Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Поздрав драги мешиња, за многу години денот! Ние сме на именден кај најголемиот ми внук од брат ми, навечер јас дека со ритуали и организираа ручек да биде.
    Ја изедов пола маса и сега малку во хоризонтала сум. Детски џагор низ цела куќа ечи, три дечиња се машала, сите се мали црвци. Именденецот има скоро 5, па проценете колку се помалите две :D
    Не ни преостанува ништо друго освен само да галиме мешиња на жешково...
    Туку... Имам скали за симнување од тука и после дома за качување... Миле Паника не сака многу така..

На bella.gk, Lostinparadise, Софија 88 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.528
    Леле можно е значи и јас да сум крива за ова?! За првата бременост знаев и не пиев, сега скроз заборавив.

Малецка, мислам дека смееш сега да пиеш и парацетамол. Супа од петел, лимон, течности колку што можеш повеќе. И со лесно да поминува.

@bela.m вечно име на внучето. Ајде догодина и вие ќе појачате со детскиот џагор

На Septemvri, bela.m и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Одма паничиш,смири се:hug:
    Сигурно не си предизвикала ништо,не си пиела кој знае колкави дози.
    Се напив парацетамол и вит.ц.
    Ќе мине...

На bela.m и flower30 им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.528

Миле паника левел 100 :D:D:D

На Sofi.ja, Софија 88, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @marchi-cool фала на подршката. Кај мене е проблемот што заостанува плодот во 34 недела и не напредува. А 36+1 сум. Порано беше 1 , а сега 2 недели назад. Затоа превентивно се ставаат инекциите. Да сме сигурни дека до 38 ќе издржи, не мора, но вака синко ме изненади. И тој 1 недела назад беше што значи 35+6 е роден. Инаку и јас на вага само верувам, здравје ќе видиме.

А инаку со железото сум катастрофа. 8 железо, 85 хемоглобинот. А 2 пати денот пијам хемовит плус. Насабајле јадам смути со аронија обавезно, мед со коприви и сок од цвекло и морков и лимон преку ден. Џабе. Еве денес главоболки а знам од тоа е. Ако треба ќе пробам тотхема, гледам на @Septemvri и помогнале. Денес по дома, надвор е пекол, вечерва ќе излегуваме па реков да одморам малку, и така празник е.
    @Мариаа. И јас дијареа 2 дена. Ајде ќе биде само со лесно.

На Софија 88, Girl-Rabbit, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    витамини земај повеќе одмор помалку стресови следи совети од лекар и се ќе си биде. Досега фала богу добро се развивало па за малку и тоа ќе напредне и ти ќе издржиш. Само без паника.

На Andonia, Софија 88, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Аман бе мајки ме зачудивте со чајов, па јас онака си земав и секој ден си пијам од тој со брусница, хибискус и шипка, кој знаел за тоа (facepalm) ама затоа форумов ги има сите потребни совети и информации ;)

На mal.ecka, Girl-Rabbit и flower30 им се допаѓа ова.
  8. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Исто хемоглобин од 104 повеќе не ми бил а железо супер 14 15 ама тоа се солжи на бета таласенијата. Прв пат кога проверив имав хемоглобин 90 железо 9 ми дадоа исто Хемовит испив 30 таблети железо се покачи на 15 хемоглобин на 77 па дури разберат кај нас доктороте шо е бета таласемија мене ми падна на 60 и завршив на Хематологија и си испримав 2 кесиња крв.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Ананасот може да се јаде во било кое време? Читав на една страна дека може да се јаде кога ќе се добијат болки за полесно отварање

10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.528
    Јас имам читано дека предизвикува контракции, и не јадам сега во бременост. Има трудници што сум ги читала дека јаделе цела бременост. Ама ако си во 9ти, мислам може да јадеш колку сакаш

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.655
    Добро вечер женски, како сте ми? :) за многу години празникот :party: јас добра , денес пола ден во шетање го поминав. Мм си отиде , дали хормониве ме тераат на плачење не знам.. ама многу убаво си поминавме, и тој беше загрижен што си оди. Сакал да го научам македонски :D
    Вчера бевме на слава кај комшија, а денес го однесов во Солун :doh: и се вратив назад во Ск. Здравје да се роди бебето , па пак заедно ќе дојдеме зимата.
    На граница , гужва беше што да ви кажам. Сме чекале 40 мин , па во колата покажуваше 48 степена :worried: згора на тоа јадев една кифла со растителен кашкавал купена од пекара па повраќав пред сите таму. Па ми се јави мајка ми , ќерка ми имаше температура ( имаше доста секрет деновиве) па на крај отидов и купив сируп за температурата и и дадов антибиотик , доста се измачи детето.. :(
    Сега седиме во двор , играме карти таман седнав и бебе се раздвижи :lol:
    Цел ден ја немаше дека бев во движење :D
    Имајте убава ноќ :inlove:

На Mini90, Sesil, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ако допамтам до утре ќе ти пишам информации,имаше во едно аптекарско списание дека чај од хибискус не се препорачува во бременост.
    ауу... :( како, со хемовит се намалува хемоглобинот? Или само влијае на железото?

13. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Здраво мешковци, имам мал проблем. Сабајлево кога миев заби и исфрлав шлајм, шлајмот беше со крв и некоја темнокафеава боја. Моментално сум на море, повраќам скоро секој ден, 8ма недела сум. Можно ли е од повраќањето да ми е или од јодта во морето можеби?

14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Познавам луѓе на кој многу им помогнал и доста ја поправија крвната слика. Кај мене не успеа со хемоглобинот само со железото па мене ми рекоа јас ке си попримам уште 3 4пати крв

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Друшки кажете помош за болно грло
    Смеам ли да пијам прополис

16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Мене ми се случи минатата недела, претпоставив дека е од напрегање, а само киселини повраќам насабајле. Не ми се повтори, не се ни потресов, ваљда некој капилар беше

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Само пантенол даваат во бременост, зимав ид време на време и од забранетите пастили, кога не се трпеше

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Девојки да ве прашам, дали некоја од вас има искуство во конзумирање борум во бременост?

19. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Да, истото го претпоставив пошо многу повраќам деновиве, еднаш до двапати дневно, ваљда од напор е. Фала ти ❤️

20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња имате ли сув нос и сув секрет во носот?

Го имам подолго време, дури и некогаш се будам наутро и неможам да дишам од сув секрет..