Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Има ланолин на Sensilis, се надевам точно го пишав и очекувам дека е со понормална цена

Sofi.ja, koritsaki and bela.m like this.
  2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Na kakvo ispityvanje tigi najdoa baktriive??? Na brisevi ili na urinokultura posto mene mi bese se cisto vo 12ta a sega mi se javi nekoe cesanje pa se se tesam deka e od antibiotik sto piev kandida deka sum fatila ti kakvi simptomi imase i sto ispituvanja pravese???

Last edited: Aug 19, 2019
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Има во ДМ ланолин во лилаково кутиче 180 ден е. Ќе го сликнам после да го видите, не ми текнува која фирма беше.

Autumn_ and Sofi.ja like this.
  4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Јас правев микробиолошки брисеви таму ми излегоја.. иначе симптоми често мокрење и како притисок во долниот дел..

5. mici-22

mici-22 Истакнат член

Женски денес после напорната ноќ со дијареа, цела дехидрирана и омалаксана правев и крвна слика. На резултатите шеќерот ми е над горна граница, 7.2 а макс за трудници до 5.2
    Можно е од стрес да ми е висок шеќерот или тоа нема врска?
    Фала :*

6. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Трипати лечев стрептокока, на крај и бебе се роди со мала инфекција што се среди за еден ден, не ми предизвика предвремен пораѓај, абер немаше бебе да искача. После терапијата пиј си пробиотик подолго, пиј чај од брусница и пролом вода за да не се пренесе еширихијата во уринарен тракт, јас тоа го правев цела бременост, многу сум подложна на инфекции во бременост и баш предвремено породување ме плашеше, се изнапив антибиотици ама кога мора мора

Miss.N likes this.
  7. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Диплејќи сега алишта налетав на едни од хеланките за во теретана што ги носев пред инвитрото и пред меше - леле колкацки се ќе паднев у несвест! :D На сета среќа за бебче, кога ќе ме свести нешто вака колку кила плус имам на мене, ме фаќа страв и носталгија за слаби дани... ама никако слаби дани без бебе :!: Нека ми се роди само жива и здрава, па ќе му ја мислам после :)

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Може да се качи од стрес, ама секако 7ца е високо и треба пак да провериш и да следиш.

Инаку @Sofi.ja @Autumn_ , еве го ланолинот. 50ml е, ама споро се троши. На попуст беше во саботата, 180 го купив.

Attached Files:

Autumn_, bela.m, day.dreamer and 3 others like this.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@KuklickaSk супер, фала ти што сподели со нас :) доста е поефтин од другиве , искрено за ланолин не ми се даваа 800- 900 денари :!::lol:

bela.m likes this.
  10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Така е.. фала ти многу за советите, веднаш почнав со терапијата ќе земам и чај од брусница да излечам што побрзо.. :hug:

Autumn_ likes this.
  11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Ќе земам и сува брусница само да се среди.. фала ти многу :hug:

Autumn_ likes this.
  12. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Јас само најдобронамерен совет да дадам. Го пратив мм да земе ланолин и ми купил на sensilis. Полошо нешто не сум видела. Одма се намачкав после пораѓај и врска немаше ланолинот. Ко со павловичева да сум се намачкала. Бебушка ми направи страшни рагади дур ми донесоа purelan ланолин на медела. Со него од прво мачкање ми се смирија брадавиците. Така да не штедете на ланолин. Овој на медела е околу 600 ден. и трае доста. Многу е густ. Јас само 2-3 пати дневно мачкав на почетокот, а после тоа само навечер.
    Тој на sensilis не е чист ланолин туку има некој % ланолин.

