Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    во секоја аптека треба да има. Ќе проверам за во зегин па ќе ти кажам. Мене ми се одлични.
    @Presrekna ќе се спие вечерва или ќе "умираме" од жешково? Дека гледам ја отвараме трета смена

На Larahappy и Presrekna им се допаѓа ова.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    У
    Трета смена држам од будалија мила. Немам некои тегоби или жештини. Искрено кај нас вечерите се свежи, моментално 18 степени, но мене ме мачат мисли, ама и уморот ме буди.
    Ајде ако има други дежурни нека се јават

На The Unicorn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne se sekiraj jas vecerta na denot koga se porodiv primav fraksiparin taka bese kazano od transfuziologot ne se plasi dr znaat kako da postapat vo vakvi slucaevi

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    299
    Ne sum upatena cucli lazalki ili za sise? Ja pred da se rodi malata zemav sisenca na baby nova ama poso sme na ad koga ke go ispiese mlekoto vristese poso mnogu brgu go pie. Mnogu e pogolem otvorot. Zemav na nip i zasega mi se odlicni.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Јас шишенце, цуцла а и други производи како ноктарица , чешелче.. зедов од томмее типпе шишенцето има индикатор за топлина исто така пишуваше дека 80% помалку грчеви..

Прикачени фајлови:

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Од Бебесупермаркет ги купи или ги има и на друго место?

7. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1473512562675431&id=1087616217931736 нз дали ке ви го отвори линкот тука пишува на кои продажни места ги има.. јас во зегин ги купив .. а еве имаат линк на фб и сите производи ги има да си ги разгледате

Прикачени фајлови:

На koritsaki и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Кога сме кај ноктарче дали најдовте од оние со граничник? Јас за синко имав ама сега по аптеките не можам да најдам. Во Еурофарм и енци менци барав немаа, уште во Зегин да ѕирнам.
    Сега видов има убави сетови на Томи типи.
    Генерацио, нешто мирно денес.
    @Мариаа. Како иде? Весело е или мирно? И дали осети дека се отвараш. Јас во синко 10 прсти отворена отидов, а не сетив нешто посебно. И сега Др ми рече пази се ако имаш болки во половина од страна дојди, затоа прашувам.

На Septemvri и Мариаа. им се допаѓа ова.
  9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Сум ги гледала по сите аптеки. Зегин, Еурофарм... Здравје планирам и јас такви да земам..

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња дали ги користите трудничките перници како оваа прикачена на сликата.. вреди ли да ја купам? :)

Прикачени фајлови:

• Trudnica-II-1.jpg
      Trudnica-II-1.jpg
      Големина на фајлот:
      147,5 KB
      Прегледи:
      12
    На Presrekna, lejlla и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.015
    Да сабота е 17ти, ама тогаш ми е последен ден. Ја оти од клиниката само соба користам и услуги само од бабиците, си носам мој гинеколог и педијатар па за нив нема сабота и недела за тие пари што ќе ги земат. :) Гинекологот ми има посебна приватна ординација и работи само од понеделник до петок и се е со закажување, во сабота е слободен па верувам и нему му одговара чим така ми рече, за да не мора да одложува закажани пациенти. :)

Јас земав шишиња и цуцли на Авент, си имам посебен респект према Филипс. :D Ама искрено се надевам шише нема да треба првите 5-6 месеци, и ќе ми успее доењето. :D

@Мариаа. да се јави на репорт, фемински тетки чекаат да почнат со мекици замесување. :D

На Andonia, dunika, Presrekna и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Тоа се чудам цело време. Др ми вика со 3 прста отворени ,доаѓаат за неколку саати и раѓаат. Јас обратна. Никаква посилна болка не осетив. Дури и цтг беше мирно вчера. Феномен.:wasntme:
    Моментално освен слаби менструални болки и страшна дијареа што имам,друго не осеќам ништо.

