Da ve prasam nesto..edvaj uspevam da si ja napikam vaginaletata...znaci vaginata vnatre mi e mnogu suva i koga ja pikam duri stomakot me bocka...vi se slucuva li toa..dali vasite vagini se suvi ili vlazni???
Дечки јас пред некое време имав дури и како крвави модринки, флеки по непцето и испаничив. Потоа прочитав дека било нормално да имаш крв од непцата, крвави или непца кои променуваат боја во бременоста и сл. и малку се успокоив. Ама уште сум без јаки движења на бебчето и мене тоа ме загрижува. Кога одам на преглед, се е во ред, многу мрда ама јас не чувствувам. Само мало и слабо мрткање наутро кога сум мирна или навечер.. :/ И со скринингот во 24та недела каснам поради матичнава..око не и трепнува,абер нема да ми направи, била презафатена.. одам во понеделник да ја фанам за гуша да ми направи,ако не упат и за Скопје доаѓам
Канестенот навистина помага благодарам многу ддевојче. Сакам да ве прашам за женски труднички фармерки каде да најдам и по која цена се? Знам дека има бутици во буњаковец ама сакам деновиве да појдам до битпазар па си мислев ако имате информација да има некоја продавница за бремени жени таму?? By the way денес ми е 25ти роденден.
епа мешиња на нас веќе ни го кажаа и полот машко е (а јас имав преголема и неопислива желба за прво девојче) ама какво е такво да е живо и здраво
Правела ли некоја од вас 4д? Јас мислев дека со вториот скрининг за аномалија на плодот ми следува и 4д ама не било така, тоа веројатно оди на приватно и си го правиш по желба, се беше во ред со прегледот и со 3 д кога правев во 20 недела, бебчето добро си напредуваше и немаше потреба. Сега сум 23 недела и со лакирањето на паркетот во станот се плашам да не си правам филмови дека сме му наштетиле на бебчето па сакам да си направам 4д ехо, убаво да се видат органите дали е се во ред, порано ми се чинеше поживо беше, преткаше многу, сега претка ама многу поретко и послабо и тоа многу ме плаши. Ве молам, оние кои правеле 4д нека кажат колку може тоа да помогне да се види развитокот на бебушот, каде го правевте и колку пари чини и дали тоа оди само на приватно?
Добравечер идни мами Јас сум малце подобро се одмарам и се чуствувам доста добро,малце кога се движам потоа имам малце стегање кај мешето и малце мака со мочката имам,често сум в бања и мочкам по малце а често... Девојки пиете кафе ли?и колку на ден! Јас рано кога пијам потоа сум ок ама еве вечер пив уште две и бебишко е активно повеке и некако мака имам од вантрe знам претерав малце сега како да ја тргнам ова мачнина?? И нареден пат кафе нема
jas bev na 4d u stip kaj Organdziski plativ 3000 den..se se gleda kaj bebusot duri i magnetna tomografija na mozoceto do gledanje na rbet i kicma do site organi...jas bev zadovolna ubavo objasnuva i se moze da se vidi..
магнетна томографија на мозочето, тоа е супер. Баш ми треба детална анализа на бебушот, не можам да јадам, да спијам, јанѕа ме јаде, веројатно со 4 д се убаво ќе си се види. Само јас сум во Скопје, за тука прашувам каде да идам.
Трудничка облека има во Waikiki и во De Fakto, City Mall, првиве се поквалитетни каде каде од вториве, ама по цена се и двете поприфатливи од специјализираните продавници за трудничка облека
Jeny сега малку ќе те искарам. Не му штетело лакирањето на паркетот на бебушка, му штетиш ТИ со твоето размислување. Не се секирај ич тоа си е убаво заштитено во постелката од сите надворешни влијанија. Ама постелката не го заштитува од нервозите на мајката, тоа иако уште не е родено се чувствува. Тоа го видов со свои очи првите денови кога детето ми пиштеше а јас незнаев што му е (најадено, пресоблечено), незнам што му е , а тоа сирото си барало малку гушкање . Тоа плаче јас плачам . Го зема било кој друг, детето мислиш дека е бубачка. Значи осеќа нервоза, и тоа е нервозно. Затоа смири се и не размислувај на лоши работи повеќе. Инаку јас за 4Д бев во Систина кај Димчев и платив 3500ден и сум презадоволна.
Се мислам да прашам неколку денови, матичниот гин. ми кажа дека бебчето е зачнато покасно. Во ред тоа, јасно ми е, но ми рече да не се придржувам стрикно до датумите кои излегуваат според последната менструација и сега како да сметам јас? Ја прашав, вика, гледај да е се во ред со вас, датумите сами ќе си дојдат... И уште нешто, само мене ли ми се одвртни овие Утрогестан, па не можам да отидам во ВЦ(секогаш кога ставам вагиналетка останува на гаќите прав) нормално е или не е ставена како треба?
