Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.909
    Допаѓања:
    142.477
    @лукајана @bela.m мислам да паузирам до среда од прегледи:DСекако за неполни 2 дена ќе одаѓ на емг па ќе видиме што ќе кажат таму.
    Затоа и отидов и иако не ми објасни ништо, ми рече добро е бебето и ме смири малку.
    Сега па некоја менструална болка ми се јави, ама ќе пијам магнезиум.
    @Miss.N леле трај, полудев. Јас, иако не сум била претходно на психолог, знам дека си имам анксиозност + мојот карактер + болкиве = лудило:D А ич не треба така. За 3 дена влегувам во 6ти и ни еден ден раат не сум и не можам да се израдувам ко што треба. Мм вика кога си доаѓам од работа ко лимон во уста да имаш, па ме зафркава, се јавива кога се наближува дома и вика "идам, те молам извади лимонот од уста" :D. Само да не чува Господ сите нас и нашите бебиња. После, здравје после пораѓај следат други стресови:D:inlove:

На Sexybaby86, Lorins, bela.m и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    @Софија 88 мила све ли е ок?Одамна не те имам прочитано.Те :hug:

На lejlla, Мариаа. и Софија 88 им се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Прво протреси го да падне цела содржина кај врвот т.е.кај тоа кругчето. Со вртење го кинеш, го ставаш што подлабоко и го стискаш правоаголниот резервоар со воздуш за да се истисне гелот. И да остане малку неистиснато не е страшно, концентрацијата е доволна. Се надевам ме разбра, ако имаш нешто нејасно прашај пак :)

На newyear2015 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Дада мила, тука сум се е супер.
    Се варам на топлово време, некогаш од под клими не мрдам, но во принцип, гледам да шетам што повеќе да искористам дури се породам, не се издржува веќе...бев до Охрид 4 дена па малку така сменив секојдневие, ... инаку ни спијам нормално ни ништо, стомакот ми тежи ненормално никоја страна не ми одговара веќе, едвај чекам да се олеснам :sweat:

ти како си како тераш? :hug::l:

Последна измена: 29 јули 2019
    На Baby^, Andonia, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    @Софија 88 И јас те помислив :)
    Мило ми е што сте добри,сите три :) :hug:

На Софија 88, Martka, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne se sekiraj so mene lezese edna so terapijata I gi smirija bolkite I istera dokraj

На newyear2015 и Martka им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мило ми е ....уф,ајде уште малку да истераме до крај.Јас исто како тебе....жешко....ама кога ќе ми текне на зима и -15,одма ми поминува....навечер се вртам како на ражен....се мислам како ќе биде,како ќе поминам,веќе сум 37г.н.прво ми рекоа царски,па сега последниот пат може и природно и главава каша-попара.....па мислам контракција ли е,дали паднал чепот,дали болки дома да трпам и така мила...слатки маки.Мене ми забранија да патувам,така да живуркам по клима....Те :hug:

На Flower123123 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    @Martka и ти ли си со близначиња?

9. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Не мила,поради миом надворешен и целовкупната состојба,сум со едно:inlove:.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    фалааа ти мила, ајде уште малку имаме (fingers)
    @Martka ајде влеговме во безбедна недела помина најстрашното, јас некако тоа ме теши и полесно мислам дишам не сум под страв како што и сега користам за сите пари да се изнашетам :lol::rofl:
    Гушки труднички :hug::l:

На bela.m, Septemvri, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Уф...и јас се тешам безбедна зона,ама срцето како на пиле ми е собрано,долниот веш го анализирам од двете страни(facepalm),ама ќе стиснам заби и ќе бидам храбра.Мајки тоа е, а грижата тек почнува:*.

На Nora.A, Mia Fuentes, bela.m и 2 други им се допаѓа ова.
  12. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Моментално 38 недела . На брисеви уреоплазма позитивно >10/5 . Докторката ми препорача терапија со две пакувања Видермина. Дали некој ги применувал како терапија и дали уреоплазмата е штетна при пораѓање за плодот доколку не е доизлечена?

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Видермина користам скоро цела бременост од време на време, често пати поради нарушена пх и жолт исцедок. Сите брисеви чисти ми беа до сега, ама за секретот ми помагаа. Видермината прават дезинфекција само, не се некој лек, ама сепак се многу добри. Штом ти ги дале веројатно ке завршат работа и кај тебе.

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ајдее... Ти го поместија датумот?? (facepalm) ние се надеваме на порано овие абер немаат. Јас на 12ти требаше ама ко што гледам на 1ви септемви може ќе е :rofl: по ехо 37+1 по циклус 38 ама докторов ми рече рано е. Дури и на одделение уште ме нема пратено за преглед. Ќе видиме задутре на контрола сум пак ама абер си нема. Имам некои чудни болки притисок и такве ствари ама контракција никаква. Ни лажна. Нема ни да знам какви се вистинските контракции :| со првото ни притисок не чуствував а комоли нешто друго. Етен царски ми беше :rofl:
    нека бебе е здраво и живо и правилно да се развива,се друго можеме да поднесеме. И лежење и инекции и се.

На Yowannty, newyear2015 и bela.m им се допаѓа ова.
  15. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Fala za objasnuvanjeto, zamisli tolku sto ne znam kaj mi e pametot od strav ne mi tekna da baram na youtube...lse nadevam deka se dobri, ne znam zosto mi rekoa crinon gel na dva dena po edno i po eden utrogestan oralno sekoj den....do sega koristev samo utrogestan 2x2 po 200mg

16. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Kontraksiite mi se namaleni no na sekoe ctg pokazuva deka po malku ima ...ne se tie jakite no sepak ima pa toa me plasi. Da izdram barem do 28ma

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Ние бевме во Грција (втор крак) по претходна дозвола од матичната. Ми дозволи пливање во море, но не во базент и мислам езеро.
    Редовно мењањ купачи штом излезеш од вода јас така правев

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Кринонот е одличен лек, убедена сум дека ќе ти помогне многу. Како ти рекле, така прави. Ќе издржиш и повеќе од 28 недела, здравје само. Биди смирена и трпелива. Единствено тоа ти можеш да го сториш :*

На newyear2015, Septemvri и Martka им се допаѓа ова.
  19. maja1511

maja1511 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    259
    Добро утро и од мене...како сме мешиња?Ние само што се вративме од контрола....35+4 сме синко е 3200 плодова вода има доволно постелката е 3 степен зрела....навечер нема спиење никако...жешко,болки киселини....журка:Dтермин ни е 30,08 ама докторката ми вика уште 1 недела максимум....битно со главата сме надолу грлото на матката е омекнато...брисеви ни земаа па ќе видиме....ни треба уште една генералка дома:Dимајте убав ден

На Flower123123, Софија 88, Presrekna и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    Исто и јас имав позитивно уреоплазма, докторот ми кажа нрма место за паника па ме смири (иако на момент ми е сеуште во мосла) и не ми даде никаква терапија