Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Јас пијам Фембион 2 што содржи фолна и други витамни но покрај тоа пиев Фоловит феро за железо кој исто така содржи и фолна и други витамини.
    Докторката кажа дека е во ред.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.169
    Ми зачестија менструални болки оваа недела. Зголемен вагинален секрет, притисок во долниот дел од стомакот и се почесто стврднување.

За некој ден влагам у 36-та гн. Безбедна зона за раѓање. Што знам.

Јас би да истерам уште 2, 3 недели. Знам, од ретките сум што сака уште да е трудна, али не и вечно. :D Имам уште некои работи за средување, па заради тоа.

Али, ако решило бебе да искочи, само живо и здраво да е. Друго е скроз небитно.

Уште се плашам од раѓање иначе. :worried: Трет пат, а никако да го надминам стравот.

Првото што ќе го направам кога ќе се породам е спиење на стомак. Се надевам ќе можам, јер градиве на "градска млекара" ми личат. И ми се потспуштија некако. Се разочарав малку, морам да признаам. Ама и не знам што очекував со трета бременост. Веројатно е нормално.

Со лесно на сите кои сте пред најубавиот чин.

@Yowannty како си девојче? Ти посакувам да го изгураш денов. Те читав во другата тема.

На Kaetana, Sofi.ja, Starlič и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Внатре во провен прегненси имате по две капсули за секој ден, една мултивитамини, една пробиотик. Можете посебно пробиотикот со премама да го комбинирате, или како ке ви каже гинекологот. Само ако така се користат, излегува многу скапо. Има да се купи посебно пробиотик од други фирми.

На Presrekna и flower30 им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    183.892
    @Lianna Anna и мене градиве ми се спуштени и спласнати... а прва бременост ми е... :| Очекував пред крај бар поцврсти да се...

Иначе ноќеска не можев да спијам, лаеја кучињата од комшијата и ми одѕвонуваше лаежот во глава со саати. Имав мали болки во кичма и јајници.. ама не траеја долго.
    За сеа... освен стврднувања на стомакот и потреба за уринирање на 10 минути не осеќам ништо друго... Само денов да се изгура. :D

Бебе не е многу активно денеска. Чат пат ќе промрда и толку... Друг пат мрда со саати.. ама оти си мрда одвреме навреме уште не паничам. :)

На Kaetana, Sofi.ja, Presrekna и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво и од мене,
    Се вратив од преглед. Втор скрининг возбуда до небо додека докторот не почна да кажува ,мозок добро,бубрези добро и почнав да се стабилизирам 21+2сме и сме 396гр. Убаво напредува, и по менструација и си одговараат мерките според ехо. Пол си дознавме моме ,што би рекол докторот дунде .Зборовите на докторот ме опуштија рече се е идеално ,чувај се е дозволено само да не се претерува.
    За хемоглобинот не ми даде ништо рече да пробаме со исхрана и зеленчук сокови домашни па ако паѓа тогаш терапија.

На Lara 27, Kaetana, Nora.A и 11 други им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    поназад и јас прашував нешто добив одговор дека безбедна зона за раѓање е од 37ма недела. Како и да е битно да е здра и живо па кога ќе е спремно ќе си излезе :)
    и јас би барем уште една недела поради таа причина. Не сакам да го надносам сакам малку пред термнин да биде

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.169
    И јас така имам слушнато. Со полна 36-та се влегува во термин за раѓање. Односно, од 37-ма недела. Идеално би било 38-ма. Така барем мајка ми ми има кажувано, уште кога бев бремена со првото. Ама сега стално ми вика, влагаш у 36-та и немаш гајле. Може само ме теши, не знам. :D

Иначе, доктор не сум прашала. А она е акушерка.

А наводно, пред 37-ма ги сметаат за предвремено родени.

Јас првото го родив у 39+3, второто у 39+2. Сега, останува да чекаме. Да беше барем по желба. :D

Небитно, живи и здрави да се.

На Kaetana, Septemvri, Presrekna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Браво друшке :*
    Така да бидете добри до последниот ден од бременоста! Ај лелее, си имаме другаркаа!

На Andonia, Presrekna, bella.gk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    со ова ќе идеш до 39+1 според статистиката :D не мора да значи,секое наредно порано од претходното се раѓало. Битно е да се здрави и живи а наше е да издржиме колку што се може. Кога ти е термин?

10. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мами планирате да користите перниче за бебе ? Од каде и какво доколку е добро да се користи? :$
    Исто ме интересира и околу ноктарица дали е посебна некоја? 8)8-|

11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Мојава 20 месеци е,уште не спие на перница.
    Јас користам ножички,полесно ми е.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Болкиве почнаа неподносливи да се. Тврд стомак и неможам воздух да земам. ]:)
    Утре на докторот ќе му речам дека не се враќам дома,нека ме пораѓа како знае и умее:D

На Kaetana, minneymouse82, Sofi.ja и 7 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.912
    Допаѓања:
    142.576
    Нас ортопедот не советуваше да не користиме перница и некаде до 2 години спиеше без. Сега спие на обична перница, пониска, од Стружанка. Нас ортопедот вака ни рече : перница нема да му купите на детето, се додека само не ве праша зошто вие спиете на перница, а јас не? ;)

За ноктарица од аптека купивме една со пластика, како граничник да не можеш да го штипнеш бебето. Ама не знам ништо околу тоа, оти мм и ги сечеше ноктите на малата, јас се плашев:D

Последна измена: 6 август 2019
    На Sesil, Presrekna, Larahappy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.169
    Супер ми е статистиката и ми одговара така да биде. :D Озбилно и мене памет на 39+1 ме натера. :wasntme: Иначе, 6.09 ми е термин.
    Јас на моите до 2 години не им ставив. Дури и денес некогаш ги наоѓам наутро со главчињата на душек, а перниците фрлени на страна. Ни за ова не планирам перниче. Мислам дека за бебиња не се ни препорачува.

Ноктарици има специјални.

На Presrekna и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Бебе не треба и не смее да спие на перница. Мојава е година ипол и уште е без перница. Баш што вика @flower30 додека сама не побара, не ни планирам да и’ ставам :)
    Ноктарица користам од бебешки сет, секаде има такви сетови со ноктарка, ножички, чешелче и сл.

На Sofi.ja, koritsaki, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Благодарам гледам дека се продаваат многу викам ај да прашам :wasntme:

На flower30 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Се’ и сешто се продава за бебиња во денешно време, ама голем дел е само маркетинг и тотално непотребни работи. Не си фрлај пари за џабе :)

На Sofi.ja, Мариаа., Larahappy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    На детска клиника ниедно бебешко креветче нема перница, само душегот е од едната страна кај што е главата е покренат, така беше наместено и кај мене дома, така ке правам и сега. Под душегот ставав едно мало перниче за да го држи во косина.

На Sexybaby86, Larahappy и flower30 им се допаѓа ова.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Верувам дека е така :x8-|
    Ви благодарам мами ^_^

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ааа ти готова си, кај да е ќе јадеме мекици :lol: :inlove: ауу јас вчеравечер мислев ќе цркнам ќе умрам. Не знам што ми се случи. Болки мачнини стега бебе тегне реков готово побудалев ни заспана ни наспана. Тек во 7 сабајлево заспав. Утрово гледам стомак се спуштил. Шта је ту је. Имам уште 12 дена па ќе видиме до каде ќе туркаме

На Sofi.ja и Мариаа. им се допаѓа ова.