Бјутифул мила, со твоите зборови ми го разнежи срцето, фала ти на утешните зборови. Во принцип не сум паничарка и голем оптимист сум ама ме болеше главата пред некој ден и имав мала вртоглавица па отидов кај матичниот гинеколог мислејќи дека железото ми е паднато, ми земаа крв и излезе добро па му спомнав на докторот дека лакиравме паркет дома, иако чекавме 10 дена да се исуши па после се вселивме ама тоа пустото си мириса, де го снемува де јако ќе закорне. Кога слушна докторот за тоа, изреагира некако испаничено, ми даде боледување од една недела и ми рече да отидам некаде на друго место да седам неколку дена, кај родители, кај свекор/свекрва битно да се тргнам од новиот стан. Тоа ми даде причина да испаничам, а секако секој ден му зборувам на бебушот дека е јако, цврсто дете, се трудам да мислам позитивно ама ете пуста мајчинска грижа ме изеде. Голема гушка до твојот бебуш, да расте живо и здраво, срцуле мало му посакувам да си расте спокојно.
Нормално е. Од таблетите се појавува згуснат секрет, тоа мислам дека се остатоците од таблетите кои не се апсорбираат. Јас само се одмивав и менував гаќи. Ми рекоа стави си секојдневни влошки 2-3 дена ставав и ме чешаше и ги извадив. Не е ништо страшно уживај си.
^ ММ се зафркава дека повеќе купувам влошки сега, него кога имав менструација . Добро е,мисла ми беше да не не ги ставам како треба.
Hej mamicki da ve pozdravam od mene i bebuskata moja...denes bev za skrien seker da mi isputaat si podremav taka eden saat u bolnica da mi zemaa krv za rezultati nakaj sreda treba da se javam..inaku sme si super..sakam bebuskata da ja snimam dodeka mrda ama taman da snimam se smiruva..trgnam.tel eve ja...pametno i bistro usto od stomak hhh.bidete mi pozdravenki vie i vasite gooolemi i mali meskovci.. Se izv za lat od mob sum lejdidoli najdobar nacin za stavanje na vaginaleti e da legnes na krevet so svieni nozi i da ja napikas dlaboko so prstot..i jas stavam momentalno po edna navecer radi infekcija so imam..a od masta so se mackam tolku e zolta so ako ne stavam sekojdnevna site gaki ke mi se lockaat.zolti ke bidat i mrsni(mrsna e masta) pocesto se podmivaj pred da ja stavis i i ne stavaj sekojdnevna podobro e treba da.gi izbegnuvame...jas kako so se podmivam preku celiot den i kako so se mackam i menjam gaki edvaj navaksuvam so gakite a baska i vloska stavam
Да, на тој начин ги ставамЕ,мм и јас Знам дека не е препорачливо да се носат секојдневни, никогаш и не сум практикувала, но и никогаш во животот сум немала проблем со бело прање или инфекции, затоа сега ми е језиво, тешко на мм ,а тоа за гаќите цела жица е само со мој долен веш.
Da katastrofa,sinokaa mm me prasuva uste kolku vreme ke nemame seks...haha vikam uste edno pet dena. Imam uste za tri veceri da si stavam i eden dva dena taka ubavo da se iscistam da mi dotece toa vnatRe so ostanalo i taka..zasega si sw guskame i baknuvame ...
Здраво мешковци Како сте ми денеска Ние сме супер, расположени од 5 сатот сбајле клоцкаме girl-miri- јас пијам пи 1 инстант кафе со млеко( 1 филџан), земам фиеста од кам некако послабо ми е, ако ми припадне притисокот пијам уште 1/2 ( или рбнувам 1-2 од кај мм) тој е по кафето LaDyDoLl - од утрогестанот има остатоци на гаќите, јас кога се одмивам користам чај од камилица или жалфија и помалце ми се валкаат
Јас правев на 10ти сега овој месец во 22 недела полна, платив 2000ден ама ме гледаше детално 1 и 45 минути и се ти кажува по неколку пати.Идам кај матичен во ординација Ложанковски и сум презадоволна, нема никаков проблем и за секое прашања добивам одговор. Земи си четка за деца до 4-5 години на Лаканут и паста за чувствителни заби Лаканут мене многу му помогнааа а имав крвави и потечени непца. Деновиве некако ме поднаболува стомакот, кога се наведнувам иако избегавам ама некогаш неможеш да избегнеш пример чорапи да си облечеш да ставиш дрво во шпорет итн. А и ми се намали разиграноста на Димитар во стомачето дали сега не е толку активен како пред недела две незнам и само си размислувам???