Ајде, прво мислење годинава во темава...најпрво Среќна Нова и се најубаво во неа, на сите Ви посакувам лесна бременост, многу среќа здравје љубов...и живи и здрави бебенца.
па јас немам цели пет недели 4нед и 5 дена,пета недела- ама не се гледаше,ми рекоја во цетврток значи на 6-та ај ваљда ке се види ,се нервирам
Pak ke ti pisam od stresot i nervozata moze poloso da bide....sigurno si zabremenila pokasno..toa so ti kasne nekolku nedeli ne e zaklucok kolku si bremena....
Zaboravi na nervozata raduvajse deka si gi vide dvete crtki i za nedela dena i bebenceto ce si go vidis se izvinuvam za lat.od mob sum
Ljuge se ubavo se hranam kolku so mozam zdravo...ovosje raznovidno preku denot salati tecnosti ama mislam deka preteruvam mnogu so blagoto pogotovo so cokoladata...abe kako zalaveena sum po niv uste neizmiena se pustam za blago ccc katastrofa sum...jadete li i vie preterano blago ili treba da se stopiram Bukvalno kako ne videla se ponasam...se izv od tel sum cel den
Луѓе бе, шо чудо сум, ни самата незнам. Се присилувам да јадам, не сум многу стрвна, нити имам желба и апетит за нешто конкретно, тие заблуди дека маж ми ќе станува во 2 навечер за да ми донесе нешто што во тој момент ќе ми текне дека ми се јаде а го нема дома, кај мене е мит. Ко дане сум трудна бре, си јадам нормално како и претходно но нормално сега со повеќе внимание да биде разновидна исхрана и да внесувам повеќе течности, овошје и зеленчук ама се ко на сила. Повеќе ми се спие, можам да спијам и по 17 саати. Ако кажам дека не јадам благо ќе излажам, јадам ама многу малку, понекогаш се случува само да каснам некое чоколадо или крофна. Можеби зашто се селевме во нов стан и сета таа динамика ми го руши апетитот. За килажа имам покачено 8-10 кила ама не се познаваат на мене, иста сум си како порано, ни стрии ни бутур само во стомачето си раснам и ме радува што бебето си напредува нормално фала му на Господ, кутрото борбено е И ме изморуваат коментарите кога ми ги упатуваат, сите ми викаат леле шо убава трудница си, а мене тоа не ми се допаѓа да ме анализираат ама македонски менталитет да му се плукнам.
Прв пат ви пишувам во новава година,па ај нека ни е среќна. Среќна на сите,на мамичките кои ја дознаа најубавата вест на светот или оние кои веќе одамна ја имаа дознаено и веќе дури си ги држат бебушите во рака,а среќна и на оние кои како мене се некаде на половина пат до таа убавина Ние сме добро,освен маките со де тврдата де течната столица, гасовите,подуеноста, кои се нормални маки во бременоста,ама се на се ладничково време ни годи и не освежува.Само да не е премногу ладно. За празнициве беше совршено и чувствував дека ми годи Не ми одговоривте во врска со депилацијата,па празнициве си ги поминав како влакнеста чупакабра :/ Се надевам сите сте добри,ве поздравувам
Здраво дали може некој да ми одговори на мојот проблем .. Имам алергија на анестетици а бремена сум и треба да се пораѓам па можно е да ми затреба анестезија . Имам 2 теста стари 2 години со резултат на кој анестетик сум на кој не сум алергична направени на крв . Сега на гинекологија ми барааат нови тестови кои морам да ги направам на кожа а на сите странски сајтови читам дека на кожа во бременост не се прават тестовите .. Некој со вакво искуство дали има или можеби некој од вас да е анестезиолог или да познава анестезиолог ... Фала однапред ако имате било каква информација
Ayleenn јас да ти кажам секој месец и пол се депилирам. Само првиот месец се бричев, а сега редовно на козметичар одам да се депилирам. И тоа цела комплет Може да боли малку повеќе ама барем 5-6 недели ќе немам гајле.Ако мислиш дека козметичарката е чиста мислам дека можеш да се депилираш
Ики ако си задоволна од козметичарката кај која одиш, во смисла чисто и педантно е и башка нежна рака има би те замолила да ми пишеш во лп бројче ако е во Скопје да идам, јас имам пишано во темата депилација и баш ми треба искуство од трудница која е задоволна од својот козметичар. Јас кајшто идев беа прекрасни ама не работи студиото повеќе и како што си имам мака да најдам добар фризер кој не би го менувала така и со козметичариве не можам да најдам некоја асална.
Јас за прв пат пишувам тука во новата ни година Најпрвин нека ни е среќна и бериќетна Новата 2014 год и срќни празници Се надевам оваа година é има повеé мамички Со лесно на сите
Гледам во термини за породување 2ри сме Ама синко ко да се предомисли... освен онаа „воена вежба“ што ни ја направи пред Нова Година, сега си е мирен, си уживка. А јас се шекнувам. Едвај чекам да излезе! Сестра ми се зафркава дека ќе ми го дупне водењакот со иглите за плетење на баба ми
Од четврти месец еве сега сум крај на пети имам бел исцедок. Пред една недела почна да ме чеша вагината дали има некаква врска со исцедокот бидејќи кога ќе се измијам добро е ама кога ќе ми дојде обично многу малку пак ме чеша. Дали има некој ислуство како моево??
Цацувче можеби е кандида затоа имаш исцедок. Појди кај матичниот гинеколог нека ти даде некои вагиналети да ти се смири. Јас на последно ги ставав вагиналетите Polygynax и имаше видни резултати, но еве сега пак е по старо. Нека не те бунат месеците ако имаш кандида таа ќе ти се појавува нон стоп без разлика дали си или не си бремена.
Istite poliginax i jas.gi koristev vo cetvrti mesec..sega.imam cesanje i crvenilo pa se mackam so kanesten i se podmivam so kamilica.... inaku parickata se padna kaj mm...da mi e zdrav i ziv... voedno sakam da vi cestitam Bozik Hristos se rodi
за многу год празников да ни на сите мене ме фатија некој напони дали од што стоев подолго на нозе бог знај .... и не си го дојадив лебчето од страв
здраво мешиња, среќни празници среќна нова година 2014 само убавини да не пратат овас година. јас исчезнав неколку дена ама редовно ве читам ве пратив. настината с7 катастрофално со затнат нос не можам да дишам никако,кивам кашлам помалку коските ме болат многу. пијам чај мон стоп ама ништо нр помага . ај кажете ми нешто пирфикасно за носот што да направам не можам да дишам ниту да спијам цела ноќ. поздрав и убаво да си поминете за празниците
Морам да ви кажам како ме пречекаа денеска на ГАК. Минатата недела докторката што ме прегледуваше ми рече да одам денес. Викам, „Бадник?“ „Ако“, вели, „ќе дојдеш“. Денес кога отидовме живо пиле немаше, едвај на приемно еден од тоа болничарите се појави и ми вика „ако немаш болки поарно оди си дома, па дојди во среда ( четврток ми е краен термин ), ама и тогаш дојди си попладне. Денес можам само ЦТГ да ти направам, ама нема кој да те види на ехо и да те прегледа... не смеам да ги викам ако не е итно. “ Прееска, ваљда од умор, почна да ми се грчи цел стомак, и мислам дека од страв ми помина. Само да не треба да одам пак денес.