Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    здраво од мене :)
    ме немаше малце :) гледам новости тука.
    Jас сум добро,бебуш си расте,убави бранови си прави и бутка насекаде од мешето :)
    контрола имам за две недели се надевам на позитивно :)
    си поминав преубави денови со моите внуци и сесрушка :) си купивме заедно за бебуш облека а и мама ми испрати некои работи :)
    малце по малце се ближат денови Zа бебуш :) со господ напред се на добро :)

2. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Добро утро девојки,
    јас во саботата видов две цртички навистина многу се израдував, доооооолго ги чекав :clap:
    Сакам да прашам кога е најпогодно да се направи првото ехо ? Јас денес си закажав на гинеколог онака чисто да си направам преглед бидејќи според мојата пресметка треба да сум некаде 3 недели во блажена состојба :lol:

На ddevojce, Jagoda123, butterfly.mk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Прво честитки со лесно да си ја износиш бременоста. :inlove:
    Jас кога останав трудна после недела дена отидов на прво ехо. Докторката ми рече си можела да дојдеш негде 7-8 недела за срцева акција. Ама јас ептен од што сакав да ми се потврди бременоста отидов по недела дена откако дознав дека сум трудна. Сакав да си бидам сигурна дека се е во ред. Можеш да си закажеш после празнициве да појдеш да се провериш. Ти посакувам се најубаво. Поздрав. :* :hai: :hug:

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Samo da ve pozdravam, inaku nie vcera si dojdovme doma...sega za sega sme dobri.
    Poveke maka macam so ranata-ama se nadevam deka i taa brzo ke pomine.
    Koga ke imam poveke vreme...ke vi pisam se.

P.s. Do site sto ste pri kraj...ne panicete, e tesko bolnno i nepoznato,....ama posle rajot koj sledi i magijata od malite ocinja, mirisot na koza, dopirot na na malite prsti :'( prekrasno nesto

На Maya3112, ddevojce, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добра ден мешиња, како сте ние сме добро празнично расположени. уште некој ден сме на работа и одиме на породилно :) , денес ке пазаруваме нешто за малиот клоцко да му ставиме во чорапчето .Поздрав од нас

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Сноу за раната јас би ти препорачала борова вода. Може ќе ти помогне.
    Повеќето ми рекоа дека помага, некој ми рече не им помогнала ама јас искрено ти препорацувам да ја пробаш.
    Јас после првата или втората влошка одма осетив разлика. Ја земав затоа што толку ме болеше не можев да мрднам, кога одев не можев нога да поткренам. Ставив пред спиење,наредниот ден можев да се движам. За мене како магичен напиток беше :lol:

За раѓањето апсолутно се согласувам со тебе. Малце мака за да нешто толку неопишливо убаво

7. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    за раната да ти кажам една додека лежев во болница се мачкаше cо јод, може не е нешто најчисто (може да ги направиш гаките) меѓутоа и помогна.

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    мило ми е за убвата вест :)
    можеш после преGлед Nа гинеколог да закажеш и ехо...

сноу мило ми е што сте дома сO малото :) уживајте :) се други ке помине брзо :)

иначе поздрав мамички и убаво да си поминете деновиве :)

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Iskreno sekoj den se pozategnata ja osekam...neznam dali e toa normalno.
    Jas ocekuvam deka sekoj den treba se polabavo da e

10. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

normalno e..i jas taka ja osekav..veke nakaj 5 6 den ke osetis podobruvanje..klavaj jod direkt na ranata..mene mn mi pomogna :)

11. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Фала за честитката :* да ти биде зиво и здраво и твоето малечко
    па личи малку и на мене али скоро целото е на татичко :D

На meU, ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  12. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Фала на советите, само сакам да кажам дека денес бевме на преглед и го видовме малото ,, точкиче,, :lol: Јас мислев дека нема да се гледа сеуште, но таму си беше :lol: и ми закажа за две недели повторен преглед за срцева реакција. Обично во која недела се оди за тоа да се провери?

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    7-8 недела

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас бев точно 6-та недела кога му го слушнав срцето на моево бебенце :)

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Јас ќе да сум некој феномен... Во петокот на ГАК ми рекоа дека сум 2 прста отворена, дека ми е намалена плодовата вода и дека до наредниот ден со тие контракции ќе се породам, а денес дека немам контракции, дека сум отворена, цитирам, врв од прсте и дека се си е ок. Две различни докторки, а две исти работи нема на извештаите! И јас да ви кажам почнав да си се спремам за Нова Година. За бебе се е спремно, торбицата ја симнав во кола, па сега синко кога сака нека излага. Од средата до денес преку глава ми дојде од доктори и чекални. Следно одење ќе ми биде кога ќе ми пукне водењак.

