Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Се одмивам 2 пати на ден со камилица подобро ми е денес ми е втор ден пак ќе се измијам со камилица. На контрола сум во петок ќе и кажам обавезно,минатиот пат и кажав дека имам бел исцедок она ми рече дека е нормално ако не мириса, ама сега ме чеша се надевам дека ќе ми помине со камилицава до петок.

2. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Ние не ја дочекавме среда за прегледот :) имам контракции на 6мин и ми пукна водењакот некаде околу 3ипол. Поздрав од ГАК :)

Пс: честит Божиќ :)

На Chupe, ddevojce, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Со лесно срце убаво хахаха
    Честит Божиќ,за многу години
    На најубав ден ќе се породиш

4. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Со лесно нека ти е :)

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    kupi si kanesten mast i macki.jas eve veke tri dena se mackam so kanesten vo cetvrtok sum na kontrola..ne e loso Da si zemas da se mackas

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :wasntme: gjul dane ima nesto novo ? Izvinete za lat od mob sum

7. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    офф залосна нема нисто бев на CTG сега сум пак у петок докторката ми вели ти осикас болки :?: и јас па сто знам :?: и она ај немаш оди дома и пијај течности појке и да се видиме во четврток да видиме како напредуваш и јас онака збунета и велам добро ај си одам.. абе левиот колк ме болиииии едвај се движам едвај спијам абе заникаде се осикам дури едвај седам на столчево да писувам јадна јас инаку лепотицава моја со килазата напредува 2.600 е сега и усте несто да прашам дали е нормално допрва сега да имам густ бел слуз и да ми теци ептен бледа кафена боја и реков на докторката она вика да не сте имале односи :@ и јас и викам сто зборувате односи неаме усте од втор месец кога бев зар до толку сум луда и она си закуте ама одвреме навреме си имам болки у крстот у кицма и ми доагааат некои цудни напони долу ми се уцинува како да ке ми пукни несто долу :? ама непука дали јас сум толку глупа сто незнам да препоззнам какви се тие болки дај казими несто објасними инаку од цетврток влагам у 37 недела поздрав душо моја и поздрав до сите збунети идни мамицки :sweat:

8. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Gjul и јас како тебе збунета сум скрос. Утре ќе одам на ЦТГ едвај чекам да видиме што ќе бидне. Инаку сум отворена 2 прсти од пред НГ и еве денес некако чувствувам некоја де тапа де остра болка во долниов дел на стомаков неможам да ја дефинирам. Ќе видиме ако ме нема утре знајде дека ме задржале :D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mila aj so lesno neka ti e...kako so citam ti kDe i da e ke se olesnis..vprocem ne si samo ti zbuneta i jas sum mene karlica i preponi me nolat a ko lezam i se vrtam mi puka karlicata osekam kako krcka...aj ne se plasi ke gi prepoznaes bolkite...

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Neznam gjul za toa kafenoto a za bel gust izcedok imam i jas vejce 1 nedela normalno e to.da mi izvinite imav jaki naponi nekolku dena a posebno snosti i koga se vidov na ogledalce otvorena sum ko krofna mi e ....a termin imam duri petok pa ce vidime sto ce kazi dok. Ma da ne verevam deka ce me pregleda vaginalno.znam samo ovaj termin posleden ce mi bidi kaj nego pa posle mora da odam na bolnica a dodeka pojdam na bolnica nema da znam kolku sum otvorena i to me nervira .znam deka sum dosadna so latinicava ama kom mi se rasipa i zato pisuvam od mob pa na sekoe moram da si kazam :$

11. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    ви се случило ли насабајле кога станувам нели уште од сон не можеш баш јасно да расудиш па почнувам да се тегнам а бе ептен ми иди и таман ќе почнам осеќам тапа болка во стомакот и одма се сецнувам и прекинувам. Сакам да прашам дали тегнењето е штетно во бременоста?

12. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    765
    ах и јас сум тука негде мене терминот ми е до 27
    пред една недела бев на цтг и ми кажа др дека имам мали контракции
    а јас осејкам од време на временекој менструални болки ама немам заприметено да се на ист интервал или некој многу силни
    а за притисок и јас осејкам долу и др ми вика тоа ти е дека се спушта бебето во малата карлица
    а колку ми е страв да не не ги препознааам болките на време бидејки ова ми е прва бременост а за до болница ми треба најмалку пола сат за да стигнам
    и како баш поточно изгледаат тие болки

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    DA DA i mene mi se ima sluceno Da me presecuva..znam deKa na pocetoko ne e ubavo.da se optegnuvas...ne e strasno ama ne.w.ubavo jas i.doktorot go imam prasano za toa presecivanje mi rece da ne se plasam da se cuvam

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ne izgledaat samo se osegcaat haha isti se kako menstrualni jaki bolki ama 10 pati pojaki i boli i dolu kaj vaginata

15. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    аииии теско мене :rofl: :rofl: и тебе ајде бе ке мине се усте малце че биди :o: :ninja:

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas da si se prijavam deka imam nesonica celo vreme edvaj se vrtam od taa strana na druga so pernica megju noze..nemozam da zaspam,a nadvor lie dozd...bebuskata moja me mava neka mi e zdrava i ziva :inlove: i takaa najverojatno ke si dezurAme vecerva...

17. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас пак како за на работа неколку дена во 6 ме разбудува, бебуш клоца или клоца,
    Олку мало ако ме разбудува што ќе правиме за месец :wasntme:

П.С Среќен Божиќ!!!

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Трудници да ве прасам , во кои месеци од бременоста не се препорачува да се патува со авион? благодарам и поздрав

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    8 и 9 лори забрането е со авион ако сум грешка нека ме поправи некоја трудница :* :* :* :*

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas eden den pred osmiot mesec patuvav so avion...sega vo dekemvri bese toa...ako e se okk so bremenosta slobodno patuvaj...izvadi si potvrda od lekar deka ti e uredna bremenosta i patnicko osiguranje za koga ke cekiras da ne ti pobaraat...mene samo me prasaa koja nedela sum...inaku si patuvav super kako i prethodnite letovi...slobodno patuvaj