Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    За грло само пантенол, безбедни се за трудници
    И мене ме фати настинка во 6/7 недела, ама со чаеви, супи, течности помина
    Е сега ако имаш температура над 38 само парацетамол смее
    Поздрав!

2. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Феминки чувствувам некои чудни болки во кичмата не можам ни лево ни на десно да лежам што ли болки ќе се овие?34+4 недела сум...

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Леле и ти ли си термин 12.08 :rofl:
    Рано е за да се породилни. Да кажат поискусните дали се такви породилните?

4. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Поздрав. ХЕЛП Девојки
    Дури сега стигнав да пишам. Бев на контрола и матичниот ме шокира. 32 недела по циклус, бебе касни недела и пол скоро 2, ( а цело време е малку поназад) , но мешето касни 2,5 недели и одговара за 29+5.
    Килажа за десет дена само 80 грама. За утре ме прати во Плодност да испитам д димери и доплер.
    Ептен се загрижив. А и мојот мешко бил мал за месеците.
    Ве молам кажете дали димери се испитуваат на гладно или јадени.
    И некоја со со слично искуство!??
    Знам дека мешето знае да биде помало, внука ми така ја водеа до крај и ете ја здрава права.
    Но оваа стагнација во килажата ме загрижува.
    Инаку плодова вода супер, постелка супер, поставеност и активност на плодот супер.
    Ќе шизнам. ..

5. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Да и јас сум 12.08 а и да прашам дали има некоја со конизација ...јас имам правено конизација пред 2 години, а матичнава ми вели можно е царски да се пораѓаш заради конизацијата..не сакам царски да се пораѓам

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Нема врска јадењето со димерите, можеш и да си и да не си јадена.
    Јас како паталец да те прашам, дали матичната ти мерела грло и дали е се ок, бидејќи имаш правено конизација?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Да секој преглед го мери последно беше 36мм а и од првиот ден ставам утрогестан од 200 сабајле и навечер до 36 недела рече да ставам.. не знам зошто мисли дека царски ќе се пораѓам

На Nora.A му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Тоа не знам ,да ти каже некоја трудница што била со конизација.
    За грлото ти пишав бидејќи јас сум со скратено грло а немам конизација,до сега 4ца доктори ме гледале и прашуваат дали имам правено бидејќи од тоа се кратело. Како и да е следи го.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.766
    Допаѓања:
    77.123
    Пиши горе во пребарувачот конизација, ке најдеш така искуства. Извинете вака што си улетувам, не ми се спие па чепкам по темиве :)
    Мислам @stevemila имаше правено и поради тоа беше царски. Ако е активна да сподели искуство.

10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Малку оф гледам во тест за бременост па во труднички мариз последно мислење па тргнав да честитам:rofl: шала настрана нешто лек за несоница :wasntme: деца спијат место да користам само рефреширам почетна од форумов и сабајле :drunk:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.766
    Допаѓања:
    77.123
    Немам фб во моб, избришав.. и немам кај да врткам, па тука :rofl: А со меше (можеби), ке бидам за едно 3,4,5год :D Ми се враќа желбата за 3то пак :wasntme:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас чекам да си оди (желбата) :) мм пак ме бодри кај две и три, ахам да, нека бега желбата инаку бардовци не ми бега :rofl: ај за едно 3,4,5год може и јас да се убедам:nod:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077

мила за димери не мора гладна да си... за останатиот дел ќе ти кажам и кај мене доцнат со меше 10 ина дена, со килажата исто сега почнаа да помалку качуваат, но докторката воопшто не беше загрижена зошто и протоци и плацента се во ред ... уште мн пред ова ме предупреди дека знае да се случи вака за да не се исплашам... не растат секогаш исто во секоја фаза, има денови кога им се развиваат пр.мозоче и се е фокусирано на тој дел... за килажата исто зависи колку место ќе има толку ќе качува... не се плаши не мора да е нешто страшно, ќе виделе по ехото по протоците ... ќе си напредува повторно, испитај ете тоа што ти рекле и раат ќе си...пуштам среќа што побрзо да си дојде се на свое место (fingers):hug::l:

На Mia Fuentes и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Софија 88 @Sofi.ja ви благодарам. Свесна сум дека различно растат бебињата, плус од почетокот го водат како ситно бебе, но пак ќе речам оваа стагнација ме плаши да не треба предвремено породување а многу е малечко.
    Денес ќе видиме.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.653
    На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Не се плаши, можно е да го измери и погрешно. И моето е помало од почеток, а на последната контрола минус 2 дена беше од неделата јас што си ја сметам.
    Д димери и хемостаза не мора на гладно, можи во било кое време од денот. И во Плодност испитуваат да знаеш. Јас таму ги проверувам секој месец, еднаш испитав на државна болница во Битола и ненормални резултати ми излегоа. Се испаничив, матичниот ми кажа дека и на други пациенти му испаднале многу високи, а на приватно нормални резултати. И од тогаш само во Плодност ги проверувам.

17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Само што се вратив од Плодност. леле ќе не побудалат докториве. Др Марија ме гледаше 45 мин. бебе вчера на матичен 1450, денес 1800+/-260 гр. супер си е се. Доплерот одличен, протокот низ трите крвни сада до папочна врвка супер, дотокот до мозоче, рбет, меше и срце, супер. Дури и Димери не испитавме.
    Вели е малку поситно, но женско е плус на мама било. Мојот стомак бил помал за неделите, ама немало врска,плус бременоста ја почнав со ептен слаб вовлечен стомак.
    Сите мерки си одговараат за неделата само мешето е помало 5-6 дена а не 2 недели како што ми рекоа вчера. Др вели за мене не е битна килажата, кога гледам здраво и жилаво бебе. и активноста била показател за нормално бебе, а мене ме растури од мавање. Цервикс одличен, стегнат ќе тераме до термин...
    Ова малку поопширно опишав за да имаат трудниците што да читаат кога се загрижени како мене.
    Инаку фала на подршка, што ќе правам без вас.

На Sexybaby86, Ive13, Magic13 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Се согласувам има прабени, полосорбат, пропилен гликол... Најмногу ми е поради парабените

На koritsaki и flower30 им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    Значи да си стои за во канта:DФала ти многу

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    знаев дека се е во ред џабе те исплашија само, се си е тамам и како што треба, ... супер само напред (fingers):hug::l:

На Andonia, Martka и Presrekna им се допаѓа ова.