Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Добредојде, д-димери се испитува ако гинекологот види дека има потреба од тоа. Јас испитував последните три месеци од бременоста, од причина што со сопругот сме некомпатибилна крвна група и на постелката беа видени неколку мали лакуни кои после ги снема. Ако треба др.ке те пушти да испиташ.

На Presrekna, Sexybaby86 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Воопшто не си досадна и не не’ замараш. Те сфаќам дека ти е страв, ама па болки до одреден степен и нормални се во бременоста. Сакам да кажам, не секоја болка е за аларм, а ти сама си правиш да ти биде, непотребно. Долго сме на форумот и јас и ти, те знам одамна и знам дека не ти е сеедно, ама опушти се и се’ ќе биде подобро :)
    А матичната, ако е од оние со клешти зборови да им вадиш, смени ја. Јас искрено уште не сум нашла добра матична, па затоа одам на приватно. Кај мат. само за упати за крвна слика и боледувања ако треба, не дај боже.

На mal.ecka, Kaetana, koritsaki и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Душоооо, денес сум 35+6, краен термин 28.08 ако се издржи до тогаш:) за постелката рече само добра е, не ми објасни нешто посебно и плодова вода има доволно. И јас не поставував нешто многу прашања бидејќи тој вагиналниот преглед не го очекував па бев малку како збунета:)) не ме болеше до душа, ама не очекував матичната да ме прегледа така. Со претходната бременост имав друга матична која и покрај сите проблеми ниту еднаш не ме прегледа вагинално туку секогаш ме праќаше н ГАК. Ама оваа поопасна др.изгледа :)))

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    Да, да сфаќам дека со паника само полошо си правам.
    Матичнава искрено сакам да ја сненам ама не знам кај кој друг да се пишам. И јас одам на приватно, ама ете за брисеви, упати сум кај неа или ете докторкава на приватно кај што одам е на одмор па отидов кај неа. Имам другарки што оделе кај други 2-3 ца доктори и не се задоволни и изборот е многу мал. Ама ќе се консултирам и ќе побарам замена

На Sexybaby86 и Presrekna им се допаѓа ова.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Добредојде мајка! Јас д-димери и триста др работи испитував во 10та недела, но јас сум со близначиња :) најдобро е да го прашаш докторот, индивидуално е

На Sexybaby86, Martka и Cherry333 им се допаѓа ова.
  6. maja1511

maja1511 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    259
    и јас не сум отворена ама грлото е размекнато...и чекам....не можам со ова жешково....на гак немаше термин за цтг до 14,08 па матичната ми рече ако ме фатат болки да и се јавам одма...нема паника...знаеме како иде:Dпоздрав

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Немој мила да се извинуваш, и да се окривуваш. Тоа е состојба над нас која не може да ја контролираме. Кој не се соочил со анксиозност не знае.
    Слободно мила пишувај тука, затоа е форумот.
    Инаку и јас оваа бременост премногу лесна, ја износив со голем страв. Од 26 недела бебе беше долу, па со болки. Па не напредуваше, воопшто не јадев и не се поправував...
    Се беше на психичка база и нервози бидејќи дома не бевме средени со реновирање и мачкање.
    Но не се предадов. Јас сум вечен оптимист и секогаш во криза се замислував со бебето во раце како си цица. Си ветив дека ќе го родам здраво и живо. Во еден момент не легнав. Дури имав препорака од Др за ограничено движење и станување, а јас буквално не сум седната. Болки имав, но ги занемарува.
    И навистина еве сум 9 месец и секој ден очекувам да се роди палчица моја.
    Знам колку и да зборуваме, тоа е посилно од тебе. Само речи си дека ќе биде како сака Бог.
    Јас бев со дијагноза дека никогаш нема да можам да останам бремена после киретажа. И еве ме. Во медицината 2+2 не е секогаш 4.
    Гали го мешко и сети се не си сама. Не има еден куп тука.

На mal.ecka, Kaetana, koritsaki и 9 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    Ме расплака:hug: Јас па спротивно од тебе, тежок песимист сум. Знам дека тоа ми е најголемата кочница за се во животот. Ама па имав и јас еден спонтан претходно и од тогаш почна се (не дека претходно не бев таква, ама после киретажата се дуплираше се негативно). Ми викаат ок е, движи се колју можеш, ама јас повеќе лежам.
    Анксиозноста, болките, стравот и се се собра на куп. До сега не чуваше Господ, сакам да се надевам дека ќе биде се добро до крај. Фала ти. И дај боже да си имаш брз и уште полесен пораѓај.

