Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ако си имаш проблем обавезно да одиш кај матичниот, батали срам од крв и небричено, тоа мора да се погледне, многу време е поминато.
    @SevenHeaven конците се ресорбираат.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.005
    Допаѓања:
    108.610
    @Yowannty се присетив сега, кога дојдов тука да живеам првата недела баш среда излегов и не работеше ништо нели попладне дека.. и ја прашував свекрва ми празник да не е случајно некој па не работат :x баш се неработници , јас мислам се најмрзлив народ на светот :D

Јас планирам да го земам мм внатре кога ќе се пораѓам :D баш кога ни ја покажаа клиниката внатре ја прашав сестрата дали може и он да е до мене тогаш , рече да ама сепак да го информираш докторот :D ќе седи внатре да види како ни е на нас жените :)

На Lorins, Kaetana, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    @Kitten @SevenHeaven @Septemvri во принцип сум мн срамежлива кога се работи за прегледи таму долу.. а пак недај Боже да сум несредена.. во земја ќе пропаднам.. може затоа и трпам болки бидејќи не можам да се избричам пошо пецка и боли.. гледам во огледало надвор се е ок, зараснато нема рана нема конци а при допир боли.. можда е и до психата... ама кога седнаувам седнувам полека и со офкање.. пред недела а дена бев кај општиот лекар кој трепаше да ми ја препише уште еднаш терапијата за анемичност, му споменав за раната ми рече да земам еден спреј и 3 пати на ден да прскам... го користам но не осеќам дека минува болката.. само моментално минува.. сепак напоменав дека немам надворешно ништо се е ок надвор но внатре.. е внатре кој знае што се дешава.. бај да веј еве го спрејот

Прикачени фајлови:

На Kitten и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    299
    I mene me bese mnogu strav da idam, baska deka zaboravena gaza pa uste tolku ispaniciv. Me precekaa so casa voda i nonstop mi zborea da mi odvlecat vnimanie za da ne im pripadnam ama veruvaj uopste ne osetiv bolka pri pregledot, se e do psihata. Pojdi si, ako ne drugo ke smiris dusa

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Мешиња поздрав за сите:)

Јас со една мака денес.
    Срамните уснички и делот околу отворот за мокрење ми е вцрвенет,а усните малку отечени. Не ме чеша,нема некој исцедок (од утрогестанот не можам ни да приметам), нема мирис,од време на време знае да ме пецне.
    Ја приметив мокрачата од вчера ми е пожолта.
    Дали е можно ова да е од бактерија во мокрача?
    Утре ќе одам да проверам крв и урина.:?:

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Јас немам такво искуство, спрејот содржи многу благ антибиотик и антисептик и мала доза кортико. Бетадине р-ор е само антисептик. Мене ми помогна тогаш, како ке решиш така.

7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Виоплексот е ист со оксикорт само нема кортико во него. А кортико то ја смирув болката. Можеби сепак треба некој да те види.

8. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Исто вака ми е деновиве, со плус и чешање од време на време кај усните. Пред недела две испитував урина, чиста беше, па се мислам да не е пак кандидата. Не можам да ја откачам. На втори сум на контрола па ќе се проверам тогаш, не знам дали да одам порано. Кажи и ти што ќе направиш.

На Sofi.ja и Pabi19 им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Сепак прашај го и гинекологот. А миризбата каква е?

10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Нема миризба.. или јас не ја осеќам... само има болка и пецкање при движење и при мокрење.. ако не се измијам со жешка вода (најжешка колку можам да издржам) и на чиста и нова влошка ме пецка :envy:... затоа при секое мокрење јас директно идам под туш.:$ .. ќе почекам дур направиме 40 дена (ми рекоа дека на некои жени раните тогаш им заздравувале па можеби сум јас една од нив :^) (facepalm)) ако не после тоа ќе мора да идам кај гинекологот..:worried::$:whew::headbang:

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.383
    Здраво мешиња,
    Да одморам малку па да пишам. Овие два дена во движење и не седнав да ве прочитам.
    Инаку и јас имам такво чешање/печење на усните надворешно. Јас дека и исцедок имав и др. ми даде вагиналети Микорил 200мг. Арно ама "Гиле баксуз" :Dнема среќа. Ставив 3 до сега и ме пече, дури мислам и повеќе, од нив. Докторката ми е на одмор, и сега попладне ќе се јавам на матичната дали да престанам да ги ставам (оти имам уште 3 од нив).
    Инаку, за печењето на усните докторката тогаш ми кажа промивки со камилица, благо да исфрлам од употреба и крема ми даде Антифунгал(прикачив слика понaзад од кремата).

