Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Мене ми пишуваше вака. Матичниот дури и на страна запиша хцг и стави стрелка нагоре а не ми кажа ни што е ни зошто е:^)

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    нели прво сакус се формира па со срцевата акција веќе се формира во ембрион. Почекај бар до 8ма недела и без паника. И јас во многу рана бременост појдов и башка што докторот и по природа си е паничар па секоја недела одев на контрола додека се забележа срцева реакција.

На pharmacy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки како сте? Денес уште од сабајле е пеколно жешко и мислам дека не е воопшто хумано ние бремените да доаѓаме на работа....

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, vekickaang и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И јас мислам така. Сега на вести слушав дека веќе ќе влегуваме во портокалова фаза, викаат да не се излегува надвор ако нема потреба. Трудниците не ги ни спомнаа...

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, Larahappy и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Според accuweather веќе сме во портокалова фаза, така да не знам зошто се праат блесави.(wtf)
    Capture.PNG

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Епа што ќутат, Бог да чува.. Или треба некој да почне да се буни..

На Mini90 и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Добар ден мешковци. Почнаа денешните жештини,како сте денес? Генерацио нешто ново има? Јас штотуку го испив кафето, утрово бев на контрола. До термин уште 10 дена. Е значи вистина последниве недели и денови не врват. Или дека јас дома на одмор па повеќе лежам и време не минува. Инаку сакав да ве прашам тие кои го "напуштија списокот со термини" колку време после породување чуваат пациент во болница? Треба да си оставам дете дома да појдам некој ден пред термин не ќе трчам со болки (ако ме фатат) по другиве градови. И некако уште сега ми се плаче за синко. Не е мал ама јас мајка пуста... Тага ме фаќа никогаш не сум го оставила сам без мене. ;(

На Girl-Rabbit, Septemvri, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.037
    Допаѓања:
    108.724
    Добро утро труднички , како сте? За многу години денешна Св.Петка, ние денес имаме слава домашна , брат ми веќе 3та година си слави , па вечер ќе чекаме гости :)
    Жештиниве почнаа уште рано сабајле , излегов до самопослуга и уште сега не се издржува :worried: не излегувам никаде се додека не заврне и разлади убаво, а како што гледам до понеделник барем, тешко..
    Еве сега лежам и одвај дишам :sweat: не можам да најдсм положба ниту за седење ниту за лежење. А бебка клоца се растури, цел стомак се тресе :rofl:
    Плус ја чекам да заврши ќерка ми со инхалацијата , колешка на брат ми ни позајми апарат па дома и ја правам , и ги подготвив лековите , а еве сега трет пат прави и ми се гледа дека помалку кашла. Дај Боже да и помине така , сакаат да и препишат појак антибиотик.
    @marchi-cool мене од сега ми вика како ќе спијам навечер без тебе :( жал ми е и мене ( и таа не е мала) ама тоа е.
    Убав ден труднички , колку можете одмарајте дома.. :l:

На minneymouse82, Мариаа., marchi-cool и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.179
    Добро утро мешиња. :D

Пишувам да се пожалам. Многу сум исцрпена. Спиев од 5 до 7 само. Цела вечер имав болки. Налик менструални, нешто појаки и проследени со болки во половината. Не беа на правилни интервали, ниту долготрајни. Ама чести. Ми смирија тек околу 4 утринава. Па додека заспав, 5 ме фати.

Ако сега вака боли, како ќе ги издржам породилните? :worried:

Сега, кафе дупла доза си ставив. Да го издржам денов. Стварно мислам дека една недела можам да спијам, на овој умор што го осеќам.

На minneymouse82, mal.ecka, Mini90 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Od site raboti za kiselini sto probav, ista sum inace ko tebe, posled o mi pomogna mleko i jogurt stom malku me fati jas odma pijam. Jas se isturiv od povrakanje od kiselinite, snemav energija, neznam sto ke pravam.
    Udoben prsluk i ubav za pogolemki gradi, jas zedov uste na pocetok vo Penti Ramstor, imaa brojcinja. Mnogu se ubavi i i meki od strana so korpa, ne se za doenje, ama imaat ubava poddrska.
    Same here, oko ne sklopiv,m mi e loso, grlo me fati, se tresam, bolki dolu menstrualni sto vikas kakvi li ke se onie real one :)) nemam cirkulacija i i zavrsiv vo krevet. 38ma sum i ovoj mesec e kako vecnost, mislis ima li kraj. Oci bolat,muskuli isto. Stomak boli, bebe mrdka, utre na ctg. Edvaj se dvizam. Panika ima pa nema. Strav od bolki isto, no najmnogu strav od toa sto nemam.sili ama ic, kako da sum se vratila od kopanje.
    Sreken praznik sv. Petka, da ne cuva i nas i bebinjata sto si gi cekame i site da si imame lesen poragaj :)

