Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Како сте мешиња, како се справувате со жештиниве?

Јас под клима од сабалје, не се диши некако.. иначе не знам од како сум бремена многу сум емотивна и пред тоа али сеа ептен.. некој нешто да ми рече мислам веднаш почнувам да се секирам, да се нервирам па и да плачам.. шо ке се прави вака со мене нз.. знам дека го секирам бебушот и се плашам за него сакам се да биди во ред али и ова е посилно од мене неможам да си ги исконтролирам емоциите.. ;(

@Мариаа. со лесно и набрзо да се гушкате со бебушот :hug:

На Sexybaby86, Mini90, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.041
    Допаѓања:
    108.742
    Добар ден и од мене женски :) само да ве поздравам :hai:
    мене ми се спие ми се плаче , се разбудив во 5 часот сабајлето па "дежурав" до 7, дали дека вчера се прејадов кифли , саламишта и сл па хранава мислам во грло ми стоеше , мислев секој момент ќе повратам :sweat: па потоа сум заспала некако до 9и15 спиев. И ај ко демек ќе прошетам само низ населба , па отидов пешки дури до Центар по тоа жешкото. Се вратив, се бањав и сега под клима седам.
    @dunika добредојде да ти посакам и овде :inlove: кафе на почетокот не можев да смислам , ми сметаше мирисот , а мене и таква ми е работата со кафиња, па помина и негде од 5ти месец 2 пати дневно пијам :lol:
    @Мариаа. ајде со лесно женска , чекаме новости :)

На Sexybaby86, Mini90, Septemvri и 7 други им се допаѓа ова.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    со нас како за посигурно :D мајка ако ти викаат двајца доктори дека не е обасно, значи не би требало да грешат, јас фала богу не сум пиела антибиотик но само што забременив настинав, имав страшни болки во грло една недела, пиев постојано чај, супа, лимони, цитрони и прополис ставав капки дирекно на крајник и мед природен обавезно под јазик.....успеав со овие работи да се излекувам, но индивидуално е кај секој, секако ако има веќе загноено земиси ги антибиотиците.....со помин :hug:

На Mini90 и Septemvri им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    28.063
    Смееш. Некогаш е подобро да пиеш антибиотик, отколку да ти се искомплицира болеста.

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мешиња, некоја вработена во министерствата, да каже дали ги ослободија од работа? Од кај мене абер немаат...:@

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Јас :) од сабајле аспирин а навечер клексан. После во 11та недела дознав дека едно од близначињата престанало да се развива и по испитување на д-димери и хемостаза ми дадоа да пијам секој втор ден аспирин и навечер клексан. И неделава бев на редовна контрола на трансфузиолог и поради зголемени времиња на хемостазата ми даде два пати клексани и на три дена аспирин. Вака треба 2 недели па на контрпла. Инаку д-димерите од 511 ми беа намалени на 279.
    И мене не ми се јасни мн работи но како ќе кажат така.
    Со лесно ❤️

7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Предлог убава цуцла за новороденче и шише (да имам барем едно за секоја случајност) и какво да биде стаклено или пластично? Предлог и за бебешка колекција?
    Совет со кој памперс да почнам?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Цуцли на Tomee Tipee земавме и една од тие зелените силиконски, заборавив како се викаше. Додека ја одвикнав од цуцла само од T. Tipee земавме. Пробавме со цуцли на Chicco не ги сакаше.
    Шишиња земав неколку, кај нас стаклено на Chicco ни се покажа најдобро. Пластично имав на Tommee Tipee антиколик, ама ретко го користевме, за чајче само.
    Пелени Памперс од почеток. Имаше период неколку пати и пропуштаа, менувавме со други, ама после пак се вративме на Памперс.

Колекција користевме Логона, Мустела, Веледа, пробавме и Бекутан. Најдобра ми беше на Веледа.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.041
    Допаѓања:
    108.742
    Јас сакам да прашам исто за цуцлите , тие Tommee Tippee стаклените шишиња која цена се, каде можам низ Скопје да ги најдам?
    Јас @Larahappy ќе пробам со Алверде , ќе купам деновиве креми за тело , шампони, и некоја крема со цинк исто така.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Тоа се глупости што ти кажала матичната, баш кога и природно се намалува функцијата на постелката - најчесто тогаш треба терапија, и мене одредени полуучени луѓе ме плашеа за крварењата и слично, докторот ми рече дека крварењата при пораѓај апсолутно немаат врска со инекциите, плус што тие имаат ограничено дејство, се имам изнабоцкано ама колку саати делуваат уште не запаметив, дали 12 или 24, во секој случај ако има страв од инекцијата ќе чекаат да помине дејството па да те породат, ако е итен пораѓај или брз има решение сигурна сум. Згрутчувања ило тромбови во доцна бременост се страшна работа, боцкај си се и не се замарај, знаеш дека со нив бебето успешно се храни. За крварењата сакав да кажам дека може да се случат при секој пораѓај ама најчесто не е ништо страшно

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    До
    до 30та или 32ра некаде не се сеќавам, сега ќе видиме до кога рано ми е за прекинување уште

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Про
    Притисок мериш?

13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Ги има во аптеките на еурофарм.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Мерам, низок ми е цело време

15. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И кај мене не се замараат, и кажав на шефицата вика додека не ми кажат од горе неможам ништо да направам. Се мислев да најдам број од министерство, да се јавам и да им кажам дека воопшто не се грижат за нас.:@

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кое министерство си? Кај нас еве сега во 2 стигна маил за ослободување .

17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Абе во маркет работам. Немам врска со министерство. Мислев број да најдам и да кажам мака што имам.. Овде чекаме од директорот да каже дали ќе работиме или не. Ти каде работиш?

На koritsaki и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Јави се, има на страната на министерство за труд број.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    28.063
    Сите оние кои сакаат да пријават непочитување на препораките, можат да се јават во Државниот инспекторат за труд на 02 311 6110
    https://mhc.org.mk/news/rabotodavac...Pp4Bxs5Qitgcw-4WPdoJGEnoLuES6iUUR8jjUdzZ91Vwo

На Starlič и lejlla им се допаѓа ова.
  20. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ќе знаат ли дека јас сум се јавила??
    Што да им кажам? Оф бе сега страв ме фати...