Инаку да ве прашам, пружав алишта и корпата за алишта, поцврста корпа, ми стоеше до мене и ќе ми паднеше и јас несвесно ја задржав со стомак и малку ме чукна по стомак погоре, странично, не многу силно. И сега одма шубе ми е да не е нешто, знам дека си се заштитени бебињата ама да не сум го повредила бебето. А го осетив после тоа мрдна 2-3 пати. Знам глупо прашање, ама сепак да си прашам:D

На minneymouse82, bela.m, Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Уживај, ништо не е. Штом си мрда бебуш, ок е :)

На Andonia, bela.m, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.383
    Фала ти. Го осетив 1 до 2 пати мрдна(по грешка сум пишала 2-3пати). Ама си викам ако е свртено некако горе со главче, да не сум направила проблем. Јас паничам малку повеќе од шо треба:)и одма си викам ете нешто биднало(facepalm)

На bela.m, koritsaki и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  14. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Читајки ги породилните приказни, повеќето споделуваат мислење дека е подобро, поголемиот дел од болките да се истрпат дома, одколку да дремеме во болница. До кој временски интервал на контракции е најдобро да се седи дома? Дали може додека сме дома пред огледало да се види дали сме почнале да се отвараме без да тркнеме до болница, во случај нели ако е пукнат водењакот , а не ни започнале контракциите?

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Јас мислев да не ми е од мокрача,сега стигнаа резултатите нема бактерии во мокрача, леукоцити уредни,освен што е безбојна и лесно заматена.
    Брисеви правев пред 1 месец уредни беа.
    Тебе не ти спомна за брис?
    И мојава матична е на одмор, во среда сум на контрола во Систина па ќе ја прашам докторката што да правам ако не се среди до тогаш.

Инаку железото паднато на 4.2:envy:
    Хемоглобинот е 11.2, долна граница е 11.5..пак ли терапија:worried:
    Кои таблети ги препорачувавте за ниско железо?

Малце покачени и леукоцити и гранулоцити,што би значело тоа?
    Другото горе доле во ред е.

16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    мене железото така ми дојде мн ниско од што не ми беше погодена терапијата, па чим ми ги заменија со Тотхема за две недели рипна одма така да пробај дали и тебе ќе ти одговораат но со 1000 ка витамин ц обавезно да ги пиеш и плус мешај го со портокал исцеден .

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Јас пиев во 4ти месец Реферум со витамин ц од 500 мислам беше. Тогаш се среди,дури не ги допив:tmi:
    Сега имам дома од нив не знам дали да ги почнам, мм ептен ме искара бебето ќе трпело,му викам ало бебето си зима,јас ја проверувам мојата крв...да да затоа ти е 4 ќе дојде до 0 и што ќе зима:!:
    Татко ми пиеше сок од цвекло,портокал и лимон...не знам дали да пробам со тоа:smirk:

18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.383
    Јас тој месец правев 2 пати проверка на урина плус уринокултура. Резултатите беа добри, немаше бактерија. Тогаш уште ставав Утрогестан и ми рече докторката да го прекинам утрогестанот и само со Дабростон да бидам оти можело и утрогестанот да даде таква реакција. Но не ми прекина и телефонски се чув, рече брисеви не мора(правев само во 12 недела и беа чисти) и рече може кандида е, често се појавува. И освен кремата, промивки, без благо ми рече и да носам поширока облека, памучен долен веш и да пијам увин чај или чај од брусница. Тогаш ми пројде, па после 10тина дена пак се појави ама имав и појачан исцедок и затоа почнав со вагиналети.

Мислам дека можеш и ти да направиш промивки со камилица, исклучи благо - додека идеш на контрола, па ќе ти предложи докторката што треба.

За железото-во првата бременост фармацевт и гинеколог ми препорачаа комбинација од Хеферол таблети + Витамин Б12 +Витамин Ц. Цела бременост и на пораѓај немав никаква мака со желозото/хемоглобинот. Консултирај се со гинекологот за оваа комбинација

На rainbowmama и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Мене докторот ми рече доколку имам болки на 15минути да одам во болница, а може и на 10минути уште поубаво, да видиш дали си отворена не можеш на огледало бидејќи они со прсти проверуваат дали си и колку си отворена, доколку пукне воденикот нема чекање дома туку веднаш во болница, затоа што може да се случи да немаш никакви болки а воденикот да е пукнат па така бебе би останало без плодова вода нели, и друга работа за одење во болница ми посочи и на тоа доколку се случи да крварам како кога сум имала менструација 2-3ден (што значи обилно крварење),исто и доколку не го чувствуваш бебето подолго време да каснеш нешто благо и да почекаш дали ќе се размрда ако не мрда веднаш во болница. :)

На Mia Fuentes и Мариаа. им се допаѓа ова.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    На твоево бебе топ му е внатре. Не му се искача :)
    Кај ќе се пораѓаш? :)