Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Консултирај се за секој случај, да не испадне дека се ставаме во улога на доктор, ама сигурна сум дека ќе ти ја зголеми дозата.

На Srekicka3, Недопирлива5, KuklickaMoja и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    И јас ги земам истите 2х1. Од 250 мг се.Задоволна сум. Ама грчеви во мускулите на нозете имам последните вечери. Можеби треба да прашам за поголема доза

На koritsaki и bela.m им се допаѓа ова.
  3. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.144
    За грчевите и трпките на мајчина школа ни кажуваа секој ден превентивно онаква вежба како залепена на ѕидот и лизгање надолу, исто и истегнување на прстите од стапалата кон телото со помош на каиш (нели сега ни смета мешко неможиме да стигнеме до стапалата :D ) еве и сликичка колку што можев да најдам. :hug::hug: Screenshot_20190712-164738.jpg

На Andonia, Sexybaby86, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Задоволна сум и јас. Јас овие денови наутро кога ставам имам грчеви на листовите на нозете. Брзо ми поминуваат. Засега мислам ок ми е дозата.

На Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    23 недела сум,имав бактерија во мокрача.Ја исчистив во Авицена имам на уринокултура ретка бактерија,во Адриалаб немам бактерија.Чекам резултати од Биотек.Дали и вие имате вакво искуство ко моето со лабараторииве?И дали иако немате бактерија некоја имала печење при мокрење?И мала болка и во препони и тој дел цел??Се надевам дека се е нормално,ова сега имам немам бактерија ме измести ид колосек.

6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Здраво друштво.
    Денес денов ми беше патешествие.

Прво од сабајле кај матичната за последен преглед,брисеви и упат за цтг. Се изнервирав зошто немаше термин за кај Илиевски во Чаир,па во нашава држава знаете како идат работите,мора одма врски,колење,молење или дедо ти да е владика :) нејсе,средив да ме прими Илиевски,да ми направи прво цтг и да се договориме за пораѓај. Он оди на одмор од понеделник па се враќа дури за 2 недели. Тогаш ќе сум 38ма,се надевам дека синко ќе издржи до тогаш кај мама во стомак. :)
    Преморена сум. Чекав таму 3 саати точно за работа што се завршува за 15мин. И секој нареден преглед ќе е исто до пораѓај,хаос се. Ама тоа е :)
    Ви се изнаприкажав убаво јас :)
    Само да е се како што треба.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Девојки како ае справувате со низок хемоглобин во Мај ми беше 90 а железо 9 пиев хемовит денес проверив хемоглобин 77 а железо 14 22 недела сум

8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Со претходната бременост имав стрептокока ауреус, во Авицена не покажа дека ја имам на уринокултура, а во институт за јавно здравје излезе дека ја имам еден милион во мл.значи огромна концентрација. Незнам на што се должи оваа разлика но еве и мене ми се има случено иста ситуација.

9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Можно е да немаат реагенси приватниве.

10. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Мене некоја ретка бактерија што се фаќала преку катетер,во болнички услови.Во Адриалаб ја нема,сега во Биотек да видам што ќе излезе.А обична мокрача супер.Има ли некој искуство со овие лабаратории.Најдобри биле демек.

Последна измена: 12 јули 2019
  11. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Можеби не ти делува Хемовит, да пробаш некој друг препарат во консултација со доктор.

На Srekicka3, Недопирлива5, KuklickaMoja и 3 други им се допаѓа ова.
  12. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Видете со гинекологот,за друг препарат.И јас ги пијам Хемовитот.Баш ќе видам на следна контрола како ќе биде железото.

На Queen8 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Секој организам е различен и секој препарат не дава исти резултати.

14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Имам секакви веќе пробано само железото се качува. Во понеделник ќе одам на трансфузиолог

15. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Некоја членка имаше споделено искуство овде дека хемоглобинот и’ се покачил со Сидерал прашак, побарај ќе ти излезе, имаше прикачено и слика од прашакот, сепак консултирај се и со доктор.

16. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Ми кажа една комшика семе од коприва и мед да измешам и секое сабајле по една лажица. Ете така се справувам :)

17. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Еве девојки и јас денес ја поминав долго очекуваната контрола :)

Испитувања на клиника за тироидна, па потоа Систина. Др ме гледаше детално се е ве ред со плодот, си одговара развојот на гестациските недели 20 + 4 и се е во ред. Цервиксот си стои со иста должина 33мм и не добив никаква терапија во врска со тоа, освен препораки за мирување. Крвната слика добра, намалени тромбицити. Докторот не спомна ништо во врска со ова се надевам дека не е ништо сериозно...?

И среќна од таму дека се е во ред бевме до бебе хоме каде што одбравме креветче и плакарче за собата на малата девојка :)
    Следна контрола во пократок временски интервал :D

Поздрав убави мешиња :*

На newyear2015, Lorins, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас мислам дека ќе цркнам толку време слушајќи какви се болките.
    и кај мене е исто. 35та недела сум. Се тегне леле мајко си викам прво што ќе го учам кога ќе се роди е дека нозете се пуштаат колку што ти е долга чергата :rofl:
    јас пијам 1900мг така пишува на апчињата кои докторот ми ги даде.
    кај нас во македонија бидејќи сме заостанати незнам да има таква опција ама од што сум слушала во странство подобра опција за пораѓај нема.

На Yowannty, Presrekna, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    Организацијата Лулка има предавање 'Симулација на породување' на 16 јули во кафе Umbrella од 18.00.

20. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила каде се наоѓа ова место,првпат ќе одам поради мирување,но по сигурен царски испадна дека ќе се пораѓам природно(здравје),па сакав да слушнам што како за да си олеснам.Е сега отворена сум 13мм и не знам дали можам да одам,а баш сакам да научам нешто.Дали знаеш да има видео на нивен сајт или да ми препорачаш сајт да вежбам од дома.Ти благпдарам мила и секое добро.

На Queen8 му/ѝ се допаѓа ова.