Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.422
    @Kaetana @Ava.84 јас на 5ти Август имам закажано за втор скрининг кај докторката кај што одам на приватно. Ама сега ме фаќа страв и мм кога ќе ме види таква одма прво спомнува Систина. Таму преглед е 4300д (втор скрининг) и некако многу ми е. Од друга страна матичнава ми е посебна прича.
    Ама сега дојдов кај матичнава да ме ѕирне и веројатно да ми даде упат за емг. Па ќе видиме.
    Почесто искачам преплашена од кај неа. Да завршам па ќе пишам што ми рекла.
    Инаку Магнезиум пијам по 2 веќе еден месец, пијам Мг директ 300мг

На Kaetana и Ava.84 им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Не мораш скрининг да правиш во Систина,кажи си го проблемот и кажи дека сакаш ехо преглед. За тоа се наплаќа 2500. Секое прашање што ќе го поставиш ќе ти биде одговорено,а ќе бидеш и сослушана. Ќе имаш термин за себе и доктор со трпение. Ти ја препорачувам Гордана Петровска,но во моментов е на одмор.

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.422
    Не знаев, јас мислев дека сум таа недела кога се прави втор скрини г и мислев и тоа ќе треба да направам. Дојдов веќе, ќе видам тука што ќе ми каже па ако треба ќе отидам и до Систина. Фала ти

4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Убаво ти вика мт драга, послушај си го. Само преглед направи си, колку да си ја смириш душата. Ако ти не сакаш скрининг, никој нема да ти инсистира. Се ќе се заврши во најдобар ред, ќе видиш.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.422

Се зафркнав сега, дојдов кај матичната. Ќе видам што ќе ми каже, ако не утре во Систина ќе тркнам.

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Да си тркнеш, од две мислења глава не боли. Верувај дека вреди прегледот за секој денар во Систина.
    Како и да е кога си веќе кај матичната закажи си емг.

На Autumn_, bela.m и flower30 им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.785
    Труднички, Хелоу :hai:

Маж ми ги донесе резултатите од лабараторија и иако ми пиша уште на пладне од работа дека таму му рекле се е во ред, дур не прочитав и преведов сама за да бидам сигурна не бев раат. :wasntme: Јес да на се стои НЕ или НЕГАТИВНО..
    ама за стрептокока има само стрептокока група б, па се прашувам колку други групи има и зашто тие не ми се испитани?! :?:
    Знае некоја нешто повеќе околу тоа?

И тука ве читав дека за стрептокока брисот не е вагинален, а јас сум сигурна дека сите брисеви што ми ги зема беа вагинални... па сега на мисла сум...

8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Софи се сложувам со тебе дека предледот вреди за секој денар, минатата недела бев кај др.Димчев, презадоволна сум, немам збор за докторот, пола саат ме гедаше на ехо, ми објаснуваше, после тоа исто разговаравме, слободно ми рече прашај се што те интересира, а за разлика од него, матичната да можеше ќе ме избркаше, сите прегледи кај неа мах. 5мин, никакво внимание, никаков совет....ништо, дури еднаш ми вика тебе уште малку и кафе ќе ти вариме, катастрофа....

На Anomis11, flower30, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    ц ц ц какви се доктори има.. морам мојата да ја испофалам, ептен сум задоволна, по пола сааат ми трае секој преглед секое органче детално го гледа, мери, објаснува се

На Sexybaby86 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Женски, гледам пишувате дека ви мерат цервикс, не ми е јасно како го прават тоа.
    Мене до сега не ми мереле такво нешто или па ми мереле а јас не сум знаела дека е тоа. :lol::lol:

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Со вагинално ехо се мери

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Вагинално се зема брис за стрептокока. Уствари не баш вагинално, туку поточно од делот измеѓу вагината и анусот. Не се плаши, веројатно таа група б е онаа што се испитува кај трудници, знаат сигурно што треба да испитаат. Искрено и јас првпат слушам за група на стрептокока, ама сигурно тоа е тоа :)

На Yowannty и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    142.422
    Еве ме да ве позамарам уште малку:)

Мојот преглед кај матичнава моја изгледаше вака : ми закажаа во 15ч, влегов во 15.45ч.Си зборев малку сама:Dпа кажав што ми е. Ми извади упат за среда во 9ч. И ми рече дека овој преглед го правеле од 24та недела, ама ете да идам па сигурно нема да ме вратат(facepalm)
    Почна да ме прегледува абдоменално. Екранот свртен накај неа, она си молчи. Викам "добро е бебето". Одговара "да бе". Единствено што дознав е дека тежи 359гр. Ми вика термин ти е на 30.12. Викам како, ми рековте последниот пат на 6.12. Вика "е де де, неколку дена е разлика". Викам скоро цел месец е. И за 1 мин. вика термин 13.12.  (facepalm)Ме гледаше вагинално, затворено грло ама цервикс 3,56. Викам претходниот пат толку беше, а кај другата др. беше 4.7 см. Вика толку е. Ни извештај не добив,ни сликичка.

И толку. Ќе одам во среда на ЕМГ па ќе видиме. Наредниот понеделник сум на втор скрининг кај другата докторка па ќе видиме. Ме изнервира овој преглед, единствено што случајно после го сврте мониторот и гледаше па видов сликичка во 3Д од бебуш со рачињата на очи:inlove:

Толку за денес од моето патешествие:D

И фала ви на сите што ми пишавте прееска, и општо секогаш кога прашам. Искрено повеќе дознавам од вас отколку од матичнава. Фала ви многу:hug::hug::hug:

На Ava.84, koritsaki, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.169
    Последно кога проверив, стрептокока имаше над 60 тина видови. :D Озбилно. Има стрептокока од група А, Б, Ц итн.

Стрептокока од групата Б е опасна по плодот, оти за време на пораѓај може да премине од мајката на бебето, а со тоа да доведе до сериозни инфекции и компликации.

Се третира со антибиотик ако има изразени симптоми или се дава само на самиот пораѓај, со цел да се спречи пренесување.

На Kaetana и Yowannty им се допаѓа ова.
  15. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    @flower30 за да не ти е мисла можеш и на Гак да отидеш после осум ќе им кажеш за стврднувањата и ке ти направат цтг. Мене таков совет ми има дадено докторка на гак нема шанса да те вратат

16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Битно беба е добра, тоа е најважно. Трпеливо чекај ја среда, еве ја каде е и ќе смириш душа.
    Има многу такви доктори, еден збор-еден алтан ама тоа ти е. Гали го мешето и уживај. Сигурна сум дека сега си поспокојна откако го виде бебчето.

17. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Испитај си на друго место и опушти се :)
    Некогаш ја претеруваат од Плодност со брзите реакции и ствараат паника барем кај мене веднаш се за ск.. Провери на друго место и направи си разлика, па доколку е потребно тогаш ке одиш каде што треба.. со лесно :hug:

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Еве ме и мене тука прва бременост, но паниките и стравот присутни нон стоп мислам, а свесна дека не чини за бебчето.. ама ајде де посилно е од нас :):hug::hug: со лесно нека ни е на сите само тоа ке кажам :)) ама кога те читам како себе си да се читам хехе .. имај убав ден и опуштено :)

На Magic13 и flower30 им се допаѓа ова.
  19. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    јас бев порано јуни :) докторот ми рече можиш слободно да се капиш ама ниту еднаш не се брцнав од пусти страв си лежев на лежалка :))

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Ve molam kazete mi kako mozam da go koristam krinon gelot vaginalno posto nemam upastvo a na net ne mi e mnogu jasno pa da ne utnam nesto