И фала ви уште еднаш на сите овде на советите. Ме опуштате повеќе отколку докториве. Фала ви:hug::hug::hug:

На Lorins, mal.ecka, Kaetana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.639
    @flower30 Инаку и јас сум многу анксиозна, ама се обидувам да ги тргам негативните мисли. Малку ми фали некој нешто да ми спомне (некоја лоша случка), се си земам при срце и му досаѓам на маж ми. Исто и стресови по дома што ми се случуваат многу ми влијаат, па после чувствувам уште поголема грижа на совест што дозволувам да бидам вознемирена. Ама ќе си се тешиме :)

На Lorins, Sexybaby86, MilenaMilena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505

Иста, иста сум. Мм не знам како уште ме трпи:D Му викам уште малку истрпи ме, дека и хормоните ми влијаат. После кога ќе се породам можеш слободно да ми се лутиш и караш:)

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Здраво идни мамички, сакам да ве прашам нешто. Сега сум 30та недела и веке 2 месеци сум со големи отоци на нозете. Денес кога се разбудив нозете ми беа многу отечени но плус отокот ми е црвен и многу ме пече исто како изгореница од сонце. Дали ова е нормално во бременоста, ви благодарам

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    За отоци знам дека даваат да се проверат Д димери. Ако се повисоки се прима терапија. Докторката не ти спомна ништо?!
    Консултирај се со докторката, а мислам дека можеш да ставаш и Ациди борици.

13. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Д димери испитав пред една недела и се во ред, па затоа прашувам дали можеби е нормално ова. Иначе прва бременост ми е и секоја нова појава ме паничи

14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    Ете може други трудници знаат повеќе, мој совет ти е една консултација со др. Во меѓувреме сол избегавај и кревај ги нозете на повисоко.

На Софија 88 и Poklonce им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Консултирај матичен за проверка на бубрези и урина. Он ќе ти каже што точно да испитате.

@flower30 ја читам и мисламдека плаче за стап! Ќе биде се во ред утре. Ќе видиш. Ептен е нормално да имаш болки , замисли расте човече, се шириш, почнувајќи од матка, коски , се.
    Бракстон и кај мене почнаа околу 20та недела. И тоа на интервали знае да бидат како контракции. Пиј многу вода и раздвижувај се умерено. Секако со малата не можеш да седиш.
    Уживај во бременоста!

На Lorins, Yowannty, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @flower30 која недела си? Јас 17та и цело време со болки, докторот вика не е од матка болката, ако беше до сега ќе немаше бременост. Мојата историја да не ти ја кажувам, ама те разбирам дека немаш мир кога нон стоп осеќаш болка ама немој стравови и да си замислуваш лоши сценарија. Јас кога ме боли пијам магнезиум одма, варам некој чај од тие што знам дека се безбедни (шипка и камилица) бедоксин и легнувам со перница меѓу нозе, пуштам серија и до сега еве ок сум, за до крај Господ знае, ама очекувам најдобро да поминам

На Lorins, koritsaki, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    Дафи, за некој поголем стап плачам:)и тоа да ме тресне некој така посилно:D. Мене ме исплаши докторката кога ја прашав за вакви болки, а денес скоро цел ден ги имав и 100 пати ми повтори да одам обавезно на прегледот и да и кажам што ми кажале. И си реков може претпоставува нешто, оти на прегледот 2 збора кажа само.
    Чудно ми е дека вакви маки немав во првата бременост и затоа сега паничам. Се надевам утре ќе биде добар резултатот.
    Е вода порано пиев многу, сега некако потешко ми е, ама морам и на сила ако треба.

На Lorins, mal.ecka и duffi им се допаѓа ова.
  18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Колкава доза магнезиум смеете максимум да испиете, мене ми рекоа 2x250 да пијам ама не знам дали тоа е максимумот, најдобар другар ми е магнезиумот периодов. Следен пат ќе си препрашам ама до тогаш да сум мирна

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.505
    20та недела сум, за 2 дена во 21ва влегувам. До сега сите други прегледи беа ок - скрининг, брисеви, 2 пати уринокултура, копрокултура, и плус ехо прегледи во меѓувреме. Се е ок, а болки имам. И тоа секој ден, од прв ден на бременост. Пропратно и тахикардии имам и замор и се на куп. Пијам магнезиум 2 х 300мг.веќе цел месец. И сето тоа ме прави нервозна и исплашена. И резултат - лудило:smirk::drunk:

На mal.ecka и Presrekna им се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    Не пиј повеќе од 500мг на своја рака, не е убаво ни многу да се пие, предизвикува диареа.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.