@Yowannty ај почекајте уште малце за мекици,се заинати мангупов:D

На Andonia, Presrekna, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден и од мене :)
    Денес се разбудив со чешање на папокот, знак дека почнува да расте мешко полека :angel: Вака ме чешаше и првата бременост, па одеднаш ми рипна :D Ама тогаш покасно беше, сега сум полна 10-та недела, ја ситнам 11-та :wasntme: Викаат во втора бременост побргу растел стомакот, па изгледа стварно така ќе биде. Засега изгледам само малку потечено во долниот дел под папокот, како прејадена да сум :D

Едвај чекам да дојде време за скринингот, многу се радувам :inlove:

Јас инаку не одам на работа до среда, ослободени сме сите трудници (повеќе не’ има). Моиве се приватњаци, ама ретко разбрани за вакви работи. Особено се заштитени бремените жени и мајките, што најмногу ми се допаѓа во фирмава.

За цуцли и шишиња, Авент цуцли користев и сеуште користам за малата. И шишиња исто нивни користам откако се одби од цицање. Иако е рано да мислам за второво, и за него здравје со Авент ќе терам. Одлични и квалитетни производи имаат, се’ што сум земала нивно се покажало топ.

Седете дома на жешково, освен ако не се пораѓате тие што ви е време :D (fingers)

На happygirl, Autumn_, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.181
    Девојки, утринава на бришење, на тоалетот, покрај белиот нормален секрет кој го имам последниве денови, искочи и едно како парталче, со прозурна боја, малку накај жолтеникаво. Ама многу малечко, а растегливо меѓу прсти, како овулативен исцедок.

Искрено се надевам дека не е чепот, прерано ми е. Денес, 36+2. Барем оваа цела да ја изгурам.

Претходно искуство вели, после чепот, раѓам вечерта. :worried: Мада, тогаш, беше поголема количина, со сукрвица. Последново не е правило, знам.

Баш му е фино на бебе, нека си поседи во меше уште некој ден. Полна 36-та да направиме. :)

На Presrekna и Larahappy им се допаѓа ова.
  15. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Мене од кога влегов во 9ти скоро секој ден ми е така, а претходно немав исцедок. Др.ми препорача вагисан преку еден или преку два дена, цело време да користам. И со нив има такви лигави партали ама не толку многу, и барем бели се.

На Presrekna и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  16. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мешиња нека ви е со лесно на сите. Без стравови и паники, мислете само на гушкањата со вашите најмили кои ви следуваат.
    И ме е клише, верувајте се се заборава.
    Поздрав од една мама на осум месечно бебе.
    @Lara 27 сега видов. Мноооогу ми е мило, чувај се,гали меше и уживај во благословената состојба
    Во Зегин земавме ние. Ги има и во Локо кроко видов на фб.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.359
    Се чисти матката и се припрема за породување.Не е чепот, нормален е засилен исцедок на крај.

На Presrekna и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    да вечерите се свежи ама надвор,дома не :rofl: јас во 3 ноќеска заспав во 9 станав,исто не дека некои жештини или тегоби туку мислите што не мачат. :^) :?:
    цуцлите за шише си се продаваат според возраста,нас не знаев што врска има возраста со цуцлата ама финтата била во отворот. Одпосле кога сватив земав со најмал отвор па го сечев.
    кај нас веќе има и во една локална аптека од овие.
    кога сме кај ноктарици,со првото користев ноктарка иста онаа која и ние ја користиме за подоцна да сватам дека е мнооогу погрешно истата ноктарка да ја користиме сите. Сега за бебе ќе купам да си има своја само не знам што е разликата во ноктарки за бебе и ноктарки обични.
    јас имав пред 3-4 дена една вечер и после ден пауза пак. Ама четвртокот бев на контрола и докторот ништо не кажа во смисла дека има некоја промена,само дека е нормално.
    јас сакав да земам ама ете не ми се вдаде,денес -утре другиот месец и ништо.
    странство си е странство. Кај да најдам јас гинеколог и да си го носам со мене? :lol:
    пишман аџија :rofl: или да не дава предност на други да излезат пред него :lol:

На Septemvri, Presrekna, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Баш и јас сакав да прашам за овие перници, дали вреди да се купат и која цена се?

На Presrekna и Miss.N им се допаѓа ова.
  20. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Женски,

Дали е нормално после крварењето и постоење на хематом, при мокрење да има темна/црна крв и темен секрет, како и при бришење темно црвена течност, не ми изгледа дека е крв?

Дали се чисти хематомот?