Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    A dali mozis da si pojdis odma kaj drug dok.na kontrola ili kaj istijot i da vidis samata na eho kako cuka srcenceto?

2. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2

еве сеа се мислам кај да одам ... и да не е брзо ехо за 1 недела...

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Nee jas deneska bev i petok imam uste eden termin (posledno eho kaj mojot dok.)posle edna nedela pak imam termin ama na bolnica i tamu pak ce me gledaat na eho i na ctg mora da me stavat .. ajde odi na kontrola ne cekaj i ne se misli

4. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Добра ви вечер мамички
    Ние вчера си проверивме шеќер
    Јас убедена дека го имам но за цела среќа сме немале
    Дали можит покасно во беменост да се појави?

5. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Добро вечер девојкиии како сте ми?
    Нас не немаше овој период но ве чутав.Знаете како е празници,Божиќ слави и такви работи.

Девојки искрено да ви кажам јас не знам ни дали ќе изгурам до 9ти месец.Стомакот ми е многу спуштен долу,бебушка ја осеќам како се врти и превртува,најмногу ја осеќам од десната страна на стомакот и во долниот дел...А и така почесто осеќам болка во половината,а од денес и во долниот дел од стомакот.Не знам зошто но и имам некакво претчуство дека мнгоу брзо ќе се породам...
    Наредна недела треба да одам на контрола за последните брисеви па ќе видиме што ќе каже докторката.
    Инаку стомакот веќе една недела како ми е спиштен и скоро сите ми велат “влезе во 9ти а,брзо ќе се породиш...“
    Што мислите вие,во врска со тоа што ми е олку рано спуштен стомакот??? :?: :?: :?:

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    iii duso vikas tolku brzo ke se porodis,mene mi e ist cela bremenost.ne sum zabelezila nekoja promena na stomakot..aj neka pise nekoja mamica so ista ili slicna situacija bas i jas sakam da znam kako i da e so lesno neka ti e.... se izv za lat

7. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Мене стомакот ми се спушти во 34 недела, па гуравме до крај дури го надминавме терминот 2 дена. Така да тоа ништо не значи. ;) Не се секирајте, опуштете се, кога ќе дојде времето ќе се олесните. Поздрав и со лесно. :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Ми крварат забите коги ги мијам. Имала ли некоја ваков проблем и како да го спречам? Користам мека четка за заби ама веројатно не е до тоа.

9. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Се надевам дека ќе почекаме уште некоја недела.Јас постојано сонувам дека се пораѓам,знам дека тоа е поради тоа што нон стоп мислам на доаѓањето на бебушката но....што да правам...едвај чекам да ја видам,да ја помилувам,и повторно да го осетам најблискиот допир со неа (според мене кога бебушка цица е најблискиот и најубавиот допир на мајката со своето бебенце) :inlove:
    Туку пред два дена бев кај братучетка која се породи пред околу десетина дена кога ја земав лелеее ме фати некоја трема и само си помислив како да сум заборавила какво е чувството да држиш толку мало бебенце во раце...милина :inlove: :inlove:

10. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Женска во текот на бременоста е нормално тоа,јас користев и паста против тоа ама верувај не помага, породена сум повеќе од месец па сега ми се доведува тоа во нормала.

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    можно е да се породиш полесно и побрзо пошто ти је второ бебенце..а то за стомачето што е спуштено хмммм и кај мене од 34 недела е така па еве уште ја чекам да излези :) (( само да знајш болките се појаки пошто побрзо че се отвараш а затоа па попбрзо че се олесниш))

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Девојки еве ме мене,вечер одмарав и болките се намалија денес денес се разбудив добра немав некои силни болки скоро и ги немав воопшто,па после половина сат како правев некои домашни работи ме стегна доле стомакот со се позади половина и се,мислам доле ми е бебуш па затоа вака,не мислам па и лекарот ми рече дека е долу малце само штосега кога стојам многу го чуствувам доле и се ме стега и доле стомак и позади...
    Се надевам нема да биде лошо нешто па ке издржи докрај,се плашам малце за тоа.
    Некој слично искуство да сподели?!.

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мила ти пишав вчера истото и мене ми се случуваше :| ти мораш да одмараш не смејш да куваш,чистиш,пеглаш по дома мажти нека ја завршува таа раб барем 1 недела додека не изчезнат скроз болките и ако треба уште ден два плус полежи за да не се вратат пак болките..

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    35.308
    Еве не и НАС,конечно да се обратиме во множина...Денес со татичко ја слушнавме и видовме светлоста на нашиот живот,нашето мало мало бебче, кое функционира супер, срценцето му е во најдобар ред. Единствено нешто е тоа што во постелката матичната виде минијатурна линија на внатрешно крварење па ми даде Утрогестан за превентива, макар што рече дека може и само да исчезне.ИАко ни рече да не се грижиме, постои мала грижа кај мене, но се ке сториме бебчо да е здраво и право.
    Поздрав и пријатно попладне...

На Jagoda123 и zalosna им се допаѓа ова.
  15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    леле сега си чистев по дома и сакав да го дигнам креветот па не можам така да го гледам додека дојде мм од работа се нервирам и креветот се дига како да објаснам има една рачка за дигање и кога јас да го дигнам рачката ми се одкачи и паднав се утепав е сега никаква болка не осетив кај стомакот ама мене ми е страв да не се има нешто десено на бебушот а иначе сега го осекам како си мрда ама мене ми е страв незнам што да мислам а убоо ми викаше мм остај кога це дојдам јас ќе го дигнам ама јас со инаетов |( така и ми треба :fubar:

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    лудо си целото :) седи сега одмарај за друг пат си знајш никакви рачки не фајчај :D

17. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    765
    kako ми се близи термин се повејке ме вајка страв
    неколку дена имам болки долу во стомакот ама немав во половината
    од вчера осејкам и во половината а од пред некој сат имам болка и стегање во горниот дел од стомакот како синко да е ептен горе и да ми притиска и на зелудник а од време на време осејкам и долу стегање па ме интересира дали ова стегање преку цел стомак мозеби се предпородилни контракции молам за совет

18. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Фала ти многу Батерфлај, не знаев, многу ми помогна за информацијава. Фала ти многу :*

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Jeny и јас го имам истиот проблем. Страшно многу ми крварат непцата, нормално е.
    Нека крварат, само да ни останат здрави забите. Зошто нели во бременоста биле склони кон расипување?!
    Не запнувај! Четкај ги нежно и подолго време така што обавезно да правиш масажи на непцата.

Мене еве ме прв пат во темава оваа година. :)
    На сите ви посакувам среќни празници, многу љубов, здравје и среќа! :hug: :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    I mene istoto mi se slucuva i se ispaniciv vecerva dali moze da dojde do poroduvanje vcera bev na ctg i mi rece maticnata se e vo red ama sepak neznam sto kako.Se izvinuvam za lat od mob pisuvam.