Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.420
    Јас во првата бременост прочитав дека не се јаде и не пробав ич. А толку многу ме фаќаше стрв. А заборавав да ја прашам докторката
    Јас па некаде прочитав дека биберот стварал контракции и овие 5 месеци не користам(facepalm)а секогаш ставав кога готвам.

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Прочитав дека заради витаминот А што го содржи свинскиот џигер треба да се избегнува. Незнам дали и јагнешкиот?
    Како и да е, се за доброто на бебињата. Ако не смее, не смее и готово :)

На Andonia и flower30 им се допаѓа ова.
  3. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    И јас негде имав прочитано дека не смее. А баш ми се пријаде кога ти ја прочитав пораката. И тоа ми се пријаде од оној велешкиот. Уф би отишла до Велес уште сега... мх,мх,мх...

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Zenski denes me pustija i eve sum doma odmaram...bolkite mi se namalija no kaj mene skoro sekogas se prisutni. Serklaz nema potreba da mi pravat bidejki cerviksot mie 2.5cm i samo so lezenje ke bide dobro.Bebeto e super, toa mi e najvazno...jas se ke izdrzam samo da dojde na svoe vreme:inlove:
    Blagodaram za podrskata

На Andonia, Martka, betty oh и 10 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.420
    Мило ми е што се е добро. Мирувај, лежи дома и дружи не. Ќе биде се добро:hug::hug::hug:

@bela.m точно, ако не смее, ќе издржиме. Затоа па после пораѓај ќе навалиме на се што не смеело:D

На newyear2015, Andonia, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Стрвли :D
    Да не ни влезе нешто во глава. Некогаш подобро е да се проба малку отколку да не се проба. Јас уште пред бременост сум на безглутенска исхрана, уште сум и ќе бидам здравје додека не се породам. А тешко е многу. Мене веќе организмот ми е навикнат ама сега ме фаќа стрв за многу работи. Претходно не, воопшто. И имам дозвола да правам отстапки понекогаш, ама понекогаш, во многу мали количини од причини што подобро е да го пробам да не ми е во мисла. Е сега не да седнам и да изедам цел кроасан на пример, али еден залаг-два може да пробам.

На flower30 и kockichka им се допаѓа ова.
  7. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Добри да сте! До крај. :*

На newyear2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Do celta samo ubavi misli da imas, se ke bide dobro, nie majkite sme cudni stvorenja, I Sama se cudam kolku sme mozele da izdrzime samo za ljubov :)

На newyear2015, Софија 88 и flower30 им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    Црн не е препорачливо. Бел може. И пилешки џигер може исто, колку шо прочитав на нет. Од дрга страна пак ради железото многу често го препорачуваат. Сплинки (слезенки мислам е политературен назив)знам дека смее исто ги препорачуваат за железо а имаат сличен вкус на дропче.

Последна измена: 11 јули 2019
    На kockichka и bela.m им се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    тоа е таа љубов која не се опишува, на почетокот јас се штрекав кога ќе осетив удар, а сега се молам и радувам да осетам, и уживам во тоа да речам ...тие ни даваат сила да издржиме уште од стомакот, се за нив само да е се во ред :muscle:

На Kaetana, Martka и Septemvri им се допаѓа ова.
  11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мајки од десна страна, под градата,кај градниот кош ме боли многу при движење, ја ставив раката и почувствував како чукање, дури и на колешката и реков пипни и она осети. Можно ли е да е бебушот, при местење да дошол таму, и тоа да му е срценцето?
    Инаку вчера го почувствував малку како се помести..:inlove:

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    Тоа твојот пулс е не неговиот

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ова сега и веќе никогаш. Кафето многу не се препорачува а ако ептен се мора само едно.
    белким постои снимка од емисијата која можам да ја најдам на интернет.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    Да ги има сите на you tube пиши 0m+ :)

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    извршува ли овој породување???:lol:
    ауу... Многу е тоа! А на второротка?

16. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    14.551
    Мешиња кој магнезиум го користите? Знам имаше еден муабет за то ама многу страни ми се за барање. :)
    Претходно земав магнезиум директ од 300 мг па се мислам дали пак таков или да сменам некој подобар ако има. Шо ќе ме советувате? :D

17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Ве исчитав така набрзина фрлив некој цитат сега да се "исповедам" :rofl: и јас привршувам со 8ми месец. Следна контрола на 17ти,докторот најави брис :worried: многу ми е шубе ама тоа е. Едвај чекам да почнам со цтг. На работа планирам да одам бар уште 2 недели, до термин имам уште 37 дена. Исто следната недела ќе ме прати матичниот на одделение,кај нас малку комплицираат па така да треба мноогу добро да размислам околу тоа каде т.е во кој град да одам на породување. Околу болките морам да прашам нешто. Одвреме навреме при движење чуствувам чудна болка. Долу на симфизата на коската ли на бешиката ли... На почеток се е како притисок потоа преминува во болка. Имам чуство како да е пред каналот и ми притиска,се ми се чини дека така и ќе си излезе лесно. Навистина не знам како да опишам се надевам некој ќе свати. :rofl: исто така ве читав киселини ова она па ја сва сречна то за мене није ама.... Последниве 2-3 дена... :envy: желудникот искрено не знам кај ми е забацан ама сеќавам како ми се враќа во хранопроводот и тука ме жежи ме изгоре. Ајде демек бедоксин помагало... Мазала па ајде може антиметил.... Уште поништо. После си викам... Тоа е нема чаре :sweat:;(

18. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    прашај лекар. Магнезиум има од многу фирми и во разни форми но треба да си ја знаеш својата потребна доза. Јас пиев магнезиум + б комплекс 400мг ама знаев дека е слаб бидејќи докторот ми даде поинаква доза а јас па демек ајде овие за 10денара.... Ама после си ги купив. MagCitra 60 апиња за 2 месеци а доза 1900мг.

19. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки ви ја препорачувам Др.Ливринова ако случајно бркате работа на ГАК.Кај мене пресврт мили мои.Контролата ми покажа дека од сигурен ЦАРСКИ ради миом на цервикс,бебуш си се спуштил доле и си го поминал миомот и фино лепо си се мести за ПРИРОДЕН ПОРОЃАЈ а јас и мм ШОК.И башка на тоа отворена 13мм:o.Не знам како,но пред една недела ми беше 40мм(меркава ваљда не ја грешам).Утре ќе се консултирам со матичната.Има ли некоја феминка како мојот случај и како поминал.Иначе утре 34 недела,а бебуш одговара на 35+.Буткало со главчето и сака да излегува,ама рано некако.:wasntme:.Ве :hug:мили мои.

На Kaetana, Sofi.ja, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да не те мереле претходно абодоменално па затоа е толкава разлика ??

Едит:
    веројатно грешка имаш пишано или сватено не може да си отворена 13 мм туку, грлото да ти е скратено на таа мерка ... мене така ми се случи сега пак од нигде никаде наеднаш се скрати на 1,65 мм... а не разбирам што има врска тоа што ти е скратено грлото да не можеш на царски да одиш ? Баш пред некој ден прашував за ова ми рекоа дека и да се отвориш ако има некоја причина да не одиш на природен, секако со царски ќе си..

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.