Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    72
    a zosto da ne na odmor, pa i da ne vleze vo voda??? Samo na sonceto treba da se vnimava, na plaza od sabajle do 11, pa posle 17 h. Vo voda kolku sakas, se razbira prethodno konsultacija so ginekolog. Ako e se vo red, moze slobodno da odite. Mene i maticniot i doktorkata kade odam me pustija i mi napomenaa deka moze da se banjam kolku sto sakam. i ne izlegov od voda :D

На Magic13, Septemvri, marchi-cool и 3 други им се допаѓа ова.
  2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Само храбро мајка, пробај да не се секираш и да останеш смирена :hug:

На mici-22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.642
    Добар ден труднички , како сте ми?
    Јас седам со брат ми и мм на кафе на топлово, пот тече од сите страни :rofl:

Бев на преглед, бебка си напредува , јас не сум качила ни еден грам. 60,4 бев минатиот месец , сега исто. Важно беба напреднала, 1424 гр. качила :inlove: беше мирна кога ја гледавме. Ми рече по напредна е за 1 недела. Железо ми покачи да пијам три пати дневно. Сега на преглед сум дури во септември, тогаш рече ќе ми мери цервикс и ќе ме стави на доплер :)

@Sofi.ja работи пумпата , има инструкции внатре како работи , кое копче се стиска за што итн.. :) здравје ќе видиме како ќе биде со млекото ;)
    Ако ти стигне и тебе баш ќе ми кажеш :)

На Lorins, Sesil и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мајки, стомакот многу ме боли, и долниот дел, и горниот, ама многуу, мислам дека се цревата во прашање. Кажете лек, бидејќи треба да патувам за Берово, незнам дали ќе издржам. Сабајле каснав ради реда две кришки крем и ги повратив, прв пат ми се случи тоа. Внуката од година ипол имаше вирус,ама при крај и беше... Да несум закачила и јас??

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Пробиотик напиј се, ќе ти ја смири болката. Пролајф земам јас повремено, мали шишенца што се, побарај во аптека.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Здраво
    Имам еден психички проблем да речам. Бремена сум со второ, 9+ недели. Во првата бременост прокрварив уште во 5 та недела после што следуваше лежење во болница примање утрогестан, прогестерон инекции скоро до крај на бременоста но фала му на бога се заврши како што треба. Сега проблемот е што мн ми е страв, ме фаќа паника. На секое одење во вц одам со страв да не сум прокрварила, дури почнав и да сонувам. Гледам малку да се поопуштам во смисла еве поминува тој поризичниот период но потсвеста сама ми работи. Незнам како да си помогнам и да го победам стравот. Извинете на долгиот пост

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Ако се е во ред и имаш дозвола од гинеколог да си одиш на одмор и да си се изнапливаш без грижи. Јас бев во 7ми месец и се изнауживав на плажа и во море. Среќна и релаксирана мама = среќно и релаксирано бебе!
    @marchi-cool Зошто да не влезе во вода не разбирам?

Последна измена: 26 јули 2019
    На Magic13, Septemvri, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Пробај да си најдеш некоја занимација што ќети го одвлекува вниманието,книга,филм,излегување на прошетка има многу работи што може да ти одвлечат вниманието .
    А кога станува збор за стравот јас сум истата и сигурно и многумина се така кога одиме во тоалет погледнуваме на хартија тоа е неизбежно така да опушти се и само со позитивна мисла и со Господ напред се ќе биде во ред,

На Miss.N, Vaga90*, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.420
    Иста сум и јас. Исто со второ бремена, ама премногу негативни мисли. Јас пред 2 год. Имав спонтан и сега се тресам секој ден. Ама и сама знам и секако секој ден сите околу мене ми кажуваат дека треба само позитивни мисли. Стравот и нервозата му штетат на бебето, а богами и на нас. Јас 6ти месец ќе почнам за неколку дена и до сега не се ни израдував како што треба заради тој страв.
    Ко што би пишале сите и мене ми пишуваа, пробај помалку мисли на лоши работи и мисли дека се ќе биде добро. Ти посакувам да биде се во ред и да си имаш школска бременост.

@Sofi.ja @Sesil фала ви. Искрено заради честите болки во стомак и сега заради стврднувањето може и подобро би било да идам на ЕМГ. Се надевам дека се ќе биде добро, бидејќи веќе секојдневните нервози ме "утепаа".

