Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    На Facebook напишете Лулка имаат страна со многу информации. Исто и на www.lulka.org

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    може ли некој да сподели искуство или нека ми пише во порака,каде се пораѓал и каде е најдобро. Кај нас во градов се си беше ок ама сега нема анестезиолог освен во одредени ситуации каде еднаш неделно иде анестезиолог од прилеп. Докториве со големо искуство ни се ама не се нафаќаат после царски на природен пораѓај. Ми останува опција битола охрид или евентуалнп чаир ( мада е скопје далеку) една колешка ми раскажуваше дека охрид се породила природно после првиот царски. Исто како мене со 6 години разлика.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки кои вид од болка е алармантен за да одам на лекар?34+сум и осеќам како менструал болка кратка на поголеми интервали,без болка во кичма и во карлица.Имав преглед во четвртокот и бев отворена 13мм,но не осетив никаква болка.Сакам да се избањам и дали можам дека сум отворена?Како да постапам?Ви благодарам мили мои.

4. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Охрид многу ја фалат болницата. Моја блиска скоро се породи и многу задоволна беше. И на доктори, сестри, хигиена се...
    Битола државната болница е катастрофа. Има само 2 Др, а за Прилеп не знам не сум слушнала.
    @Yowannty сега во Плодност Битола почнаа обуки за породување во вода. Мојава Др што ми прави скрининзи беше на усовршување. Велат полесно било.
    @marchi-cool јас велам кога ќе се роди бебе прво ќе го натепам по газето, после ќе ја љубам... Еве ја денес ора десно во црн дроб и жолчка. Само се тегне и буцка. А вчера цел ден ја немаше, дури се загрижив и вечерта на охридско лето бевме и кога седнав кога рече клоцам, никако не можев да се наместам. Ни една позиција не и одговараше. Мм вика застани само ти вриеш.
    Инаку денес комплет собата ја дотеравме со синко. Веќе е големо момче и се ми помага. Кревање, монтирање...
    Јас испеглав, наместив, уште количката да ја исперат на перална и се е готово.

На Flower123123, Sesil, marchi-cool и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    јас трет ден сум со тапа менструални болки кои се и во јајници и во кичма, но немам намера да одам на лекар да паничам, зошто сите викаат се што е издржливо дека не е страшно, претпоставувам матката се спрема за големиот ден кога ќе дојде.. но сепак ти си знаеш дали да реагираш или не.. нека сподели и друга некоја искуство.

На Martka и Yowannty им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.658
    Хелоу трудници:hai:
    Денес сум ептен размрдана по дома, откако станав од кревет неколку часа без престан расчистував по соби,сега кога се спружив на спална кичмава не си ја осеќам(facepalm) на секое мрдање ме боли. А тек да стане мм па да досредиме плакарите:!:

Да не знаете каде се наоѓа кафичот Umbrella од Лулка што организираат предавање? Имаат во вторник Симулација на породување,би отишла ако ми одговара локацијава:)

На tina2018, koritsaki и Yowannty им се допаѓа ова.
  7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    како што гледам на интернет, се наоѓа на Кеј ..

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.779
    @Presrekna тоа за породување во вода @koritsaki прашуваше. :)

Јас немам таква опција во клиникава каде што ќе се пораѓам, иначе да имав и ја би. Велат најлесно било. :)

Што праите девојчици? :)
    Се држите? Ајде уште малце ни остана. :) Па и ние ќе гушкаме бебушки. :inlove:

На Flower123123, marchi-cool, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Sorry мила двете сте во Грција и ме збунивте.
    Инаку се држиме и тоа како. Едвај го чекам големиот ден, макар и прв ден од 9 месец да се породам. Така ми иди да го турнам времето, плус местењето за бебе така ми прави мерак. И не се жалам добра сум без мака...

На Queen8, Yowannty, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Душо породилните болки се грчења проследени заедно со менструална болка во долниот дел на стомакот на одредени интервали, на почеток на пола саат па зачестуваат. За туширање слободно можеш без разлика дали си отворена или не. Само да не лежиш во када, туширај се кратко легни гледај да одмораш, па ке видиш контракциите на колку време и колку јаки ке бидат. По ова што кажуваш мислам дека не се родилни сеуште, ми личат на лажни. Напиј се еден два магнезиуми и чекај, ако зачестат право на дежурен, секако ке им време да пробаат да ги смират со некоја инфузија ако е уште рано. Се надевам се ке биде ок.

На Presrekna и Martka им се допаѓа ова.
  11. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Ти срцка немој да брзаш, бебе ке расте уште и во деветти, јас со тебе под рака треба да одам, затоа не брзај :)

На koritsaki, Presrekna и Martka им се допаѓа ова.
  12. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Хахаха, хормони мила, така се осеќам денес. Инаку заедно се држиме нема бегање.

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Старо Чао во ГТЦ

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Прв пат слушам дека доктори не се нафаќале природно после царски со толкава временска разлика. Сестра ми се породи природно после царски после 2.5 години на Гак. Немаше никакви проблеми.

@Presrekna @Septemvri И јас би прв ден од 9ти месец...само количка да одберам и купам...ниедна не ми прави мерак:)

Последна измена: 13 јули 2019
    На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Леле исто, тек од понеделник ќе праам крвна слика, што испадна кај тебе? Кивам и нос ми тече, но ако беше алергија ќе ме чешаше и грло, значи не е.

16. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Значи ти без количка не се пораѓаш :))) хахахаха....ма ви се чудам кај сте се затрчале за раѓање, ке си го бараме овој период да ни потрае уште малку :) мене ич не ми се раѓа баш сега.

На Presrekna, Andonia и The Unicorn им се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    Мене и плуќата ми се воспали со многу кашлање и секрет, грло црвено, нос затнат. Хорор. Најверојатно од постојано седење под клима.
    Јас правев инхалации со антибиотик, не ми помогна ништо на природна база.

На Presrekna и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Majki stanuvam sabajlevo i idam u wc gleam krug voda/mocka na gaki, neznam sto bese, ima li mesto za panika?

19. Aleksandra9999

Aleksandra9999 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Девојки, да прашам овде, повеќе членки ја следат темава, иако се однесува за нешто друго. Дали некоја имала искуство со цервицитис со цистични јазли? Ве молам споделете искуства.

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.415
    Добро утро,
    Вчера цел ден тахикардија, сабајле се будам, викам се надевам бар недела ќе биде добра. Но, се разбудив со болка во стомак, менструални болки и ме боли и половината и бубрезите. 18та недела сум и од прв ден ко дознав дека сум трудна до сега секој ден сум со некои болки. Сега седам, варам чај да пијам и до после ако не ми мине ме фаќа страв и се мислам до ГАК да идам. А ич не ми се оди таму, поготово за викенди. Ама страв ми е шо ме боли вака,што имам вакви болки.
    Некои викаат бременоста е најубавиот период за жената, за мене е исцрпувачки. И физички и психички.