Ма сите фармацевти знаат се. Мене ми е многу дрско да изигнорира препорака од доктор, за да препорача нешто на своја рака. Јас овде каде што живеам, ако во аптека го нема она што ми е препишано, фармацевт не ни пробува да ми понуди замена. Секогаш ме упатува назад до докторот, за тој да одобри нешто друго ако првото не можам да го најдам. Како и да е, најдобронамерен совет, си имаш доктор што си го избрала да ти следи бременост, правилно е да ги слушаш неговите препораки. Посебно за терапии, не можеш да се потпираш на фармацевти и форум. Форум е за споделување искуства. Ништо на своја рака, без претходна консултација со доктор. Макар и за мастика да се работи.
ич немој да слушаш други а најмалку фармацевти, ни самите доктори не знаат верувај, а не па други и они пробуваат , зошто не може да знаат што и како ни делува на нас... еве пример сите го фалат Малтофер и докторката мене тие ми ги препорача,.. и не делуваа воопшто и ме врати на Тотхема, и од неа ми е подобро железото. А за ова премногу фолна јас се сложувам, незнам која доза ти е препорачана да ја пиеш, зошто па и не чини премногу да ја примаш ...мене пр ми забранија плус фолна да пијам од препишаната и ме ставаат на лекарства каде нема плус од неа, консултирај се со доктор и за ова.
здраво мешиња како сме?денес олади малку се дише конечно....ние сме 32+5 денес бевме на контрола-постелка во ред плодова вода доволно,фраерот на мама е 2300гр само се свртел со главчето горе...не знам што му текнало а што убаво си беше цело време обратно свртен..имајте убав ден
Здраво денеска проверив крв хемоглобинот ми е 116, железото 10 и тромбоцитите 155 малку сум исплашена за тромбоцитите бидејќи се ниски реф.вредности се од 150-400 веќе сум 35та недела
Денес бев на преглед, јас сум 28ма недела а стомачето на бебето ми излезе како 26та, правев испитување на ддимери и хемостази и ми излего добри, дали има простор за паника и што да применам за да се среди тоа? Каде би можела да закажам за второ мислење освен во ремедика и систина, некоја ординација каде што би можела да отидам на ехо би си платила за приватно не е проблем?
Мене ми се цело време ниски, и под граница ми стигаат, пијам аспирин еднаш ми рекоа од тоа е. Никој до сега не испаничил кога ги видел резултатите, а и јас ич не ги есапам дека се ниски
Ви се случило ли да слушнете како балончиња или пуканки да ви пукаат во стомакот ? Од што може тоа да е ?
Да. Во последно време ми се дешава. Како што ги читав девојките, никој точно не знае од што е тоа, ама е нормално. Ја мислам бебе праи предпородилни журки со огномет со све, може “фрла” и по некоја пушка.
На братучетка ми душата и ја извадија со тој муабет последните два месеци од бременоста, се утепа од плачење пустата што може да е проблемот со стомачето на бебето, за на крај да не е ништо и еве го внук ми летово три години ќе полни, никогаш никаков проблем немаше.
Истиот проблем го имав, бебе беше цело време за 2 недели помало во стомачето и само ќе ти кажам - џабе ти се секирациите. И јас си ја трескав главата, па бебка моја си се роди здрава, права и нормална, со килажа од 3.600 и со нормално стомаче. Ич не се секирај и не му ја мисли, особено што димерите и протоците ти се добри. Кај мене не беа, проток немаше воопшто, димерите 5.000 ми беа, ама се боцкав Фраксипарин последните три месеци и се' си беше во ред. Пострашно беше кај мене заради протокот и високите димери, ама фала Богу супер се заврши
Хахаха многу весели бебиња, да не ни ја вадат маста и со правење журки по раѓањето или во периодот кога ќе искачаат во град на журки Него уште едно прашање имам , понекогаш некои денови знам да имам некои тапа менструални болки ова е очекувано да се има или ?
Девојки 17+4 сум од пред некоја ден осеќам како лазење да ме чешка нешто во стомачето дали тоа е некој знак на мрдкање набебето или е сеуште рано за да осеќам ? инаку @bela.m и јас ставам Утрогестан навечер лежам 15минути на грб и после се вртам настрана и заспивам.
Тоа е, мрда бебуш. Наскоро ќе почне и да клоца Јас почнав мојата во 16 недела да ја осеќам, баш така ко чешкање внатре, како мравки
Беба мрда! Тоа е. Радости Боже! Фала друшке, ќе ги применам советите на сите околу ставањето Утрогестан
Иста ситуација. Како што пиша и @Sexybaby86 и мене ми кажаа за ќерката при крајот демек стомакот е помал, ама контролираа и напредуваше со секоја недела - само не одговараше за неделата во која бев. Димери, протоци, доплери ок.. тоа беше најважно. Се роди сосем ок. И сега за второво за главата сто пати ми кренаа притисок, ама кога бев на скрининг докторот ме смири - си напредува со секој месец, е не е на кривата на 50 перцентила. Не е важно. Важно следи крива. И важно немаш проблем со протоци или хемостаза.