Труднички како сте? Мене вчера додека шетавме ме пресече нешто во половина, и си помислив во секундата, готово ќе се породам на сред плоштад. Ама толку беше. И еве сега пак, ама само десно во половина добив болки. Поминаа. Само да ми ги залаже мисливе. Може и од вентилатор да е, по цели денови и ноќи ми дува директно. Стомак уште ми стои за висок, ама чувствувам бебе мава пониско од вообичаено овие денови. Денеска пак на цтг сум. Па се надевам ќе регистрира некоја контракција. Пуста љубов за гушкање бебе, крајов најтежок за чекање излезе. Сега на крај, освен киселини, немам ни болки, ни отоци, и да не беше пеколно жешко, може ќе кажев и дека конечно поуживав некој ден од бременоста. Ама вака, ко обарен копан се осеќам.
Не се секирај за кашлица, јас кашлам како стара 5-6 месеци од ич ништо, прашина ли е или од ниско железо. 36+3 сум и последниве недела дена повраќам по цел ден и ноќ и мускулите ме болат на стомак неможам да станам. Денес бев на контрола и цтг, се е во ред со бебе, има контракции но јас не ги осетив. Бебе си мрдкаше на цтг, ќе ме заболеше од мрдањето оно и контракции имало Така да, не се секирај. Јас пак колку сакам да се олеснам толку и ми се чека барем 39та недела да се породам кај мојот доктор. Ќе реши главниот во стомак што е
Фала душо на одговорот ми олесна сега кашлицата нема да ја мислам. Со лесно па за некоја недела ќе си гушкаме бебенча
@Poklonce што направи? Тоа кажаа ли нешто за отоците? Денес сабајле тркнав до кај докторката за потврда да земам за породилното, да прашам Аспирин до кога да пијам - ми рече до 37 недела... Нели е некако многу? Што знам..? И железото имав резултати - 9.7 паднато. Да зголемам по две таблети на ден наместо една. Ако паднело на 7 ќе сум требала венска терапија да примам. Ах што ги мразам таблетите скроз ме гњават во желудникот и цревата, столицата ми е темна и потврда... Киселините експоненцијално ми се зголемуваат ... Ама што се мора, тоа е. Сега ќе си направам и мед со семе од коприва, и ќе зголемам внес на храна полна со железо. Уште 12 дена на работа. Сите одбројувате до породување, само јас ко блесава до престан на работа. И што.. ќе бидам 35 недела кога нема да работам.... И дал ќе успеам сите замисли за генералки и чуда да ги исполнам? Не знам. Ко тоа да е најважно. Глупости. Ме фаќаат кризи малце за породувањето.. како ќе биде, како ќе се одвива.. дека не сум си дома како претходно (иако живеам овде веќе некое време)... Се надевам ќе биде ок...
Парацетамол од дома и на лекар, на овие жештини може некоја инфузија добро ке ти дојде. Со лесно мила
Ме настрвивте за гирици, особено зашто се осеќам виновно што ич не јадам риба во бременоста ама овие се кеса замрзнати и не знам сега дали се чистат. Се чистат ли гирици или со пржењето се средува тоа внатре од што се ситни?
Супа од петел, лимон исцеден и колку што можеш течности повеќе. И секако парацетамол. И туширање со млака вода. Пробај вака, друго не ми текнува.
Oh duso moja te citam i mi se cini kako jas da sum pisala...ne grizi se i pravi kako sto ke ti kazat. Eve mene vcera mi se namalija kontraksiite ama denes od sabajle gi imam...pijam indometacin 4x1 po 25mg i diazepam 2x1 po 5mg ...nekako treba da mi se smirat bolkite za da stignam bar do 28ma nedela. Gledam da mislam pozitivno no ete ponekogas pagjam,ne sum od kamen...ako slucajno imas pojaki bolki vednas na klinika posto jas trpev mnogu i na kraj me karaa zosto tolku sum cekala , trebalo na vreme da reagiram no kaj kako site drugi mislev deka se siri matkata i navodno toa e normalno....te guskam i samo pozitivno . Gospod e golem i ke ni pomogne
Фала ти, дај боже да се среди и кај двете. Јас знаев дека нешто не е во ред, ама нормално нели сите мислат нормално е. Имам и денрс болки, не многу јаки. Пиев Бедоксин. Ама може утре и Дијазепам да се напијам. Страв ми е многу. Само да не чува Господ и нас и бебенцата
Бев денес кај матичната и ми отвори боледување, димери, шеќер и крвната слика се е во ред освен што железото ми е 9. Купив ациди борици ке пробам и со тоа пред легнување. Ке се издржи се уште малку остана
По препорака од доктор и е. Зарем има некоја идна мајка што на своја рака би пиела таблети од тој калибар?
Женски дали на Гак примаат без претходно закажан теемин од м.гинеколог? Јас во петокот бев на преглед и итно ме пратија на хематологија примив 2 кесиња крв и ми рекоа во четврток со резултатите од хематологија да дојдам на гинекологија ми рекоа нема потреба од термин па ми е страв да не ме вратат а не сум од Ск
Мешиња како спиете на жештиниве Место не ме фаќа само се будам де ми жежи де ми студи крајот не ми се најдува ) Па и на лева никако не ми иди да спијам се згодно на десна )
@Sesil мојата докторка ми имаше кажано ако отчукувањата на срцето на бебето над 145 пати во мин најверојатно е женско. Мене и за двете бремености ми погоди сега баш не знам колку навистина е точно али ете чисто за забава @Miss.N и јас многу се потам, ама сега месецов ќе спијам во долниот спрат во куќата на моите родители па таму е супер ладно како клима да има пуштено Инаку како сте ми труднички? Јас денес цеел ден се немам прибрано дома , бевме до Охрид да го прошетаме мм, низ градот шетавме , до Канео , до Самуилова тврдина по тоа топлото пред саат ипол се вратив во Ск и сега излеговме пак на пијалок Уште утре па во петок ќе го носиме во Солун. Не му се оди дома му се уарни во Мк ама мора назад на работа, тоа е.. Сега седнав конечно и бебе се размрда дека бев цел ден на нозе па не ја осеќав изгледа Имајте убава ноќ
Со вклучена клима, на 26Ц ми е вклучена и таман ми е таа температура . А за страна можам секако, на грб ми е најудобно.
не знам колку е максимумот ама знам дека јас пијам еднаш од 1900 мг. И добро ме потсети денес не се напив ќе станам сега да си земам
јас пијам 1900 мг никогаш дијареа не ми предизвикало. има една тема - трета смена на форумот ама не сум ја отворила види активирај се таму