Па мила торбицата ја перев ама навлаките од транспортерот не зашто постилам тенко ќебенце прво внатре па го ставам малиот да лежи... но како сакаш ти според мене нема потреба ... сепак можеш и ти да си постелиш тенко ќебенце или пелена... така со тоа нема да биде во допир со навлаките...
Најдобро да се јавиш на гинеколог, мене ми дадоа добростон апчиња и ми се среди.. но сепак посети си гинеколог да те види и повеќе одмарај..
Јас за синко знам врзглавчето од транспортерот го исправ, друго ништо. Се беше ново од кутија и крошна и количка. Нормално постелнината ја исправ. Сега за палчица се исправ комплет. Станав мајстор за размонтирање перење и монтирање. Ама 13-14 години стоеја завиткани и шубе ми беше. @Мариаа. Јас зедов стаклени шишиња на авент и Томи типи +0 двете од 150мл па ќе видиме. Цуцли исто на авент и Томи, па ќе видиме дали ќе сака. @Yowannty денес се жалеше на мирна беба. Еве и мојата нигде ја нема. Само долу во самата вагина ( извинете на израз) ја осеќам. И некако спуштено е долу. Си викам да не ме изненади од пуста желба. Ама и не сум седната воопшто цели денови. Денес чевларници средува, кревав, како будала. И сега ми е мака. @Miss.N и јас прокрварив после 12 недела светла крв веднаш се јавив на Др, знам ноќе 22 часот беше и ништо не беше страшно. Некој капилар ми прснал. Најдобро оди да не паничиш.
A kaj koj dr da odam,daj mi predlog posto jas vekje ne znam sto da pravam. i vo Gak i vo Cair i privatno vo newborn ne mozat da mi objasnat za bolkite koi gi imam....mi vikaat samo da lezam i toa moze da me spasi...target mi e da stignam do 28ma nedela ,daj boze
Оди во Ремедика или Систина, без проблем ќе те прими било кој што е на смена сите ти се добри доктори и имаат добра опрема... ти предлагам зошто викаш имаш секој ден болки, а и психички не си мирна, инаку мора да прележиш чим ти рекле нема бегање од тоа, сваќам не е лесно но ќе помине, може период е само со болките и ќе се стишат... пиј магнезиум по три на ден, калциум и многу вода ! Со лесно да помине брзо..
I jas na pocetok od bremenost se plasev mnogu, nonstop mislev deka nekoj ima vo dvor, deka na prozorec nekoj me demni, taka od macina I kucina se plasev ama mi pomina samo od sebe kako odminuvase bremenosta...valjda posto me karase maz mi deka preteruvam prestanav da obrnuvam vnimanie Samata pomogni si so mislite I so lesno
Vo 12ta nedela mene mi se pojavi, ginekologot mi rece da pijam utrogestan, ne da gi stavam kako vaginaleti tuku da gi pijam, edna nedela I lezenje odmaranje, odbegnuvav tesko da krevam. Javi se na ginekolog prasaj za mislenje sepak I so lesno
@Lady..M и јас имав неколку пати исцедок, кај мене беше повеќе кафеав. Но, отидов на преглед и освен Дабростон и Утрогестан, јас примав и инекции Прогестерон Депо заради исцедокот и болки во стомак. Се надевам се консултираше со гинеколог.
