Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Си се пожалив веќе ама и тука ќе си пишам. Погадно нешто од стомачен вирус за време на бременост - нема!

Не смееш ништо да се напиеш. Ништо. Чај и парацетамол за болките. Ете тоа ми кажаа докторите. Земав Линекс, прашав - ми кажаа дека тоа смее, електролити, чепчиња против повраќање, пробиотици, ама џабе. Вчера пукнав од болки во стомакот, температура, пролив и повраќање. И искрено - стомачен вирус и хемороиди не оди во пакет. Ниту пак чепчиња плус во комбинација. Си се изнарикав. Едно време и се изгубив - попладнето не знам ни кај бев ни што се случува. Маж на низок старт за во болница на инфузија. Ама среќа се смири повраќањето па можев да внесувам течности. Е желудникот крш од киселини. Ама тоа е.

Денес сум нешто подобра, ама уште не сум ок. Ми се лоши, и ме боли стомакот ама далеку од она што беше вчера.

Бебо прета, мава, тоа е добро. Не е многу добро со стомачниов и со цревата, ама што му е работа. Барем знам дека е ок.
    Се мерам сабајле: -2.5 кг. Не е чудно. Вчера скоро ништо не каснав, што каснав повратив, а и што не каснав исто така.
    Се надевам дека бебо си зема што му треба, па заради тоа сум плус омалаксана.
    Нека помине и денес и ајде веќе да сум добра...

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Пак на крај ќе испадне дека кај секого е индивидуално,ама како што сме паничарки и го анализираме секој симптом и секое бришење во вц сигурно нема да чекаме 5 до 12:D

На Yowannty, bela.m и Софија 88 им се допаѓа ова.
  3. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Софи и јас уште зјапам во тоалетна после wc. Ќе бидам ваква до крај мислам.
    Сношти некоја болка тапа во стомак, па кичма малку ме фати... Можеш да замислиш колку пати бев да анализирам тоалетна??
    Всушност на грб никако не можам да лежам, тогаш ми се јавува болки, а како да го ставам Утрогестанот поинаку?
    И додека чекам едно два саати за да се растопи убаво и да се свртам на страна, сум се укочила целата...

На flower30, Mia Fuentes и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Еее ама се ижаливте од Чарли бејби ама никој не пиша дека за 10.000ден негде може да купи креветче, душек, постелнина и оградица(вк. 8парчиња), тул завеса и комодиче со 3фиоки,дупка и горе е за пресоблекување.
    Единствена мана што ја прочитав е дека креветчето не се пушта надоле од напред.
    Па за квалитет не ми треба нешто што ќе оди 10години, сите знаеме колку се користи креветчето за бебе :)
    Ова мое мислење. ;):D

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Еве јас познавам деца што до 6 години спијат во бебешко креветче.
    Кога купувам мебел и те како внимавам на квалитетот. Немам намера да те убедувам само ќе кажам оди и види ги какви се. И материјалот на постелнините со боите бледи како од втора употреба.
    Вака на слика со филтри со се совршено изгледа.
    Комодата е околу 2500-3000. За тие пари и мајстор може да ја направи а има една со фиоки во Икеа што најверојатно ќе ја купиме,поголема и повисока.
    Приметете и на сликите што ги стваат кај што треба да лежи бебето за пресоблекување имаат ставено здиплена постелнина. Подолога за тоа немаат,а оние подлоги за пресоблекување де дупло поголеми и пошироки и не ги собира.
    Има креветчиња и за 5000-6000 (Дени мебел, Бебе супермаркет),постелнина околу 2000, и пак до 10 000 ќе има и за шкафче:D

6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Јас уште зјапам а сум 33+(facepalm) Господ нека не чува само,заштитува и тера до крај.Секое добро

На bela.m, flower30 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    мила , а зошто два саати лежиш на грб и чекаш да се растопи кој ти кажа така да правиш ?
    Сврти си се како ти одговара, воопшто не е битна страната и доволно ти е пола саат еве и саат нека е па стани си слободно..

