Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Денес на преглед ме праша каде планирам да се пораѓам и јас и реков Чаир, па преку Мој Термин ми закажа, ваљда кај кој имало слободно.. Слушнав муабети дека е добар доктор, сеа незз колку е точно..

На Larahappy и Presrekna им се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ако се биде ок со бебе и со тебе одма следниот ден те пуштаат, но доколку еден од Вас дваица не е добар Ве оставаат колку што е потребно.. плус ако сте покриени со терапија со сигурност останувате најмалку една недела.. таков случај беше со мене и со мојот бебуш.. тој имаше покачено црп и примаше терапија за тоа а јас 3-4 дена бев покриена со ленгоцид терапија ради тоа што изгубив многу крв на пораѓајот... плус последната вечер примав и крв.. со лесно нека ти е ... дај Боже да биде се ок со тебе и со бебуш кога ќе се породиш...

Последна измена: 8 август 2019
    На Girl-Rabbit и marchi-cool им се допаѓа ова.
  3. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мами а имиња смисливте :inlove: ?

На Starlič, koritsaki, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Бета HCG е показател за бременост
    Нормално е да е покачен бидејки си бремена :)

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мене ова ми беше второ цтг кај матичен на одделение уште немам појдено. До термин уште 11 дена следна контрола понеделник,тогаш ќе одам на одделение
    исто. Ма какво смирување јас си викам како ли уште има место да се тегне.
    6ипол е моето,ми вика и јас ќе идам со тебе,си викам ајде ако има хотел до болницата каде ќе се породам таму да си седиме. :rofl: колку и да се големи децата пак ќе ни е чудно ако сме без нив.
    за стриите зависи од кожата. Јад во првата бременост дури последните 2 недели ми испука кожата долу под стомак и чешаше не се издржуваше. Ама имам дебела кожа и после породување обелеа и ич не се познаваат. Сега горе над папук ми подиспука ама не чеша не е многу растегнато па ќе видиме тука дали ќе се повлече. а за брадавициве чудно ми е во првата бременост немав промени сега ми се некако... Не можам да објаснам,чудни пигментирани со сменета боја... :|

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мене еве не ми е јасно,зар ова операција на колено е па да се закаже по желба? Од кај да знаме бебе кога ќе излезе? (facepalm)
    зарем не е рано само еден ден да чуваат? Пред 6 години ко се породив со првото природните породувања ги чуваа 2 до 3 дена а царски 3 до 4 дена. Јас мислев бар 2 дена дека се останува повеќе и да сакам нема да доиздржам.
    јас смислив. Ако се роди на 19 ти си го носи името на празникот а ако не ќе биде бојан. Нема многу избор со машкиве имиња. :lol:

На Larahappy и Mini90 им се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.652
    Стрии на градите ми излегоа уште околу 17 недела. На стомакот уште немам (20+ сум сега), ама брадавиците ми се многу сменети, огромни и затемнети. Мислам дека и на стомак ќе испукам, само рано е уште..

8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    @marchi-cool па не знам.. порано беше така ама сега само ден ги чуваат тие што се природно породени а 3 дена тиа што се царски... јас се породив на 20 а на 26 ме пуштиа ради тоа што напоменав а една беше се породила на 25 вечерта околу 18 часот и ја пуштиа дома со мене ... на 26 напладнето искочивме и двете... сепак нејзиното бебе си беше добро а и она беше ок... па затоа...

На marchi-cool и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.037
    Допаѓања:
    108.724
    @Presrekna ќерка ми е 8,5 години :) голема е ама ете не сум била никогаш без неа ниту еден ден.

@Larahappy Викторија :)

На Magic13 и Larahappy им се допаѓа ова.
  10. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И кај нас е смислено пред да го направиме :D:D, ќе се вика Јана, така сака татко и, ако се роди на 19.12 Николина или Николија, ма да Николина повеќе ми фаќа око,здравје само. Нека ни се живи и здрави.

На mal.ecka и Tedyyy им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    oф корс, уште ненаправено имаше имe :D е уште да дознаеме пол па да си го викаме со име, јер моето инат води, 23+3 уште пол не знаеме, жива се јадам шо не можам нешто да му купам нешто соодветно за полот, се нешто жолто, бело, кремово купувам, унисекс ]:)

Од која недела ви почнаа тие потемнувања, стрии... кај мене се уште се си стои непроменето 8-|

Последна измена: 8 август 2019
    На mal.ecka, Girl-Rabbit и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.652
    Кај мене многу рано. Градиве после 10 недела ми се пореметија, за стриите на нив кажав 17, а сега во 20 нозеве бумбар ми се како да сум 9 месец. Се ми е некако подрането

14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Стрии немам ни на стомак ни на гради. Брадавиците ми потемнеа уште од одма а линеа негра ми се појави некаде кај 10 недела од папокпт надоле а сега ја имам низ цел стомак

На Sexybaby86 и Sesil им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Со првата бременост промени почнаа тек накај 7-ми месец, а стрии на стомак ми испукаа 4 дена пред пораѓај :^) Среќа доле се, скоро во бикини зоната, па не се гледаат.

Е сега со второво, ќе видиме, засега добро се држам :D

Име имаме за машко, истото што ни беше опција и за првата бременост, ако беше машко. Е ако е пак девојче, ќе треба да мислиме :)

На mal.ecka и Sesil им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Коа читам тука, па и други што слушам надвор од форумов, се осеќам ,,ненормална'' :angel::tmi: никаква промена, нит гради да ме заболат, ништо, или сум ненормална или сум од среќните :D

На Girl-Rabbit, Yowannty, Larahappy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Sesil мене брадавиците ми се црни. Буквално. И многу поголеми во однос на претходно. Линијата на стомакот ми се јави после 20 недела. Сега веќе е ептен изразена, 23+ сум.
    Брадавиците почнаа да се шират и да менуваат боја некаде од кај 14+ ми се чине. Од пред извесен период забележувам брадавиците и огрубени ми се, кожата нивна е подебела некако. Стрии досега немам ниту една. Ќе видиме натаму.
    Сепак, се е индивидуално...

На Girl-Rabbit, Sesil и flower30 им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Од среќните си, ќути таму :D Мене ме болат градите, ама промени нема засега, ни во боја, ни во големина.
    Првата бременост морав нови градници да купувам некаде после 25 недела, за 2-3 броја ми пораснаа дефинитивно.

На Girl-Rabbit, Sesil, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Убаво име ми се допаѓа :inlove:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    @Larahappy
    Уште се мислиме за име, а еве веќе при крај. Баш и пишав вчера во друга тема, ајде и тука: Софија, Евгенија, Бисера или Илина што мислите? Многу сум неодлучна во последно време.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.