Пијам, пијам, не се оставам без фолна додека пробуваме и додека останам трудна, а после ќе си каже самиот доктор. На овие пишува дека се добри и за кожа, нокти и коса, за бременост и забременување и слично. Ај да си ја земам јас оваа на Алкалоид не е лошо, една на ден, проверена работа
Претпоставувам ги имаш оние како во најлонче што се жолти, портокалови какви ли беа и ги има сите витамини од Б групата, мислам таму дека мало количество на фолна има. Земи си ги овие на алкалоид 99 денари за цел месец Ти посакувам да се израдуваш месецов
Не, не се тие, знам за кои ми збориш, ама мислам дека ќе си земам обични Тифол или на Алкалоид, сега кога ќе си идам од работа ќе си ги земам, што си е сигурно сигурно си е Или па ќе си прашам доктор, само што да му идам сега на докторот ќе ми каже ти малку се мрднуваш Уф и овие грчеви во стомакот ич не ми помагаат, бар да не мислам на тоа, а не на секоа мрднување осеќам ќе ме пецне малку и ај пак на ум, дали ќе го биде месецов или нема да го биде. Ќе се мрднам до 21ви
Trudnici se vrativ od kontrola,ne me gledaa na eho bidejki imalo nov zakon trebalo vo tekot na bremenosta do 30 nedela da se gleda samo tripati.a nad 30 nedela da si plakas i zakazas unapred za eho.bidejki minatiot pat koga bev ne mi kazaa sega zakazav za naredniot Pat povtorno za dve nedeli.ke platam 61 evro za tri pati da.me gledat (Slednite tri kontroli) me stavija na ctg peperutkata si e super si mrdii.za beloto pranje doktorot mi brkna prst so rakavica u vaginata izvadi belo pranje gledase pod.mikroskop i zakluci deka sum imala gabicna inf.pa mi spricna lek u vaginata i mi dade edni vaginaleti da stavam i mast da se mackam.plus od minatiot pat koga.mi zedoa krv mi bilo namaleno zelezoto i za zelezo mi dade apcinja da pijam.mokraca ispitaa i taka.vo ponedelnik treba da odam.samo.za skrien seker..se izv za lat i za dolgiot post
Е да ddevojce така е во Германија , само три пати ехо преглед во 12 , 20 и 30 недела Мене ми проверуваа скриен шеќер претходниот пат ти даваат една течност ја пиеш после еден час ти земаат крв и така , сега наредено сме другата недела на преглед во 30 нед. Ке го видиме бебето на ехо Јухууу
една лажица семе од коприва,ја ставаш во чаша јогурт од вечер и ја пиеш сабајле на гладно,мене пред месец дена ми беше 7 железото го накачив на 14.ќе си го пиеш вака 40 дена
добровецер девојки како сте јас овие три дена сум катастрофа жива а да седнам да јадам знаци било појадок ручек или навечер дека не вечерам си каснувам по две биксвити и цај или понекогаш само портокал или киви абе одма ми се лоши како да сум јадела цела пита бурекккк или сум испила чаша зејтин и повракам буквално све сто изедам испијам и страсна дијареја ме пратили по мое течна столица и ми се пјавуваат болки во кицма и напред ниско како да ме сецка нешто и си отидов кај матичната вчера и ме прегледа вагинално вели нема никакви знаци за порагај ,ме погледна и на ехо вели бебуска е надолу се сместила веке таму ама сепак утре на CTG и ке видиш што ке казат .И јас денес со мајками и мазми си отидов на клиника и и казувам на докторката и она ме гледа вагинално и ми вели дека сум 3цм отворена ме гледа на ехо вели бебус е добар плодовата добра и ме испрати на CTG кога на CTG показува болки и докторкава ме погледна само и ми вели ај на бокс да напраие брисеви за тест дали би се породила у скоро време ми напраи и извади еден лист и ми вели ај казими го твојот број или на сопругот и јас иго казав и таа листот си го стави у чанта и ми вели е тоа е тоа е тоаи ми даде извештај која гласи : постелка во втро степен на зрелост OPV со дволна количина грлото на матката скратено и размекнато и отворена 3цм контрола кај матичен .и во случај на пуканје на водебикот и појава на контракции или крваренје веднаш да се јави на GAK .....а за CTG ми каза дека немало потреба и како да го сватам јас ова незнам и дали 3 цм и 3 прста отворена е едно исто инаку сум 36 недели и еден ден ..поздрав девојку
Ah be se skinav od smeja so tebe onamu si napisala lapni kasni ovde mi brkna prst so rakavica celoto si ludo ....(od mob sum)
Инаку 3 цм и 3 прста. не било исто И јас тоа прашував кога требаше да се породам Се отворив врв од прст,2 цм и толку На царски ме пратија
Девојки ми треба совет,помош уххх Вчера после мал стрес имав мали болки од десната страна на стомакол,долниот дел од стомакот. Цел ден го поминав в болница,на почетокот имав мали контракци кои траеа околу 3часа или 4,потоа се намалиа малце па по неколу сата немав скоро ништо,во мегу време немав некои силни болки ама на тоа што ме мериа имаше контракци,се преплашив не сакам да ја родам малатта уште сега,рано е Така од како немаше контракци ме пуштија дома,во мегу време и апче ми дадоа за смирување. Еве денс ај главата што и на допир ме боли туку,грбот ме боли,ме стега малце и стомак и нозете горе кај бутовите како да врие крв,не се чуствувам баш добро иако не дека не се трпи ова ама ме загри жува Девојки ми треба совет ме загрижува ова,некое искуство нешто слично,совет,било што ми треба помош,несакам да биде нешто лошо со малата...мегу време немам крв или слично,само што некогсш ме стега малце за вц како напон и немс ништо од тоа.... Давајте совет,се грижам Исто и мали болки во долниот дел на стомакот чуствувам,како стегање.. Долу бев затворрна,па дури и воопшто не отворена..
