Zdravo majki so meshinja, sakam da prasham za vaginalen iscedok. Denes sum 12+0 i pred 4 dena imavme odnosi so mm se beshe ok. Drugiot den imav vaginalen iscedok kako zolto-zelena boja bez miris. Bev na ginekolog mi kazaa deka imam infekcija, mi zedoa brisevi i mi kaza doktorkata da pochekam do sreda ili chetvrtok za rezultati. Sekoj den bojata na iscedokot se menuva, odi na potemno i denes e kafeavo. Duri i na brishenje kako rozevo. Dali nekoj imal vakva situacija? Planiram dali vidam kako ke bidi za saat, dva i ako odi na polosho da odam na dezuren. Fala
А за гнездата што мислите??? Јас ги манијачам, и би сакала да му купам на моево чупе. Мислам за спиење по гости е многу практично.
планираш по гости да спиете само се шалам, баш се интересни гнездата, ама незнам колку би биле корисни
Хахаха даа, кај свекрва ми нема креветче, таму спиеме на тросед и измеѓу би било соодветно да има нешто за да не го повредиме бебуш, исто и кај мајка ми нема креветче хахаха па ќе ни се најде мислам.
ако ти прават ќеиф да си купиш, мн се слатки и јас ги гледам......но јас засега само гледам, мн е рано да купувам, кој месец си?
Рано ми е и мене, планирам да си купам хаха, ќе му најдеме ларе и за понатака. 20 недела сум. Овакво ми прави ќеиф.
Слатки се многу Јас за првото дете исто се мислев, за кај баби/гости/одмори кога ќе спие, ама на крај решивме со мм монтажно креветче да си земеме наместо гнездо. Гнездото многу брзо ќе го надраснат, само неколку месеци ќе можат да спијат во него, а со монтажното креветче подобар избор не можевме да направиме. Башка има и две нивоа, како и секое креветче, па долго ќе се користи секако. Секаде го носиме, се склопува во торбичка и го мкнеме по одмори, по баби, по гости, секаде Дома си спие во дрвено креветче, ама монтажново ни е исто искористено колку и дрвеното, пошто често шетаме Сега за второво дури и уште едно би земала, да има и двете деца кај да ми спијат кога сме некаде
Ајде ако не ти е проблем прати ми слика од тоа монтажно креветче, може во ЛП. Имам време да размислувам и ра се премислувам хахах
Не дека е нешто практично и многу искористено ама ако те фаќа мерак купи си го. Зијан нема да имаш секако. Туку за намелено ниво на шеќер во крвта шо би можело да е причината , се управа ли? 3,1 ми е вредноста при граница 4,2-5,9
Во кола ми стои, ме мрзи да се симнувам да го склопувам сега и сликам. Второто од сликата го имаме, тегетот. Има и поевтини и поскапи, секако, зависи што ќе одбереш. Пред околу две години е купено од Бебе хоум, ама гледам уште ги има. Тогаш одеше со гратис душек, на некоја акција беше.
Нема да имам простор за вакво креветче.. Немам каде да го сместувам.. Сепак ми останува гнездото. Ти благодарам за сликите.
Не чекај оди на дежурен, ништо не губиш. Може од односот некој капилар прснал или од што се шири матката. Можеби треба терапија да примиш. Јас така 19 недела имав кафен кон црвен исцедок и веднаш појдов. Ме прегледа, со бебе беше се ок. Вагинално исцедокот не беше од вагина туку од мочни канали. Имав инфекција и ја излекував со чај од брусница. Ајде те чекаме со рапорт.
Ние користиме перниче со мемори пена за оформување на главчето.. од самиот старт го користиме.. и се навикнавме само на него да спиеме а имаме месец ипол... додека пак ноктарица не користиме уште бидејќи немаме купено, чекаме да ја донесат таа ноктарица која ја бараме.. со штитник за кожичката.. само да ги сече ноктињата а да ја избегне кожичката.. Патем еве ја перничката што ја користиме...
@lejlla @Starlič практично е многу ... гнезденцата се одлични и за дома не само за по гости... ние користиме гнезденце само за дома , многу не шетаме по гости бидејќи многу е топло и не сакам да го мачам по куќи ..
Дали на некоја од вас и се има случено после земање на брисеви да има некоја капка крв? Јас денес бев и после тоа на тоалетната имаше капка крв? Инаку сум 17 недела. ве молам ептен сум загрижена