@tetoviranta фала на подршката мила, и ние те гушкаме заедно со Мила. И Се што кажа за после пораѓај е точно, плус гости кај нас идеа за синко, плус јас со 1,5 железо немав сила до тоалет да одам а не друго. Но се поминува и се заборава. Мене за скриен шеќер ме пратија дома после шербетот и за 2 саати се вратив на 2 боцкање. Инаку правев околу 25 недела и не е страшно, се издржува.
Јас скриен шеќер испитував во 27ма недела. Некаде прочитав до 28ма дека се испитува. Мене и не ми беше толку страшен растворот што се пие,бев исплашена дека ќе ми се слоши од овде што читав Го правев во Авицена во Аеродром,после прво боцкање прашав дали може со кола до Н.лисиче да одам ми рекоа никако движење,дури ни надвор на цигара ако пушиш и дремев на столче 3 саати. Земете си книга да ви помине време На мешињата пред пораѓај пуштаме среќа и храброст
Сум ги пиела на два пати фероглобинот и се одлични за крвната слика и железото.. јас немав никаква мака од нив се си е најнормално.. јас ги пиев некогаш со ц витамин некогаш не како ке ми дојдеше али во секој случај се одлични..
јас додуша влегов во темава да пишам за една ситуација,мене навидум чудна ми е па некој да ме просветли. Лежам на одделение во охрид ама овде само цтг прават. Еве 3ти ден замислете ни вагинално ни на ехо ме прегледале. Баш денес се замислив. Има овде една женичка 6то дете треба да роди вчера ја примија термин и е утре и рекоа дома можеш да го родиш и да не го сетиш остануваш. Денес и викаат ќе те оптуштиме немаш контракции се задумав. Како така да ја отпуштар со термин утре без да ја видат на ехо и во најмала рака да проверат дали е отворена или не еве пред малку прокрваре и ја ставаат на цтг. Тоа мирно што да ви кажувам. Јас ли не се разбирам или треба да реагираме
Јас пијам фероглобин и витамин ц и си ги пијам и двете заедно. Немам нус појави но откако ке ги испиеш два часа потоа не земај млечни производи
Ауу 3 саати и мене ми рекоа да не мрдам. Ама заборавив тогаш колку време седев. Ништо, ќе ја прашам докторката до кога најкасно може да го направам испитувањето
Последниот за спб го пуштив во Авицена, од причина што беше многу топло и немав сили да го носам на клиника. Од кај мојата матична Авицена сами си ги земаат. Со претходната бременост се случи грешка со едни резултати од уринокултура баш во Авицена. За точност, правило нема, Господ нека не чува, да не се случуваат грешки и пропусти.
И мене ми е страв највеќе од тоа. Некој ми спомна дека во Авицена ваделе грешни резултати. А јас па се таму правам лабораториски испитувања. Лани 2 жени ми кажаа дека на Клиника давале грешни резултати од Пап тест. И сега ме знам што да правам. Веќе да не знае човек што е точно, а што не.
Jas pijam feroglobin po dve, sabajle zaedno so c vit od 1000, navecer samo feroglobin. Epten imav rezultati sega zelezoto mi padna duri vo 9ti, ama nastinata sum pa se nadevam od toa e. losenje gadenje nisto od toa nemam od feroglobinot, top se.
Istoto go pomisliv koga procitav, hormoni dur da se porodite pa jas 3pati poise placev od ko se porodiv.. sto od sreka, sto od nenaspanost, sto od hormoni.. do 40dena edvaj se pribirav, maz mi se navikna samo me guskase i cekase da pomine posle se si doaga vo red, ama buren period ne ceka site, da si se spremite
Јас сум 31 недела ништо од тоа не ми даде, ниту ддимери испитував. Само редовни крвни слики и брисеви толку.
Колку години имаш, ако не е тајна? За шеќер имам слушано дека под 26 не прават, ќе си го прашам јас доктор за секој случај.
По протокол е проверка на скриен шеќер, така што треба да даде упат матичниот. Побарајте си сами ако не ви дале, искрено многу матични не се замараат со овие проверки. Исто и за тие што сте напочеток, барајте торч проверка. И ова не проверуваат многу матични, а многу од предвремените породувања се резултат на овие инфекции.