Девојки кажете ми кога ќе почнат болките , за пораѓај во Систина каде одиш, ургентен или долниот влез? Ако докторот што со кој сме договорени е на одмор, има ли замена или кој е на смена тој доаѓа. Како оди процедура со природен пораѓај, и ако во меѓувреме решиш да се пораѓаш царски одиш на царски или не? Незнам дали имаат политика за тоа. Дали ако дојдеш со болки ти ставаат анестезија или не. Паника ме фаќа, не сакам со саати да се мачам, многу се намачивме до тука, барем породувањето да ми биде лесно и без паника. Наредна недела сум на контрола но ако некој знае нека ми пише. 9ти месец на праг ) Кичма боли, железо паѓа, енергија зиро, имам работни обврски куп, по дома спремаме, переме и чекаме
@Presrekna ја само што пишав толку беше. Цел ден румба и самба ми е во стомак. Иначе моево е горе. Не можам да седам нормално ме стиска високо, грбот секогаш мора да ми е навален наназад. Само е надолу со главче пред канал, и гледа надолу, за што докторот ми рече не може фотка да напраиме. Ми текнува на муабетот од срекиче пред некој месец, кога ќе почне да ика, оти со усте е пред канал, исто како да ми прди ваџајнава. Иначе ја уште не добив упут за брисеви, ама докторот ме упати на кардиолог за екг. Колку што имам читано, немам до сеа прочитано дека кај нас тоа исто е пракса. @koritsaki денеска го видов во Склавентис, го има еден од био детергентите што ми ги пушти пред некое време, Екос мислам дека се викаше, не ме држи за збор... Инфово за ако случајно ти е уште на мисла. За околу 11-12 евра 1+1 е на акција, значи скроз се исплаќа за 2 толку. Јас веќе имам купено Продерм, ама овој оти био ќе го пробам откако ќе ми заврши првиов.
Исто и на мене ми е доле со главчето и не можеа да го сликнат,а јас се мислам дали му е удобно така со главчето надоле.Се местам јас некако лево-десно за да му е удобно.Ама ваљда е нормално е така.Поздравче
Женски дали некоја практикува масажа на перинеумот? Сакам да започнам веке сум 36+3 недела, но незнам какво точно масло да земам од аптека. Некој да сподели искуство ?
Кај мене е исто така наместено,и место слика од фаца да си добијам,јас си добив слика од свирчето син на мајка
@Sexybaby86 јас сеа приметив дека си трудно Со лесно до крај Колку ќе ти бидат разлика бебките? Инаку, за муабетот поназад што се случува во деветиот месец, во крајниот месец се доразвиваат некои ситници и убаво би било бебето да си поседи до крај, поспремно ќе биде за искачање на овој свет Белите дробови целосно се доразвиваат, тоа е најважно, потоа се доразвиваат рефлексите, реагирање на светлина, звук и допир...
Гинекологот ми е во друг град зошто се преселив.Ама ќе се јавам само за совет,ако треба преглед ќе барам некој овде каде.шо.живеам.Инаку и јас сум со утрогестан,и со привремени благи болки.А овие денови ми се денови на очекуван циклус.Се надевам е од тоа.Ти благодарам многу
Фала Китен Ајде ако си за трето придружи ни се Инаку бебки ќе бидат разлика 2 години и 2 месеци (ако се роди второво според термин). Малку неочекувано дојде точкава во меше, сеуште се навикнувам, ама секако добредојдена е
Охооо алал на храброста Не признавам неочекувано Сега вторава бременост ќе летне набрзина и да ти биде како песна. Нека, фала, после второво убедена сум дека завршив Нека има за другите што сакаат
А ти помина исцедокот? Секако консултирај се, може да ти даде плус нешто терапија. Мене докторката тогаш ме прегледа, рече се е добро и се јавува често во бременост,а Прогестеронот ете за сигурност. Добро утро, Јас на фризер. Да се фарбам и шишам. Кога се шишам како некоја тежина да фрлам од мене. Докторката, кога ја прашав, ми рече со хидроген не повеќе од 6% да се фарбам и сега од плавуша малку ќе ја затемнам Којзнае каква ќе бидам. Знам дека се фарбале трудници и скроз плави, со појак хидроген, ама ете шубе ми е да не ја послушам докторката. Вчера вечерта некако ми се стврднуваше стомакот и одма ме фаќаше страв. Се напив магнезиум, ми помина. Сабајле пак. Не знам нормално е или не, ама ќе се чујам ако со докторката да ја прашам.