Јас се боцкам со Фрагмин, мислам дека е слично. На почеток ме боцкаа сестрите во болница, мора да е два три прста настрана од папокот, ќе си ја штипнеш кожата убаво, воздухот во шрицот треба да остане внатре и се боцкаш под агол од 90 степени. И воздухот треба да се вшприца. Кога ќе завршиш, полека во исто време ја отпушташ кожата и го вадиш шприцот. Некогаш помагаат ладни облози пред и после боцкање. Јас сега се боцкам кај што имам малку сало на страна кај "спојлерите", и настрана од папокот накај колкот, сега за сега ми е ок, понатака ако има потреба ќе продолжам во бутините. Побарај има на Јутуб видеа за Lovenox инекции, процедурата е таа. Со среќа!
Vi blagodarAm na site za pozitivnite zborovi,primiv flosteron dva dena po 2 na 29.07. Potoa kup infuzii za namaluvanje na kontraksii i sigurno od toa doslo no sepak ne bese normalno 15 casa voopsto da nema dvizenje.srekja sto srceto mu cukase k na sekoe dva casa mi pravea ctg za da ne daj boze ako cukanjeto se mamaluva vednas da me operiraat. Vcera me teraa da se prosetam niz klinika, izedov 3 milki, ispiv litar cocacola i moeto sonce okolu 21h pocna da se dvizi. Ke bidam pod monitoring celo vreme za da stignam do 28ma nedela pa daj boze i povekje. Dusa me boli no znam deka toa sto go resil Gospod e najdobro za site...jas dusa dadov do sega ,nisto ne zavisi od mene,samo se molam za plus edna nedela . Guski do site i so lesno
Многу пишуваа тука дека после примена инекција за зреење бебето помалку мрда. Бар следните 48 часа велеа дека помалку го чувствуваат. Мислам за ова немаш простор за грижа. Јунак мајка! Ќе биде се во ред. Убава мисла само и биди позитивна ко до сега.
Бебињата имаат денови кога се помрзливи и не се активни. За да не си на мисла во тие денови, ќе легнеш хоризонтално со 2 перници под грб да ти е поткренат, ќе јадеш нешто благо и ќе занишаш стомак со раце. Ќе видиш како бебе ќе се размрда брзо потоа. Секогаш функционира. Мене вака ме советуваше докторот. @Presrekna мила, ти ја праќам цела среќа на светот. Ќе видиш дека се ќе биде во ред на крај. 9 месеци мене овде цервикс не ми измерија, појма немам дал бил скратен, колку е.. изглеа стварно колку помалце знаеш толку подобро.. И освен првиот пат, железо ич не ми испитаа пак. Терапија си земам редовно, ама само хемоглобин имав за испитување. Цтг ти стои мирно. Ама кога и да решила палчица да излага, со лесно да е, а ти ќе бидеш многу згодна мама. На моето цтг плус има и движења на бебето и малку повисоки контракции, ама тоа е секогаш кога активноста на бебе е поголема. @koritsaki ок бев вчера и денес.. за сеа.. бебе послабо е активно ноќе па еве 2 ноќи спијам како нормален човек. Се молам до среда ништо да не се деси Во среда сум на следно цтг па после што сака нека биде, само утре 6ти денот да се прескокне многу ќе сум среќна.
Добро утро мешкици Многу се радувам кога ве читам, особено оние кои се при крај и ситно бројат до пораѓај Се надевам, ќе летне брзо времето и јас за брзо ќе одбројувам. Иначе, стварно е тешко веќе, како ќе биде до крај стварно не знамСпиењето ми е тешко, станувањето исто, со жешково крај нема, киселини колку ти душа сака. А ми се шета ми се плаче. Вчера до Матка божем да се прошетаме, абе пукнав до горе и назад.Башка стапалава отечени, освен папучи друго тешко облакање. Во која недела ве прати матичниот гинеколог на преглед каде што ќе се пораѓате? И да, каде да најдам соодветен прслук што не стега (за поголеми гради)? Имајте убав ден
со лесно мајка, чекам и јас одговор за удобен прслук зашто градиве веќе никаде ме ни ги собира а и премногу ме болат, посебно брадавиците, кога ќе се избањам неможам со пешкири да си ги допрам
Mene za prvo ctg 37ma 36ta brisevi.. poragjanje zdravje sistina, obicen pamucen prsluk i za doenje vo struzanka.. ako sakas fancy, ne za doenje togas lisca za setanje ne mi se spomnuva, sonuvam more.. vo juli bev na odmor i veke mi se cini kako da bilo lani.. ama ke popricekame, godinava ima pobitni raboti. samo da e se vo red kaj site ubav den
@Starlič јас да те прашам за прслуциве за доење што ги зема , која продавница беше точно на рампа? Имам едни сега што ги носам од H&M ги земав, ама ме стегаат некако. И како се со бројчињата?
