Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Marta.bebe se porodi, ima sovrseno since! :)

LaDyDoLl, ddevojce, Agrona and 2 others like this.
  2. mama26

mama26 Активен член

za site koi imaat problem so kiselinii,da probate da goltnete nekolku zrnca oriz svez so voda....menee mi pomogna mnoguu,se nadevam i na vas...pozdrav

3. zalosna

zalosna Форумски идол

мамчки во која недела је најдобро да се прекини со магнезиумот?

4. donna.17

donna.17 Популарен член

Мислам дека до 36 недела треба да се пие. Со влегувањето во 9-ти месец се прекинува :)

zalosna likes this.
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Добро утро... :)
    Цела ноќ спиев без проблем....ама станав како камион да ме прегазил-толку сум уморна.

6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Здраво мешиња :)
    Вчера проверував крв, мокраќа, шеќер и се е ок освен железото што мислам дека ми е малку високо. Треба да биде од 6.6-26, а мене ми е 25.9 и сега се мислам дали има некој проблем ако е толку високо :?: Сите мака мачат со ниско железо, а јас со високо :D
    Поздравче и имај те си убав ден :hai: :*

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^високо ама во граница ;)
    најубаво е да се консултираш со матичната. Јас лично не би знаела точно да ти кажам, бидејќи мака мачам со ниско железо.

8. Azzra

Azzra Истакнат член

не е проблем, убаво за тебе ако издржиш цела бременост со толку железо, обично како што расти бебето се намалува и железото и калциумот...јас до 5ти месец имав железо 23, а сега во 9ти ми е 5 :( се што ми предложија конзумирав ама никако да крени...

9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

^Фала ви на мислењата, утре сум кај матичниот па ќе видам што ќе ми каже.

10. Agrona

Agrona Популарен член

Здраво девојки. Сакам да ве прашам кај можам да купам труднички хеланки (дали има такви) или стандард се сите, и трудничко боди кај може да најдам исто. Може ова што го пишувам не е соодветно за во оваа тема, но се надевам дека тука ќе добијам побрз одговор. Поздрав имајте убав ден. :* :hai:

11. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Нормално железо е 26 па и да е толку напротив тоа е добро,ако е многу над тогаш е потребно да се внимава.
    Јас пак со природниот лек за железо.Кога ќе станете сабајле напијте се какао со вода и 2 часа потоа ништо што има калциум.Откако ќе се напиете испите и еден витамин Ц.
    Проверено железо во влез во 9ти ми беше 24 :)

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Agrona
    Јас си купував стандардни хеланки од продавниците и бодиња, само што барав големи броеви - тоа беше разликата.
    Инаку влезеш ли во бутик за трудници ќе го платиш х3 од реалната цена.

Agrona likes this.
  13. Melinara

Melinara Популарен член

Нема никаков проблем со високо железо моето беше над нормала одсекогаш ми било такво, но кога влегов во 8 месец почна да се намалува зашто бебуш јаде повеќе :) и зема од мама. Железото се уште ми е нормално но хемоглобинот ми е намален и ми дадоа да пијам ампули железо. Така да не се секирај, уживај си во бременоста. :)

14. nene88

nene88 Популарен член

За колешкиве со киселини и мака со спиење ви ги препорачувам перниците за доење :) јас откако ја земав, конечно можам да се наспијам. За киселините ми дадоа и Рупурут, ама јас мн повраќав во 8ми и на почеток на 9ти месец.
    Инаку вчера сабајле ме разбудија болки. Шетав низ дома, мерев, ама некако чудно ми беше. Ме болеше половината многу, дури ми се повраќаше од болка. После 4 саати шетање низ дома, отидов кај матичниот ( и онака имав закажано контрола ). Ме стави на цтг ама тоа не регистрираше контракции. На вагинален преглед ми вика отворена си само 1 прст. Ми закажаа на клиника за цтг за во понеделник, ама мене и вчера вечерта пак ме болеше половината и долниот дел од стомакот. Денес ништо не ми беше, си викам ај лажна тревога било. Ама од пред саат време пак ме фаќа. Ќе полудам до понеделник ако чекам. А ако одам на ГАК си викам луда да не ме направат...

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Od mob pisuvam :$
    Eve samo sto se vrativ od drzavna. 3 prsta sum otvorena, cepot mi padna. Bolki imam na 10-15min po 15tina sekudi
    Mi rekoa da miruvam i da ocekuvam vikendov bebe.
    Da ne me zadrzuvale nokeska, da si odam doma. I da dojdam vo slucaj da prokrvaram, da pukne vodenjakot, ili bolkite da spadnat pod 5 minuti.
    Ili nedaj boze nad 3h da ne go osetam bebusko
    Ako ne, ako izdrzam do ponedelnik (za sto ne i se veruvalo) vo ponedelnik na kontrola obavezno.

ddevojce, Maya3112, Agrona and 4 others like this.
  16. Nova

Nova Популарен член

Со лесно нека ти е. Залудно се зарековме дека во Новата ќе раѓаме. :sweat:

Snow-Queen likes this.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^ eve do sega dremnav malce ama veke pocna i kicma da me faka...uhhh iskreno sekoja 3-4ta bolka na nekoi si pola saat me prepotuva.

butterfly.mk likes this.
  18. dzanina

dzanina Истакнат член

Добро утро од нас ние сме исто станати од сабајле па сега си чекаме на болница, за шеќерот контрола сега ме мереа и сум 79 кила а претходно пред да дознам дека имам шеќер бев 84,50 секој две недели имам контрола и секој пат сум се послаба , другите се дебелат во бременоста а јас ослабувам :| и сноу квин со лесно нека ти е што побрзо да си го видиш бебушко :*

Snow-Queen likes this.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Само со добра мисла се да биде Сноу, ти посакувам лесен пораѓај и што поскора средба со бебушот!

20. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Јас едвај заспав синоќа, ме убија киселини, па и главате ме заболе,па си повраќав :puke:
    Незнам што е ова чудо на почеток воопшто не повраќав 1 или 2 можно ли е сега да ме фати тоа :^)
    Ама сабајлево така убав се изнаспав, ми се чини се преспав, не памтам кога сум станала во 9

Snow-Queen ти пуштам среќа за со лесно да си поминеш и уживај и гушкај се со бебуш :)

Snow-Queen likes this.