Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Marta.bebe se porodi, ima sovrseno since! :)

На LaDyDoLl, ddevojce, Agrona и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mama26

mama26 Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    za site koi imaat problem so kiselinii,da probate da goltnete nekolku zrnca oriz svez so voda....menee mi pomogna mnoguu,se nadevam i na vas...pozdrav

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мамчки во која недела је најдобро да се прекини со магнезиумот?

4. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Мислам дека до 36 недела треба да се пие. Со влегувањето во 9-ти месец се прекинува :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Добро утро... :)
    Цела ноќ спиев без проблем....ама станав како камион да ме прегазил-толку сум уморна.

6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.214
    Здраво мешиња :)
    Вчера проверував крв, мокраќа, шеќер и се е ок освен железото што мислам дека ми е малку високо. Треба да биде од 6.6-26, а мене ми е 25.9 и сега се мислам дали има некој проблем ако е толку високо :?: Сите мака мачат со ниско железо, а јас со високо :D
    Поздравче и имај те си убав ден :hai: :*

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^високо ама во граница ;)
    најубаво е да се консултираш со матичната. Јас лично не би знаела точно да ти кажам, бидејќи мака мачам со ниско железо.

8. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    не е проблем, убаво за тебе ако издржиш цела бременост со толку железо, обично како што расти бебето се намалува и железото и калциумот...јас до 5ти месец имав железо 23, а сега во 9ти ми е 5 :( се што ми предложија конзумирав ама никако да крени...

9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.214
    ^Фала ви на мислењата, утре сум кај матичниот па ќе видам што ќе ми каже.

10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво девојки. Сакам да ве прашам кај можам да купам труднички хеланки (дали има такви) или стандард се сите, и трудничко боди кај може да најдам исто. Може ова што го пишувам не е соодветно за во оваа тема, но се надевам дека тука ќе добијам побрз одговор. Поздрав имајте убав ден. :* :hai:

11. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Нормално железо е 26 па и да е толку напротив тоа е добро,ако е многу над тогаш е потребно да се внимава.
    Јас пак со природниот лек за железо.Кога ќе станете сабајле напијте се какао со вода и 2 часа потоа ништо што има калциум.Откако ќе се напиете испите и еден витамин Ц.
    Проверено железо во влез во 9ти ми беше 24 :)

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Agrona
    Јас си купував стандардни хеланки од продавниците и бодиња, само што барав големи броеви - тоа беше разликата.
    Инаку влезеш ли во бутик за трудници ќе го платиш х3 од реалната цена.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Нема никаков проблем со високо железо моето беше над нормала одсекогаш ми било такво, но кога влегов во 8 месец почна да се намалува зашто бебуш јаде повеќе :) и зема од мама. Железото се уште ми е нормално но хемоглобинот ми е намален и ми дадоа да пијам ампули железо. Така да не се секирај, уживај си во бременоста. :)

14. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    За колешкиве со киселини и мака со спиење ви ги препорачувам перниците за доење :) јас откако ја земав, конечно можам да се наспијам. За киселините ми дадоа и Рупурут, ама јас мн повраќав во 8ми и на почеток на 9ти месец.
    Инаку вчера сабајле ме разбудија болки. Шетав низ дома, мерев, ама некако чудно ми беше. Ме болеше половината многу, дури ми се повраќаше од болка. После 4 саати шетање низ дома, отидов кај матичниот ( и онака имав закажано контрола ). Ме стави на цтг ама тоа не регистрираше контракции. На вагинален преглед ми вика отворена си само 1 прст. Ми закажаа на клиника за цтг за во понеделник, ама мене и вчера вечерта пак ме болеше половината и долниот дел од стомакот. Денес ништо не ми беше, си викам ај лажна тревога било. Ама од пред саат време пак ме фаќа. Ќе полудам до понеделник ако чекам. А ако одам на ГАК си викам луда да не ме направат...

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Od mob pisuvam :$
    Eve samo sto se vrativ od drzavna. 3 prsta sum otvorena, cepot mi padna. Bolki imam na 10-15min po 15tina sekudi
    Mi rekoa da miruvam i da ocekuvam vikendov bebe.
    Da ne me zadrzuvale nokeska, da si odam doma. I da dojdam vo slucaj da prokrvaram, da pukne vodenjakot, ili bolkite da spadnat pod 5 minuti.
    Ili nedaj boze nad 3h da ne go osetam bebusko
    Ako ne, ako izdrzam do ponedelnik (za sto ne i se veruvalo) vo ponedelnik na kontrola obavezno.

На ddevojce, Maya3112, Agrona и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Со лесно нека ти е. Залудно се зарековме дека во Новата ќе раѓаме. :sweat:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ eve do sega dremnav malce ama veke pocna i kicma da me faka...uhhh iskreno sekoja 3-4ta bolka na nekoi si pola saat me prepotuva.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Добро утро од нас ние сме исто станати од сабајле па сега си чекаме на болница, за шеќерот контрола сега ме мереа и сум 79 кила а претходно пред да дознам дека имам шеќер бев 84,50 секој две недели имам контрола и секој пат сум се послаба , другите се дебелат во бременоста а јас ослабувам :| и сноу квин со лесно нека ти е што побрзо да си го видиш бебушко :*

19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    35.324
    Само со добра мисла се да биде Сноу, ти посакувам лесен пораѓај и што поскора средба со бебушот!

20. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас едвај заспав синоќа, ме убија киселини, па и главате ме заболе,па си повраќав :puke:
    Незнам што е ова чудо на почеток воопшто не повраќав 1 или 2 можно ли е сега да ме фати тоа :^)
    Ама сабајлево така убав се изнаспав, ми се чини се преспав, не памтам кога сум станала во 9

Snow-Queen ти пуштам среќа за со лесно да си поминеш и уживај и гушкај се со бебуш :)