Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Што и да мислиш мила, штом ти е прв пораѓај, не можеш ни приближно да замислиш што и како ке биде, затоа опушти се и кажи си себе си дека така светот настанал, беби се раѓаат секој секунда во светот:) и секако дека ке биде се во ред, затоа одиме во болница, не раѓаме дома.
    @lejlla не се мисли, секогаш има такви мирни денови, а и рано е за толку многу движење. За некој недела ке осеќаш почесто и посилни удари :)

На Kaetana, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Можеш да го контактираш матичниот, но еден Оспен не е страшен, мнооогу минимален процент оди кај што не треба, а можеби и ич само со еден. Кој недела си?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Добар ден мамички, ја да си се пожалам и поплакам вака ко за среда.
    После толку денови дома на ладничко, денес искочив до кај матичната имавме закажано преглед. Бебушка е супер, ама guess what? Малку што искочив на топлово одма висок притисок и тахикардија. ;(
    Ми рече да мерам притисок денес, утре, па ако ми е висок пак, ми препиша некои апчиња да почнам да пијам :(
    Можда вака не изгледа толку трагично, ама ја си се изнаплакав возејќи до дома. ;(

На Girl-Rabbit, Sexybaby86 и Presrekna им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.912
    Допаѓања:
    142.577
    @bela.m спомна дека ќе испитуваш скриен шеќер. Во која недела ќе го испитуваш? Мене др. ми спомна во 24та,јас сум сега 22+6. А сум на строго мирување и не знам како да направам за испитувањето? И дали само во 24та се испитува?

И @Kaetana ја нема неколку денови, да пише како е.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.051
    Оспен е безбеден во бременост, и по потреба, само оспен даваат, така што не се плаши, ништо нема да му е на бебето.

@bela.m јас кога правев испитување за скриен шеќер, по пиење на гликозата си отидов дома и таму чекав легната 2 саата. Мене ми беше многу лошо од тоа шеќерот, уште да седев на стол у лабораторија.

Туку, имате водест исцедок? 29 сум, и имам баш водест исцедок, без мирис, без боја...

На ladymici, Presrekna и bela.m им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    мене во 27ма недела ми рекоа да испирам скриен шеќер и димери, сега сум 24+3

туку Feroglobin пие некоја? треба прво витамин Ц па после пола саат фероглобин или како е правилото? Да очекувам ли некакви нус појави како гадење?

На flower30 и bela.m им се допаѓа ова.
  7. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Знам дека треба мирување при испитувањето, мајка ми во брза помош работи па кај неа ќе прилегнам додека треба пак да се симнам до лабораторија.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Сесил јас здравје во 27 недела сум на контрола. На последната контрола во 23 недела докторот ми рече до наредната контрола да испитам, без да ми потенцира во која недела. Тогаш со резултатите треба да отидам.
    Инаку, јас и ти исто сме, и јас сум 24+3 :)
    Ептен генерација :D

На viol, Sexybaby86, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Мене докторот ми имаше пишано да проверам 24 или 25 недела. И јас сум на мирување ама седев таму во чекална во Систина 2 саати, си читав, ми рекоа дека мора да седам таму да не се движам. А нели твоите резултати добри излегоа, зошто до толку строго мирување? Мислам, и јас сум дома лежечката по цели денови ама кога треба така нешто контрола, преглед, испитување, излегувам на некој саат од дома.

Инаку за самово испитување мене ме испоплашија, одвратно било, им се лошело не знам што - мене ми беше најнормално, нит ми се слоши, нит тоа шеќерот беше толку лош за пиење. Јас и дека јадам многу благо, не ми пречеше :D

На Girl-Rabbit, Sexybaby86 и flower30 им се допаѓа ова.
  10. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Ве читам редовно, некако темава како дома си ја осеќам, уште ритуално кога пијам кафе си ја читам (освен кога со една рака пијам кафе, а со друга држам бебе).
    Мислите дела сега хормоните ве удираат во глава? Чекајте да се породите. Првите недели, што од хормони, што од надоаѓање на млеко, болки, ненаспани, утепани, бушави, цели со бљуцки, подочњаци до колена, само на бебето мислите и се друго е небитно... сирот мм, ако само ме погледнеше чудно му викав дека не не сака нас, да си се пресели кај брат му (facepalm) ама и тоа поминува :D
    @Sofi.ja драга ние последен пат имавме односи кога ја напраивме беба, па 40 дена одкако се породив. Во тие 8 месеци поминав низ 1000 фази, дека не ме сака, дека има друга, дека сум му станала грда, дека ако се здебелам ќе ме остави, дека не се радува што ќе имаме бебе, дека се кае што ме забременил...а он само дипломатски ќе ми се насмееше и ќе ми речеше хормони се не ти замерувам. Сега кога ќе ми текне ми иде шамар да си удрам (facepalm)

Туку полека се чистите тие што бевме заедно мешиња, а и многу нови ве заменуваат. Па и како сте се изредиле @Мариаа. @Yowannty @Presrekna @marchi-cool гужва пред гол. Ви посакувам пораѓај лесен како песна, пуштете сила и храброст на најјако, you can do it!

На новите лесна и школска бременост, времетото што го трошите во зјапање во тоалет хартија после секое мочање искористете го да галите меше, после ќе ви фали.

