    72
    so prvoto vo 18ta so vtoroto 16ta :D barem jas taka si mislam

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Важна е целта, ти ја оствари а се друго се заборава, од тука се најлесно да ви оди, честитки за бебчето, да сте живи и здрави! :l:

На Leo-nora, Yowannty, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Дечки бебето може да остане до 48 часа по прснат водењак, но во денешно време никој не ризикува повеќе од 24 часа. Барем така пишува во учебникот по гинекологија. Се согласувам дека докторите прават грешки, но оваа информација е научно докажана.

На Мариаа., Sofi.ja, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    @koritsaki не верувам да е од пченка,од жешково е. Кај нас на работа од жештината често им се дешава на вработените да имаат кркорење и притоа дијареа. Многу внимавај на исхраната. Пиј за рехидратација електролити. Мене ми препорачаа во летниов период да пијам повремено. Се случува вака дијареа одвреме навреме па самата жештина потењето. Прашај и за пробиотик и тоа го препорачуваат во бременост па и во летен период. Не е страшно.

На Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Пробиотик може слободно, јас скоро од почеток пијам, одат заедно со мултивитамините што ги пијам.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    И јас денес видов сонце:D
    Му викам на мм па не било толку толло,он да да пази само да не настинеш:D

Се прибрав сега дома,внуката прави 40 дена ќе ми дојде на гости,среќна тета8)

Во однос на пукнат водењак,знам дека ги држат и подолго,не е правило кога пука одма дека почнува процесот на раѓање.
    Еве снашката,и пулна во 11 вечерта ја породија во 6 сабајлето.

@koritsaki и јас завчера јадев варено клавче и тоа 3-4 дена стоено во фрижидер ништо не ми беше,а дијареа имав повремено до скоро, јас мислам дека е нормална појава во бременост.

@crazylady јас си го чуствував пораснат уште во 10та недела,приметив по панталони,а ми се познаваше од 16та недела.

На Sesil, Kaetana, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Тоа да ... ама јас 4 дена сум била со намалена плодова вода, (имав испуштено 1 контрола) плус тоа 3 саати со половично пукнат подењак, со индукации, со провокации ... цел ден ме мачеа така... нон стоп се шушкаа и цело време беа околу мене... им се гледаше паниката на лицето.. ги прашував често што е раб не ми одговараа.. ми викаа уште малку ќе те породиме... од сабајле како бев во родилната сала па дури вечера во 22:30 ме породиа... ама и тоа помина.. битно бебо искочи жив и здрав без никакви последици ...

На marchi-cool и Presrekna им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    @Sofi.ja да , можно е и да е нормално во бременост. Инаку толку беше , од 7ипол немам одено во вц.. изгледа помина :D ми викаат да припазам со течностите, а јас општо без овошје , сокови и вода не можам поготово на овие жештини.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.815
    Дијареа е нормална, и јас ја имам чат пат, ама исто и пченка може да е причинител. Мене не ми делува така, ама познавам многу луѓе што после пченка гушкаат тоалет. :D

А овие 2 недели пак мака мачам со запек. Гзов ми се чини расцветан ми е и хемороиди пак ми се појавија. Ниедна храна не ми помага.. :| Да се изгура аман уште некоја недела, жештиниве веќе не ги можам. Ааааааааааа ако се нафатам некогаш на второ, здравје само, има да темпирам лето ич да не ме фати. :@

Ви кажував прошли пат дека резултатите од урина ми се добри. Епа не беа. Јес да јас секаде прочитав негативно, ама докторот се посомнева во еден дел, па ме прати да го повторам испитувањето. Денеска маж беше со резултатите кај него, сум имала уринарна инфекција, па следни 12 дена терапија. :@ Доктор рекол нормално е во бременост, многу трудници имаат, ништо сериозно. |( Криво ми е оти цела бременост ништо немав, и сега на крај најде да фатам инфекција. ]:) Тоа е што е. Само раат да не си. Ова вака ми е моментална нервоза, иначе ич не се умарам. Ќе се терапираме и тоа е. :D

На Sesil, Andonia и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Хелоу.
    Јас сум 34+2 и бебево ми го измерија 2600гр.
    Кај вас колку е?

Жена што знам се породи во 35+2, бебето беше 2200гр? Друга во 37ма, беше 3кг.

Некако големо ми се виде?
    Доктор вели може да излегува во било кое време, има килажа и до 34та недела се формирале бели дробови. Во безбедна зона сум била веќе.
    Јас се мислев до 36та да не станувам од кревет ама со ова ме предомисли некако...

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    @ocicka2014 јас не верувам на меркиве веќе воопшто..
    Со првото кога бев 34 недела ми рекоа 3300 ќе се роди. А се роди 2600 , 37+5
    Така да нема врска , од прилика стави + или - од таа мерка што ти ја кажуваат :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @Yowannty
    За запек некаде имам прочитано дека магнезиум помага, a и од искуство, минатата недела испив неколку од тие во ќесичка и одма ми се среди, престанав и пак проблем. А сливи, зејтини и не знам што се препорачуваат не доаѓа у предвид кај мене, не си ги предизвикувам мачнините и нагоните за повраќање. Бременост и лето за мене исто е крш комбинација, не знам од што попрво ми е тешко. И не се жали за една уринарна инфекција при крај на бременост, не има такви проколнати за инфекции во бременост :D

Јас на крај на 12та, и на крај на нерви, со мало непослушно дете и пазење заради крварења и друга лоша историја, многу лекарства, инекции... ама, седнувам да ве прочитам и си викам не сум сама, а тек кога ќе видам дека некоја се породила си викам леле колку се тоа вреди!
    Скрининг поминат супер, уште резултати од брисеви и уринокултура на кои не се надевам многу, проколната сум за инфекции си кажав.
    Ладете мешковци, одам да дремнам додека можам :*

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Меркиве ај што не се за верување,туку и не се многу битни,секако бебе е сега над 2кг.
    Многу побитни се белите дробови што до 37ма не се уште убаво оформени,затоа и стои дека полна 37ма е многу подобро него 36та или пред тоа. Секако не се развиваат сите бебиња исто,ама ова е статистиката.

На marchi-cool, koritsaki и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Јас сум 9та недела и кај мене веќе се познава, незнам што е работата, не сум имала стомак никогаш, мн ми е чудно, мн рано мислам дека е, едвај чекам да отидам на контрола и затао да прашам ....

18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Се познава дека на почетокот е малце подуен, после пак спласнува. Од 7-9та недела ни едни панталони не можев да закопчам. Си исплашив шо ќе правам до крај ако продужам со тоа темпо ама еве 19та скоро, уште се ми е таман :angel:

На Sexybaby86 и crazylady им се допаѓа ова.
  19. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Супер кога е така мајка, и јас си викам ако вака продолжам до каде ќе одам....па и сакала или не ќе научат сите за мешко :D нема криење :D

На Sexybaby86 и Sesil им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Повеќе е подуеност на почетокот, ништо друго. Не се секирај, има време додека да почне да се познава :)

На lejlla и Sesil им се допаѓа ова.