1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.000
    Допаѓања:
    190.155
    Ма сите фармацевти знаат се. Мене ми е многу дрско да изигнорира препорака од доктор, за да препорача нешто на своја рака.
    Јас овде каде што живеам, ако во аптека го нема она што ми е препишано, фармацевт не ни пробува да ми понуди замена. Секогаш ме упатува назад до докторот, за тој да одобри нешто друго ако првото не можам да го најдам.

Како и да е, најдобронамерен совет, си имаш доктор што си го избрала да ти следи бременост, правилно е да ги слушаш неговите препораки.
    Посебно за терапии, не можеш да се потпираш на фармацевти и форум. Форум е за споделување искуства. Ништо на своја рака, без претходна консултација со доктор. Макар и за мастика да се работи.

На Andonia, Sofi.ja, Spidy и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки со што ги мачкате мешињата како превенција од стрии?

На Presrekna и crazylady им се допаѓа ова.
  3. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Aj

4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.078
    ич немој да слушаш други а најмалку фармацевти, ни самите доктори не знаат верувај, а не па други и они пробуваат , зошто не може да знаат што и како ни делува на нас... еве пример сите го фалат Малтофер и докторката мене тие ми ги препорача,.. и не делуваа воопшто и ме врати на Тотхема, и од неа ми е подобро железото.

А за ова премногу фолна јас се сложувам, незнам која доза ти е препорачана да ја пиеш, зошто па и не чини премногу да ја примаш ...мене пр ми забранија плус фолна да пијам од препишаната и ме ставаат на лекарства каде нема плус од неа, консултирај се со доктор и за ова.

На Pocahontas9 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maja1511

maja1511 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    259
    здраво мешиња како сме?денес олади малку се дише конечно....ние сме 32+5 денес бевме на контрола-постелка во ред плодова вода доволно,фраерот на мама е 2300гр само се свртел со главчето горе...не знам што му текнало а што убаво си беше цело време обратно свртен..имајте убав ден

На Presrekna и lejlla им се допаѓа ова.
  6. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Здраво денеска проверив крв хемоглобинот ми е 116, железото 10 и тромбоцитите 155 малку сум исплашена за тромбоцитите бидејќи се ниски реф.вредности се од 150-400 веќе сум 35та недела

7. E*N

E*N Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    43
    Денес бев на преглед, јас сум 28ма недела а стомачето на бебето ми излезе како 26та, правев испитување на ддимери и хемостази и ми излего добри, дали има простор за паника и што да применам за да се среди тоа?
    Каде би можела да закажам за второ мислење освен во ремедика и систина, некоја ординација каде што би можела да отидам на ехо би си платила за приватно не е проблем?

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.268
    Допаѓања:
    138.493
    може, зошто не би можело? :?:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Мене ми се цело време ниски, и под граница ми стигаат, пијам аспирин еднаш ми рекоа од тоа е. Никој до сега не испаничил кога ги видел резултатите, а и јас ич не ги есапам дека се ниски

На Nora.A и Yowannty им се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.078
    Ви се случило ли да слушнете како балончиња или пуканки да ви пукаат во стомакот ? Од што може тоа да е ?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.000
    Допаѓања:
    190.155
    Да. Во последно време ми се дешава. :tmi: Како што ги читав девојките, никој точно не знае од што е тоа, ама е нормално. :D
    Ја мислам бебе праи предпородилни журки со огномет со све, може “фрла” и по некоја пушка. :rofl:

На crazylady, Мариаа., Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Ивановски е срцеее има и харизма и добрина и се собрано во еден човек :lol::tmi:

На Petra777 и Martka им се допаѓа ова.
  13. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    На братучетка ми душата и ја извадија со тој муабет последните два месеци од бременоста, се утепа од плачење пустата што може да е проблемот со стомачето на бебето, за на крај да не е ништо и еве го внук ми летово три години ќе полни, никогаш никаков проблем немаше.

На E*N и Martka им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Истиот проблем го имав, бебе беше цело време за 2 недели помало во стомачето и само ќе ти кажам - џабе ти се секирациите. И јас си ја трескав главата, па бебка моја си се роди здрава, права и нормална, со килажа од 3.600 и со нормално стомаче. Ич не се секирај и не му ја мисли, особено што димерите и протоците ти се добри. Кај мене не беа, проток немаше воопшто, димерите 5.000 ми беа, ама се боцкав Фраксипарин последните три месеци и се' си беше во ред. Пострашно беше кај мене заради протокот и високите димери, ама фала Богу супер се заврши :)

На E*N, Martka, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.078
    Хахаха многу весели бебиња, да не ни ја вадат маста и со правење журки по раѓањето или во периодот кога ќе искачаат во град на журки :lol:

Него уште едно прашање имам , понекогаш некои денови знам да имам некои тапа менструални болки ова е очекувано да се има или ? :?:

На Martka и Yowannty им се допаѓа ова.
  16. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Девојки 17+4 сум од пред некоја ден осеќам како лазење да ме чешка нешто во стомачето дали тоа е некој знак на мрдкање набебето или е сеуште рано за да осеќам ?
    инаку @bela.m и јас ставам Утрогестан навечер лежам 15минути на грб и после се вртам настрана и заспивам.

На Martka, Autumn_ и bela.m им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Тоа е, мрда бебуш. Наскоро ќе почне и да клоца :sun:
    Јас почнав мојата во 16 недела да ја осеќам, баш така ко чешкање внатре, како мравки :D

На Martka, Yowannty, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Беба мрда! Тоа е. Радости Боже!
    Фала друшке, ќе ги применам советите на сите околу ставањето Утрогестан :)

На Martka, flower30 и Andonia им се допаѓа ова.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    :rofl::rofl: и кај мене пука и по некоја петарда:rock::party::D:D

На MilenaMilena, Martka, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.611
    Иста ситуација. Како што пиша и @Sexybaby86 и мене ми кажаа за ќерката при крајот демек стомакот е помал, ама контролираа и напредуваше со секоја недела - само не одговараше за неделата во која бев. Димери, протоци, доплери ок.. тоа беше најважно. Се роди сосем ок. И сега за второво за главата сто пати ми кренаа притисок, ама кога бев на скрининг докторот ме смири - си напредува со секој месец, е не е на кривата на 50 перцентила. Не е важно. Важно следи крива. И важно немаш проблем со протоци или хемостаза.

На E*N му/ѝ се допаѓа ова.