Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Добро утро,
    Леле колку сум збркана значи. Цело време си мислам уште неделава и од 25та недела дека влегувам во 7ми месец. И отворив да барам во гестациски недели и гледам во 27ма недела се влегува во 7ми месец. Леле месецов ми се виде ко година.

Прашав вчера тука, оти не знам во која друга тема да прашам. Искуство за проверка на брисеви - Авицена или Биотек??? Ќе носам приватно па не знам каде е подобро

mal.ecka likes this.
  2. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Јас дури сега почнав да купувам по некое парталче, не ме држи срце веќе :inlove: Земав нешто од Тритекс, нешто од интернет нарачав, нешто од Extreme Intimo, од Ваикики и во Евроазија позади се наоѓаат слатки парчиња на H&M и Reserved преубав органски памук. Од интернет нарачав од оние Tiny baby shop на ФБ затоа што George од Англија брендот не испорачува во МК и бодињата им се преубави, памучни.

Larahappy, Sexybaby86 and flower30 like this.
  3. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Навистина незнам што е правилно, и прегназонот содржи фолна. Докторот што ме води сега секогаш ме прашува што пијам и вика дека е ок не треба ништо друго :).

4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Larahappy H&M, Waikiki општо од тука купувам , потоа една продавница Orchestra (ја нема во Мк) имам купено картичка и се земам за пола цена, така се исплати многу. Туку баш гледам за првата ми ќерка да порачам едно палтенце од Алиекспрес - па ми се прикажаа од страна бебешки работи , со натписи ,обожавам таква облека да ти кажам па може да порачам нешто за бебка ете за зима

Larahappy, Sesil, Sofi.ja and 2 others like this.
  5. Maya12

Maya12 Популарен член

Јас бидејќи сум со мутација ги пијам Имприлот и ги купувам од аптеката во Систина

Autumn_ likes this.
  6. Maya12

Maya12 Популарен член

Јас сеуште не сум бремена но Лазаревски кога ми ги виде резултатите дека имам мутација ми рече да пијам имприл плус едно апче неофолик и да пијам и кога ќе останам бремена па се до крај на бременост

7. Mini90

Mini90 Популарен член

Waikiki, Тритекс, Стружанка.. Ако ти е во близина Драчево, тркни, има интересни работи по продавничките. :)

Него, од вчера почна многу да ми се здрвува стомакот.. да не претерувам ама скоро цело време ми е ко здрвен. Шта то би? Треба ли да се загрижувам? 8-|

Larahappy likes this.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Вај Кики, картерс, окаиди, џамбо некои џиџи миџи. ..
    Како ги наредив со кирилица:D
    Јас и од Грција нешто зедов од H&M premama, има и многу продавничиња локални. Зависно што и како бараш.

Larahappy likes this.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Која цена се, и јас пијам метилирана неофолик мета па да знам дали да замарам луѓе да ми ја донесат пд Бугарија или да си ја купам тука кога ќе ми заврши. Покрај фолната и витамини за трудници пиеш?

10. Rad

Rad Активен член

Исто и јас сум со мутација но докторот ми ги препиша уште пред да му ги покажам резултатите

11. MIS2013

MIS2013 Истакнат член

Имприлот освен метилирана фолна и метилиран Б12 содржи и други витамини. Само метилирана фолна од 1000мг има во Еурофарм,1660ден-90 таблети.

Autumn_ likes this.
  12. beba@meba

beba@meba Популарен член

Од Локо кроко... сета облека ми е од таму и прекрасна е.. со добар квалитет е верувај...

Larahappy likes this.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Гаќи со мрежа? Одлучив да не купувам. А влошки 3-4 пакетчиња не знам како ќе биде ситуација.