На Vaga90*, Lorins, Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  10. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Го чекам ама никако да се реши да искочи, немам уште болки чудно ми е дури, имам болки внатрешно во вагината кога се движам(претпоставувам од тоа што ми изнабрцаа раце 10минути вчера:@) и ништо друго.. Се надевам ќе ме фатат вистинските болки што побрзо и нема да има потреба од провокации:P

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    I jas imav biohemiska vo septemvri pa koga ostanav bremena so ova krvarev cela nedela I do skoro se tresev na sekoe odenje vo wc. Eve sega mallku poveke se opustam posle pregledot na 20 nedela koga mi kazaa deka se e vo red I bebeto e odlicno. Samo edno ke ti kazam ako e pisano da bide nesto loso, ne mozes nikako da go sprecis. Ako e pisano da se rodi ke se rodi. Se e vo Gospodovi race. Ne se nerviraj dzabe da ne si stvaras paniki poloso si pravis. Najdi si zanimacija da ti pominuva vreme samo. I jas na pocetokot na ovaa bremenost imav losi sonovi isto kako tebe deka nesto ne e vo red, deka ke go izgubam bebeto I sl. Potsvesta e opasna rabota. Samo pozitivno ke bide se vo red.

На Miss.N, Vaga90*, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Ova ne mora da znaci deka ke zavrsi so spontan. Mnogu zeni ja pominuvaat cela bremenost so hematom bez problem. Ako se sluci spontan tolku rano bi trebalo da se iscistis sama preku krvarenje. Koga ke sopre krvarenjeto obicno ke te pratat da napravis krvna slika da vidat dali hcg hormonot e namalen I se e iscisteno. Ako ne daj boze ne e togas ti pravat intervencija.
    Ne znam kade si I dali ke ti dozvolat, no mozes I sega da si baras da ti zemaat krv na sekoi 48 casa I da proveruvas dali nivoto na hcg se duplira ili ne. Ako se duplira normalno, togas se e ok I ne go gubis bebeto. So sreka I ti posakuvam se da se zavrsi dobro.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    @Vaga90*
    ^ Се согласувам и да додадам и јас сум со претходна биохемиска,терам 28ма недела и по 100 пати да отидам во тоалет секој пат ќе ја ѕирнам тоалетната,а не само тоа него ѕиркам и во шоља(facepalm):lol:
    Не мисли на тоа,позитивни мисли до крајот на целта(y)

На Vaga90*, koritsaki, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Молам барем една да се пријави што после тоалет не се ѕвери во хартија!!! Една барем. Ц! Нема, со гаранција!

На Miss.N, MilenaMilena, Girl-Rabbit и 16 други им се допаѓа ова.
  15. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Јас не сум на сонце воопшто.Седам во длабока сенка под дрво и до 14ч.Е кога ќе се сврти сонцето се повлекувам.Во езеро не влагам.Ама промена супер ми дојде

На MilenaMilena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Таа таму ми даде од тие што се цицаат, две исцицав и не ми поминува, она вика бебето се шири и затоа ме болело, па нели е рано, 19 недела сум. И горе ептен високото ме боли..

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Како рано 19 недела, па на пола пат си веќе :) Нормално дека се шири. Пробај да разграничиш дали те боли стомакот како за стомачен вирус (со грчеви кои фаќаат и пуштаат), или те боли од ширење во бременоста. Горе може да е желудник, може е позицијата на бебето... Од пробиотикот штета нема сигурно, ако е вирус, после некој саат ќе те смири.

18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас дете од село што знам што е рано, што не:D:D:D
    Докторката рече дека е 200гр па викам мало е да се шири толку.
    Се трескам во едно комбе, да стигнам дома ќе легнам и ќе разграничувам како ме боли :D:D:D. Само знам дека вака не ме болело никогаш. Ме фаќаат грчеви на моменти пократки и подолги. Па ќе ми се смири на некоја минута и пак исто.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    Ако имате нормална бременост може да одите на одмор. Не се препорачува бањање во базен и езеро затоа што има опасност да закачите бактерии, ама во море можете слободно колку сакате да се бањате.
    Јас сега во 6ти месец патував 6 саата со кола до јонско, се бањав секој ден, седев на лежалки на плажа и фала богу се е ок.

На Andonia, Sexybaby86, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.420
    Јас до толку сум "отидена" што кога се бришам со тоалетна, ја гледам по 2-3минути (некогаш мокрачата ми е ко пожолта) и застанувам и гледам од сите агли:D:D:D дал е мокрача или бледо крварење(facepalm)
    Па си викам да измислат некоја ко УВ ламбите да се гледа поубаво:D:Dили некој сензор за крв:o:D

На Miss.N, mal.ecka, Vaga90* и 11 други им се допаѓа ова.