Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.416
    Допаѓања:
    18.655
    Не си глупа :) некаде од 7ми месец почнав да го осеќам, чувството не ми се допаѓа,не е силно како удар, посилно од пулс,језиво некако (кај мене е со главче надоле,па можеш да замислиш кај го осеќам).
    Наутро и навечер знае така да ми прави.

На Girl-Rabbit, Lara 27 и bela.m им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Како пулсирање е чувството, а ако е бебе доле со главчето ќе го осеќаш пулсирањето во ваџејџеј :whew: :D Нема да го утнеш кога ќе го осетиш. Ич не памтам кога првпат приметив дека ика, мислам беше набрзо откако почнав да осеќам како бебе клоца. Мојава икаше нонстоп :lol:

На Kaetana, Anomis11, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Јас само еднаш до сега ја осетив да ика, прв и единствен пат во 29 недела. Може дека уште е со главче нагоре па не ја осеќам, а може и не ика. Вечерта кога ја осетив се мачкав со масла и триста чуда против стрии легната пред вентилаторот и бебе одеднаш почна некои чудни нежни ритмички движења, буп-буп-буп. Тогаш сфатив дека ика, изгледа ја смрзнав таква мокра пред вентилатор, стомакот ми беше камен ладен :D Ми падна жал, одма изгасив вентилатор и веќе не сум ја осетила да ика.

На Kaetana, bela.m, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Сигурно и било ладно од вентилаторот и затоа икала:D

Леле луѓе јас маж ми сабајле го испратив за странство. Вие немате претстава колку ми е тешко... Се си плачам.. И на работа сум сега.. и кога ќе ми текне плачам.. Не можам да се помирам... Таму ќе биде 3 месеци. Му викам кажи ми искрено да не бев бремена ќе одеше ли? Вика не. Одам заради неа. За да и го дадеме најдоброто. И сега станот дома празен.. Никој не ме чека... Нема кој да ме чешка навечер.. Нема со кој лубеница да јадам... Сама сум.. Незнам како ќе ги издржам овие 3 месеци;(;(;(;(

На Girl-Rabbit, Andonia, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Сакав нешто друго да пишам ама ме растажи многу твојов пост, јас бев сама скоро цела бременост, не беше ба пат постојано ама многу често, а останатото време на работа, неолку прегледи само заедно бевме, многу празници поминав сама, само во почетокот бев тажна после се навикнав, сама си направив ритуали, си уживав во мирот и повремено кафе со некоја пријателка кога ќе дојдеше или ќе ми дозволеа да излезам зашто бев на мирување до крај на бременоста, секогаш знаев дека жртвата е за нас и детето, заради тие жртви не мислевме премногу на трошоците што ги имавме за цела бременост и пораѓај, а после и за секоја потреба на бебето. Сигурна сум дека не е исто со три месеци отсуство од дома, ама сама не си, си го имаш најдоброто пријателче во стомак ;)

На Thallia, Girl-Rabbit, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Мешиња, Парацетамол се пие цело време во бременост нели?! Пиев на почеток, сега сум 23+, осеќам некоја болка во гради ко да настинувам, па да се напијам

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас пијам по еден до два дневно ако се почувствувам дека настинувам. Ама само еден ден, потоа го прекинувам. Инаку парацетамол е дозволен во бременост да се пие..

На Presrekna и flower30 им се допаѓа ова.
  8. Kukle1

Kukle1 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    66
    Девојки да ве прашам за мислење,имам 2 дена некое чешање внатрешно,не е неподносливо ама е непријатно на моменти,пред 2 недели бев на преглед рече дека имам кандида,ама немам исцедок,инаку сум 18 недела,дали можам да земам некои вагиналети,пијам апчиња ама сега од каде чешањето :sweat: дали ќе помогни премивки од камилица и дали е нешто штетно?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Се е навика бе мила, откако се зедовме и откако останав бремена неможам да го замислам да не е до мене. Претходно кога одеше не ми беше мака ама сега... На контролите сама ќе одам, а претходно доаѓал и тој со мене... Тоа е... ќе издржам некако... Најмногу поради малечково... Жртви сме сите за нив... Само да ми се врати жив и здрав..

На Girl-Rabbit, Andonia, Autumn_ и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Парацетамол смее ако мислиш дека имаш потреба можеш да се напиеш.. иако не е штетен јас го избегнував, пиев неколку дена бидејќи имав температура

На Presrekna и flower30 им се допаѓа ова.
  11. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Здраво мешиња. Мене ми е чудно уште не го осеќам бебето да мрда а сум некаде 17та недела.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Не се секирај, јас во 20та дури почуствував некои слаби движења, рано е.

На Girl-Rabbit, Kaetana, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Убаво ти кажала Сесил, рано е.
    Всушност, чувствувањето на движењата е многу индивидуално. Кај некои порано, кај некои подоцна... Не се секирај

На Lara 27 и crazylady им се допаѓа ова.
  14. srcuskata55

srcuskata55 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Прво со лесно на сите трудници, вие тазе мајки да се живи и здрави бебушките
    Јас сум со термин до 20ти август, досега никакви знаци на бебуш не му се излегвит
    Е сега докторката ми рече дека сум била многу тесна карлично и таа е повеќе за царски..некоја со слично искуство? Да одам со закажан царски или да чекам болки за природно?
    Ме фаќа страв само да не мачам со болките и да мора пак царски.

На Larahappy, koritsaki, Mini90 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Јас се породив со индукции, болки само 8часа,во 10ми ставиа индукции, во 18:40 се породив. Не знам какви се природните болки, ама овие ги издржав на нога сите, последните 2часа бев на бокс тогаш беа малце појаки ама се издржуваат. Нема потреба од операции ако можеш да си родиш вака природно.(и јас барав царски и среќа што ме убедија да раѓам природно, не беше толку страшно:rofl:)

На Kaetana, Мариаа. и Presrekna им се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Немој да плачиш оди за добро на бебецето и за тебе не си сама со бебушо си и со Господ мила :*
    Ние сме тука ајде ќе помини времето одма те гушкам силно :hug::hug:

На koritsaki, Mini90 и Starlič им се допаѓа ова.
  17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Сега уште малку ќе го осетиш има да се врти во меше и да игра:*

На koritsaki и crazylady им се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мене док вчера кога му реков дека мислам дека сум почуствувала движење ми рече тоа само ако си медицински феномен (17та недела сум) вика после 20та ке почнеш да осекаш тек така да не се секирај :)

На crazylady, Presrekna, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Некој по каснп некој по рано чувствуваат. Јас прв пат го осетив во 16 недела чувството беше како да ми тропна под папокот па не бев сигурна дека е тоа ама прашав и ми потврдија после тоа се поинтензивно го чувствував

На Girl-Rabbit, bela.m, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Исто и јас сум 17 недела и сеуште го немам почуствувано. Докторката ја прашав и она ми кажа дека постелката ми е на преден зид дека ќе го почуствувам после 20 недела. А едвај чекам да го осетам да мрда :D

На Girl-Rabbit, *malenavolena*87 и crazylady им се допаѓа ова.