Секој месец ги проверувам од кога останав бремена. Имам генска мутација хетерозигот и цело време сум со терапија аспирин и метилирана фолна. На почеток примав и клексани, ама кратко, ми се намалија д димерите за 10 дена и од тогаш се во граници на нормала. Спонтан абортус имав поради генската мутација, која не ни знаев дека ја имам. Бременоста со син ми ми помина во најдобар ред, но сигурно и тогаш сум ја имала.
Дали некоја знае на гак на оддел за патолошка бременост се лежи или се прават само испитувања. Матичната и од гинекологија од мојот град ме праакаат таму јас сум со бета таласемија и хемоглобин 70 и сум 22 недела
На патолошко се лежи доколку те праќа твојот гинеколог.. или пак доколку при ехо и цтг утврдат дека треба да лежиш таму...
Ајде ноќна смена едно прашање. Некако вечерва имам чудна болка во јајниците,, посебно десниот. Искрено денес ми залади некако, цел ден врне, а јас на кратки ракави се шетав. Некако и бебе ептен долу го осеќам. Оф леле мрднавме последниве неколку недели. А ќе го бараме овој период.
Devojki, tie shto ste budni... 25 nedela sum, imam mnogu kiselini osobeno navecer. Pomos, ako znaete kako da gi smiram ?
Ne se plasi,ne e nisto opasno. Moze mala prelada. Mozes da si napravis i edna urinokultura, da proveris bakterija.
Zdravo drustvo... ne ve zaboraviv samo situacijata mi nalaga da se prefrlam vo drugi grupi haha. Super sme nie, bebka tera po nejzino nie trcime po nea haha Uzivajte site, tek neznaete prvorodkite so ve ceka i jas neznaev ama nabiv iskustvo za 2 nedeli haha. Pozdrav do site... podrska i napred samo
Не се грижи срце, мене првиот пат кога проверував ми беа 2100, па за некои 3 недели правев пак ми беа намалени на 1460. И јас сум со аспирин 100 цело време. Уживај си и не се преоптоварувај со глупости
Мила јас сум цела бременост со повремени болки те во еден јајник,де во друг,па ќе ми ги снема,па по едно време пак истото,независно од временските услови.Може и бебуш придонесува за тоа.35+сум.Но,ако ти е нешто неиздржливо консултирај се да не си на мисла.....
Слаб хемоглобин 70 а нормално железо сум со бета таласемиа ќе правеле испитувања и највероватно ќе примам и крв
Дали некоја од вас знае која смена е денес др. Радица Бојчева? Итно ми е а не се јавува на телефон...
Поубава вест неможеше да биде,души мили мажиња значи се ,тој ќотек мајко мила е од љубов има да бидат неразделни цел живот. Да се живи и здрави и до крај мајка
Ти спреми си ја торбицата твоја со неопходно работи за тебе.. и ќе видиш кога ќе те прегледаат таму.. јас додека бев на патолошко една дури од охрид беше пратена од гинеколог да лежи на патолошко.. цел ден и правеа прегледи за на крај на денот да се испостави дека се е ок со неа и со бебе и дека нејзиниот доктор безпотреба ја исплашил и пратил таму.. веднаш си се врати дома... сепак ти подготви си се за секој случај .. позз
Добро утро мешиња. Јас синоќа имав тешка вечер. Во 3 саат ме разбуди силна болка во бубрег и напред долу во стомакот. Ни се седи ни се лежи. Пиев еден магнезиум и еден увин чај, па дали од нив незнам на кај 6 ипол сум заспала и за сега ок е. Не успеав да однесам уринокултура утрово, ке носам утре, а денес планирам пак со увин чај. Дали некој имал таква случка, на лекар не отидов бидејќи ми се смири, но ако почувствувам пак денес ке одам секако. Со претходната бременост ми се имаше случено нешто слично само не толку болно, претпоставка беше дека имам некој песок во бубрези и освен течности ништо друго не ми препорачаа.
докторите ќе следат ама нема место за паника. Една моја пријателка имаше цела бременост и стоеа на крај се породи со царски плус и ги отстранија демек две во едно и пак и се направија ене си стојат нема никаков проблем.
ја подрече,кој ти е крив со бебе во 9ти месец ноќи и дани ќе броиш дур се породиш. Тесно е ти иде од кожа да се извадиш. Нему убаво си му е ич да не го мислиш. Јаде пие спие. За тоа дали на почеток ќе се породиш или на средина или ќе го надносиш не влијаеме ние. До постелката е до плодовата вода и до самиот раст на бебето. А никаква штета нема кога и да го родиш. и јас не спремив. А влегов во 9ти. Само алишта неделава ќе доперам спаваќи за мене и тоа,чекам плата да земам на 13ти,оваа веќе е потрошена ќе му оставам на мм список нека купува,не е вањда дотолку да не знае памперси шампон и марамици да земе. Ние допрва ќе варосуваме ќе чистиме дома.... Торбицата не дошла на ред. Плакарче уште немаме земено. ауу... Јас 36+2 цтг дури на 25ти јули ми рекоа. Тогаш ќе бидам 37+3 со лесно и тоа ни е. па 36та недела.... Што сакаш ти? Уште безболно да поминуваме и јас вчера како болки во јајник да имав,како слаби менструални му кажувам на докторот рече нормално е се стега матката фаќаат контракции.