Направив крвна слика. Минатиот месец железо 4.6 сега 4.2 (facepalm)
    Цел месец пијам апчиња, да бидам искрена без витамин Ц,па еве ако е до тоа ќе почнам и него да го пијам. Јадам и мед со коприва и баш мислев дека барем во нормала ќе биде.
    Може има врска и тоа што таблетиве се за џвакање а јас ги пијам?:^)

Има и други изместени вредности во крвта, 3 плуса за бактерии во урина и 9-10 еритроцити во урина. Гуглав и се укажува на бактериска инфекција.
    Изгледа ќе треба да се прави уринокултура?:wasntme:

Не ми е за мене,не сакам бебе нешто да трпи од ова:(
    Аман веќе нека завршува трудноќава,само некои стресови..

Облека имам купено од Waikiki,Tritex,Loco croco, Elva, Карамел на Бит пазар ,локални продавнички и бутици во Т.Ц. Бисер

Last edited: Aug 21, 2019
    Larahappy and Sesil like this.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Имприлот без некој ситен денар се 3000 денари. Скапи се, ама многу се добри. Одличен состав имаат.
    Од витамини, Премама Дуо на Алкалоид ги пијам. Магнезиум пијам на Jamieson.

Autumn_ likes this.
  15. bela.m

bela.m Популарен член

@flower30 6 месец е еден од подолгите. Брои 5 недели (сигурно си забележала штом си ги отворила г.н.)
    За погоренаведените лаборатории неможам да ти кажам од искуство..
    Јас претходно на државно си ги правев и немав проблем со резултатите никогаш. Сега во бременост во Ремедика ги правам.
    Само сум слушнала дека во Авицена потфрлувале, ама па каде не би можело да се случи тоа??
    Во контекст на ова, на мм спермограмот во Авицена прилично солиден, во систина прилично лош... А имавме проблем со машкиот фактор. Да не знае човек што да мисли...

Starlič, Sexybaby86 and flower30 like this.
  16. Enci200

Enci200 Истакнат член

Аха во ред, рано ми е мене, 8 недела сум :) само така прашував оти не ми беше јасно што уствари е тоа - гаќи со мрежа. Сум гледала реклами на тв, ги рекламираат дека се за повозрасни жени што не можат да држат моч, знам сега за што се работи ; )
    Поздрав на сите и фала за објаснувањето!

17. flower30

flower30 Форумски идол

@bela.m не да е долг месец:Dпа и дека само дома, на едно место....
    Инаку, за Авицена нешто такво чув и јас а јас често таму правам анализи и затоа се мислев.
    Стварно ова е страшно со лабораторииве, кај даваш толку пари за испитувања па уште и неточни резултати(facepalm)

bela.m likes this.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас во Авицена отсекогаш испитувам крв, штознам, немало некои отстапки досега што би ме замислиле дали е ок. Еве и сега со вторава бременост пак испитувам таму. Брисеви решив овојпат да правам во Систина кај докторката кај што одам, кај матичната не ми се чека со месеци за резултати. Ако веќе давам пари на приватно, нека е кај докторот што ме води, да не одам на сто места.

Од утре полна 12-та. Почна и срамежливо мешко да ѕирка по малку :sun:

duffi, Yowannty, maaitka and 9 others like this.
  19. Enci200

Enci200 Истакнат член

Девојки, сакав да се консултирам како се справувате со низок притисок. Кај мене отсекогаш бил низок, ете и сега 8 недела сум и таков е - вчера 110 со 60.
    Пијам газирана вода и кафе, по едно, и може само моментално помага. Осеќам како да ми фали воздух, сигурно од тоа ми е.
    Има ли некоја штета за плодот со толку низок притисок?

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Луѓеее пак фати топло, што ќе се прави.. На работа, дома, сафра ме фаќа веќе.
    Јас 30та, почнав како слонче да се осеќам. Мешето скокнато, ми се здрвува од време на време, ме затега надоле.. Убаво си читав дека 3 триместар најтешкото доаѓа, ама ќе издржиме. Следна недела на контрола, едвај чекам, 1 месец не сум била.
    Вчера купивме количка за бебе, може рано е, ама па да поделиме поголеми трошоци во неколку месеци.

Убав ден на сите.

Andonia, bela.m, Autumn_ and 4 others like this.