Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Душа, да те гушнам еднаш :hug:
    Скроз иста судбина како мојата те снашла, само мојата голгота два дена траеше :sweat: Како и да е, набрзо се’ ќе заборавиш и за две недели ќе бидеш како нова. Станувај, движи се и размрдувај се секогаш кога можеш, дури и со сила. Што повеќе го правиш тоа, толку помалку ќе те боли со секој нов ден :) Побрзо опоравување ти посакувам :*

На duffi, Kaetana, Mini90 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    јас земав ланолин на леа,и со првото исто ама не ја искористив многу бидејќи слабо цицаше па се префрливме на ад млеко. Сега исто на леа ми земале. Густ крем е од 30мл ама слабо мачкам дали два три пати. На едната града имам како закоравена крв непријатно е ама тоа е.

3. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    "Планетата" (facepalm) ми се пишало :D се разбираме де Плацентата

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Мешковци кажувајте спас за киселини изгорев цела ден неможам веќе да ги поднесам :envy:

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.899
    Допаѓања:
    142.349
    Ладно млеко, зрна ориз да голташ или Гастрогард(мене ми помагаат многу)

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Фала ти мила млеко не пијам повраќам од него сега голтнав неколку зрна ориз па ќе видиме а утре ќе купам и гастрогард

7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.899
    Допаѓања:
    142.349
    Јас пред некој ден цел ден се мачев, пробав и со ориз не ми помина. Ја прашав матичната ми рече може Гастрогард, се џваќаат. За 20 мин. Ми се смири. Пробај сега со оризот, па ако не земи си и од овие

8. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Ништо не поминаа утре ќе си купам и јас неможам да дишам од киселини веќе :|

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.665
    Те помислив сто пати после тоа, оти те имав прочитано. :hug: :f:

На Sexybaby86, Presrekna и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.657
    Допаѓања:
    181.868
    честитки си се олеснила
    живо и здраво да ти е бебе
    топлата купка со жешка вода колку што може пожешка ја препорачувам на сите додека се дома да не мрдаат од кадата со жешка вода
    ова од како ке добијат регуларни контакции да убрзаат процес

На Sexybaby86, flower30, kockichka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    И јас имам постојано веќе месец ипол
    Ништо природно не ми помогна, па почнав со едни таблети за џвакање од Америка се порачани Screenshot_20190820_002331.jpg
    Овде ги има како Гастро гард, само овие америчкиве се со убав вкус
    Како и да е, само тие колку толку ми помагаат, земи не се мачи дозволени се во бременост

На Adams и flower30 им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Можеш и Рупурут да земеш, исто се дозволени за трудници, се џвакаат и многу помагаат. Во првата бременост ги јадев како бонбони (facepalm)

13. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    После ќе тркнам до аптека ќе видам што има. Од кога сум останата бремена ги имам ама сега стануваат со поголем интензитет мислам дека пламени во грло имам |(

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мене за сите желудочни и стомачни тегоби во бременост ми помагаше леблебија.

15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Оооо срц бе:hug:
    За малце слична приказна ќе сме имале :) ајде битно се до нас такви мали и совршени :) гушки до малата лепотица:hug::inlove:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Него за ланолинов и ја да прашам. Вчера пробавме бебе нејќеше да фати,башка јас бев изнемоштена и кома,ама денес бев упорна и успеав. И одма почнаа да болат и печат брадавиците. Го имам на медела и стаив два пати до сега. Пред или после доење треба или нема везе?
    И епизиотомијава ме уби. Пржи ,пече одвај станувам и се движам. Не знам како да си олеснам. Ја мијам само со вода,и станувам со тешкотии.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Мамички сите што сте се олеснале да ви се живи и здрави бебушките ,гушкајте се сега и уживајте,а сите што сте наблизу со термин најлесно да си поминете.
    Јас да се исповедам ,па и ако има некоја да ме советува или иста како мене.
    Еве 2ра вечер како месечарам 23+3 сум ,едната вечер се чуствував вознемирено срцето ми лупаше до 2ч не заспав се ми сметаше,исто и синоќа смирена бев ама се додека не се напив б6 и не се преместив во дневна не заспав ме фати 2часот ,да не одам на работа немам гајле кога ќе заспијам ама морам да станам во 7ч за на работа,кажујте спас за несоницава нервоза ми праве,досега немав мака со спиењето легнувам и заспивам најжешкото го поминав а сега кога е попријатно за спиење јас неможам.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.603
    Добро утро женски , како сте :)
    Од денес 32 недела :party: бебево беше мирно ноќта , за разлика од другите денови денес се наспав :D затоа сега е качено горе , во ниедна положба не можам да дишам нормално :worried: среќа киселини немам (со првата бременост имав кога бев 8ми месец)
    Знаете што забележав - овие неколку дена кога лежам , слушам некој чуден звук како пукање на меурчиња :wasntme: знам еднаш се коментираше на форумов за ова :lol:
    За ланолинот , здравје кога ќе се вратам, ќе го земам на Medela , ама изгледа ќе го купам од Грчка, таму гледам 37гр кошта 9,30 :)
    @Мариаа. Како што читам на нет на упатството, нема штета кога и да го мачкаш, и пред доење да го намачкаш , кога ќе треба да доиш не мора да го измиваш :)

Последна измена: 20 август 2019
    На Lostinparadise, dunika, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.965
    Допаѓања:
    37.050
    Јас не сум користела ланолин, ама ако добро се сеќавам градата треба да е чиста пред да цица бебето, најдобро е по цицање. За епизиотомија прашај дали може Бивацин спреј, чуда прави :)

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Здраво женички!
    Јас си чекам и чекам... Женскава моја решила термин да чека и нема што. Беба со став команда од стомак. Др воопшто не сака да не провоцира, вели може да не помогне и да те намачам,па да завршиме со царски.
    @Мариаа. мене во Еурофарм овој ланолин ми го дадоа. 1566292087340..jpg
    И цената е добра 214 ден. Ми рекоа сега пред пораѓам да ги извлекувам брадавиците, а и пред и по подој обавезно, не сметало на бебе. И стварно има ефект. Ми омекнаа и излегоа брадавиците, јас навнатре вовлечени имам, плус суви и мали.
    @koritsaki јас тоа пукање го слушам веќе 3-4 месеци, посебно кога бебе е активно, но знам нема конкретно објаснување зошто се јавува.
    Поздрав мамички Љубете ги бебушите, а вие трудници уживајте и галете ги мешковците.

На dunika, Sara.mm, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.