Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    7.640
    Да, претпоставувам дека е различно во пракса. А и секое бебе е различно. Барам нешто да читнам за да се чувствувам јас малце посамоуверено како млада мајка што поима нема што ја чека :lol:.

На marchi-cool и Lorins им се допаѓа ова.
  2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво . :hai:
    Јас не пишувам редовно ама ве читам .
    Терам 17 недела. И секој ден се чудам како вака брзо поминува времето. :inlove:
    Во вторник сум на преглед. Едвај чекам, конечно да ми потврдат дали бебчево е женско , или маже ке искочи :clap:.
    Периодов мнг мнгг ми се спие.Со син ми во 9 заспивам.Мислам дека летово навечер немам прошетано :rofl:
    Во саботата требаше да излеземе со мм, и му викам:само да го успијам детево и искачаме. Следно што се секавам е дека во 3 станав за во вц .:rofl::lol:
    @Magic13 јас перам со бекутан течен прашак и бекутан омекшивач. Од почеток така почнав со син ми и еве 2 ипол години уште со истото .Планирам и за ова бебе истото. Најбебешки мирис ми има. И алиштата се мнг меки после тоа.

Имајте убав ден :f:

На koritsaki, Magic13, Septemvri и 2 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.522
    Јас имам читано дека часовите за трудници во Систина биле многу добри, многу поучни. Или еве на интернет или овде на форумот низ темите за бебе.

@Septemvri секогаш имаме сомнеж(поготово ако не сме многу задоволни од докторите). Ама во право си, еве јас нема да бидам првата трудница што пиела дијазепам. А штом велат докторите, 2 докторки ми кажаа и плус овде прочитав трудници што пиеле, така да не е страшно

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Dobro tvojata situacija e bila druga jas imav postporodilna depresija uste vo bremenosta i zatoa mi dadea dijazepam i ne piev izdrzav dodeka ne se porodiv bez lekovi

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.659
    @flower30
    Еве најдов само еден извештај а бев 3 пати.
    Ова е мислам вториот пат после терапијата со појачан магнезиум и два пати диазепам.
    20190801_115954.jpg

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Здраво друштво8)

Јас само што се вратив од цтг.
    По жешково се вратив дома шлогирана,башка што таму со саати чекав редови:whew:
    Од 8 искочив дома,сега се вратив.Хаос:worried:
    Иначе цтг не е веќе мирно,покажа контракции,а јас само болка во половина осеќам. Ама плодова вода супер има уште. Па да се надеваме дека деновиве ќе бидне нешто,зошто претешко ми е веќе,не можам:whew:

На Mini90, Septemvri, koritsaki и 7 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.522
    Јас имам најмалку јачина во микроволти(зборам за твојот и @Sofi.ja извештајот), а ми пишува среден/висок степен. Ама кај мене тоа горе е 15АП па може и тоа има врска. И јас пијам појачано магнезиум, а бидејќи денес пиев Бедоксин, од утре ќе почнам и јас со Дијазепам.
    Фала ти, се надевам ќе изгурам и јас ко тебе:hug::hug:

На Autumn_, Sofi.ja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Девојки денес проверив крвна слика хемоглобинот мие паднат не е којзнае колку 120 е нормално а кај мене е 115 но како препорака од лабараторијата добив да реагирам додека не паднал повеќе .
    Во понеделник имам закажано кај докторот во Систина да видам дали ке даде нешто како терапија.
    Дали има некоја искуство со низок хемоглобин и со природни намирници да се покаче?

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    7.640
    Мене од 130 за 2 месеци ми падна на 115 и јас се исплашив и барав терапија, докторот ми рече тоа и не е толку ниска вредност во бременост бидејќи референтните вредности не биле за трудници, ама ми препорачаа да обрнам внимание на исхрана и ако сакам да си земам додаток со железо. Сакам да пробам семе од коприва со мед да конзумирам насабајле, читав и ми кажаа било корисно.

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.659
    Ќе изгураш како нема ехее за час ќе летне времето.
    Јас на две недели во еден ден одев на три клиники,маста ми се извади дури и хотлер за шеќерот носев.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    и мене толку ми беше 130 ама постепено паѓаше и сега кога падна под нормала ми рекоа да обрнам внимание да земам нешто за зголемување .
    Имам слушнато за тоа со семето од коприва нема штета од тоа може да го земам во предвит . Ти благодарам мила

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.522
    Оо си се измачила и ти. Ќе се издржи се, само да биде добро на крај. Само нека се живи и здрави бебушите:hug:

На Septemvri и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @flower30
    Силна си ти,ќе издржите со бебуш до крај:inlove:
    Вчера си го видов бебуш
    10+4сум.
    Мислев нема да се радувам како за малава,ама исто било:D
    Скрининг за 3 недели.

На Nora.A, VedaG10, koritsaki и 8 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.522
    Фала ти мила, се надевам. Ве :hug::hug::hug:
    Растете и вие:inlove: со лесно само, цела бременост ко песна да ти е:hug:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    @Andonia @Cherry333 мене железото ми е доста паднато,хемоглобинот малце под долна граница.
    Пијам реферум таблети за железо (тие ги пиев и во 4ти месец) и еве 3 дена мед,семе од коприва и лимон. Мислев дека ќе биде гадно ама не е страшно,преовладува медот. За месец дена ќе правам крвна слика па ќе видиме колку ќе биде од помош :)

На Andonia, Bonnie Top и Cherry333 им се допаѓа ова.
  16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    И јас денес правев крвна слика, железото ми е супер, 15 ми е, ама хемоглобинот ми е 104. Понеделник здравје сум во Ремедика на контрола па ќе видам што ќе ми каже докторот.

17. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Во врска со крвната слика да се надополнам и јас :)

Правев завчера и железото ми е одлично односно 16,8, додека хгб ми е 106. Очекував терапија меѓутоа докторот ми кажа дека имам доволно резерви и дека морам да ја појачам исхраната со продукти од животинско потекло, односно црвено месо, јајца, исто така да пијам какао и да јадам темно чоколадо. Е сега мене навистина ми е проблем бидејќи никогаш не сум јадела говедско и сл, но сега ако морам ќе јадам со сила...
    Исто така на своја рака земам мед со семе од коприва и искрено не е толку гадно, изгледот му е лош :) ќе пробам најпрво овака па за 3 недела ќе видиме каков ќе биде резултатот.

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    мене железото ми е 14,7 а хгб 126 е сега месо јадам мн ретко во месецот 2 пати порано јадев повеќе сега некако не ми е убаво ,ама затоа пак секој ден јадам аронија со смки од тиква сончоглед сусам чија семе и суво гозје сето ова помешано во јогурт,а планирам да земам и семе од коприва со мед,и јас ќе треба да се потрудам со месото да го јадам почесто,сега сум 18 недела ама како одминува времето и потребите од железо се зголемуват и ќе трба можеби и некои таблети.

На Andonia и Bonnie Top им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    @Magic13 мене сите алишта ми ги испра свекрва ми уште минатата недела , 28+3 бев. Сега се средени , испеглани си стојат во фиока :)
    Прашак купив еден био течен што не знам во Мк дали го има :wasntme: а омекшивач не ставив на алиштата.

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    На тема железо, серумското ми е 8, а хемоглобин 108. :?: Ми даде терапија, и ми кажа да јадам белки од јајца, цвекло, портокали, семе од коприва... Се надевам ќе се покачи.