Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    @Kaetana vaka... posledna nedela od 8mi mesec bev na prv pregled vo Plodnost. Tamu mi kazaa deka bebe e pomalo vo obem na stomak za 2 nedeli, za edna nedela povtorno kontrola za toa dali ke napreduva. Sledna nedela zaostanuvase za 2 nedeli i plus 3 dena, znaci veke odese nakaj 3. A mi kazaa ako se e za 2 nedeli ke bide okej ako ne carski. Ama denovite rastea. Poslednata kontrola mi bese za sledna nedela(sreda) i da se dogovorime kok den ke bide carski-cetvrrok ili petok. Prasav zas mora carski koga do termin imam.us edna nedela. Mi rece dr.podobro e carski porano, ke bidea vlezena vo 9ti togas. Podobro e radi toa so bebe ke se hrane poveke od tebe so mleko i ke gi nadoknadi nedelite. Vo stomak.preku tebe ne prima dovolno.
    Realno nis ne mi bese jasno, i placev cela nedela me sakav carski, mislev nesto loso e zas saakat porano da se zavrse... filmovi milion.
    Den pred pregled mi pukna vodenjakot veke slednata den sabajle se porodiv. Realno maki... kontrakcii,bolki... celi 11 casa umrev.
    E sega eve napravivme eden mesec. Duro sega gledam zas me prinuduvaa. Bebka navista dobro napreduva fala bogu. Se rodi 2500, za 2 nedeli imase 2860gr. Da cekav teremin za prirodno ke zaostanuvase vo obem i plus na dr mesta, osven vo stomak

На 24.07, Sexybaby86, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    108.658
    @Yowannty ајде мила со лесно:party: , ако не поминуваат болките , оди до клиниката нека те ѕирнат. Те чекаме со новости (y):inlove::party:

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Со лесно! :hug::hug:

4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Leo-nora ама ти секако си дочекала за природно затоа што самото си тргнало. Веројатно постелката веќе била зрела, и самото твое тело знаело дека е време. Според мене си имала супер среќа што и самото тело си знаело дека е тоа - тоа и дека е време. Јас други работи сфатив - демек ептен тргнало за природно немале време за царски. Во твојот случај таман си испаднало. Се надевам дека супер си поминала и дека брзо со закрепнала од породувањето. А за напредокот знам пиша некаде дека е супер и дека немате мака со доење.

5. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Yowannty мила ако се пораѓаш со лесно, немај страв и влечи не по тебе.
    @Kaetana опушти се малку. Хормоните, уморот, состојбата си го прави своето. На оф стави се и уживај.
    Да ве прашам тие во 9 месец. Какви и колкави ви се градите? Моите беа минијатурни пред бременоста. Морав полн пуш ап прслук најмал бр да носам.
    Првите 3 месеци ми беа огромни и болни, потоа само големи, а сега наместо да растат, тие помали и полесни се. Се вратив во првите прслучиња, само што сега исполнија малку. За синко не с сеќавам овој период. Знам кога се породив огромни ми станаа, ама не можам да речам дека имав многу млеко.

На Kaetana и Yowannty им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    Уште сум овде да не ме мислите. :lol: Ма не се дава мојава толку лесно.
    Болки добивам на 2 часа во просек ама ептен се лајт... имав некое сечење/боцкање многу ниско, како во вагина, стомакот ми се спушти многу малце... Од новина е тоа што кога се движам чувствувам притисок долу, ама тоа не мора и ништо да значи.

Бебе е цело време активно, не знам веќе што да мислам.

Ептен сум онака.. опуштена, дури чудно ми е и мене. :wasntme: :D Затоа и си мислам дека уште не куцнал мојот час. :)

На kuc, mal.ecka, LoveHope и 16 други им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и јас четвртокот имав некои болки којзнае што беа ама знам дека така никогаш не ме болело. И да,траеа подолго а не само минута-две. Некаде во висина на јајниците од двете страни и надолу до симфизата. Малку и кичмата ме наболуваше ама дента бев подолго на нозе. Денес па оѓам чуство на болка како да ќе добијам. И веќе 2 дена почесто одам по голема нужда (простете на изразов) и претежно е малку потечна од вообичаено.
    јас не знам да мерам,ако се според јачина појаки ќе одам на лекар тој нека ми мери :rofl:
    ајде женска не се разбираме ние во правилни неправилни вистински или лажни,нека пукне водењакот па така ќе знаеме со сигурност дека тоа е тоа :rofl: и мене болницата ми е преку улица па немам гајле.

На Yowannty и Presrekna им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мене денес така ми е,вчера и завчера почесто одев со малку потечна столица ама денес така имам чуство за по нужда ама ептен слабо,а ме наболува како да ќе добијам и имам некоја слаба болка или притисок е долу близу анусот па се до симфизата. Јас би рекла "ме наболува газот" ама .... Којзнае што е.

На Martka и Presrekna им се допаѓа ова.
  9. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и јас за тоа сакав да прашам исто сакав да прашам дали и дадоа епидурална анестезија.
    и јас сум со првото царски ама болки контракции и било какви индикации за подорување немав па сега се ми е како ново,а колку време има поминато од првото породување кај тебе? Една моја комшивка првото со царски второто природно си го роди. Ако се отвориме и имаме контракции зошто да не поминеме со природно породување?
    епа добре дојде во клубот или јас добро ве најдов. Што мажи бе ќе беа овие сегашниве? Уште јас да станам кафе да сварам (facepalm) нас ддодуша хормони ни се преплетуваат па денес цел ден сум лута,и си викам ако Господ гледа ќе му врати. Абе денес мене се нешто не ми чини си викам да не треба јас психијатар малку да посетам? :drunk:
    и јас од тоа се плашам,колку боли и дали ќе можам да издржам за да се породам природно па уште 10-12 саати... :worried: :drunk:
    мене на почетокот од бременоста ми станаа цврсти и болни потоа се помина,сега се секирам зошто е така,9ти месец кај да е за околу 2 недели ќе се породам а градиве "папушка" па со што ли јас ќе дојам? Со првото после 4ти месец почна нешто да ми истекува од гради ми рекоа нормално е и така треба,после породување уште истата ден ми станаа цврсти и многу ми надојде млеко,кренав и температура.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и за крај женички кои сте трета смена... Лек за киселини ми треба,абе само навечер ме фаќаат ме изгоре. Не можам ќе одам на лекар. :sweat:

