Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nina_Wells

Nina_Wells Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22
    Zdravo feminki. Da ja spodelam makata so vas, pa moze nekoja ke mi pomogne. Imam strasni bolki vo preponite. Znaci od dvete strani na vaginata i plus nakaj kolkovite mi se siri bolkata. Me boli i trtkata i desniot kolk mnogu, ne mozam da stanam od krevet. Pretpostavuvam deka e ova rezultat na toa sto se siram i sto se sprema teloto ama bolkite mi se uzasni. 32 nedela sum, do pred nedela dena nemav nikakvi problemi, sega so ova ne znam sto da pravam. Kicmata isto me boli ama jas imam problem od odamna so kicmata i rbetot i toa ne me plasi ama ovaa bolka vo megjunozjeto mi e nestvarna. Pijam magnezium, vitamini, ovosje jadam se po protokol ama bolkata minse cini e od den na den pogolema. Mm sekoja vecer me masira ama nema nikakvo podobruvanje. Nautro mi treba mnogu vreme dodeka da stanam. Nekoj sovet od vas???

2. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.145
    Здраво, не се секирај, мислам дека од 30та недела наваму сите сме го преживеале истото. Еве јас многу малку се поправив во килажа, ама неможам панталони да ставам ако не сум седната, исто и да се вртам во кревет, веројатно и кај тебе е слично. Совет од матичната (гинеколог) ми беше калциум и магнезиум макар шо само ќе ги ублажи болките, тешко дека ќе исчезнат. Исто, перница меѓу колена за спиење, и не фаќај долго време една иста позиција, врти се, стани пушти нозе. Реално се ова не помага многу, ама последните два месеца се најдосадни, ќе издржиме. Поздрав

На Kaetana и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  3. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Добро утро!

Завршив 3ти месец. Кога помина времето и сама незнам. Лошење наутро повеќе немам.

Правев тест за даунов и др. некои такви заболувања. Докторката се јави телефонски да кажи дека резултатите се ок. Кога ја прашавме за пол, затоа што со ова испитување требаше и пол да се провери, рече рано е уште.
    Четврток сум на контрола, се надевам не е неубаво овде да си побарам резултатите да ги видам...незнам, можеби и изумила докторката нешто. Ќе видиме.

@Kaetana кои витамини ги пиеш?
    Извини, насекое имам некое прашање за тебе...

Оваа бременост ми е поразлична во однос на пазење на себеси, читање што се случува во секоја недела...
    Малата често ја носам в раце...се надевам нема да имам последици... на моменти ме фаќа страв...

Друго нешто да кажам немам. Не дека и кизнај што кажав сега ☺

Имајте убав ден.

На Girl-Rabbit, Kaetana, VedaG10 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Сигурна сум деке ти е мачно, ама ако те зирнал доктор дека се е ок, мислам да не е прениско бебето, тогаш трпи си ги болките со убаво. Еве јас да ти кажам дека ниеднаш тежина не осетив, ни болки во препони ни кичма ни никакви, ама затоа го надносев убаво и завршив царски, докторот ми рече не е нормално што не се жалиш дека те боли, е сеа јас бев 37/8 недела кога тоа ми го кажа, затоа пак ќе речам консултација со доктор прво

Да додадам дека се намчив што го надносев, психички попуштив

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.766
    Допаѓања:
    77.122
    Иста бев и двете бремености... маж ми едвај ме тегнеше да станам некогаш од кревет. Болката ја опишував како со нож да ме боде нешто внатре... на цтг кога почнав легнував на страна зашто на грб немаше шанса, ужасни болки имав. И тоа ми беше мислам од наглата тежина што ја добива телото... после првата бременост по пораѓај ми траеше 3м и не се поднесуваше и бев дури на рентген да се снимам, ама океј беше се. А по втората бременост одма како што се породив, болката ја снема, ама втората бременост бев помалку поправена ама и веќе раширено се од првата бременост... Дури некогаш знаеше и некоја топлина да ме облие на колкови како некој да ми истурил топло нешто и дури се фаќав да не е мокро :D Магнезиум дупло пиев ама џабе и болката не се намалува за жал до крај може и да се зголеми, бар кај мене така беше... Ама те утешив :rofl: Ама сакам да кажам дека е нормално и да не се грижиш, не е опасно нешто и ке се среди по пораѓај.. :)
    Совет за олеснување.. не легнувај на рамно и тврдо и кога седиш ставај перница позади, гледај да си 40 степени најмалку.

@Sexybaby86 видов некаде дека си бремена :inlove: Па да ти честитам :) Со лесно да си ја истераш бременоста :*

Последна измена: 8 јули 2019
    На Kaetana, Мариаа., koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Nina_Wells И јас бев иста во првата бременост како тебе и @mariz , баш исто како што сте опишале и двете. Невидени болки, и секое одење на контрола и викав на докторката дека нешто не е ок, огромни болки имам :D Ама ме уверуваше стално дека се е супер. Тоа е така бидејќи телото се шири (матка, колкови, карлица најмногу, па затоа и болката таму е најсилна). Ми требаа по 15 мин само да станам насабајле, тоа беше страшно. Штом легнев, немаше станување. Мм мораше да ме влече и да ми помага :sweat:

Ќе видиме овојпат како ќе поминам, зошто веќе еднаш имам родено, се е веќе раширено еднаш :D Се надевам дека ќе ме прескокнат болкиве кога ќе дојде време, сега за сега уште прерано е за било што :)

На Kaetana, duffi, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    @newyear2015 без паники и без негативни мисли.
    Ако на клиника не се нафаќаат за серклаж,во Систина ќе ти се нафатат,чисто како информација да знаеш.
    Имам познаничка што тера 26та недела со 11мм цервикс(направен и е серклаж кога и бил 15мм).
    На првиот преглед кога дознав дека ми е скратен цервиксот сестрата ми вика што си се исплашила за 23мм ,една пациентка со 8мм цела бременост ја истера.
    Кај мене има подобрување,можеби од лежењето и терапијата но највеќе мислам од позитивната мисла,дека ќе биде добро и бебко ќе си се роди во термин. Сега почнавме и да купуваме по нешто па скроз ми се тргнати мислите од цервиксот.

