Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.783
    Ма сите фармацевти знаат се. Мене ми е многу дрско да изигнорира препорака од доктор, за да препорача нешто на своја рака.
    Јас овде каде што живеам, ако во аптека го нема она што ми е препишано, фармацевт не ни пробува да ми понуди замена. Секогаш ме упатува назад до докторот, за тој да одобри нешто друго ако првото не можам да го најдам.

Како и да е, најдобронамерен совет, си имаш доктор што си го избрала да ти следи бременост, правилно е да ги слушаш неговите препораки.
    Посебно за терапии, не можеш да се потпираш на фармацевти и форум. Форум е за споделување искуства. Ништо на своја рака, без претходна консултација со доктор. Макар и за мастика да се работи.

На Andonia, Sofi.ja, Spidy и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки со што ги мачкате мешињата како превенција од стрии?

На Presrekna и crazylady им се допаѓа ова.
  3. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Aj

4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    ич немој да слушаш други а најмалку фармацевти, ни самите доктори не знаат верувај, а не па други и они пробуваат , зошто не може да знаат што и како ни делува на нас... еве пример сите го фалат Малтофер и докторката мене тие ми ги препорача,.. и не делуваа воопшто и ме врати на Тотхема, и од неа ми е подобро железото.

А за ова премногу фолна јас се сложувам, незнам која доза ти е препорачана да ја пиеш, зошто па и не чини премногу да ја примаш ...мене пр ми забранија плус фолна да пијам од препишаната и ме ставаат на лекарства каде нема плус од неа, консултирај се со доктор и за ова.

На Pocahontas9 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maja1511

maja1511 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    259
    здраво мешиња како сме?денес олади малку се дише конечно....ние сме 32+5 денес бевме на контрола-постелка во ред плодова вода доволно,фраерот на мама е 2300гр само се свртел со главчето горе...не знам што му текнало а што убаво си беше цело време обратно свртен..имајте убав ден

На Presrekna и lejlla им се допаѓа ова.
  6. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Здраво денеска проверив крв хемоглобинот ми е 116, железото 10 и тромбоцитите 155 малку сум исплашена за тромбоцитите бидејќи се ниски реф.вредности се од 150-400 веќе сум 35та недела

7. E*N

E*N Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    43
    Денес бев на преглед, јас сум 28ма недела а стомачето на бебето ми излезе како 26та, правев испитување на ддимери и хемостази и ми излего добри, дали има простор за паника и што да применам за да се среди тоа?
    Каде би можела да закажам за второ мислење освен во ремедика и систина, некоја ординација каде што би можела да отидам на ехо би си платила за приватно не е проблем?

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    може, зошто не би можело? :?:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Мене ми се цело време ниски, и под граница ми стигаат, пијам аспирин еднаш ми рекоа од тоа е. Никој до сега не испаничил кога ги видел резултатите, а и јас ич не ги есапам дека се ниски

На Nora.A и Yowannty им се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Ви се случило ли да слушнете како балончиња или пуканки да ви пукаат во стомакот ? Од што може тоа да е ?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.783
    Да. Во последно време ми се дешава. :tmi: Како што ги читав девојките, никој точно не знае од што е тоа, ама е нормално. :D
    Ја мислам бебе праи предпородилни журки со огномет со све, може “фрла” и по некоја пушка. :rofl:

На crazylady, Мариаа., Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Ивановски е срцеее има и харизма и добрина и се собрано во еден човек :lol::tmi:

На Petra777 и Martka им се допаѓа ова.
  13. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    На братучетка ми душата и ја извадија со тој муабет последните два месеци од бременоста, се утепа од плачење пустата што може да е проблемот со стомачето на бебето, за на крај да не е ништо и еве го внук ми летово три години ќе полни, никогаш никаков проблем немаше.

На E*N и Martka им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Истиот проблем го имав, бебе беше цело време за 2 недели помало во стомачето и само ќе ти кажам - џабе ти се секирациите. И јас си ја трескав главата, па бебка моја си се роди здрава, права и нормална, со килажа од 3.600 и со нормално стомаче. Ич не се секирај и не му ја мисли, особено што димерите и протоците ти се добри. Кај мене не беа, проток немаше воопшто, димерите 5.000 ми беа, ама се боцкав Фраксипарин последните три месеци и се' си беше во ред. Пострашно беше кај мене заради протокот и високите димери, ама фала Богу супер се заврши :)

На E*N, Martka, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Хахаха многу весели бебиња, да не ни ја вадат маста и со правење журки по раѓањето или во периодот кога ќе искачаат во град на журки :lol:

Него уште едно прашање имам , понекогаш некои денови знам да имам некои тапа менструални болки ова е очекувано да се има или ? :?:

На Martka и Yowannty им се допаѓа ова.
  16. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Девојки 17+4 сум од пред некоја ден осеќам како лазење да ме чешка нешто во стомачето дали тоа е некој знак на мрдкање набебето или е сеуште рано за да осеќам ?
    инаку @bela.m и јас ставам Утрогестан навечер лежам 15минути на грб и после се вртам настрана и заспивам.

На Martka, Autumn_ и bela.m им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Тоа е, мрда бебуш. Наскоро ќе почне и да клоца :sun:
    Јас почнав мојата во 16 недела да ја осеќам, баш така ко чешкање внатре, како мравки :D

На Martka, Yowannty, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Беба мрда! Тоа е. Радости Боже!
    Фала друшке, ќе ги применам советите на сите околу ставањето Утрогестан :)

На Martka, flower30 и Andonia им се допаѓа ова.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    :rofl::rofl: и кај мене пука и по некоја петарда:rock::party::D:D

На MilenaMilena, Martka, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Иста ситуација. Како што пиша и @Sexybaby86 и мене ми кажаа за ќерката при крајот демек стомакот е помал, ама контролираа и напредуваше со секоја недела - само не одговараше за неделата во која бев. Димери, протоци, доплери ок.. тоа беше најважно. Се роди сосем ок. И сега за второво за главата сто пати ми кренаа притисок, ама кога бев на скрининг докторот ме смири - си напредува со секој месец, е не е на кривата на 50 перцентила. Не е важно. Важно следи крива. И важно немаш проблем со протоци или хемостаза.

На E*N му/ѝ се допаѓа ова.