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Ти благодарам ме утеши со градиве. Ајде допрва ќе растат, да се надеваме.
    Инаку за киселини јогурт баланс , а ако се јаки гастрогард таблети знам се дозволени.
    Јас ја имам таа предност да немам киселини бидејќи бебо е долу веќе подолго време.[/QUOTE]

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Jas isto navecer imam kiselini, ja prasav doktorkata sto pomaga mi rece da kupam gastro gard tableti E sega ke gi zemam vo ponedelnik pa ke vidime kolku se efikasni

На marchi-cool и Presrekna им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Ладно пресно млеко од фрижидер.
    Мене тоа ме спаси.

Мој совет е да пробате на природна база прво нешто, потоа таблети.
    Имам слушнато и за ориз, сода и еден куп алтернативи за киселини.

14. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    So soda imam probano isto i so kisela voda no ne mi pomogna.. Spijam vo sedecka polozba so glavata potprena na pernica i samo togas nemam kiselini ama pak nautro celata sum ukocena

На Kaetana и Presrekna им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.659
    Свежи морковчиња грицкајте.

16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Јас имам пробано со кислеа вода и ориз и не ми делуваше ич.
    Млекото ми беше трета опција тоа помогна. Когаа ме фаќаат киселини отварам фрижидер и пијам 2-3 голтки, ако се повторат пак по некое време повторувам пак исто.

Сода сеуште немам пробано ама имам читано нешто со пената дека се прави таа се пие. Здравје ако откаже млеково ќе пробам и со сода :)

Имам слушнато сега ми текна за семка од маслинка помагала исто.

А, и спијте на лева страна за да ги ублажите.

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    18.659
    За киселини Гастрогард и Рупурут ми дозволи мене гинекологот.

@Yowannty малава сега се мисли на чиј роденден да се роди,сега беа свекорот и свекрвата така? :D
    Ајде со лесно:*

На Kaetana, mal.ecka, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    @marchi-cool mi stavija epiduralna da, me prasaa us vecera koga me primaa. Imav bolki na 2 min mn silni a kontrakcii nula nis nr pokazuvase, otvorena 2 prsta samo. Povtorno jaki bolki povtorno ne kazuvase kontrakcii nikakvi. Potoa se otvoriv 4 prsta... mi stavija epiduralna, nemozev da trpam zimi se epten bolese. Veruvale ili ne.. epiduralnata ne mi fati... anesteziolg, sestra, dr vladko na smena bese site vo sala cekaa, kazaa deka za pola saat nema da osekam nis...kaj mene ne deluvase, so mokra gaza me proveruvaa po teli laj osekam ladno kaj ne...posle 4 casa imase nekoe namaluvanje no ne dovolno. Me ostavija, sum se uspala 1cas nekaren, se razbudiv pak so bolki, dodatok na epiduralnata.. pak nisto. Na kraj sabajleto apce za provokacii i nekako duri posle saat vreme od apceto pocnav da otrpnuvam. Veke ne osekav nis. Zapocna poroduvanjeto, togas bolki nikakvi, samiot poragaj ne se oseka, ednostavno samo.napnuvas koga ke osetis napon.
    Samo bolkite koj moze da gi trpi.dodeka se otvori, posle lesno ko voda e..jas realno se iznamaciv...so 8 prsta otvorena pocna poragajot.

На Flower123123, Andonia, Autumn_ и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.827
    Пу пу пу поплукај си у пазуви. :!: Јес да во добри односи сум со свеки, ама ептен мака ќе ми биде ако излезе на 6ти. :wasntme:

Не знам дали е можно ова. После онакви болки вчера што се повторуваа цел ден, ноќта кога му ја легнав, цела бременост се на се немам толку спиено. :^)
    Не бе не, ја ви кажав и претходно, ко слончица ќе терам 2 години. (facepalm)

На Kaetana, mal.ecka, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    [/QUOTE]не си подрекувај :lol: и јас немав маки со киселини кога сите наназад се жалеа во 3то тромесечие е сега што се случи не знам :( навечер ме фаќаат и среќа што не е често и секој ден. Ама не е пријатно. ;( и мене не ми е многу високо,се дише. Првото до срце до плуќ ми беше. Ни можев да јадам ни да дишам. А киселини дал 2-3 пати имав. Се мислев сода да се напијам,само вода се изнапив и легнав заспав.
    мене анестезија многу брзо ме фаќа, досега 4 операции сум праена 3 со целосна 1 со спинална. Е сега морам да мислам и на анестезија бидејќи може ќе треба и царски (пак :sweat: ) за спинална имам понекогаш болки во кичма не знам дали тоа ќе е опција,за целосна имам многу низок притисок,на првово породување два пати имав прекин на срцева функција. Крајно епидурална и царски а со оглед дека брзо ме фаќа анестезија тоа би било добра опција,ионака се дозира според интензитет.
    се е можно во бременост. Ма ќути на сите маки месеци наназад со спиење а и со општо мачење барем си се наспала.:rofl: ама затоа денес ранобудно... Што да ти кажувам.

На Girl-Rabbit, Yowannty и Presrekna им се допаѓа ова.