Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

@лукајана @bela.m мислам да паузирам до среда од прегледи:DСекако за неполни 2 дена ќе одаѓ на емг па ќе видиме што ќе кажат таму.
    Затоа и отидов и иако не ми објасни ништо, ми рече добро е бебето и ме смири малку.
    Сега па некоја менструална болка ми се јави, ама ќе пијам магнезиум.
    @Miss.N леле трај, полудев. Јас, иако не сум била претходно на психолог, знам дека си имам анксиозност + мојот карактер + болкиве = лудило:D А ич не треба така. За 3 дена влегувам во 6ти и ни еден ден раат не сум и не можам да се израдувам ко што треба. Мм вика кога си доаѓам од работа ко лимон во уста да имаш, па ме зафркава, се јавива кога се наближува дома и вика "идам, те молам извади лимонот од уста" :D. Само да не чува Господ сите нас и нашите бебиња. После, здравје после пораѓај следат други стресови:D:inlove:

Sexybaby86, Lorins, bela.m and 2 others like this.
  2. Martka

Martka Популарен член

@Софија 88 мила све ли е ок?Одамна не те имам прочитано.Те :hug:

3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Прво протреси го да падне цела содржина кај врвот т.е.кај тоа кругчето. Со вртење го кинеш, го ставаш што подлабоко и го стискаш правоаголниот резервоар со воздуш за да се истисне гелот. И да остане малку неистиснато не е страшно, концентрацијата е доволна. Се надевам ме разбра, ако имаш нешто нејасно прашај пак :)

newyear2015 and Софија 88 like this.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Дада мила, тука сум се е супер.
    Се варам на топлово време, некогаш од под клими не мрдам, но во принцип, гледам да шетам што повеќе да искористам дури се породам, не се издржува веќе...бев до Охрид 4 дена па малку така сменив секојдневие, ... инаку ни спијам нормално ни ништо, стомакот ми тежи ненормално никоја страна не ми одговара веќе, едвај чекам да се олеснам :sweat:

ти како си како тераш? :hug::l:

Last edited: Jul 29, 2019
    Baby^, Andonia, Martka and 2 others like this.
  5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

@Софија 88 И јас те помислив :)
    Мило ми е што сте добри,сите три :) :hug:

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne se sekiraj so mene lezese edna so terapijata I gi smirija bolkite I istera dokraj

newyear2015 and Martka like this.
  7. Martka

Martka Популарен член

Мило ми е ....уф,ајде уште малку да истераме до крај.Јас исто како тебе....жешко....ама кога ќе ми текне на зима и -15,одма ми поминува....навечер се вртам како на ражен....се мислам како ќе биде,како ќе поминам,веќе сум 37г.н.прво ми рекоа царски,па сега последниот пат може и природно и главава каша-попара.....па мислам контракција ли е,дали паднал чепот,дали болки дома да трпам и така мила...слатки маки.Мене ми забранија да патувам,така да живуркам по клима....Те :hug:

Flower123123 and Софија 88 like this.
  8. lejlla

lejlla Популарен член

@Martka и ти ли си со близначиња?

9. Martka

Martka Популарен член

Не мила,поради миом надворешен и целовкупната состојба,сум со едно:inlove:.

lejlla likes this.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

фалааа ти мила, ајде уште малку имаме (fingers)
    @Martka ајде влеговме во безбедна недела помина најстрашното, јас некако тоа ме теши и полесно мислам дишам не сум под страв како што и сега користам за сите пари да се изнашетам :lol::rofl:
    Гушки труднички :hug::l:

11. Martka

Martka Популарен член

Уф...и јас се тешам безбедна зона,ама срцето како на пиле ми е собрано,долниот веш го анализирам од двете страни(facepalm),ама ќе стиснам заби и ќе бидам храбра.Мајки тоа е, а грижата тек почнува:*.

Nora.A, Mia Fuentes, bela.m and 2 others like this.
  12. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Моментално 38 недела . На брисеви уреоплазма позитивно >10/5 . Докторката ми препорача терапија со две пакувања Видермина. Дали некој ги применувал како терапија и дали уреоплазмата е штетна при пораѓање за плодот доколку не е доизлечена?

marchi-cool likes this.
  13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Видермина користам скоро цела бременост од време на време, често пати поради нарушена пх и жолт исцедок. Сите брисеви чисти ми беа до сега, ама за секретот ми помагаа. Видермината прават дезинфекција само, не се некој лек, ама сепак се многу добри. Штом ти ги дале веројатно ке завршат работа и кај тебе.

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ајдее... Ти го поместија датумот?? (facepalm) ние се надеваме на порано овие абер немаат. Јас на 12ти требаше ама ко што гледам на 1ви септемви може ќе е :rofl: по ехо 37+1 по циклус 38 ама докторов ми рече рано е. Дури и на одделение уште ме нема пратено за преглед. Ќе видиме задутре на контрола сум пак ама абер си нема. Имам некои чудни болки притисок и такве ствари ама контракција никаква. Ни лажна. Нема ни да знам какви се вистинските контракции :| со првото ни притисок не чуствував а комоли нешто друго. Етен царски ми беше :rofl:
    нека бебе е здраво и живо и правилно да се развива,се друго можеме да поднесеме. И лежење и инекции и се.

Yowannty, newyear2015 and bela.m like this.
  15. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Fala za objasnuvanjeto, zamisli tolku sto ne znam kaj mi e pametot od strav ne mi tekna da baram na youtube...lse nadevam deka se dobri, ne znam zosto mi rekoa crinon gel na dva dena po edno i po eden utrogestan oralno sekoj den....do sega koristev samo utrogestan 2x2 po 200mg

16. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Kontraksiite mi se namaleni no na sekoe ctg pokazuva deka po malku ima ...ne se tie jakite no sepak ima pa toa me plasi. Da izdram barem do 28ma

Meckicja likes this.
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Ние бевме во Грција (втор крак) по претходна дозвола од матичната. Ми дозволи пливање во море, но не во базент и мислам езеро.
    Редовно мењањ купачи штом излезеш од вода јас така правев

lejlla likes this.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Кринонот е одличен лек, убедена сум дека ќе ти помогне многу. Како ти рекле, така прави. Ќе издржиш и повеќе од 28 недела, здравје само. Биди смирена и трпелива. Единствено тоа ти можеш да го сториш :*

newyear2015, Septemvri and Martka like this.
  19. maja1511

maja1511 Истакнат член

Добро утро и од мене...како сме мешиња?Ние само што се вративме од контрола....35+4 сме синко е 3200 плодова вода има доволно постелката е 3 степен зрела....навечер нема спиење никако...жешко,болки киселини....журка:Dтермин ни е 30,08 ама докторката ми вика уште 1 недела максимум....битно со главата сме надолу грлото на матката е омекнато...брисеви ни земаа па ќе видиме....ни треба уште една генералка дома:Dимајте убав ден

20. Floresita7

Floresita7 Активен член

Исто и јас имав позитивно уреоплазма, докторот ми кажа нрма место за паника па ме смири (иако на момент ми е сеуште во мосла) и не ми даде никаква терапија