Ве гушкаме насилно јас и Мила :hug::hug::hug:

На Andonia, Kaetana, Girl-Rabbit и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Пола саат пред фероглобинот ,напиј се вит Ц. Два саати пред и после не јади млечни производи,да се сврзе убаво. Никакви нус појави,освен темна т.е црна столица:D

На Sexybaby86, Septemvri и Sesil им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.022
    Допаѓања:
    108.667
    @Mini90 не се грижи , ако ти е висок притисокот ќе пиеш апчиња и готово , нема да му е ништо на бебето од апчињата :hug: колку можеш избегнувај да излегуваш додека е вака топло, ај од денес ќе залади викаат :)

На Mini90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    па дека на 4 недели одам, а бев вчера последно ми рекоа штом почне 27 да испитам па од коа ќе ги земам резултатите да одам таман 28 ќе фати додека закажам, не е ваљда строго правило 27ма недела да биде :?:
    Јас би отишла уште одма само да ми помине редот јер уплав имам од тоа колку е гаден ,,шербетот'' за пиење, имам проверувано претходно. И јас многу сакам благо ама растворот ми е гаден.

АЈ уште ова да прашам: за Д-димери има ли врска јаден-нејаден, дека планирам поручек да одам ама ако е битно да одам од сабајле?

На Girl-Rabbit и flower30 им се допаѓа ова.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    @flower30 Нема врска што треба да мируваш,таму секако ќе лежиш 3 саати.
    Јас прво седев во чекална,ми се слоши па си легнав на кревет.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Нема врска. И јас ги испитувам о било кое време од денот. Не влијае на резултатот.

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.912
    Допаѓања:
    142.577
    @Sesil и јас имам читано дека и до 26 или 28ма испитуваат, ама мене само ми рече др. во 24та недела.
    Ќе се јавам пак тогаш да ја прашам.

@EvieBabe со прегледите се е ок, затворено грло на матка, добар цервикс, доволно плодова вода. Ама бев на емг преглед на Клиника и покажа контракции на матка и докторката таму ми рече строго мирување(станување само за во вц). Е сега дека во лабораториите се седи по 2-3саати,не знам дали смеам така. А сега треба почеток на септември да одам пак на контрола(за ЕМГ), ама јас тогаш ќе бидам некаде 25-26недела. А за пиењето гликоза во првата бременост не ми беше екстра страшно или тешко, ама малку повеќе ми беше "тужно благо" :D.

@Мариаа. Во првата бременост, седев на столче цело време. Сега веројатно во Авицена ќе правам, а и таму знам само за седење има или да барам да си прилегнам:)

Каде го правевте вие мешиња тоа испитување за скриен шеќер, во која лабораторија?!

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.912
    Допаѓања:
    142.577
    Знам дека сум досадна, ама уште ова да прашам. Треба пак брисеви да правам, па сега се мислев да ги однесам во Авицена наместо на Клиника.
    Сте носеле во Авицена брисеви?! Зборам за веродостојноста, каде се поточни(оти сите различно кажуваат)

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Добар ден мешиња.
    Нешто затишје пред бура е тука со раѓањето.
    Кај нас ништо ново. Вчера моето строго мирување беше во стилот не седнав:^) ама морам да досуредам ситници кои ќе ми бодат очи. Важно се е готово, денес уште чевларници средувам, есен ќе дојде да е се при рака да не бараат маживе мои од септември дај ова, кај е она.
    Чудно што никаков симптом не чувствувам, а од утре 38 недела, а а плус отворена. Вчера од замор долу ме болеше вагината, ама и Др ми рече многу вени испуштени на вулвата сум имала. Па од тоа е
    Денес станав како 4 месец да сум. Да не се урочам, ама јас чекам болки и бебе ,а тоа абер нема.

Што се однесува до однос маж жена нормално е да има некоја реакција. Посебно мажите кои се бетер од деца толку катастрофално го прифаќаат одземањето на нивното внимание и симнување од пиедестал, посебно за првото дете. Инстиктот кај мајката се јавува со самото зачнување, а таткото касно пали и откако ќе се роди бебе влегува во шема.:x
    Не се расправајте, останете во добри блиски односи бидејќи си требаме едни со други. И тука сме заради него/ нас.:inlove:
    А за односи тоа е индивидуално. Мм и во првата и оваа бременост шубе му е да ме допре. Само на почетокот имавме 2-3 пати и сега до година:D здравје ако бебе се погоди тврдо на сон. А среќа и хормоните кои во минус се влезени така што и двајцата сме задоволни:$
    А за на контрола и мм како на @Yowannty со мене е на секоја контрола освен кај матичниот за брисеви и крвна слика. На почетокот ќе прашаше да влезам ќе му пратив еден поглед:P:nod: па влегува како поп. Еднаш му реков заедно сме во ова, не го носам бебе од кај мајка...
    @Starlič остани силна мила, немој со негативни мисли, тие секогаш убиваат психа. Ќе се тешиш и ќе мислиш на бебе во раце, на неговата насмевка гугање, прво запче, денот кога ќе рече мама...мораш:hug:
    Леле се изнапишав. Отидов ручек да доправам, па се читаме:)

На Maarijanaa, Girl-Rabbit, Yowannty и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Гледам скоро сите сте испитувале или допрва ќе испитувате скриен шеќер, дали и јас да му спомнам на мојов доктор да испитам или да чекам он сам да спомне? И каде се испитува тоа?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    @flower30 Јас во Биотек.

@Starlič Ќе ти каже матичен најверојатно,пракса им е.Ако е некој помалце заинтересиран гинеколог,потсетувај и прашувај си сама.

На Presrekna, flower30 и Starlič им се допаѓа ова.