Здраво и од мене, Се вратив од преглед. Втор скрининг. Бебе 435гр. Убаво напредува. 21 +4 недела сум, и по менструација и си одговараат мерките според ехо. Бебе со ноџињата свртено на лева страна, затоа и ме боли така странично. Го видов и на 4Д. Исто маж ми Ај ако, убави црти има мм. Ми провери цервикс. Грлото затворено, вика цервикс 5см. Викам вчера беше 3,5см. Вика еве толку е. Мојов случај е "ко овде не полуди није нормалан" . Стигнаа и резултатите од уринокултура- чисто е се. Ми рече повеќе вода, чај од брусница. Терапијата (утрогестан, дабростон) да си ја примам и да мирувам. Таква ми била матката, сензитивна. И требаше да бидам задоволна и среќна. Само многу ми матат памет контракциите. Не можам да бидам мирна. Се надевам и го молам Господ да е се во ред и да истераме до крај. Одам да пијам кафе, повелете кој е за турско. Убав ден
јас па на последното цтг на таа графата покажуваше контракции до 60 - 70 ама јас во тој момент чуствував само движење на бебето.
И кај мене минатата недела беа до 60-70 ама јас не ги чувствував освен движењата. Не се тие правилни а и слаби се.
Исто ми рекоа неправилни се контракциите, а и јас само бебе то го осеќам. А тоа болките можело од намалување на цервиксот, а плеките и од провев е можно да ме болат. Слузта со кафеав исцедок можно било чепот да паѓа или капилар прснат Сега на рилакс се ставив, кога решила палчица тогаш ќе дојде. @flower30 ете се е во ред. Опушти се и уживај. Немаш ни една причина за грижа. Убав ден на сите
мене до крајот на 8миот месец времето ми летна за минут ама од 36та недела како години да врват. За на одделение еве на 18ти ми е тернин уште не сум појдена, изгледа дома ќе раѓам. Кога сме кај градниците,дали сте земале градник за доење? Дали е неопходен?
Haha isto i mene mi letna bremenosta ama 9ti isto mn sporo. Samo prebrojuvam denovi.. gradnik za doenje e mn prakticen, ama ic ne e sexy Inaku ne e neophoden, no brka rabota. I jas sega sa vtorovo se mislam dali da zemam.
ајде кој гледа секси сега не сме во состојба за такви мисли. Со првото не ни знаев дека постојат ама ајде реков ако веќе е корисно да пробам бар со еден пар.
Имам неколку пара градници за доење и претежно или тие ги носам или спортски. Обичните иако меки не ми даваат доволно поддршка а градите си растат... Најудобно ми е во тие за доење, за секси ќе мислиме понатака
Брзо кога останав трудна почнаа брадавиците многу да ме болат, а мене сите градници со корпа ми беа. Случајно во Џамбо додека бев ептен ме пецкаа и здогледав мек градник и го земав без да размислам. Пред околу 2 недели, уз облакање ми се откопча горниот дел и тогаш сфатив дека уствари е градник за доење. Цели 8 месеци го носев, го перев во машина и пак само него го носев за надвор оти за по дома не носам градник, и ми се глеаше чуден, ама воопшто не земав да го анализирам. И дека ми бараа да имам за во болница, ај си реков ќе земам уште еден, нов. Немаше ист, земав сличен, ама фино изглеа за 3 евра.
Блазе си ти што си му ја видела фацата, мојата матична еве 30 недела ниту еднаш не ми ја покажа. А многу сакам да ја видам
Мајки јас пред неколку дена прашував ама еве денес пак ќе пишам да прашам дали е нормално доле баш кај отворот да чувствувам како притисок, како пецкање, незнам ни самата какода го објаснам, трае по неколку секунди и прекинува, по неколку пати во денот ми се случува, мн ме плаши, редовна контрола треба за две недели да правам, незнам дали да отидам да ја прашам матичната или не е страшно да не кревам паники