Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    715
    Феминки после колку време по абортус, ви дозволија повторно забременување? Мене ми рече докторката 3-6 месеци, неконкретно кажано, не ми е исто 3 месеци и 6 месеци.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Сите доктори јавно дури и на тв емисии кога се гости велат и при најмала капка крв да се отиде веднаш на гинеколог. Без оглед дали е розева,црвена,кафена.
    Сестрата на твојот гинеколог очигледно сакала да ја намали гужвата-прегледите на докторот.

Од вчера 30та недела:inlove:
    Почнуваме со одбројување до 40та...
    10...
    Искрено би сакала и недела-две пред термин да се роди,зошто си се познавам себеси каква сум кога сум во исчекување и ќе се нервирам...братучетка моја во 42 недела се породи(facepalm)
    Бебко разигран,удари посилни,чувствувам икање,мешко тежи.
    Особено ми тежи во спиење,кога ќе се свртам на другата страна:o
    Во понеделник сум на контрола кај матичната,па да видиме колку сме пораснати8)
    Ќе бидам 31ва недела,кога да и закажам за брисеви? Од неа не очекувам да се сети,од што е "премногу грижлива".
    Добивме и алишта од блиска роднина,овој месец да докупиме уште што ни фали од списокот и ќе сме спремни. Уште размислувам каков прашок за перење да купам за бебко.
    Вие како терате?

На Larahappy, Kaetana, bela.m и 8 други им се допаѓа ова.
  3. maja1511

maja1511 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    259
    Добар ден и од мене....од 4 сабајле сум со болки во кичма и во долниот дел на стомакот па се спремам за кај матичната на цтг...уште во 5 последна генералка ...се надевам дека др ќе ми рече-маја правец гак:D:D:D:D:Dедвај чекам да се олеснам веќе...убав ден на сите

На Lara 27, Mini90, bela.m и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    На една емисија кога доктор беше гостин,вели мајките пред да се породат добиваат сила да работат нешто па или чистат или во кујна готват:D
    Ајде со лесно,да не частиш мекици:)

На Lara 27, Starlič, Septemvri и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас во 36-та ги правев последните брисеви во првата бременост. Прашај ја барем во која недела е најдобро, па ќе си закажеш, мислам беше од 34-36.
    За прашак, прво перев со Бекутан, ама многу крути ми ги оставаше алиштенцата, па сменив со Персил сензитив (со бебе на сликата) и уште терам со тој, година ипол подоцна. Сега користам и Чико омекнувач бел, но првите 6 месеци перев само со прашак, не користев омекнувач :)

На Girl-Rabbit и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.912
    Допаѓања:
    142.590
    @Lady..M многу ми е жал. Ете, за тоа ние прашуваме по интернет, затоа што или докторите се незаинтересирани или сестри си земаат за право да одлучуваат наместо докторите.
    Кажуваат 3-6месеци,ама што знам жени чекале барем 5-6месеци. И мене после киретажата ми кажаа 3-6 месеци, јас од тој страв чекав скоро 2години:D.

Прашок и јас користев Персил сензитив, најубав ми беше, без омекнувач(може сум пишала за ова, а сум заборавила:D).

Моите си отидоа, беа 3 дена тука. Кога се тука се расправаме, мајка ми сака да ми помогне се што треба, а не е толку способна, ем годините ем е со мозочен удар. Јас сакам да седне, она работи и правиме хаос:). Сега си отидоа и многу ми е мака. Среќа мм за неколку дена почнува со одмор, па полесно е. Сега свекор ми, после свекрва ми ја чуваат малата. Првиот ден кога ми рекоа да лежам трагично го сфатив тоа, се се привикнувам(а тешко е богами, полесно е да работиш отколку да кажуваш на други што да работат:D). Ајде доста ми беше пишување, да мислам што да јадам
    Имајте убав ден :f:

П. С. Тие што бевте на строго мирување, дали правевте и како го изведовте тоа со испитување за скриен шеќер. Дека 2-3 саати се седи во лабораторија?!

На Lara 27, Girl-Rabbit, Presrekna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. maja1511

maja1511 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    259
    Сега се вратив од преглед еден прст отворена плодова вода доволно ни останува да чекаме...цтг мирно

На Girl-Rabbit, marchi-cool, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила здравје кај Др.Ивановски или Др.Ливринова, одам и кај двајцата напоредно и двајцата се професионалци и ми рекоа дека сум со ризик дека имам миом на цервикс и можам да поминам и природно,но и царски,ризична бременост,па Господ нека не чува.Ќе пишам како ќе поминам.