На zalosna, Chupe и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Денес сум хронично ненаспана. Синоќа се разбудив некаде околу 3 часот наутро, веќе два дена спиеме во новиот стан, претходниот ден ништо не се осеќаше ама вчера дека го пуштивме парното да поработи, веројатно од топлото пак се дигна мирисот на лакиран паркет. На сред ноќ ме разбуди тоа чувство како гушење, како да не можам да дишам, отидов на тераса да поседам надвор на чист воздух, ама магла се кренала над Скопје, уште позагадено го осетив воздухот. Немате претстава колку глупо се осетив, да се нема чист воздух за дишење е најлошата работа што може да ви се случи. Се вратив во спална, го отворив прозорецот и спиевме со отворен прозор но око не можев да склопам, ме надвјасаа лоши мисли дека од мирисот на лакиран паркет што уште се осеќа во станот (исушен е и испарен ама велат многу време му треба дури скроз не исчезне), лоши мисли ми надојдоа дека ќе му наштети на бебушот и не дај боже да му создаде некои аномалии, потресена од лоши мисли око не можев да склопам, се разбуди и маж ми почна да ме теши дека се ќе биде во ред, не е толку страшно, лакот е веќе испарен ама јас го осеќам и ме плаши многу, како и секоја мајка сакам да си го заштитам детето прав да не му падне а камоли себично да не се замарам. Ве молам, имате ли претстава дали мојот страв е беспотребен или да се отселам некаде за неколку дена дур да се стабилизира ситуацијата? Дали е само непотребно паничење што е нормална реакција на мајчина љубов?

17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво! Еве ме конечно и мене во оваа тема. :)

Денес бев на гинеколог втор пат. Првиот пат (претходната недела) се гледаше само гестационата ќеса, но не и ембрионот. Денес видовме и ембрион! ^_^ Но не ми кажа ништо за срцева акција :worried: . Следна контрола за еден месец. Уште при првиот преглед ми даде да пијам фолна (што ја пијам уште пред да забременам) и ми даде утрогестан вагиналети (за секој случај- не сакал да ризикуваме, бидејќи долго време се обидувавме со мм да забременам). Други витамини, минерали - ништо не ми кажа да пијам. Во однос на исхраната ме посоветува некои работи (бидејќи малку сум си полничка од старт :$ , малку повеќе :tmi: ), ме упати за проверка на крвна група - и толку. Имено, сега сум 6 недела и 5 дена. Има ли потреба од грижи? Дали фолната и утрогестанот се доволен третман? Крвна слика не ми побара (а вообичаено сум слабокрвна, но тој тоа не го знае). Рече по 12 недела ќе правиме микробиолошки испитувања (брисеви).
    Уф, и среќна сум и загрижена во исто време. Инаку, немам некакви потешкотии со бременоста, сега за сега. Освен гооолема болка во градиве и постојан умор и поспаност (да ме остават - цел ден ќе спијам), ништо друго. Одвреме-навреме како да ми се гади, но не повраќам. Си јадам како и секогаш.

Поздрав!

На LaDyDoLl, gluvarche и stefi23m им се допаѓа ова.
  18. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Здраво мешиња како сте ? Ние сме денес празнично расположени со буцката моја мрдаме клоцаме икаме :lol: само сакам да ви посакам денес убо да си помините и срекна нова година и што побргу да си се гушкате со бебенцата ваши јас одвај чекам помина времето уште малце остана :inlove:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    midnight.flower Рано ти е за витамини, доволно ти е фолна и утрогестан сигурно ти има дадено ако имаш болки во стомакот за задржување на плодот, знам оти и јас истите ги примав
    Ако си полничка внимавај на почеток што можеш повеќе, јас бидејќи на почеток имав проблем со тироидната се здебелив повеќе па затоа сега морам да внимавам, а и на старт си имав одпоќе кг

Ве поздравувам мамички па ќе се читкаме в година :rofl:

20. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Немам болки, никакви тегоби. Ми ги дал од претпазливост, бидејќи скоро година и пол безуспешно се обидувавме да зачнеме. Да не случајно се деси нешто. Рече дека нема штета, може само подобро да биде од утрогестанот. Благодарам за одговорот. Поздрав и се‘ најубаво во 2014 година!