На Presrekna, Lianna Anna, Andonia и 4 други им се допаѓа ова.
  11. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Времево отепува , сета среќа што ни останаа броени денови. Термин недела на 11 ти. Досега на цтг одам кај матичната на една недела до термин поради тоа што досега нема регистрирано болки и со бебуш се е океј. Останатите на колку време правите цтг, дали кај матичен или во болница на одделение? Досега не ме пратиле воопшто на цтг во болница или пак праќаат одкако ќе се надмине термин?

На Girl-Rabbit, Mini90 и Presrekna им се допаѓа ова.
  12. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Хелоу и од мене.
    Денес ЦТГ мирно, бебушка растура во стомак, абер нема. Сите викаат после 36 недела се смирувале, оваа мојава 37 недела ме отепа. Јас 20 дена до термин и што вика @marchi-cool не поминува никако времето. Вие со
    @koritsaki сигурно под 10 год во се децата. Мојот 14 год има и душа ме боли за кога ќе одам на пораѓај. А мислам глупаво што од 1 одд од негови 6 години оди по кампови, натпревари по 7-10 дена со спиење. Веќе излегува навечер, а мене срце ми се кине кога ќе праша колку дена ќе бидам таму...
    МАЈКИ...
    А за неспиење еве сум и јас. Буквално не спијам 2 часа, не од тежина, жешко туку едноставно не спијам. Среќа што преку ден функционирам нормално, да видиме до кога?
    Сега малку како трема пред испит, само препроверувам, се мислам дали сум спремна, да не фали нешто како во пустина да одам после пораѓај...
    @PoisonGirl јас 2 ЦТГ во 5 дена правам, понеделник пак, а 20 дена до термин. Можеби дека на приватно во плодност одам и плус кај матичниот.

На Мариаа., Flower123123, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.984
    Труднички Хелоу :)

И јас цели 9 месеци не спиев и мислам дека без разлика на се, беше добра пракса за сега кога бебе ќе тропне на врата. :D
    Цело време ви пишував колку ми е активно бебево, и еве денеска 3 ден веќе послабо мртка. Докторот рече дека е сосем нормално. Ама затоа тогаш кога мрда е болно. :sweat:

Денеска добив грчеви долу на неколку минути... излезе дека само ми се одело во вц. :D

Сакав да ги прашам оние што веќе имаат родено, дали ваџајнава ќе ми врати нормална боја пак, или ќе ми остане латина засекогаш? :worried: :D

На Мариаа., Lianna Anna, Presrekna и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Латина бе :rofl::rofl::rofl:
    Ќе се врати во нормала, немај гајле. Хиперпигментација настанува во бременоста, потемнува кожата на вагината, под мишки, се појавува линеа негра на стомакот, флеки на лице... Нормална појава заради хормоните. Се’ тоа ќе го снема некој месец после пораѓај :)

На Мариаа., Lianna Anna, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Јас највише се бунам за жешково, ама ко попче си бев на преглед у најжешково:lol:
    Малата е одлична, 1700 гр, срцка мала :inlove:
    Ми дадоа упат за Чаир за преглед за кај Илиевски за некои 2 недели од сега, па сакам да прашам ако има некоја искуство со докторов да ми каже..

:hug::hug:

На Presrekna, koritsaki и Larahappy им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.652
    А брадавиците? :worried: Стриите знам дека ќе си ги носам, ама што ми се зголемени и потемнети.. Се надевам се враќаат во нормала.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    тие потешко :rofl:

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ау да, и брадавиците ги заборавив. Мене црни ми беа кога ќе ми текне :worried: Ама се враќаат во нормала :)

Јас од денес полна 10-та недела, 11 ја ситнам, ама уште ми е рано за проблемиве со кожата. Мачнини ме мачат овојпат, додека во првата бременост ниеднаш не ми се згади, ама затоа имав киселини од старт па до крај, кркав рупурути како бонбони. Секоја бременост е толку различна значи, приказна за себе :)

На Lianna Anna, happygirl, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  19. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    :D:D:D
    Брадавиците се прича за себе :D јас и така сум со потемен тен, сега како црнкиња со брадавициве :D:D:D

На Presrekna, Cherry333, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Матичната одлучува кај кој ќе се пораѓаш или како иде?
    Исто и мене ме интересира за Илиевски