Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Без грижа се ќе биде добро, прави работи што те смируваат :hug: ќе биде се во ред:l:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.543

Фала ти:hug::hug:
    Ете, и ние економични, со 200 евра за количка за две деца ќе ја искористиме:):)затоа и земавме понеутрална боја;)

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Да и јас планирам сива, плус не осетлива боја..

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    @newyear2015 како си? Тука некаде сме со недели, те помислив.

Се надевам се е добро.

5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @flower30 колку си самокритична, и јас сум ама и многу ги сакам таквите луѓе околу мене. Ние патиме од некој посебен вид на маки, стално нешто кај нас не иде.
    Прочитав дека одиш приватно на лекар, јас сум секогаш за приватна болница ако веќе е приватно, нема да те вратат за преглед ако си исплашена, гледаш и пх и премивка се ти направиле, па да си најдеш некој од приватниве, некој докажан за ризични бремености, плус достапен на вибер па да му досаѓаш од време на време така. И болница си е друго, требало зреење одма се боцка, терапија венски одма, серклаж или било што.
    Болки имаш ли уште или се смирија со терапијата?

На mal.ecka и flower30 им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.543
    Дури и премногу самокритична, тоа ми е еден од најголемите проблеми:)
    Искрено, уште не ми се скроз смирени болките, ама ги чекам резултатите од уринокултура, сите претпоставуваат дека ќе има бактерија. Ако има, ќе примам антибиотска терапија. Ваму кај што одам плаќам помалку од Систина, ама знам дека во Систина има и повеќе доктори и стручни се и претпоставувам подостапни.
    Здравје, сега освен скринингот, ќе мирувам и дај боже да е ок се, сериозно ќе размислам и ќе гледам некако да направиме финансиски напор за прегледи во Систина. Многу сакам и за пораѓај таму, ама многу тешко. Од старт дадов 700евра за Нифти тест, плус прегледи, терапии и така.

7. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Ve molam sa info dali ima nekoja sto se porodila na 27ma nedela....od terapijata sto ja primiv bebeto veke 18 casa ne mrda voopsto, seceva reaksija ima no nazalost dojde pedijatrot da mi objasni deka vo ovaa nedela sansite se minimalni da prezivee bebeto....mn sum tazna ve molam spodelete iskustvo

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.041
    @DuchessAnn Мислам дека пишуваше дека се има породено околу 28 недела.

9. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Читам сега по интернет, шансите што ги даваат за 27 недела не се вооопшто мали, пишува околу 80% survival rate. Еве еден линк на крајот има случаи со слики од прематурчиња родени од 23 недела па натаму кои преживеале: https://www.google.com/amp/s/www.hu...edible-journey_n_582cc2f6e4b058ce7aa8ec1b/amp

Немој да губиш надеж и да се откажуваш. Верувај дека ќе биде добро и моли се! Ќе се молиме и ние за тебе :l:

На Anomis11, Andonia, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    http://zmc.mk/patients_experiences/...drava-i-pozitivna-lichnost-zan-mitrev-clinic/

Мисли позитивно, има многу успешни случаи за предвремено родени бебчиња

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    18.659
    Дали прими флостерон за зреење на бели дробови? Нели од тие инекции може да дојде до слаба активност на бебето,пишуваа во другата тема.
    Колку грама е бебето? Мене матичната баш ми спомна дека во систина од 26та недела пораѓале,имале услови за тоа,верувам и на ГАК се спремни.
    Биди смирена,ќе биде добро,пуштаме среќа:inlove:

На newyear2015, Larahappy и Anomis11 им се допаѓа ова.
  12. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    470

Здраво. Јас се породив два дена пред термин. Малата така почна да ми заостанува по две недели ама никој не ми спомна за никакви инекции. Матичниот при крајот ме праша каде сакаш да се породиш му кажав во Чаир и ме прати на преглед таму и почна да ме напиња демек оди терај ги докторите да те породат пред време, на бебето не му е удобно внатре незнам што, битно од памет ме извади и дома со плачење си отидов стрес незнаеш каков ама ај дека јас сум ситна, ниска се тешев дека и бебето е малечко заради тоа. Отидов во Чаир ме прегледа мислам Ана се викаше докторката и ме прати кај доктор Кировски. Докторот ме прегледа, стварно ок чоек, ми рече пиј млеко, јогурт, течности, јади све и толку беше. Ти викам се породив на време бебето се роди малечко 2,650 ама ок си беше све. За три дена не пуштија дома и тоа е тоа сеа е девојка 17 месеци ништо не и фали фала Богу :D

На Girl-Rabbit, Lara 27, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Ти благодарам на утехата. Дај боже да си поседи и потпорасти бебушка во мене.

Но денес болки во половината, и плеките, менструални болки во долен дел од стомакот.
    Во бришење на тоалетна хартија малку кафен секрет измешан со белка од јајце.
    Еве средена чекам дежурен лекар во Плодност
    Ако решила палчица да ме види ништо не ја враќа назад. Што мајка сум што децава толку нестрпливо трчаат да ме видат.
    А и инекциите не успеав да ги ставам.
    Ајде ќе пишам што направив.
    @newyear2015 до тебе да не мила. Господ е голем, да ви помогне да издржите. Прашај да не ти ставиле инекции флостерон од нив по 2-4 дена не се осеќа плодот.
    Со среќа.

На newyear2015, Flower123123, Magic13 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Не губи надеж душо, не значи дека одма ке се породиш, на Гак во такви ситуации се собира конзилиум, флостерон се дава и пред да почне самиот пораѓај. Јас верувам дека се ке биде ок. Само биди си смирена.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Мила, да се надеваме дека ке ја поминеш 27 недела па и следните после неа. Никој со сигурност неможе да каже кога ке се породиш, затоа главата горе, битката не е завршена. Не губи надеж, шанси сеуште има.

На newyear2015 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Поздрав мешиња:*
    Јас сум 27 недела и од време на време имам мало пецкање и кога ќе се изморам ме боли стомак можи да се шири матката оди плодот како лто расти тама и се шири
    Се јавив кај мојот др и ми вели утрогестан од 200 вагинално а јас ги земав до сега од 100 ме интересира дали некоја ги има пиено и до која недела се пијат оти вагинално ми е мн грдо искуство (facepalm)
    Ве гушкам сите :hug::hug:

На LoveHope и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Moja bliska licnost se porodi gak bebeto bese 720 grama se pomina vo najdobar red sega veke e decko sega veke e 17 meseci misli samo pozitivno kako Gospod sto e nikoj ne e

На newyear2015, Sofi.ja, marchi-cool и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Јас ги допивам од 200мг. Имам уште 3, сега сум 36 недела, ми рекоа да ги допивам и да ги прекинам.

19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Фала мила :*

20. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Да ве поздравам за денес :)
    Ужасно гладна сум луѓе, со диетата сум веќе 2 недели умирам за јадење. Нозе ми се тресат, главата ме боли, се плашам да излезам надвор да не се онесвестам. Шеќерот ми се нормализира, ама не знам како ќе издржам вака до крај. Се плашам и за бебето, дали вака ќе напредува со оваа исхрана :(
    Има некоја што морала да е на диета во бременост? Да сподели дали нормално напредувало бебето?
    @Presrekna веќе си во сигурна зона, 9ти месец си, не се плаши. Ти посакувам се да испадне најдобро. :hug:
    @newyear2015 има многу што се породиле во 7ми месец, со здрави и живи бебиња. Тоа сигурно е најдобра опција. Ти ја посакувам сета среќа :hug:

На newyear2015 и Lara 27 им се допаѓа ова.