Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @Софија 88 да се пријави на рапорт, дали стигнаа на свет принцезите?

На Софија 88, Martka и lejlla им се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Надица Героска од ординација Мама ?!?!
    Ауу мењај ја одма... не размислувај воопшто.. таа жена порано знаеше се.. да те опраи.. да те посоветува.. буквално беше добра ама сега... сега е за никаде... верувај од искуство ти кажувам.. јас после спонтаниот шо го имав веднаш ја сменив.. воопшто не знае ништо... дури мене ми кажа дека веќе никогаш нема да останам бремена.. дека јајниците треба да ги вадам.. катастрофа ми биле.. од памет ме извади.. паднав во депресија.. имав криза голема.. мм ми едвај ме смири и ме убеди дека ќе бидам мама кога тогаш и дека треба да идеме на друг гинеколог... после 2 месеци депресија се совземав и отидов кај др Коруноски.. тој ми влеа надеж.. дека јас пак ќе си останам бремена и дека Надица што кажала ништо не е точно.. и така иакочи.. јас повторно останав бремена и еве сега си гушкам двомесечен дечко... ми доаѓа со синчево да и отидам на Надица и во очи да ја плукнам и да и кажам дека од што никогаш нема да останам бремена јас си гушкам бебуш... но ќе го сторам тоа кога тогаш само нека пркне малку малово...

На Evangeliaa22, tina2018, lejlla и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Имате ли искуство со понапредно меше на бебе, за 2 недели плус? Многу ми е некако. :worried: Се друго е у нормала. Ќе било големо бебе, па можело и до 4 да стигне. Како ќе го родам? :worried:

Ова со мешето стварно ме исплаши.

Инаку, 38+. Вчера утрината ми испадна чепот. :D Се надевам дека нема да чекам уште долго да се изгушкаме. :D

@Presrekna Честитки. Жива и здрава да ти е малечката.

На Presrekna, Autumn_, Lorins и 8 други им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

Се извинувам вака што ви упаѓам ко падобранец :bandit: Ама не најдов информација во соодветната тема.
    Која количина на фолна се пие за близнаци?

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Зошто падобранец, не е ничија темава, секој од мака си прашува.
    Јас сум бремена со близначиња и пијам метилирана фолна заради тоа што имам потреба баш од таква, конкретно Имприл пијам и Пре Мама Дуо на алкалоид, комплекс од витамини и минерали во чиј состав има и фолна.

На Larahappy, flower30 и green.eyes им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    18.649
    Исто и мене ме испаничи,имам пишувано тука. Воопшто и не погледнува крвна слика ако ти сама не си кажеш што не е ок,среќа што пишува параметри.
    Се е фушерајски, секогаш е во брзање,не обрнува внимание на пациентката воопшто.
    Тоа е затоа што има премногу пациентки и заради тоа е истрошена и не може да се посвети. Никој со сила не и ги донел пациентите,не морале да примаат а и уште примаат.
    Да не зборам за хаосот во чекална.
    Баш вчера на сестрата и викам закажи ми за брисеви во септември. Вика а не треба закажување за тоа.
    Добро, ќе си дојдам и нека проба некој нешто да ми префрли.
    Најискрено се надевам дека ќе ми биде тоа последен преглед кај нив,34та недела ќе бидам.

На lejlla и flower30 им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.327
    @EvieBabe Јас сум "живец" невиден:) Место не ме држи. Мм работи сега, ама он така побавно и треба да му речеш за некои работи:)а тоа ме вади од такт. За жена моментално не сме во можност, а тоа ми е "неостварена желба"   :D:Dи е најпаметна инвестиција.

На EvieBabe и bela.m им се допаѓа ова.
  8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Фала :)
    На нет прочитав дека над 1000 би требало за близнаци, тие што ги имам се 400, значи треба нешто плус да земам. Ама па да не дојде многу :|

На duffi и Kaetana им се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Пофали се ма Зеленоока дека си бремена. Со здравје да си ги носиш и со лесно да си ги износиш.

Леле јас колку многу сакав близначиња пред првата бременост. Ама ќерка вредеше за 10 деца со плачење и врескање, па ми ја уништи желбата. ]:)

Втората беше како да немам бебе дома, па ми се врати желбата. :D

Ама, после е желбата само да е живо и здраво.

Го бодрам ова уште од сега, да биде мирно како второто. :D

На betty oh, Girl-Rabbit, Andonia и 8 други им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Абе уште сум во шок и неверување :o Малку тајмингот го утнавме па не’ фати на одмор, едвај легнавме на идејата дека сум бремена-дознав дека се две :o Ме фати ептен страв, па некако не ми е до фалење уште :doh: Чек да се консолидирам со емоциите прво :D

Ти трето чекаш? :) Браво :bow:

На JuLleE, mareane, Doozy и 18 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.327
    @green.eyes ај што убаво, честитки. Со лесно да си ја износиш бременоста.
    Не сум компетентна, ама што имам читано, ако добро паметам ти имаше терапија за тироидна?! Што имам читано, тогаш некои членки користат друга фолна, нека ме поправи некој ако грешам. Консултирај се и со ендокринолог и гинеколог. Извини вака, ама ми текна сега, па поупатени членки нека пишат

На duffi и green.eyes им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @green.eyes ај што убаво :inlove: Штом дошле, нека е со среќа, да си ги износиш до крај и со лесно да ти оди бременоста :) Ако добро памтам, имаш веќе едно дете, или грешка сум? :wasntme:

Јас ептен сакав близнаци, ама ништо. Се роди ќерче, па реков ај може вториот пат ќе биде. Ама и сега е едно ова во меше, пак ништо :D Нека се живи и здрави само :l:

На koritsaki, bela.m, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Фала на совети :)
    Не ми кажаа ништо за поинаква фолна :| Со син ми немав хипотироидизам па регуларна пиев, немам информации за сега.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Не е друга фолната, истата е што и за сите други.