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Јас затоа го заменив со криноне гел кои се користи до 24 недела(ако не грешам),затоа што е практичен за ставање,не истекува,а утрогестанот имав чувство дека секаде ми влегува освен во матка.Но така е кај мене.Поздравче

9. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки како ќе се средувате доле пред пороѓај?Јас сакав на козметичар,но матичната ми забрани.Е сега сакам да го замолам мм да проба,но не знам како ќе изгледа тоа.Не сакам на клиника да ме касапат.Има ли искуство некоја феминка за успешна завршена работа од својот маж.Ако не со брич,дајте ми идеа како да ме среди.Ви благодарам

На NEA, tetoviranta и Софија 88 им се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    леле јас па ич не го сакав кринонот , среќа брзо ми го заменија зошто цело време гледав дека дел останува од тоа во цевчето, уште што не пробував да не останува џабе беше, а вака бутни таблетата раат сум :lol:

На Andonia и Martka им се допаѓа ова.
  11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Детално и сликовито.
    Си легнувам на пешкир на земја, тој си зема машинка за бричење (што ја користиме само за оваа намена) и си тера работа. Е не добиваш како од депилација мазноќа, но доволно си среден за породување. Како 2-3 ден после бричење.

На Martka и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Исто и јас,3 пати до сега така се средувам,е од следен пат ќе го ангажирам мм пошо веќе од мешето не се гледа доле ни со огледалце:D

На Martka и Kaetana им се допаѓа ова.
  13. Marija$$$$

Marija$$$$ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Здраво, 26 недела сум, ми се јавија болки во долниот дел на стомакот, како притисок и посилни кога го осеќам како мрда. Денес сум на преглед но дали имал некој искуство вакво? Не се сеќавам на нешто вакво од првата бременост

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.422
    Бела и јас до пред 2 недели ставав Утрогестан, ама јас не лежев така. Ставав и легнував на страна. Не станував околу 2 саати, ама после трчев за во вц:DМорав:).
    Инаку, знам блиску сме со неделите и јас имам некои болки во кичма и стомак. Мене па неме боли и од лева и десна страна (над половината) и вчера правев проверка на урина, страв ми е бубрезите да не се(facepalm). Резултатите се добри, па дали е од што седам на тераса, а има како промаја таму, не знам.
    А за одењето во вц и анализа на тоалетната- 5,5 месеци сум и уште го правам тоа:$:)

На Andonia и bela.m им се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Таман работа да ме убедуваш, си кажав мислење јас.
    2500се нивните орманчиња.

Следам креветчиња и јас, дрвените (ама без фиоки како кај Чарли) се од 5.800нагоре. Душече не оди со креветчињата тоа го немаш ставено во пресметката, тоа ќе си купиш накнадно над 1500ден се најевтините. Викаш постелнина и оградици 2000, ама јас под 2800немам видено негде од тие како нивните со месечинка перниче што се.
    Само ова е 10.000вкупно, со тоа што го немаш тулот и орманчето и треба да си докупиш.
    А орманче такво по другиве дуќани ги гледам баајги се скапички е сега тоа од икеа нз колку е што го гледаш.

Гледам често имаат акција и плус играчка од тие што сеѓ ставаат над креветчњто даваат, ама тоа ако начекаш.

16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ах бре жени, ами никој не ми рекол да лежам така на грб, ами нели јас се си знам :D
    Имам чувство дека така се спушта надоле, настрана мислам дека ми истекува. Инаку флауерче и јас два часа е максимумот што можам да издржам да не мокрам. Ставам и јас во wc 100 пати во ноќта.
    Кринон ставав до 12 недела ама го сменивме со Утрогестан. Ми правеше проблем.
    Како и да е, сите сме со исти ум :D

На Andonia, flower30 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  17. Pocahontas9

Pocahontas9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    89
    Zdravo devojki, da prasam ima li nekoja sto pie femibion 1 i feroglobin? Maticnata mi prepisa drug suplement za zelezoto no jas ne go zemav bidejki farmacevtot mi kaza deka imalo macnini od nego pa mi preporaca feroglobin...e sega mene me maci da ne e premnogu folnata kiselina bidejki i vo dvata suplementa ja ima?

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Здраво како сте жени ? Што најмногу јадите овие денови, дали може да се јади риба.

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.785
    А зошто не следиш препораки од докторот кој воедно ти ја следи бременоста, а слушаш фармацевт?
    Башка што ако на некого предизвикуваат мачнини, не значи дека и со тебе ќе биде иста ситуацијата, а ако веќе ти предизвикува мачнини и тебе, секогаш можеш да ги смениш, секако во разговор и консултации со твојот доктор.

На Presrekna, Софија 88 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  20. Pocahontas9

Pocahontas9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    89

Farmacevtot kaza deka znael koj suplement bil najdobar...toa e um za drug pat