На Andonia, bella.gk, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па мене после спонтаниот ми рекоа да почекам 6 месеци за повторно да се обидам.. така и направив, почекав скоро 6 месеци со мм се обидовме и веднаш обидот ни беше успешен.. одма останав бремена и сега си чувам едно двомесечно бебенце... почекај си и ти 6 месеци па обиди се.. дозволи и на матката да се опорави и да биде спремна за еден плод во иднина... среќно

На Andonia, Presrekna, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mm mu dade 1000 den na Dr sto me porodi sestra mi posle na cela smena im dade po 500 den na sekoj sveki koga me pustija na taa sto go oblece bebeto sestra I dade 200den da e do mene jas ni tie 200 den nemase da gi dadam oti 6 casa na bebeto ne mu dadea mleko da se napie se odera placejki

На Martka и Presrekna им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Bree, mito. Ccc, poradi takvi ko vas sto davaat na strana do ova deredze sme dojdeni. Treba nekoj da ve prijavi i vas sto davate pari.

На ALISA0000, minneymouse82, Larahappy и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Што е со париве не ми е јасно???
    Во ред да почастиш доктор-сестра со нешто благо ,ама вака секој со посебна тарифа стварно не ми е јасно...

А од кој Персил, гел или прашок? Сега ги ѕирнав во маркет гелот од 1л 342ден, прашокот од 2кг 309ден..а со оглед на тоа што со бебе неделно повеќе од 10 пати се пушта машина...хаха
    А Бекутанот исто убаво мириса,тој па 1л е 180ден..

На kukla21, Kaetana, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Течен Персил користам, заборавив да напоменам (facepalm)
    10 пати неделно е премногу, два до три пати пуштам машина обично. Можеби малку почесто беше додека беше ептен бебе и бљуцкаше и повраќаше, ама сепак далеку од 10 пати неделно, не претерувај :D Ќе си имаш резерва од облека, тетра пелени сигурно, немаш потреба од толку често перење.

На happygirl, Sofi.ja и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.241
    Нели е малце навредливо на доктор/сестра да им дадеш пара во смисол ,,повели докторе почасти се''. |( Разбирам некоа бонбоњера колку да се почасти за бебето ама вака пара под рака несфатливо ми е.

На kukla21, minneymouse82, vekickaang и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ee da e do mene ne davam ni denar jas aj pak 1000den dadev a sestra mi davase po 50 evra na toj istiot Dr on ne poragase I dvete jatrvata i devero t dadea na Dr I na sestrite tamu 300 evra da se pocastat

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    108.671
    Здраво и од мене труднички , како сте? :)
    Денес 30+1 , не ми се верува дека имам уште 10тина недели до крајот :wasntme: да ви кажам многу почна стомакот да ми тежи така да и малку течности да пијам мислам дека секој момент ќе се подмочам :| а без течности не бива летно време..
    Бебево ме клоца , дури болни ми стануваат движењата на моменти. Дали веќе нема место внатре :D
    Навечер се будам три пати за до вц , тек сега почнуваат маките со неспиењето.
    Прееска во најтоплото бев на фризер со цел да ја осветлам косата, но фризерката ми го смени мислењето дека толку време се немам фарбано што ми текнало сега , па добра ми е мојата боја немам бели влакна :D и само се шишав. Па си размислив ако е беба на ексклузиво доење како после ќе се фарбам :^) и толку , се премислив.

Ќерка ми уште кашла, антибиотикот не и помогна така да ќе пробаме со инхалации :( има секрет - повремено кашла, друго ништо од симптоми.

Па се вратив дома жива вода , се избањав и сега се ладам под клима.

Ве поздравувам женски :)

На Girl-Rabbit, Yowannty, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Kako gi naredi uste 100ka falese na kraj:D
    Kako sto mi curi glavava od nervoza se iznasmeav.

На flower30 и EvieBabe им се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.051
    Ја лани правев мала операција на рака, на клиника и на вадење конци купив чоколадо да им оставам, ама не го извадив од ташна срам ми беше :D После па си мислам, што имам да давам нешто за работа што си завршил некој. Инаку се согласувам дека луѓето ја прават корупцијата, дади ваму, дади таму (не само по доктори, секаде во државна администрација), па после очекувале службениците.

Последна измена: 7 август 2019
    На happygirl, Black girl и Sesil им се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Еве ме и мене.
    Леле ова гнездење никако да се покаже ефикасно. Само чистам, средувам, а беба абер нема за излегување.:?:
    Утре кај матичниот сум на ЦТГ, а понеделник во плодност.
    Ми се чини и кренато нагоре ми е бидејќи долу го носев :oили е порасната.
    Веќе нема место и само се тегне, како топче испакнсто дали петиче, коленце или лакте се шета по стомакот.:inlove: Знам ќе ми недостига во меше, душа мала ич не ме мачи нити со киселини, нити болки или спиење.:l:
    Инаку јас се исправ со Бекутан 2во 1 и прашок и омекнувач, ама и плус Бекутан омекнувач ставав, преубо мирисаат и меки се.
    И омекнувачот 1л 99 ден го земав, а течен прашок и омекнувач 155 ден. Си зедов на залиха по 2л да имам за првиве месеци.

На Yowannty, Kaetana, Magic13 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    100 denari trebalo na portirot :rofl::rofl:

На MilenaMilena, vekickaang, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.