za site koi imaat problem so kiselinii,da probate da goltnete nekolku zrnca oriz svez so voda....menee mi pomogna mnoguu,se nadevam i na vas...pozdrav
Здраво мешиња Вчера проверував крв, мокраќа, шеќер и се е ок освен железото што мислам дека ми е малку високо. Треба да биде од 6.6-26, а мене ми е 25.9 и сега се мислам дали има некој проблем ако е толку високо Сите мака мачат со ниско железо, а јас со високо Поздравче и имај те си убав ден
^високо ама во граница најубаво е да се консултираш со матичната. Јас лично не би знаела точно да ти кажам, бидејќи мака мачам со ниско железо.
не е проблем, убаво за тебе ако издржиш цела бременост со толку железо, обично како што расти бебето се намалува и железото и калциумот...јас до 5ти месец имав железо 23, а сега во 9ти ми е 5 се што ми предложија конзумирав ама никако да крени...
Здраво девојки. Сакам да ве прашам кај можам да купам труднички хеланки (дали има такви) или стандард се сите, и трудничко боди кај може да најдам исто. Може ова што го пишувам не е соодветно за во оваа тема, но се надевам дека тука ќе добијам побрз одговор. Поздрав имајте убав ден.
Нормално железо е 26 па и да е толку напротив тоа е добро,ако е многу над тогаш е потребно да се внимава. Јас пак со природниот лек за железо.Кога ќе станете сабајле напијте се какао со вода и 2 часа потоа ништо што има калциум.Откако ќе се напиете испите и еден витамин Ц. Проверено железо во влез во 9ти ми беше 24
Agrona Јас си купував стандардни хеланки од продавниците и бодиња, само што барав големи броеви - тоа беше разликата. Инаку влезеш ли во бутик за трудници ќе го платиш х3 од реалната цена.
Нема никаков проблем со високо железо моето беше над нормала одсекогаш ми било такво, но кога влегов во 8 месец почна да се намалува зашто бебуш јаде повеќе и зема од мама. Железото се уште ми е нормално но хемоглобинот ми е намален и ми дадоа да пијам ампули железо. Така да не се секирај, уживај си во бременоста.
За колешкиве со киселини и мака со спиење ви ги препорачувам перниците за доење јас откако ја земав, конечно можам да се наспијам. За киселините ми дадоа и Рупурут, ама јас мн повраќав во 8ми и на почеток на 9ти месец. Инаку вчера сабајле ме разбудија болки. Шетав низ дома, мерев, ама некако чудно ми беше. Ме болеше половината многу, дури ми се повраќаше од болка. После 4 саати шетање низ дома, отидов кај матичниот ( и онака имав закажано контрола ). Ме стави на цтг ама тоа не регистрираше контракции. На вагинален преглед ми вика отворена си само 1 прст. Ми закажаа на клиника за цтг за во понеделник, ама мене и вчера вечерта пак ме болеше половината и долниот дел од стомакот. Денес ништо не ми беше, си викам ај лажна тревога било. Ама од пред саат време пак ме фаќа. Ќе полудам до понеделник ако чекам. А ако одам на ГАК си викам луда да не ме направат...
Od mob pisuvam Eve samo sto se vrativ od drzavna. 3 prsta sum otvorena, cepot mi padna. Bolki imam na 10-15min po 15tina sekudi Mi rekoa da miruvam i da ocekuvam vikendov bebe. Da ne me zadrzuvale nokeska, da si odam doma. I da dojdam vo slucaj da prokrvaram, da pukne vodenjakot, ili bolkite da spadnat pod 5 minuti. Ili nedaj boze nad 3h da ne go osetam bebusko Ako ne, ako izdrzam do ponedelnik (za sto ne i se veruvalo) vo ponedelnik na kontrola obavezno.
^ eve do sega dremnav malce ama veke pocna i kicma da me faka...uhhh iskreno sekoja 3-4ta bolka na nekoi si pola saat me prepotuva.
Добро утро од нас ние сме исто станати од сабајле па сега си чекаме на болница, за шеќерот контрола сега ме мереа и сум 79 кила а претходно пред да дознам дека имам шеќер бев 84,50 секој две недели имам контрола и секој пат сум се послаба , другите се дебелат во бременоста а јас ослабувам и сноу квин со лесно нека ти е што побрзо да си го видиш бебушко
Јас едвај заспав синоќа, ме убија киселини, па и главате ме заболе,па си повраќав Незнам што е ова чудо на почеток воопшто не повраќав 1 или 2 можно ли е сега да ме фати тоа Ама сабајлево така убав се изнаспав, ми се чини се преспав, не памтам кога сум станала во 9 Snow-Queen ти пуштам среќа за со лесно да си поминеш и уживај и гушкај се со бебуш