Sofi.ja, Pocahontas9, Autumn_ and 2 others like this.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Овој што го купив е на саносан, германски и пишува 100% ланолин

Autumn_ likes this.
  14. ladymici

ladymici Истакнат член

17+2
    Денес на контрола ми рече дека планетата ми била малку подспуштена, да не кревам тешко и да не се напрегам. Но бидеќи не бев информирана за ваков проблем не препрашав ништо. Сега читам и ми се крева косата доколку се спушти цела.
    Некоја со ваков проблем? Дали мислите дека патував 7, 8 часа со кола довело до подспуштање

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Женски јас се извинувам што подолго не се уклучував. Малку пред пораѓај и после пораѓај ми е хаос, тешко било да си во улога на мајка. Тешко ми е да најдам време за работи што предходно имав на претек :)

Породена сум со царски, дојде на свет мојот принц убав на мајка :inlove:
    Подетално покасно кога ќе најдам повеќе време.

Честитки до сите нови мамички, друшки од месецов:*

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Девојки поздрав :)
    Доаѓам да видам @Мариаа. и @Presrekna до кај се :)
    Како се држите вие останатите?

Јас утре напуштам клиника. Сите други што беа со мене си заминаа уште денеска, нас не задржаа ден плус оти само ние бевме со царски и така шансите бебе да фати жолтица биле поголеми, па педијатарот сакаше да ја следи уште денеска. :)

Млеко имам и малата си фати цице од одма ама ми ги упропасти брадавиците за цел живот. :tmi: Боли пече.. ужас. Сеа маж дур ја чува а ја топлес седам измачкана со медела, најдов време да ви пишам.

@ocicka2014 не знаеш колку пати те помислив деновиве. Многу се израдував. Да се изнауживаш со мангупот. :hug:

rainbowmama, duffi, Kaetana and 20 others like this.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Yowannty мило ми е што сте добри , ајде утре си одите.:inlove: Дома веќе е друго потоа , кога ќе си фатиш ред лесно ќе биде подоцна.;) Него зошто царски? Беба не се спушти? Како си со раната?

Yowannty likes this.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Мешковци, најдобронамерен совет, земете си ланолин и не штедете на тоа, многу помага кога бебе фаќа да цица на почетокот, инаку страшни рагади се прават. Лансинох од ДМ е околу 900, Медела нешто поевтин, но добриот ланолин е поскап и е многу густ и ептен мала количина треба за брадавиците, така што ќе ви трае многу долго. “Тенки” кремови, односно со лесна конзистенција, не помагаат воопшто.
    Сеуште ми е свежо сеќавањето од пред година ипол кога процица бебе колку ми помогна оној на Лансинох, па реков да споделам искуство.

rainbowmama, duffi, Kaetana and 9 others like this.
  19. Magic13

Magic13 Истакнат член

@Sofi.ja @koritsaki ланолин на Лансинох го користев и за доење на син ми. Скап е, ама многу ефикасен. Толку многу ми беа крвави брадавици, одвај ги заздравив. Доењето ми беше преболно. Сега го зедов навреме да не ми се повтори истото и се мачкам секој ден.
    @Yowannty ајде дома ќе биде се полесно.
    Јас утре сум на преглед и последен брис. Многу ослабев со диетата, само стомак на мене остана. Не знам дали е вака нормално, се плашам како се развива бебето, дали доволно се храни кога внесувам толку малку храна.

Kaetana, Sofi.ja, dunika and 4 others like this.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Long story short ги пробавме сите можни провокации и бебе на сите реагираше многу лошо :( плус јас не се отворив, цел ден многу малтретирање и на крај мораше итен царски вечерта во 8, за среќа се добро заврши. :whew:

Раната ко рана... боли, ама морав да се движам бебе е цело време со мене, истата ноќ ми го донесоа да го надојам, а уште утрото ме станаа и ми го оставија бебето, цело време е со мене, го земаа само на кратко за бањање.
    Тек вчера вечер ми ја извадија иглата од епидуралот, па од денеска сум само на апчиња против болка кои не се баш најефикасни. :tmi: Ама тоа не е више ни важно. :)

На сите ви посакувам само леснотија.
    Господ да е со вас сите да се испоредите една по една за раѓање. :hug:

Girl-Rabbit, duffi, Kaetana and 18 others like this.