Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    да си се ослободиш да не се стегаш да не се укочуваш па да викаш ми треба масажа :!::D

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    А смее во бременост тоа?

На NEA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    секако дека смее ;) само гледајте да купувате од сигурно место, 100% природно да е!

На NEA и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.783
    Вчера имав тапа болка, за време на лажните контракции. Затоа и испаничив малку. :tmi: Ама вечерта бев на гинеколог, па се беше во ред.

Вчера по прв пат цтг. :dance:
    Докторот рече многу нормално цтг за неделата во која сум, и тие малку повисоки контракции што ги покажа, беа во моменти кога бебето многу преташе, па докторот рече тоа значи дека матката реагира на движењето на бебето, се спрема, не се вистински контракции.
    Ми рече, од сеа па натака, веќе да не се замарам со исцедоци, контракции, чуда, со ништо, да пливам секој ден, да пешачам, и оти стапала потечени, кога ќе сум дома да ги чувам нозете пружени на кревет. Според цтг-то оваа недела се претпоставува дека ќе биде мирна. Наредна веќе влегувам во 9ти, па од тогаш натаму, бебе може да излага. (poolparty) И да не се плашам од контракции, оти веќе ќе влегувам во фаза кога подобро било да ги имам отколку да ги немам. :)

Иначе ме гледаше и на ехо прво. И мене бебе ми е во стомаче 1 недела поназад, ама тоа сама гледам од извештај последниве контроли уназад, докторот ништо не ми спомнал, баш напротив, рече се е супер, бебе во супер позиција, со главче гледа надолу. И не се умарам искрено веќе со толкување на извештаи. Од мене толку, па со Бог напред, како решил така. :)

На Septemvri, Autumn_, Kaetana и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Со обично Нивеа млеко за тело, она плавото стандард за сува кожа. Јас и онака имам посува кожа, но еластична и немам воопшто склоност кон стрии.
    Исто сме бремени. Од денес 33 недела. И мојата бебушка е 10тина дена поназад во мешето. Последната контрола ме преплаши матичниот ми рече многу е мал плодот 1400гр го измери, а всушност на приватен преглед нареден ден беше 1800гр. Важно протоците и активноста да се добри. Ич да не се секираш
    Тоа редовно го слушам посебно кога е во акција. Синко ми вели мама примај калциум кога мрда сестра ми и крцкаат ковчињата хахаха.
    И јас те подржувам во ова. Аптеките продаваат она што им носи најголем приход. Мене ме убедуваше дека фероглобинот бил подобар од хемовит плус. А вториов има дупло повеќе железо. Еве сега заради хемоглобинот 90 и железо под 8 ми дадоа прашок сидерал фолик наутро и хемовит плус навечер .
    Инаку за 33 недела сум супер, подвижна, активна цел ден.
    Вчера наредив завеси, денес ќе ја досуредам собата со останати реквизити, корито, крошна. Креветчето за почеток во спална ќе биде.
    Транспортерот и количката се исчистени испрани... Се зедовме од синко. Нови се. Подобро ќе вложам во козметика за бебе и витамини за мене додека дојам од колку да складирам креветчиња, кошови, колички.
    Постелнината и алиштата уште да ги исперам и од наредната недела здравје си велам дека ќе здивнам.
    Одам да јадам нешто палчица моја се бунтува во стомак.

Последна измена: 11 јули 2019
    На Girl-Rabbit, Flower123123, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво,
    Од денес 14 недела . Поминав скрининг ,брисеви, приска .. Се е ок . Нормално како што треба :l:
    Бебето си расте , мајкава се дупна од јадење и така :rofl:Сабајле не можам да функционирам ако не каснам нешто. Овошје не ме заситува, мислам дека уште толку ме разјадува.
    Правев скрининг во Систина кај Г.Петровска . Прв пак кај нејзе и се изненадив. Топло ја препорачувам, мнг народна женичка и нормална. Да не ти биде страв да прашаш нешто. Дури и се шалевме за некои бабини предвидувања за полот на бебето .
    Син ми изгледа дека ќе си добие сестричка :inlove: И тоа ме радува премногу . :l:
    За 100% да бидеме сигурни за полот ќе видиме нареден преглед.