Вчера отидовме до Сити мол, као демек попуст да видиме што има по тие бебешките. Ни се бендиса едно креветче од Енци Менци околу 9000 беше, дрвено многу убава изработка,ама не прашав дали душек и постелнина има во таа цена.
    Во Бебе Хоме видовме колички,едната на Фрее он-околу 10 000,другата Киддо јазз-околу 15 000 и двете на попуст. И самата цена кажува која е поквалитетна а не пак да ја видиш во живо:lol:
    Како и да е,деновиве ќе одиме во Чарли во Тетово да видиме тие на слика што ни се допаѓаат дали ќе ги биде или не.

Од утре 26та недела. Од следна недела 7ми месец. Уште 10 недели и безбедна зона за раѓање:lol:
    Во право биле трудниве кога ќе кажат дека времето лета, кога ќе се присетам на утрото тестот кога го правев ехеее кога беше тоа,зимоска:D

Денес се разбудив со тврди гради,одам до вц виснале ме болат...ај може мм ќе биде расположен да ми ги измасира полсе:$:lol:

Убав ден мешиња:sun:

На Starlič, Andonia, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  9. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Дали некој има земено од алкиве против убоди од инсекти? Дали се ефикасни , решето ме направија комарциве

Прикачени фајлови:

10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    имењачке да ти кажам за креветчињата од Енци менци, во цената не им спаѓа душек, и постелнина тоа си е плус... предлог од мене види и во Бебе супермаркет, ако веке не си била мислам...

а за познаничкава да те прашам и покрај серклажот пак и е 11 мм не и се подобри ?

И која е безбедна зона за раѓање до сите прашање ?

11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    И мене почнаа ужасно да ме болат препони и кичма. Најтешко ми е кога лежам и треба да станам.
    :worried:
    Вие овде никој не се жалите на тежина и болки,што жени ќе бевте:D:D
    Ама ваљда натежнува и бебе сега 35 недела сум,за некој ден на контрола па да видам колку се збуцкал:D

На Kaetana и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Ги видовме пред 1 месец во Бебе супермаркет не беа лоши.
    А за познаничкава,после серклажот и се намалил цервиксот. Како што чув од други воопшто не станувала од кревет,едцај до вц. На контрола седната на столче па во раце ја носат до кола. Имала претходно конизација и првото дете и е родено во 7ми месец,а има и годинки,накај 40ка ако има и тоа врска.

Инаку јас по мое си викам штом се влезе во 9ти безбедно е:D
    Пред некој ден на женски муабети пишуваа дека до 37ма ги сметале за предвремено родени бебиња.

На Kaetana и Софија 88 им се допаѓа ова.
  13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки во која недела се прави крвна слика?

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Мислиш на бета хцг или обична?

15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    обична

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Во било која недела, не е одредено дека мора баш во некоја. Обично на 1 месец правам и носам кај матичната да ја види.

На Andonia и lejlla им се допаѓа ова.
  17. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Извини вака што ќе влетам во муабетов без покана но помини и во Локо Кроко.. верувај таму имаат убави работи за бебе.. од облека до колички, креветчиња, цуцли, шишиња, килибарни герданчиња, кондурчиња, тротинети ,кадички, постелини, играчки... ма буквално се имаат .. Јас за бебушот мој се имам земено од таму и презадоволна сум.. врвен квалитет.. облеката е прекрасна шо е најбитно при перење бојата не ветее... си останува иста како од моментот кога е купена...
    Повели разгледај.. https://www.facebook.com/officiallococroco/

На koritsaki и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.909
    Допаѓања:
    142.477
    Здраво,
    За креветчиња видете и во Локо Кроко(имаат продавници во Кисела Вода, Ѓорче). Ние пред 3,5години земавме дрвено, со фиоки, што се ниша и мислам го земавме 9-10.000ден. Ама душек не спаѓаше во таа цена. Ама задоволни сме.

Јас овие 2 дена повеќе во движење и одма ме боли стомак. Мачкав Антифунгал и пак имам некое чешање(надворешно го осеќам). Па пак ќе се слушнам со докторката, иако она рече дека е нормално зголемен исцедок(тоа го читам и на апликацијата) и да пијам увин чај/брусница, да правам промивки со камилица и да исфрлам благо(што тешко ми иде). (А многу мразам чаеви, киселини имам после од нив.) Дека била кандида.

@newyear2015 мирувај. Слушај ги докторите и ќе биде добро. И подобро е што си таму под надзор. Ќе биде се добро:hug:

На Sesil и newyear2015 им се допаѓа ова.
  19. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    За алкиве не знам ама мене многу ми помогна спрејот на чико против комарци, јас го земав од аптека и ми рекоа дека е безбеден и за бремени и за мали бебиња. Се надевам ќе ти помогне.

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    @beba@meba ги имам гледано во Локо Кроко и чудно ми е што истите креветчиња се разликуваат со 4-5 илјади со тие во Чарли,а налик исти. Плус во Чарли цените им се со се душек,постелнина итн.
    За облека се сложувам во Локо Кроко особено кога има попуст ептен се исплати. Имаше и во Чаир/Бутел продавница,ваљда уште постојат.

На Andonia и Sesil им се допаѓа ова.