и јас ви се придружувам!!!!!!!!!!! во саботата видов две црвени цртицки и сеуште не сме свесни со мм што ни случува(инаку во брак сме година и пол па не дека работевме ама планиравме од јануари сериозно да почнеме-на тие што планираат Господ им се смее) сеуште не сме биле на гинеколог ама ранко ми е некако нека поминат празнициве, добро што сега правев и ПАП тест па добар е резултатот.поззз
Не се секирај, и јас бев на почетокот само со фолна и Утрогестан. Од Утрогестанот мене многу ми се отвори апетит, а башка ми се јадеше се што не треба да се јаде ( чипсови и секаква брза храна ), па мм беше на мисија да ме спречува во таа намера и кога веќе ми се јадеше нон-стоп се фрлив на јадење салати И крвна слика не правев секој месец, туку од време на време. На почетокот мене зошто ми беше мнооогу ниско железото ( некаде околу 2-3та контрола ), ми даде плус апчиња за тоа. Витамините ги почнав тек после 1во тромесечје. Ако си знаеш дека си слабокрвна, појди нека ти даде упат за една крвна слика Нема потреба да се паничиш. Допрва ти почнува најубавиот период честитки и ти посакувам лесна бременост.
Mamicki koja e na red sega za olesnuvajne jas uste nekni si se spakuvav i pocnav da si gi brojam denovite vi posakuvam na site ubavo da si ja docekate novata godina se izvinuvam za lat.
Еве ме и мене во последниот ден од годинава да ви се пофалам Пресреќна сум, после II цртки кои ги видов, денес бев на гинеколог за утврдување на бременост. Бремена сум 7 недели и 3 дена и официјално ви се приклучувам во клубот на нови мамички
Баш се радувам што наеднаш имаме толку нови бремени Со лесно да си ја износите бременоста. Инаку ние сме си супер.Денеска беше нашиот последен работен ден и не можам да се изнарадувам,конечно ќе одморам како што треба. Ви посакувам среќна нова 2014 година,многу здравје,среќа,љубов и уште мнооогу бебчиња
Srekna i beriketna 2014 ta.... mnogu zdravje sreka radosti i edna kupa bebuskiii....jas slavam nova godina so sobueni konduri oti nozete me bolaat...izvrtev edno oro stiga tolku...i bebuskata igra cocek u stomak..ke zalice na majka i..igraorka pozdraav i sekoe dobrooo
Среќна Нова година на сите мешиња знам дека на сите новава 2014 ќе ни биде среќна, барем од таа гледна страна на принова Патем дополнителни честитки за сите нови трудници, со лесно да ви е на сите уживајте си во убавите моменти. жалосна имам некое предчувство дека јас сум следна за олеснување, но ќе видиме се во свое време. Мене некако ми се брза не ми се чека
Среќна Нова година и од мене мешиња, мојот клоцко почна да дава симптоми дека му се излегува уште во понеделникот, ама изгледа се премисли , ке видиме утре што ке кажат на лекар. Поздрав од нас
Среќна Нова и од нас, само здрави и живи бебиња да се раѓаат. Нека оваа година има повеќе радости, веселби и многу љубов и човечност
здраво девојки,сакам да се посоветувам со вас ако некој знае,веке подолго време подолго од недела дена ми се лоши на работа неможам да стојам,ми се врти ужасни мачнини болки во градите и како температура да имамв некоја внатрешна неможев да издржувам.бев кај матичен ми вика настината ова она покачени леукоцити со нема везе,и ми даде антибиотик амоксиклав и некои си химорал,и тогаш ми стави дексаметазон за смируванје ,само два дена ги пиев и денес правевтест искочи дека сум трудна.стомакот и половината цел ден ме болат ко за добиванје и сеа до задутре додека идам на лекар се плашам да не влијале апчњата нешто,во паника сум,а само 2 д ми касни не ни посомневав во тоа.позз и чекам одговор
neka ti e so lesno...nemoj da se grizis jas vadev umnik so mislam dve anestezii mi stavija a ne znaev deka sum trudna..uste ne mi docnese...inaku nemoj da gi pies apcinjata posovetuvaj se so ginekologot koga ke odis na kontrola...zasega ne krevaj tesko hrani se zdravo i uzivaj..pozdrav
епа веке не ги пијам,дури и грлото што ме боли ништо не пијам,до петок паника ме фака ,а најмногу дека на упатсвото пишеше не се препорачуваат за трудници.дај боже да биде све во ред.фала ти позз
fernandez не се грижи. Јас исто така бев болна и пиев амоксиклав една недела и ги прекинав па по 4-5 дена правев тест и излезе позитивен дека сум трудна. И кажав на докторката и рече нема галје ме прегледа и рече дека плодот добро се развива не му е ништо од антибиотиците. Имаше срцева акција после 7-8 недела кога бев се си беше во ред. Така што, не се грижи кога ќе појдеш на доктор ќе му кажеш на докторот и ќе си се посоветуваш со него. Поздрав ти посакувам се најубаво и да си имаш лесна бременост.
И јас не знаев дека сум трудна а почнав да си ги правам забите баш неколку дена пред да ми дојде, со анестезии и какви ли не чуда ама за среќа се беше во ред. Многу е рано да му наштетиш на бебето, тоа е зачнато ама сеуште не е оформено, така што немаш воопшто причина за паника, уживај си во бременоста и почни од денес да внимаваш
Добро утро од нас бевме на контрола клоцко е мирен , сега за сега не му се излегува уште , ми рече докторот дека се можам да правам да не се секирам и контрола за 1 недела. Па ке видиме до кога му е убаво во меше . Поздрав од нас
Среќна Нова и од наше име, на сите трудници лесна бременост, само со добри мисли сите да ја поминеме новава 2014 год, на сите мамички убави моменти со нивните најсакани и пред се, Здравје и љубов на сите.
добар ден од нас за прв пат во 2014 среќна да биде и береќетна годинава,здрави живи и весели сите со многу многу бебиња на сите се надевам годинава ке ни биде на сите убава,со многу љубов мегу себе и за сите бебушки ние сме добри со малата,лелеее како силно ја слушам се повеке и повеке,месецов имам проверка за крв,на гинекилог и ехо,се надевам се ке биде добро и со добро да тргне годинава за сите!. поздрав мили мои мешиња и мами и бебушки имајте најубава година сите
Среќна и бериќетна да ви биде Новата 2014 година на сите феминки.......Со многу повеќе бебуши и поплодна година И ние новата ја прославивме мирно,без многу мрдање и никакви други проблеми....добар почеток на оваа година се надевам на уште поубав крај
Среќна Нова и од мене и верверко. Нека новата година донесе нови мамички и многу повеќе бебушки од старата година. На сите оние што веќе се породија им посакувам повеќе гушкање и бакнување со срцињата, на сите што допрва треба да се породат им посакувам најлесен пораѓај и на сите што ги чекаат двете цртки им посакувам уште месецов да ги видат.
денес бев на гинеколог,и ми рече на не пијам ништо друго освен фолна ми препиша,ама на ехо сеуште ништо не се гледаше,ми рече да појдам пак во четврток,и сега се плашам дали е сеуште рано па не се гледа,дека само 4 дена ми касни а позитивен е тестот.сега сум во голема заблуда рече само дека матката ми е стегната се подготвува,незнам веке што да мислам позз