Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Јас на ГАК се породив пред 3,5г и не дозволуваа гаќи, за да "дише" раната. Ако облечевме гаќи, обавезно пред визитата се соблакавме ем заради визита ем они не препорачуваа

Sofi.ja likes this.
  2. Only1

Only1 Популарен член

Јас ги пијам бидејќи сум ин витро,
    И јас ги пијам од почеток бидејќи сум ин витро.Е сега не можам да го добијам докторот за да прашам дали да продолжам со нив до крај или да земам некој други.

3. Starlič

Starlič Популарен член

Дали можам да пијам Гастро Гард таблети за киселини?
    Синоќе и денес имав на моменти ама неиздржливи ми се. Шефицата вика де бе колку си нежна, треба да трпиш заради своето дете, не да пиеш нон стоп нешто кога ќе имаш киселини..:?:

4. beba@meba

beba@meba Популарен член

@Sofi.ja Има... во зегин на sensils мислам беше... некаде околу 240 ден мислам го земав јас... и добар е .. помага... (барем мене ми помогна во доењето да не ми пукаат брадавиците)

Sofi.ja likes this.
  5. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Девојчиња, сега на бришење во веце на тоалетот имав малку чуден густ исцедок, како малку желе - не знам како да го опишам, како мрсулче. Не некоја посебна боја, туку така проѕирно накај бледо жолто. Ми дојде чудно зашто цела бременост немам никаков исцедок, а баш денес прошетав малку и ме наболува долниот дел од стомакот. 30 недела сум. Ви се случило ли да видите ваков исцедок, дали е нормален? Се исплашив да не почнува да паѓа тој чеп :worried: Многу е рано :(

6. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Не се плаши, и јас го имам тој исцедок некогаш 4-5 дена , па престанува , па некое време немам па пак се појавува. Од почеток на бременоста го имам инаку. Баш густо ко желе , жолто. Еве вчера пак го имав, а 32 недела сум. Ми кажа и гинекологот дека е нормален (се додека нема мирис)

EvieBabe likes this.
  7. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Немаше мирис, баш го душнав од страв, буквално никаков мирис. А немам ни друг пропратен симптом да речеш, болка некаква, контракција, грчеви менструални, ништо. Ме удри може и психа дека денес превентивно примам Флостерон па како да сум во очекување да се случи нешто порано :(

koritsaki likes this.
  8. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Имаш во ДМ на Чико, 4 пара околу 300 денари, но ако си мслку покрупна нема да ти вршат работа.

Enci200 likes this.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Леле од вакви жени ко шефицава твоја колку ми е мака. Сите си земаат за право да коментираат се и сешто. Подобро е да се зема нешто превентивно што е дозволено отколку да се трпи болки. Може да се пијат Гастрогард, јас прашав гинеколог. Пробај и со ладно млеко и зрна ориз

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Баш зборував со другарка што неодамна се породи, она имаше во торбица ама не и дозволиле да ги носи,само влошка со мрежа. После тоа за дома ги користела,а дома може и обични гаќи.

Така да јас шкрткам од листа:D

Larahappy likes this.
  11. bela.m

bela.m Популарен член

@Only1 НЕМА никаква врска. Начинот на забременување не е индикација за Имприл.
    Имприлот е метилирана фолна киселина која им е потребна на оние со генетска мутација чиј организам не је апсорбира обичната фолна.
    Ако не сум во право нека ме коригира некој.

12. lejlla

lejlla Популарен член

И јас имам киселики поготово навечер, прашав доктор дозволени се гастрогард, но и јас трпам и не ги пијам (facepalm)

13. dunika

dunika Форумски идол

И јас така знам @bela.m
    Од терапија после пункција имам само Утрогестан х3 по 200мг до 9г.н,и Аспирин кардио х1 до 12 г.н.
    Пиев и Прогинова(естрадиол) до детектирање на срцева акција.
    Секој случај е индивидуален и таков пристап си бара.

Иначе вчера некоја членка праша за водење на бременоста после постапка.Овде кај мене,клиниките за асистирана репродукција се исклучиво за тоа,до 1во ехо после позитивна бета.После тоа ке си одам кај матичен.Мене ми е така и логично,оти специјалистите за ифв би требало да се концентрирани само на таа проблематика,сепак ги нема многу,а паровите со проблем се се’ повеќе.Од друга страна ја разбирам и потребата на пациентите да останат кај ист лекар,се ствара поврзаност и сигурност.

Убав ден мешиња,јас едвај чекам да ми порасне,читав дека во прва бременост се покажува покасно:wasntme:

Andonia, Sofi.ja, Alishan30 and 6 others like this.
  14. Larahappy

Larahappy Популарен член

И јас шкртнав тоа.
    Колку пакетчиња си во план да носиш?

15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Сега сфатив за што зборите, ти ли ја пиеш, од каде ја набавувате?

16. bela.m

bela.m Популарен член

Јас ги пијам Имприлот пред пункција, но од причини што сум со мтхфр. Уште од сам старт ми кажа дека ќе го терам до крај токму поради таа работа. Јас имав малку повеќе терапија, ама убаво кажа, се зависи од специјалистот како и од природата на проблемот нормално.
    Во однос на водењето бременост кај ивф докторот, потполно си во право, и пологично е да е така. Уште кога добив позитивна бета сакав да ме следи ивф докторот (не знаев дали ќе е изводливо). После прво ехо, во контекст на муабетот после преглед, одговорноста за бебињата во целост ја имам ми рече. Тука ми олесна и бев пресреќна што е така. Има многу специјалисти што маестрално си ја вршат работата и беспрекорно ги следат бременостите на пациентките, ако и мене ми налагаше ситуацијата секако дека ќе направев избор. Тоа што ние се поврзуваме со докторите кои ни помогнале да ја добиеме долгогодишната битка е друга работа и наш проблем :)
    Сепак, на крај најважно е вака или така да ги наполниме рацете!
    Ќе расте мешко Дуниче, ќе видиш колку брзо лета времето. И јас едвај чекав да го видам заоблено, и сите идни мами сигурно. Јас цело време пред огледало бев, па и уште сум. Сакам секоја жена да има заоблено меше барем еднаш во животот!

tina2018, Kaetana, Andonia and 3 others like this.
  17. bela.m

bela.m Популарен член

Јас набавувам од локална аптека. Првично немаа ама ми нарачаа и сега редовно ми ги носат. Толку многу ми излегуваат во пресрет што некогаш кога не сум во можност да го купам цело пакетче (две ленти има внатре) бидејќи не е баш ефтино, си купувам само една лента, а остатокот кога ми е при крај првава. Од која аптека обично си купуваш прашај си за да ти ги носат.

Autumn_ likes this.
  18. ladymici

ladymici Истакнат член

На резултатот од микробиологија ми испадна рубела игг негативно, а треба да е позитивно.
    Вакцинирана сум како дете.
    Со првата бременост ми беше позитивно. Како е можно сега да е негативно?

19. Rad

Rad Активен член

Мене лазаревски ми рече да пијам имприл до крај. Инаку и јас сум инвитро

Only1 and Maya12 like this.
  20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Ми треба помош :hai: Кај купувате алишта за бебиња ???:inlove:

Presrekna and Mini90 like this.