Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.522
    Добро утро,
    Леле колку сум збркана значи. Цело време си мислам уште неделава и од 25та недела дека влегувам во 7ми месец. И отворив да барам во гестациски недели и гледам во 27ма недела се влегува во 7ми месец. Леле месецов ми се виде ко година.

Прашав вчера тука, оти не знам во која друга тема да прашам. Искуство за проверка на брисеви - Авицена или Биотек??? Ќе носам приватно па не знам каде е подобро

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Јас дури сега почнав да купувам по некое парталче, не ме држи срце веќе :inlove: Земав нешто од Тритекс, нешто од интернет нарачав, нешто од Extreme Intimo, од Ваикики и во Евроазија позади се наоѓаат слатки парчиња на H&M и Reserved преубав органски памук. Од интернет нарачав од оние Tiny baby shop на ФБ затоа што George од Англија брендот не испорачува во МК и бодињата им се преубави, памучни.

На Larahappy, Sexybaby86 и flower30 им се допаѓа ова.
  3. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Навистина незнам што е правилно, и прегназонот содржи фолна. Докторот што ме води сега секогаш ме прашува што пијам и вика дека е ок не треба ништо друго :).

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    109.102
    @Larahappy H&M, Waikiki општо од тука купувам , потоа една продавница Orchestra (ја нема во Мк) имам купено картичка и се земам за пола цена, така се исплати многу. Туку баш гледам за првата ми ќерка да порачам едно палтенце од Алиекспрес - па ми се прикажаа од страна бебешки работи , со натписи ,обожавам таква облека да ти кажам па може да порачам нешто за бебка ете за зима

На Larahappy, Sesil, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас бидејќи сум со мутација ги пијам Имприлот и ги купувам од аптеката во Систина

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас сеуште не сум бремена но Лазаревски кога ми ги виде резултатите дека имам мутација ми рече да пијам имприл плус едно апче неофолик и да пијам и кога ќе останам бремена па се до крај на бременост

7. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Waikiki, Тритекс, Стружанка.. Ако ти е во близина Драчево, тркни, има интересни работи по продавничките. :)

Него, од вчера почна многу да ми се здрвува стомакот.. да не претерувам ама скоро цело време ми е ко здрвен. Шта то би? Треба ли да се загрижувам? 8-|

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Вај Кики, картерс, окаиди, џамбо некои џиџи миџи. ..
    Како ги наредив со кирилица:D
    Јас и од Грција нешто зедов од H&M premama, има и многу продавничиња локални. Зависно што и како бараш.

9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Која цена се, и јас пијам метилирана неофолик мета па да знам дали да замарам луѓе да ми ја донесат пд Бугарија или да си ја купам тука кога ќе ми заврши. Покрај фолната и витамини за трудници пиеш?

10. Rad

Rad Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Исто и јас сум со мутација но докторот ми ги препиша уште пред да му ги покажам резултатите

11. MIS2013

MIS2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    433
    Имприлот освен метилирана фолна и метилиран Б12 содржи и други витамини. Само метилирана фолна од 1000мг има во Еурофарм,1660ден-90 таблети.

12. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Од Локо кроко... сета облека ми е од таму и прекрасна е.. со добар квалитет е верувај...

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.460
    Допаѓања:
    18.732
    Гаќи со мрежа? Одлучив да не купувам. А влошки 3-4 пакетчиња не знам како ќе биде ситуација.

Направив крвна слика. Минатиот месец железо 4.6 сега 4.2 (facepalm)
    Цел месец пијам апчиња, да бидам искрена без витамин Ц,па еве ако е до тоа ќе почнам и него да го пијам. Јадам и мед со коприва и баш мислев дека барем во нормала ќе биде.
    Може има врска и тоа што таблетиве се за џвакање а јас ги пијам?:^)

Има и други изместени вредности во крвта, 3 плуса за бактерии во урина и 9-10 еритроцити во урина. Гуглав и се укажува на бактериска инфекција.
    Изгледа ќе треба да се прави уринокултура?:wasntme:

Не ми е за мене,не сакам бебе нешто да трпи од ова:(
    Аман веќе нека завршува трудноќава,само некои стресови..

Облека имам купено од Waikiki,Tritex,Loco croco, Elva, Карамел на Бит пазар ,локални продавнички и бутици во Т.Ц. Бисер

Последна измена: 21 август 2019
    На Larahappy и Sesil им се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Имприлот без некој ситен денар се 3000 денари. Скапи се, ама многу се добри. Одличен состав имаат.
    Од витамини, Премама Дуо на Алкалоид ги пијам. Магнезиум пијам на Jamieson.

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @flower30 6 месец е еден од подолгите. Брои 5 недели (сигурно си забележала штом си ги отворила г.н.)
    За погоренаведените лаборатории неможам да ти кажам од искуство..
    Јас претходно на државно си ги правев и немав проблем со резултатите никогаш. Сега во бременост во Ремедика ги правам.
    Само сум слушнала дека во Авицена потфрлувале, ама па каде не би можело да се случи тоа??
    Во контекст на ова, на мм спермограмот во Авицена прилично солиден, во систина прилично лош... А имавме проблем со машкиот фактор. Да не знае човек што да мисли...

На Starlič, Sexybaby86 и flower30 им се допаѓа ова.
  16. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Аха во ред, рано ми е мене, 8 недела сум :) само така прашував оти не ми беше јасно што уствари е тоа - гаќи со мрежа. Сум гледала реклами на тв, ги рекламираат дека се за повозрасни жени што не можат да држат моч, знам сега за што се работи ; )
    Поздрав на сите и фала за објаснувањето!

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.522
    @bela.m не да е долг месец:Dпа и дека само дома, на едно место....
    Инаку, за Авицена нешто такво чув и јас а јас често таму правам анализи и затоа се мислев.
    Стварно ова е страшно со лабораторииве, кај даваш толку пари за испитувања па уште и неточни резултати(facepalm)

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас во Авицена отсекогаш испитувам крв, штознам, немало некои отстапки досега што би ме замислиле дали е ок. Еве и сега со вторава бременост пак испитувам таму. Брисеви решив овојпат да правам во Систина кај докторката кај што одам, кај матичната не ми се чека со месеци за резултати. Ако веќе давам пари на приватно, нека е кај докторот што ме води, да не одам на сто места.

Од утре полна 12-та. Почна и срамежливо мешко да ѕирка по малку :sun:

На duffi, Yowannty, maaitka и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Девојки, сакав да се консултирам како се справувате со низок притисок. Кај мене отсекогаш бил низок, ете и сега 8 недела сум и таков е - вчера 110 со 60.
    Пијам газирана вода и кафе, по едно, и може само моментално помага. Осеќам како да ми фали воздух, сигурно од тоа ми е.
    Има ли некоја штета за плодот со толку низок притисок?

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.347
    Допаѓања:
    28.196
    Луѓеее пак фати топло, што ќе се прави.. На работа, дома, сафра ме фаќа веќе.
    Јас 30та, почнав како слонче да се осеќам. Мешето скокнато, ми се здрвува од време на време, ме затега надоле.. Убаво си читав дека 3 триместар најтешкото доаѓа, ама ќе издржиме. Следна недела на контрола, едвај чекам, 1 месец не сум била.
    Вчера купивме количка за бебе, може рано е, ама па да поделиме поголеми трошоци во неколку месеци.

Убав ден на сите.

На Andonia, bela.m, Autumn_ и 4 други им се допаѓа ова.