mozam da te sovetuvam samo da miruvas..odmaraj ne se dvizi i ne si ja opteretuvaj psihata...opusti se ke pomine..samo odmor
Одмори се, уживај не се оптеретувај со негативни мисли. Знам дека не ти е сеедно, но ние тука не можеме да ти помогнеме освен ти самата на себе. Ние може да ти дадеме некој совет вака и да ти бидеме морална поддршка. Консултација со матичниот најдобро. Дај Боже се да биде во ред како што сакаш и сакаме сите да биде се во ред. Позитивни мисли само ајде. Одмарај не се оптеретувај многу, уживај. Не знам друго што би можела да ти пишам/кажам за да ти биде подобро. Само со Господ напред и позитивно.
И јас би ти рекла да мируваш. Ама по постов ми делува како да си ептен под стрес па мислам дека нема да биде лошо да појдеш пак на лекар, колку да ти се смират нервите.
Ви благодарам девојки,еве си лежам и пробувам да избегнам нервози,инаку мочкам често а бебево го чуствувам активно и доста силно,незнам дали и тос можно да е од нервите мои стега понекога ш ако не се смирам за некој време ке идам пак на лекар... Само на бебуш да бе му бидс ништо лошо...се молам се да бидд в ред.
Девојки здраво . Многу сум загрижена па ве молам за совет или искуство. сега сум 36та недела но од при крај на 34 та недела немам никакви движења на бебчето . Во35 та бев на контрола и матичната ми тврди дека се е ок и дека морам да го осеќам но јас ништо буквално. само осеќам испапапчуваЊе на стомакот те хоре те доле те лево те десно но нема клоцања мрдање никакво... Многу ми фали но најмногу се плашам да не е нешто не во ред... дури другиот понеделник сум на преглед
Kako prvo da se izvinam za latinicava..girl jas gi imav ovije bolki vo 29 .4 nedela imam pisano deka lezev 6 dena vo bolnica.lmav bolki,zestini vo stomakot,kontrakcii (pokazuvase nad 76)primav infuzija 5 dena sestijot den pocnav samo so tableti.moras da miruvas znaci samo do wc i tolku barem nekolku dena i ako se osejcas podobro daj si na dusata uste den dva plus odmor.nemoj da go galis stomaceto nekolku dena taka si stvaras kontrakcii..psihicki moras da se opustis misli na bebeto i na nisto drugo..ce ti bidi mnogu podobro i ce si go iznosis maloto do kraj.i ce vikas kako mene sega ajde neka se rajga ama ce nejci
Kako so imam citano bebuskite vo deveti mesec nemat mesto mnigu za mrdenje bidejki se pogolemki..no sepak ti kako majka znam deka si zagrizena iiako maticnata ti rekla deka e se vo red..da si ja oslobodis dusickata jas bi te sovetuvala da otides kAj drug doktor makar i na privatno da si vides bbebuleto..
Joana jas sum 37 nedela nekni i vcera i mene isto taka psihate me tepase se prepotuvav od strav dane e nesto so bebeto posto 1 vo denot go osejcav .. i nojceska izgleda od sto mislev cela den dali e ok bebeto sripav ko se fativ za stomak skroz mi bese mek i trista filmovi si napraviv go mrdav so raceve da go razbudam da mi mrdni i ne sakase da mrdni sabajlevo bev na kontrola i vidov deka e bebuska ok srcenceto cuka i si se popravila malce pojce 3500 gr pa e malce mrzlivko i nema mnogu mesto.probaj malce so blago i coca cola mozi taka ce bidi malce poaktivno ili probaj nezno so racete da go razbudis pa pisi