Толку ново од мене . Не пишувам редовно ама ве читам .

Убав ден :f:

На Sofi.ja, Kaetana, bela.m и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Kај мојата докторка си била :inlove: Најдобра е, не ја менувам за никој жив :)
    Мило ми е што се' e добро.

Туку, првиот скрининг која недела се правеше? Сум заборавила :tmi: 12+ требаше, така? Или нешто грешка сум?

На VedaG10 и flower30 им се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    @Yowannty ми се случуваше и наназад месеците некогаш тапа менструални болки да имам кои знаеа накај кичма да одат, баш ко за добивање , но сега ме плаши дека веке сум во последните недели па си викам дали е нормално така да осекам... :?:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    @Софија 88 Кога ти е термин срцка? Не сум те видела во термините:wasntme:

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.421
    Здраво,
    @Sexybaby86 јас првиот скрининг го правев на 12+4. Мислам до крај на 12 недела треба да се направи. И брисеви тогаш.

Бебе од сабајле си мрда на едно место во стомак, кај што му е газето:Dи нозете. Ко да ми мава клоци:D. Ме боли кичма, си викам уште од сега ли:?: Апетитот ми е на најјако пуштен, само јадам. Леле до крај, 100кг ќе се направам ако продолжам вака.
    Инаку навечер кога легнувам или спијам со јорган пред мене цел стуткан или со перница меѓу нозе. И насабајле или во сред ноќ се будам и се наоѓам скоро легната на стомак. И ме фаќа страв. Во првата бременост изгледа потсвесно:) ни еднаш не спиев на стомак. Валјда не му смета многу на бебуш. Не знам како да се наместам за да не легнувам на стомак

На Yowannty, Sesil, VedaG10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Одлична докторка. Баш онака прегледот беше опуштен , да ти е мерак да си поседиш со нејзе .:)
    Скринингот од 12 недела до 13+6.

На Andonia и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  12. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Има ли некоја од вас што примала Цитерал во бременост?И која недела?Не знаат дали да ми дадат за бактерија во урина?

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.783
    Нормално е. Се додека се издржува секоја болка е нормална. Мене цела бременост кичма ме боли, а некои ги фаќа на сам крај. Не се секирај. Чим е тапа болка, значи ако праиш нешто друго комотно можеш да ја игнорираш, немаш гајле. :)

14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да таква е тапа ко за циклус да доага... фала ти многу мила :hug::l:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.783
    Уживај. :hug: Многу било малку останало. Ти плус со две, нормално е да натежнуваат поише. Уште малце ќе се бодриме овде, после во другата тема ќе продолжиме. :sun:

На Septemvri и Софија 88 им се допаѓа ова.
  16. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Женски, вчера правев тест и ми се појави втора бледа цртка. :)

Препорачајте ми добар гинеколог од Ремедика ве молам, зошто не знам кај кого да закажам.

:)

На *malenavolena*87, Andonia и Martka им се допаѓа ова.
  17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Др. Елена Петрова од Ремедика е по мене најдобра, многу темелна, смирена ... честитки и добредојде во оваа убава тема, каде не има мн со убави слатки "маки" (fingers)(y)

Последна измена: 11 јули 2019
    На *malenavolena*87, Andonia и RAK91 им се допаѓа ова.
  18. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607

Благодарам и Добро ве најдов :) :inlove:

Читав многу пофални зборови за Елена Петрова, Симонида и Стојковски, па не знаев точно кај кого да ја потврдам бременоста и кој да ми ја следи во иднина.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Женски ај совет пошто почнува паника да ме фаќа. Од сабајлево почна да ме боли стомак и во горниот и во долниот дел, и имам некои грчеви и мачнини. И кога одам и кога седам ме боли. :worried::worried:
    Од што може да е? Прв пат ми се случува вака. Ако ме боли и утре, ке одам на гинеколог..

20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Мешковци јадете ли дропче? Јагнешко, свинско? Незнам од каде знам дека не се препорачува за трудници? Или грешка сум?