Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И јас имам 26 :D:D

На Larahappy и Poklonce им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Дечки мене и со клексан д-димерите и тромбоцитите исти како и пред нив, дури и малку полошички. Незнам што организам ке бев. Попладне сум на ЦТГ, а во понеделник кај др.што ке ме пораѓа. Па ке се договориме што да правиме. Од денес 38ма, нека е за арно.

На Mini90, Martka, The Unicorn и 4 други им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.021
    Допаѓања:
    108.666
    Почна да се расипува времето :party::lol: стварно не можам веќе со топлово :( сабајле бев излезена со мајка ми и ќерка ми, до Бакал нешто да каснеме :lol: па на пазар па во супермаркет и демек излеговме во 9 саат, пак топло беше..

Туку сакав нешто да ве прашам женски. Пред едно 2 месеца на брадавиците (баш на тоа место каде што треба да тече млекото) ми се појави нешто ко жолто-бело и се исуши и си стоеше така , не сакав да го чепкам. Е вчера од левата града тоа ми се откина и сега местово ме пецка при допир |( што можам да ставам или подобро да не пипкам на тоа место, да оставам така да си помине ? :wasntme:

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Најверојатно е секрет, мене такво жолто ми протече пред некој ден, нормално било

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @koritsaki Купи си ланолин и мачкај, специјално за брадавици е и рани при доење. Убаво омекнува и заздравува. Јас на Лансинох имав купено од ДМ, изгор скап, мислам околу 700 ден мало тубиче, ама ич мака не видов со болка од цицање, само некои 3-4 дена после болница. Има и поевтин ланолин по аптекиве. Инаку, мачкав уште трудна додека бев, и сите ги советувам истото. Брадавиците многу ми омекнаа, кога се породив бебе фати од првпат и цицањето песна ни беше.
    Засушеното што ти паднало најверојатно е колострум, предвесник на млекото.

На Girl-Rabbit, Larahappy и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Хормони до плафони... без гајле мила тоа постепено ќе се среди - би требало... ако ти е за некоја утеха и кај мене е исто само обратна ситуација.. јас сум таа "ладнокрвната"... а најлошо е тоа што вњќе 2 месеци сум породена.. мм се обидува да ми се приближи, да ме гали, да ме бакнува а јас "бегам" како "ѓавол од темјан"... не знам зошто е тоа така, немам објаснување.. се срамам самата од себе ама што да правам, не сакам така да биде ама ете... го имам најдобриот маж на свет, за се ми угодува, за се е покрај мене, посебно сега со малото е нон стоп... го чува а и мене ме чува... се плашам дека неговата љубов ќе исчезне ако продолжам да го одбивам, дека нема веќе да се обидува да ми се приближи, да ме гали, да ме бакнува... се надевам дека и кај мене се хормоните а не некој проблем... опушти се и уживај во бременоста ...

На Lorins, Sexybaby86, Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    И јас сум 26 :D:rofl:

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки, како сте?
    Да не барам назад низ темава знам се коментираше за шишиња. Утре сакам да купам, не знам какво да земам. За син ми користев нук пластично, добро беше околу 500 ден.
    Ме интересира како се движат цените и се мислам од која фирма да биде.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.021
    Допаѓања:
    108.666
    @Sexybaby86
    Ова сабајлето го купив. Значи може да се користи и ако не сум породена се уште :)
    Ланолин е ова така? Околу 80 денари беше мислам :)
    Исто и чаеви два земав,
    кога ќе почнам да дојам ќе ги пијам. Со првото дете кога доев пиев чај од коприва и од чаевите Weleda (мн поскапи беа , 5 евра кутија)
    А овие од дм , мн евтино ги земав , ваљда добри се :)

На Autumn_ и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Тоа е колострум.. првото млеко, затоа е жолто.. тоа е предвесник дека млекото надоаѓа и дека по пораѓај ќе си имаш млеко за да доиш бебе... а за тоа што те пецка мачкај 2- 3 пати во денот со ланолин... тоа ги омекнува брадавиците и нема да те пече и боли.. исто и кога ќе доиш ќе треба да ги мачкаш брадавиците со ланолин за да немаш проблем и да немаш болки... со лесно до крај мајка...

На Andonia, Sexybaby86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Ја имате ли користено оваа крема и дали помага, мене ми ја даде золва ми и рече дека ке ми треба за во болница

Прикачени фајлови:

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Тоа е сигурно, штом вика маст за брадавици. Мачкај се слободно, само ставај хартија или влошки за гради, зошто мрсно е, да не ти направи флеки. Јас само по градник бев цело време на почетокот, па во градникот бев стално со влошка. Лансинох е инаку органски бренд, затоа и се толку скапи производите. Почнав едно време бебка и со нивна купка да ја бањам, ама скапа беше, па се откажав. Добри се и Бејбилав сите производи, особено кремата за лице за бебиња, омилена ни е :)

13. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    72
    Ne e ova lanolin, nekoe maslo e, ama sigurno nema stetaa da se mackas. Ako kupuvas lanolin vo apteka baraj, vo DM ima ama 900mkd e

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Градите во бременост се мачкаат само со маслени АД капки. Јас се мачкав од 34 недела и супер поминав со доењето, никакви рагиди, рани и болки. Инаку и мене ми се правеа такви како засушени.

На Sexybaby86, flower30 и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Дали ви се појавија брадавици и нови бенки по телото. Почнаа да ми се јавуваат првично на вратот обични брадавици, сега гледам почнале да добиваат кафеава боја, а ги имам и на градите околу ареолата

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Нормално е. Пигментацијата се зголемува во бременост, поради хормоните.

17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мене по лицето ми се појавија пеги, на телото сеуште немам ништо приметено.. Брадавиците на градите исто така почнале да ми потемнуваат, а сестра ми доле сеуште е иста :D:D Она некако не е заинтересирана да мења изглед, нејќе да биде како другите. :D:D:D

На MilenaMilena и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Да и ситни брадавици по рацете и бенки по мешето,рацете,нозете:)

19. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Здраво мешковци.
    Кога ве читам дека некои веќе само уште некој ден броите и мене ме фаќа еуфорија за вас.

Јас на пола пат сум, не ни сетив кога летна. Колку што се замарав во првата бременост, сега вака треба, зошто кај мене е така...оваа бременост лежерно. Само дај Боже се арно да е.

Сите мали алишта си ги вратив мк, па некогаш ме фаќа желба да купам нешто, но си викам уште рано е.

Мислев во второ тромесечие се добива повторно енергија, а јас од ден на ден се поуспана.
    Можеби и од досада, секој ден ист.

Толку од мене, одам да спремам дете за во градинка.

Лесен пораѓај на сите што броите ситно

На Andonia, marchi-cool, Sofi.ja и 6 други им се допаѓа ова.
  20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Јас на деколтето имам големи флеки во смеѓа боја. По мешето, пределот под градите, имам исти такви ама поситни. И многу нови бенки. Ареолите ми се црни веќе, а ја имам и Линеа Негра долж мешко.
    Е по лицето немам уште ништо, ама и да ми се појават, воопшто не жалам.

На dunika и Presrekna им се допаѓа ова.