Мене ми пишуваше вака. Матичниот дури и на страна запиша хцг и стави стрелка нагоре а не ми кажа ни што е ни зошто е
нели прво сакус се формира па со срцевата акција веќе се формира во ембрион. Почекај бар до 8ма недела и без паника. И јас во многу рана бременост појдов и башка што докторот и по природа си е паничар па секоја недела одев на контрола додека се забележа срцева реакција.
Мајки како сте? Денес уште од сабајле е пеколно жешко и мислам дека не е воопшто хумано ние бремените да доаѓаме на работа....
И јас мислам така. Сега на вести слушав дека веќе ќе влегуваме во портокалова фаза, викаат да не се излегува надвор ако нема потреба. Трудниците не ги ни спомнаа...
Добар ден мешковци. Почнаа денешните жештини,како сте денес? Генерацио нешто ново има? Јас штотуку го испив кафето, утрово бев на контрола. До термин уште 10 дена. Е значи вистина последниве недели и денови не врват. Или дека јас дома на одмор па повеќе лежам и време не минува. Инаку сакав да ве прашам тие кои го "напуштија списокот со термини" колку време после породување чуваат пациент во болница? Треба да си оставам дете дома да појдам некој ден пред термин не ќе трчам со болки (ако ме фатат) по другиве градови. И некако уште сега ми се плаче за синко. Не е мал ама јас мајка пуста... Тага ме фаќа никогаш не сум го оставила сам без мене.
Добро утро труднички , како сте? За многу години денешна Св.Петка, ние денес имаме слава домашна , брат ми веќе 3та година си слави , па вечер ќе чекаме гости Жештиниве почнаа уште рано сабајле , излегов до самопослуга и уште сега не се издржува не излегувам никаде се додека не заврне и разлади убаво, а како што гледам до понеделник барем, тешко.. Еве сега лежам и одвај дишам не можам да најдсм положба ниту за седење ниту за лежење. А бебка клоца се растури, цел стомак се тресе Плус ја чекам да заврши ќерка ми со инхалацијата , колешка на брат ми ни позајми апарат па дома и ја правам , и ги подготвив лековите , а еве сега трет пат прави и ми се гледа дека помалку кашла. Дај Боже да и помине така , сакаат да и препишат појак антибиотик. @marchi-cool мене од сега ми вика како ќе спијам навечер без тебе жал ми е и мене ( и таа не е мала) ама тоа е. Убав ден труднички , колку можете одмарајте дома..
Добро утро мешиња. Пишувам да се пожалам. Многу сум исцрпена. Спиев од 5 до 7 само. Цела вечер имав болки. Налик менструални, нешто појаки и проследени со болки во половината. Не беа на правилни интервали, ниту долготрајни. Ама чести. Ми смирија тек околу 4 утринава. Па додека заспав, 5 ме фати. Ако сега вака боли, како ќе ги издржам породилните? Сега, кафе дупла доза си ставив. Да го издржам денов. Стварно мислам дека една недела можам да спијам, на овој умор што го осеќам.
Od site raboti za kiselini sto probav, ista sum inace ko tebe, posled o mi pomogna mleko i jogurt stom malku me fati jas odma pijam. Jas se isturiv od povrakanje od kiselinite, snemav energija, neznam sto ke pravam. Udoben prsluk i ubav za pogolemki gradi, jas zedov uste na pocetok vo Penti Ramstor, imaa brojcinja. Mnogu se ubavi i i meki od strana so korpa, ne se za doenje, ama imaat ubava poddrska. Same here, oko ne sklopiv,m mi e loso, grlo me fati, se tresam, bolki dolu menstrualni sto vikas kakvi li ke se onie real one ) nemam cirkulacija i i zavrsiv vo krevet. 38ma sum i ovoj mesec e kako vecnost, mislis ima li kraj. Oci bolat,muskuli isto. Stomak boli, bebe mrdka, utre na ctg. Edvaj se dvizam. Panika ima pa nema. Strav od bolki isto, no najmnogu strav od toa sto nemam.sili ama ic, kako da sum se vratila od kopanje. Sreken praznik sv. Petka, da ne cuva i nas i bebinjata sto si gi cekame i site da si imame lesen poragaj
Времево отепува , сета среќа што ни останаа броени денови. Термин недела на 11 ти. Досега на цтг одам кај матичната на една недела до термин поради тоа што досега нема регистрирано болки и со бебуш се е океј. Останатите на колку време правите цтг, дали кај матичен или во болница на одделение? Досега не ме пратиле воопшто на цтг во болница или пак праќаат одкако ќе се надмине термин?
Хелоу и од мене. Денес ЦТГ мирно, бебушка растура во стомак, абер нема. Сите викаат после 36 недела се смирувале, оваа мојава 37 недела ме отепа. Јас 20 дена до термин и што вика @marchi-cool не поминува никако времето. Вие со @koritsaki сигурно под 10 год во се децата. Мојот 14 год има и душа ме боли за кога ќе одам на пораѓај. А мислам глупаво што од 1 одд од негови 6 години оди по кампови, натпревари по 7-10 дена со спиење. Веќе излегува навечер, а мене срце ми се кине кога ќе праша колку дена ќе бидам таму... МАЈКИ... А за неспиење еве сум и јас. Буквално не спијам 2 часа, не од тежина, жешко туку едноставно не спијам. Среќа што преку ден функционирам нормално, да видиме до кога? Сега малку како трема пред испит, само препроверувам, се мислам дали сум спремна, да не фали нешто како во пустина да одам после пораѓај... @PoisonGirl јас 2 ЦТГ во 5 дена правам, понеделник пак, а 20 дена до термин. Можеби дека на приватно во плодност одам и плус кај матичниот.
Труднички Хелоу И јас цели 9 месеци не спиев и мислам дека без разлика на се, беше добра пракса за сега кога бебе ќе тропне на врата. Цело време ви пишував колку ми е активно бебево, и еве денеска 3 ден веќе послабо мртка. Докторот рече дека е сосем нормално. Ама затоа тогаш кога мрда е болно. Денеска добив грчеви долу на неколку минути... излезе дека само ми се одело во вц. Сакав да ги прашам оние што веќе имаат родено, дали ваџајнава ќе ми врати нормална боја пак, или ќе ми остане латина засекогаш?
Латина бе Ќе се врати во нормала, немај гајле. Хиперпигментација настанува во бременоста, потемнува кожата на вагината, под мишки, се појавува линеа негра на стомакот, флеки на лице... Нормална појава заради хормоните. Се’ тоа ќе го снема некој месец после пораѓај
Јас највише се бунам за жешково, ама ко попче си бев на преглед у најжешково Малата е одлична, 1700 гр, срцка мала Ми дадоа упат за Чаир за преглед за кај Илиевски за некои 2 недели од сега, па сакам да прашам ако има некоја искуство со докторов да ми каже..
А брадавиците? Стриите знам дека ќе си ги носам, ама што ми се зголемени и потемнети.. Се надевам се враќаат во нормала.
Ау да, и брадавиците ги заборавив. Мене црни ми беа кога ќе ми текне Ама се враќаат во нормала Јас од денес полна 10-та недела, 11 ја ситнам, ама уште ми е рано за проблемиве со кожата. Мачнини ме мачат овојпат, додека во првата бременост ниеднаш не ми се згади, ама затоа имав киселини од старт па до крај, кркав рупурути како бонбони. Секоја бременост е толку различна значи, приказна за себе