Честитки @green.eyes :inlove:

На flower30 и green.eyes им се допаѓа ова.
  15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Вака се чуствувам :lol::lol:
    Убав ден :sun::music::*:

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit, lejlla, Andonia и 12 други им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    28.013
    На ГАК има инфектолог што работи со пациентки со инфективни болести во бременост. Матичниот треба да и даде упат за таму да проверат дали има влијание врз бебето и да направи дополнителни испитувања.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.327
    Аа погрешно сум разбрала тогаш.
    @green.eyes грешка, извини:) џабе толку ти испишав, сум се збунуела:D:D

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Нема проблем, уживај :l: И јас сум збунета, многу позбунета од првиот пат :sweat:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Мешиња најмили имам останато:
    • 3 ампули прогестерон депо
    • Пакетче мрежасти гаќи
    • Пола паковање ПреМама Дуо
    • Скоро цело пакетче ГастроГард
    • И гратис 4 вагиналетки Утрогестан (facepalm)
    Ако некоја поминува кај Симпо на Партизанска (Скопје) и и се потребни нека ми пише ЛП да и ги дадам, жал ми е да ги фрлам кога може да се искористат.

Ве гушкам :hug:

На lejlla, Magic13, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @green.eyes честитки!! Со лесно до крај, а и потоа! :)

Јас се рехабилитирав од стресови и глупости. И си останав само малку нервозна, и тоа само од фактот дека сум многу глупава и дека премногу си земам сѐ при срце. Така нема живот. Морам да најдам начин да се сменам, и да си одберам приоритети. И мала доза себичност кога се работи за сопствено здравје и здравје на најблиските. Мислам дека во целата борба за адаптација и докажување и пробивање да се интегрираме и да изградиме живот некаков на туѓ терен, скроз заборавив да мислам на себе и на својата фамилија. Ама мислам дека немањето никој те прави да се чувствуваш како да не си на сигурно тло, а од таму и потребата да бараш некаква си сигурност на погрешно место.
    Како и да е, од понеделникот попладне сум дома, и сум некако пораат.

Сабајлето во понеделникот бевме на клиника за прв преглед и "претставување". Ехо, доплери, сѐ ми направија. Сѐ е во ред, до толку што и моментите со помал дијаметар на главчето веќе немаат врска - главата си одговара на гестациска недела. Бебе нешто поситно - вкупно на 39 перцентила но сѐ е таман. Плацента, плодова вода, папочна, протоци.
    Ако сакам спонтано породување нивна препорака е никако провокации. Вештачки контракции се голем ризик за руптура на раната од првиот царски. Епидурал може - не било проблем за руптура - веднаш се приметувала на ЦТГ. Ама проблем во моментов е што беблак пак се свртил карлично (а само пред една недела беше со глава надолу) и ако реши да остане така - царски не ми бега.
    Ако се сврти со главата надолу - да си чекам природно болки. Ако не, да одам во текот на 38 недела за да закажеме веројатно термин за царски.

На преглед сосе дете, секако, иако плативме за чување за да одиме на болница и да не ја влечкаме, таа во неделата температура крена. Марфи.
    После болница поминав до работа, направив предавање на проектите, зедов за дома ситници што имав за довршување... и премногу се задржав, ама ај. Дете и маж ме чекаа 2 саати долу во кола. Последно им правам такви глупости. После маж нѐ однесе дома, тој на работа. Дете 39 веќе крена, ајде сирупи, инхалации и што не. Ама одма помина, од следниот ден е супер. Во вторникот досредив уште нешто што зедов за дома, и ајт со здравје.
    Деновиве си гледаме филмови, цртаме, боиме, се занимаваме по дома. И баш ни е супер. Ова некако ми се последни две недели кога ќе сум стварно сама со неа дома. Пробувам уште од сега да ѝ зборувам дека некогаш ќе треба да сум со бебето иако сакам да си играм со неа.. да знае дека ја сакам најмногу. И пробувам да ја инволвирам - дека ќе ми треба помош околу бебето и дека ќе треба да ми помогне. Многу сум некако емотивна периодов, ситно се брои, не знам кога ми летна времето, од сабота влегувам во 36 недела, скроз паника некако ме фаќа.
    Августовски мешиња гледам полека се бришете, ние доаѓаме на ред... и станувам некако нетрпелива а во исто време и уплашена.

Мев расте ли расте, бебо клоца и ровари, име уште немаме... Не знам веќе ни кај да се инспирирам за име.

Железо и јас кркам, се надевам дека вредноста ми се покачила малце, ем два пати дневно зголемена доза, ем секое сабајле јадам и чија и семе од коприва... Се надевам нешто малце барем рипнало. Ќе видиме.

Ве поздравувам мешлаци, уживајте во бременост колку и да е незгодна.. оти вака на сам крај си викам - тешко ми е со мевов, ама толку некако сум уморна што ме фаќа паника кога мевов ќе стане бебе што плаче и вришти. Ама знам дека ќе најдам енергија, па што и да е.

Периодов ми претстојат многу документи, планови за спиење, генералка чистење (што цело време ја планирам а не знам како ќе ја изведам)... И така некако ме фаќа некоја возбуда.

---
    Ви благодарам на сите што ми пишавте, за вашата поддршка - стварно некогаш човек треба да се свести малце и да стапи во контакт со реалноста.

На Girl-Rabbit, Yowannty, tina2018 и 18 други им се допаѓа ова.